лазерен нивелир

mejor-nivel-laser

Ако сте от тези, които като мен не могат да си представят парти без добро караоке, вероятно сте осъзнали, че се нуждаете от най-добрия микрофон за пеене, който не разваля песента с намеса и не ограничава движенията ви, когато песента е най-добра. А най-забавната част от пеенето е да правиш спонтанни и забавни хореографии, нали?

Най-добрите микрофони за пеене

Кой е най-добрият микрофон за пеене?

Отговорът на този въпрос е различен за различните потребители, въпреки че трябва да се признае, че има определени стандарти за качество, които добрият певчески микрофон трябва да следва.

Въпреки че звукът трябва да бъде чист и ясен, вярно е, че той трябва да работи оптимално и с караоке системата, която имате вкъщи, или с другите устройства, с които искате да го използвате. Когато става въпрос за микрофон, най-добре е да се мисли за него като за дългосрочна инвестиция, така че е желателно той да има висока издръжливост, която е свързана с качеството на конструкцията му и предлаганата гаранция.

Ето и най-добрите микрофони за пеене :

1. Shure SV200 динамичен тип микрофон за пеене

51qJ-WocEcL

КУПИ СЕГА

Започваме сравнението с професионален микрофон за пеене на места, за които знаете, че могат да бъдат шумни, като бар или парти, това е най-добрият вариант, защото е еднопосочен, с кардиоиден полярен модел.

Освен че е динамичен тип и предлага отлично качество на звука и ефективна честотна характеристика, той е лесен за управление. Той е проектиран с превключвател за включване/изключване. Това е микрофон с 4,5-инчов кабел, който ви позволява да се движите удобно, и връзка XLR към XLR.

2. пеещ микрофон Guiseapue

41+hLHOrLaL

КУПИ СЕГА

Лек, но здрав корпус. Той е доста преносим, тъй като се свързва чрез Bluetooth с всяко друго устройство, като компютри, телевизори, мобилни телефони и др. Той е оборудван с много бутони, с които да конфигурирате микрофона и да го настроите по свой вкус, преди да запеете с цялото семейство.

В същото време той предлага намаляване на шума и ви дава възможност да пеете в дует , тъй като можете удобно да го предавате от един човек на друг, тъй като е лек и напълно безжичен.

3. микрофон за пеене ERAY

Той е снабден с два вградени високоговорителя, като същевременно има професионална система за настройка, намаляване на шума с висока плътност. Това ви позволява да го използвате навсякъде, без да се нуждаете от допълнителни устройства.

Свързването му чрез Bluetooth може да се осъществи дори на разстояние до 10 м, при гарантирано ниско потребление на енергия. Предлага се в розово, което го прави много сладък, но също така има качество, което се забелязва дори при допир и завършване. Той е доста удобен за държане.

4. Микрофон за пеене ELZO

41jQccKHDHL

КУПИ СЕГА

Това е стерео вокален микрофон с многослойно намаляване на шума, отлична честотна характеристика и професионален аудиопроцесор. Благодарение на впечатляващия си звук на живо KTV улавя всички красиви високи и ниски тонове с ясен музикален ритъм и ехо реверберация. Именно тези функции го правят идеален за пеене на караоке у дома или в движение.

Можете да го правите почти навсякъде, защото има вграден високоговорител. Благодарение на дълготрайната си акумулаторна батерия той ви предлага непрекъсната работа в продължение на 4 часа, без да е необходимо да използвате опция за автоматично изключване или опция за заспиване, която е непосилна за батерията.

5. Микрофон за пеене KAMLE

41BGFqbqliL

КУПИ СЕГА

С бутоните на микрофона можете лесно да регулирате силата на звука, функцията за ехо и много други. Другото нещо е, че е много лесно да го свържете с друго устройство, просто включете Bluetooth. Звукът, който предлагат вградените високоговорители, е доста ясен, така че е подходящ не само за пеене, но и за слушане на песни.

Той може да бъде много полезен инструмент за семейни пътувания в колата или за раздвижване на рожден ден или друг празник чрез изпълнение на най-популярните песни от вчера и днес, а освен това е на много достъпна цена.

6. микрофон за пеене Music Life

31ayeKXXslL

КУПИ СЕГА

Той има доста прост и традиционен модел. Той е изцяло черен и с ергономичен дизайн. Ще откриете, че това е вокален микрофон, с който е доста лесно да се борави, защото има само бутон за включване/изключване и удобен 3-метров кабел. А звукът му? Това е микрофон с идеално балансиран звук, който е много чист.

Готиното на дизайна му е, че е почти безтегловен, така че ще е много лесно да си предавате по време на песен между приятели, като онези момчешки или момичешки групи, които толкова обичахме през 90-те години.

7. Микрофон за домашно пеене Joybox

512PqMRrCOL

КУПИ СЕГА

С отлично съотношение цена-качество, с този микрофон ще получите изненадващо професионален звук. Това е идеално решение за тези, които приемат караоке сесиите със семейството или приятелите си доста сериозно. Този микрофон включва 6,3-милиметров жак за професионално качество на звука.

Не позволявайте на нищо да ви спре, защото ако обичате да пеете по хореография или да се движите малко наоколо, двата метра кабел ще ви дадат пълна свобода, без да рискувате да се спънете или да изключите микрофона по погрешка.

8. La Voz Toy Lab караоке микрофон

4159QeQbStL

КУПИ СЕГА

Ако сте фен на La Voz, със сигурност ще искате да пеете всички песни на любимите си изпълнители със същия ентусиазъм, нещо, което можете да постигнете с този евтин караоке микрофон с вграден високоговорител, който ще ви позволи да пренесете партито навсякъде благодарение на безжичния си дизайн.

Батерията му осигурява до 4 часа непрекъсната работа, така че можете да се забавлявате със семейството и приятелите си, без да се притеснявате, че микрофонът ще се изтощи.

Ръководство за покупка: най-добрите микрофони за пеене

Какво е микрофон за караоке?

4183Q1G8-OL

Той не се различава много от сценичните микрофони, предназначени за пеене на живо или използвани за студийни записи, по отношение на външния вид и доброто качество, което обикновено имат.

Вярно е, че те се различават по това, че микрофонът за караоке е по-лесен за използване, обикновено е проектиран да се включи и да се използва, без да се преминава през сложни процеси на настройка.

Освен това караокето е свързано с редица ползи за когнитивната система, според проучвания , които показват, особено при по-възрастните хора, предимства в общуването, по-голяма умствена гъвкавост и дори като техника за дишане. Няма съмнение, че пеенето е не само забавно, но и изключително полезно за здравето.

Колко голям е микрофонът за караоке?

Както вече споменахме, този микрофон е същият като всеки друг ръчен микрофон по отношение на размера. Говорим за дължина около 25 см, дебелина около 8 см и дебелина 12 см в мрежестата топка, покриваща мембраната на микрофона.

Причината за това е, че те ще паснат по-добре на стойките за микрофони, а също и защото повечето микрофони използват същата подобрена технология и частите, от които се нуждаят, пасват по-добре в размера, посочен по-горе. И, разбира се, защото тези размери са удобни в ръцете на певците.

Разбира се, това са най-често срещаните размери, в крайна сметка, както повечето продукти от този стил, можете да намерите по-големи и по-малки, с по-тънка и по-тънка топка, дори по-овална, отколкото кръгла, или с много по-широка и по-голяма мрежеста топка. Стига това да не се отразява на качеството на звука, можете да изберете този, който ви се струва най-привлекателен от визуална гледна точка.

Как работят микрофоните при пеене?

Може би не сте аудиотехник или нещо подобно, може би просто обичате да пеете с приятели през нощта, в разгара на парти или в бар, но е важно да знаете как работи това, което купувате, дори и да е основно.

Естествено, звукът съществува като форма на въздушно налягане. Микрофоните работят като преобразуватели, тъй като помагат за превръщането на звуковото налягане във вид на електрически ток. След това звукът трябва да бъде усилен. Ето защо микрофоните се предлагат с регулируеми настройки, които помагат за увеличаване или намаляване на общия звук.

Пеещите микрофони могат да бъдат еднопосочни или насочени, като за тях е характерно, че са по-чувствителни към една посока и частично глухи към останалите. След това те могат да бъдат класифицирани в различни видове, като например кардиоидни, които са по-чувствителни към звуците отпред и много малко към звуковите честоти, влизащи отзад.

Могат да се намерят и микрофони със суперкардиоидна полярна шарка, които имат по-изразена предна част от кардиоидната и се различават от кардиоидните по това, че имат по-голяма чувствителност в задната част.

И накрая, съществуват хиперкардиоидни микрофони, които имат по-голям преден дял от кардиоидните, но се характеризират с по-висока чувствителност в задната част, за разлика от обяснените по-горе микрофони.

Кой микрофон да купя за пеене?

nivel-laser-650x650

Когато купувате микрофон за пеене, трябва да имате предвид две основни характеристики: надеждност и качество на звука, но около тях има и други съображения, които ще ви позволят да получите микрофона за пеене, от който наистина се нуждаете:

Независимо дали искате да си купите модел за професионално пеене или за удоволствие, това винаги ще бъде важен фактор. Най-добре е да разгледате модел с отлично съотношение цена/качество. Няма смисъл да спестявате няколко паунда сега, само за да се наложи да го замените много скоро или да отидете на пеещ микрофон под 50 EUR с лош звук. За по-малко от 100 евро можете да намерите достъпни, които звучат прилично, но за напълно професионален звук ще трябва да инвестирате.

Записването на вокали у дома, за разлика от професионалното студио, изисква специален, по-професионален тип микрофон, както и допълнително оборудване, което веднага увеличава инвестицията.

  • Кондензаторни микрофони

Следва да се отбележи, че динамичният микрофон е отличен за представления поради ефективността му при работа с шумни източници на звук, добрата честотна характеристика и акустичното налягане. Кондензаторният микрофон е идеален за вокален микрофон поради своята чувствителност и плоска високочестотна характеристика.

Имаме традиционните XLR, USB и 3,5 мм конектор. Когато става въпрос за професионален звук, XLR към аудио интерфейс или предусилвател за микрофон е по-добър от USB към компютър.

  • Полярни шарки или шарки на снемане

Полярната шарка кардиоидна или кардиоидна с голяма мембрана е идеална при запис на вокали, които могат да бъдат открити в кондензаторните микрофони и водят до по-висока чувствителност към звуци. Възможно е също така да се намерят микрофони със суперкардиоидна полярна шарка , които се характеризират с по-добро усилване преди свързване с подов монитор.

Някои вокални или инструментални микрофони включват стойка за микрофон, мрежест филтър , ударна стойка, поп филтър, калъф за носене, кабели, аудио интерфейс и други неща, които могат да бъдат много функционални, ако изграждате звукозаписно студио.

Сега, ако нямате професионални цели с него, може да искате той да работи за пеене и записване и ще бъде идеално, ако е снабден с високоговорители, например.

Видове микрофони за пеене

Защо е необходимо да познавате видовете караоке или микрофони за пеене, които са на разположение? Всички те имат много различни характеристики, а някои от тях са дори много специфични за определена употреба.

Като се има предвид, че можем да избираме между динамични и кондензаторни микрофони, и като анализираме всичките им предимства, избираме първите, ако искаме да чуем глас на живо без смущения, затова често ги срещаме на концерти, конференции и дори в телевизията, кондензаторните, от друга страна, имат много по-голяма чувствителност, затова са посочени за записване на гласове, затова можем да ги видим в звукозаписните студия.

  • Микрофон за пеене за телевизор

Свързват се директно към телевизора, или с кабел , или с Bluetooth връзка, за използване с караоке приложения за смарт телевизори или с обикновен видеоклип в YouTube.

  • Микрофон за пеене за мобилни телефони

Идеален за пеене с мобилен телефон или таблет. Освен това можете да пеете заедно с видеоклип от Youtube или със специализирано приложение. Затова обикновено е съвместим с Android/iOS. Става дума за микрофон, който лесно се свързва с мобилния телефон, дори без кабели.

Микрофон с лента за глава за пеене

Да, говорихме за обикновени вокални микрофони или микрофони за пеене, но е вярно, че съществуват модели с лента за глава и те са идеални за пеене и танци едновременно. Групите от 90-те години бяха нищо без тях, както и сегашните.

Ако възнамерявате да изнесете представление, докато пеете, не непременно танцувате, но правите пируети или друга дейност, при която трябва да използвате ръцете си, това е идеалният избор. Причината, поради която те не са толкова популярни в караокето, е, че могат да бъдат сложни за използване, инсталиране и деинсталиране. За пеене вкъщи с приятели или в бар ще са по-подходящи обикновените микрофони, за които говорихме досега.

Безжичен срещу кабелен

Точно когато си мислехте, че сте готови да изберете любимия си микрофон и да започнете да пеете, е време да поставите още едно съображение на масата: Дали да е безжичен или не

Точно когато си мислехте, че сте готови да изберете любимия си микрофон и да започнете да пеете, е време да поставите още едно съображение на масата: Дали да е безжичен или не ?

Предимство на жичните вокални микрофони е по-постоянното ниво на качество, което се дължи на метода на предаване на звука по кабел, но те са по-малко ергономични от безжичните. Тъй като не са с кабел, те предлагат по-голяма свобода на движение, ще бъдат по-безопасни, защото няма да рискувате да се спънете и да паднете, но също така трябва да се каже, че при тях могат да възникнат някои проблеми, когато става въпрос за качеството на гласа.

Микрофонът трябва да е съвместим

nivelador-láser

Преди да го купите, винаги трябва да имате предвид караоке системата си, за да знаете, че ще пасне на нея. Може би микрофон, който използва USB памет като приемник, може да бъде чудесен вариант, ако искате да поставите микрофона на клавиатурата на вашия midi контролер, например.

В същото време флашката има предимството да е съвместима с повечето компютри. Микрофоните, които са снабдени с XLR кабел, могат да работят и с много миксери и звукови системи.

Трябва да разберете как работи микрофонът

Колкото по-ясно разбирате какво искате или трябва да прави микрофонът ви за пеене, толкова по-лесно ще изберете най-добрия. Микрофоните, независимо от марката, често се описват с думи, които са чужди за много потребители.

Например кардиоидният микрофон е такъв, който може да отхвърли звука, идващ от страни или отзад, като улавя само звука, идващ отпред. Това ни подсказва, че този модел е чудесен за използване на място, където има много фонов шум, например в бар или при пеене на парти.

Микрофонът за пеене работи и с честотен диапазон. Колкото по-голям е обхватът, толкова по-добре. Добрият диапазон за пеене е между 80 Hz и 150 kHz, а по-малък от този диапазон ще улови твърде много басови или ударни звуци.

Колко струва микрофон за пеене?

Качеството до голяма степен зависи и от конструкцията, вида на използваните материали и прецизността на производствения процес. Тези фактори не само подобряват преживяването при пеене, но и увеличават стойността на микрофона.

По този начин, въпреки че цената може да варира значително. Не можете да разчитате на модел за 10 или 15 евро за професионален или оптимален звук. Те могат да бъдат подходящи за игри или развлечения. Ако търсите приличен звук, но по-евтин от професионалните, можем да се спрем на около 50 EUR. Докато за пеене на професионално ниво задължително трябва да стигнем до 100 евро.

Както виждате, на пазара има широк диапазон от цени, но инвестицията, която трябва да направите, е пряко свързана с това какво искате да купите, каква функционалност искате да му придадете и, разбира се, колко дълго искате да издържи.

Къде да купя микрофон за пеене?

Има много възможности за закупуване на добър микрофон за пеене, можем да изберем физически магазин за музикално оборудване, които варират в зависимост от всяка автономна общност.

По подобен начин можете да влезете в портали като Musicopolix.com, които имат модели на професионални микрофони, но ако търсите нещо по-посветено на свободното време и споделянето със семейството и приятелите, можете да видите раздела на микрофони за караоке в Amazon, където със сигурност ще намерите един, който отговаря на вашите нужди, намиране на опции с включени високоговорители, светлини и съвместимост с различни устройства.

Разопаковане на караоке микрофон La Voz de Antena 3

Често задавани въпроси

Мога ли да използвам караоке микрофон, свързан към моя компютър?

Повечето караоке микрофони се свързват директно към телевизор, но има модели, съвместими с компютри, които можете да свържете, за да пеете любимите си песни.

Как се сдвоява микрофон за караоке с други устройства?

Отговорът е връзката Bluetooth, при която трябва само да сдвоите микрофона с друго устройство, например с мобилния си телефон или телевизора, и той ще започне да работи. Възможно е да се свържете и с кабел, но тук нямате същата свобода на движение, както при безжичната опция.

Мога ли да пея караоке, ако нямам микрофон?

Да, възможно е. Просто потърсете любимите си песни в YouTube и започнете да пеете, дори и да нямате микрофон.

Източници:

Еднопосочни микрофони - Уикипедия

Кондензаторен микрофон - Уикипедия

Ползи от караокето за когнитивните дейности на мозъка - Национална библиотека по медицина на САЩ Национални институти по здравеопазване

41wutths3xL Laura

Здравейте! Аз съм любопитна и усърдна онлайн купувачка. Обичам да изпробвам нови продукти, да търся изгодни оферти и да опитвам нови неща през цялото време. Нека споделим опита си тук.