Лампи за къмпинг

mejor-linterna-led-para-camping-1

За по-приключенски настроените къмпингуването означава дейност, при която можете да изживеете страхотни преживявания, да се откъснете малко от технологиите, електричеството и да спите под звездите, но за да го направите безопасно, трябва да имате най-добрата лампа за къмпинг , тъй като оскъдното естествено осветление, което е налично в тези отдалечени места, може да не е достатъчно във всяка ситуация.

Светодиодните фенери са особено полезни за осветяване на пътя, търсене на вещи, придвижване през нощта или забелязване на нередности в близост до къмпинга, така че всеки пътешественик се нуждае от добър източник на светлина под ръка.

В миналото фенерите са били газови лампи, които понякога са били опасни, но днешните фенери, захранвани с батерии, са по-практични, по-малки и преносими и могат да включват усъвършенствани режими, като инфрачервена електромагнитна светлина, крушки за отблъскване на комари, някои с множество режими на зареждане, иновативен дизайн и други, така че няма оправдание да тръгнете на приключение без такъв.

Най-добри лампи за къмпинг

Коя е най-добрата лампа за къмпинг?

Когато става въпрос за безопасност, особено когато сме далеч от дома, винаги искаме да имаме надеждно оборудване, а ако става въпрос за лампа, която да ви придружава по време на любимите ви пътувания, това не трябва да прави изключение.

Всички любители на този вид дейност са съгласни, че трябва да е лек, компактен, преносим, с висока мощност фенер за осветление, с дълготрайна батерия и, разбира се, икономичен.

Като се има предвид горепосоченото и след като направихме сравнение между най-известните модели, ние изброихме пет парчета, които отговарят на най-търсените спецификации и които също имат достъпни цени, така че перспективите, посочени по-долу, имат изключително качество и се считат за най-добрите възможности за инвестиция.

Ето от най-добрите лампи за къмпинг:

1. къмпинг лампа Sunvito 10400 mAh

Най-мощната и препоръчителна

419zr6sfEAL

КУПИ СЕГА

Мощността ѝ от 10400 mAh я прави една от най-мощните лампи, които можете да имате. Може да се презарежда и включва USB кабел , за да работи като захранваща банка и да може да свързва телефони, фотоапарати, таблети или други устройства, за да прехвърля енергия от батерията към него.

Продължителността на живота е 48000 часа, светлината е супер ярка и при пълно зареждане ще достигне до 180 часа светене при 24 лумена, също така може да се регулира интензивността до три нива и можете да активирате режима Strobeмигане , за да ви предупреди за всяка опасност.

Корпусът е компактен, има дръжка и текстурирана повърхност, която го прави лесен за хващане, и тъй като е с гумено покритие, отговаря на степента на защита IP65, което го прави водоустойчив.

От друга страна, теглото му достига 340 грама, така че е лек и компактен, също така е гарантиран за 12 месеца; също така има малко по-висока цена, но добре подкрепена от неговото добро качество.

2. Lighting Ever LED USB 600lm 3300012-DW

Най-универсалният

41g5sKJsDLL

КУПИ СЕГА

Освен че е мощен и преносим фенер, структурата се състои от два минифенера, които се изваждат от тялото, когато имате нужда от по-малко светлина за конкретна употреба, те работят с батерии AAA, които са включени, но когато са вътре в структурата, работят с енергията на лампата.

Ще бъдете впечатлени как такава малка лампа има капацитет от 600 лумена, който осветява няколко метра на 360°, а двойната метална дръжка, покрита с нехлъзгаща се гума, улеснява поставянето на лампата на определени места.

Фенерчето може да се презарежда чрез USB кабел и включва устройство за свързване към автомобила и зареждане там.

Допълнителен плюс е, че структурата включва малък компас в горната част, който никога не вреди на туристите, а във връзка с предлаганата гъвкавост има ниска цена , която го прави един от най-добрите варианти.

3. Лампа за къмпинг KYG

2 за 1

515RVrzFrRL

КУПИ СЕГА

Това е не само лампа с изключително качество, с добро осветление и идеална за дейности на открито, но и ще получите две устройства с еднакви характеристики.

С двете части вече няма да се налага постоянно да местите лампата, за да отидете до други пространства, тъй като ще можете да ги поставите стратегически, за да покриете по-голяма площ в лагера.

Лампата е акумулаторна батерия, Фенерите работят с по три батерии АА, а светодиодните крушки консумират малко енергия и издържат до 20 000 часа.

Вашата инвестиция е гарантирана за две години, а този комплект е един от най-добре оценените от тези, които вече го имат, тъй като е полезен, лесен за използване и икономичен.

4. лампа за къмпинг Hihill

Водоустойчив

41MwVOwpGLL

КУПИ СЕГА

Дъждът е много вероятен, когато сме на къмпинг, така че да бъде водоустойчив е голямо предимство в LED фенерите. Лампата, въпреки че е малка, има 15 LED крушки и 6 броя, които ще светят в червено, тъй като са с ниска консумация, въпреки че все още са мощни.

Това е една от най-бързите лампи за презареждане, в електрически контакт може да продължи 20 минути, за да получи пълно зареждане, което може да даде до 9 часа осветление и в допълнение, това е друг модел, способен да осигури до 2000mAh за друго оборудване с USB кабела.

Въпреки че работи с литиева батерия, в случай на разряд лампата може да се захранва с 3 батерии ААА - чудесен резервен вариант за спешни случаи .

Като един от по-достъпните варианти, който поддържа добра функционалност, той е сред най-продаваните и моделът получи добри отзиви от тези, които вече го използват.

5. Suaoki Solar LED Mini Camping Lantern

Сгъваем и компактен

41ij0Fby3zL

КУПИ СЕГА

Той има един от най-интересните дизайни сред лампите, този е сгъваем на хармоника, а малкият му размер го прави идеален, за да го вземете навсякъде.

Както и няколко от оборудването можете да го зареждате чрез USB или соларен панел, както предпочитате, което и по двата начина ще получи достатъчно енергия, за да работи в продължение на часове, така че това е един от най-екологичните.

Освен това той предлага различни нива на интензивност на светлината и осигурява захранване на други устройства. Поради своята лекота той се използва и за други дейности, като например туризъм, риболов или лов ; в същото време той е подкрепен от марката Suaki, която е призната за траектория и качество на своите продукти, както и от ниската цена, която го прави привлекателен.

Фенери за къмпинг, захранвани с батерии

Фенерите за къмпинг, захранвани с батерии, се смятат за

mejor-linterna-led-para-camping-1

най-безопасните за пренасяне, тъй като могат да се съхраняват в раница или джоб без риск от изтичане на гориво или още по-лошо - от пожар, както би било в случая с газовата лампа, поради което са подходящи дори за използване от деца.

Недостатъкът на лампите с батерии е, че те не осигуряват толкова много светлина, колкото газовите лампи; въпреки това са разработени модели с по-голяма мощност и те не създават трудности при студен климат, както остарелите модели.

От друга страна, лампите могат да работят с обикновени или акумулаторни батерии, въпреки че никога не е зле да имате допълнителни батерии, които да ги подкрепят в случай на нужда, както и допълнителна крушка.

Най-разпространените фенери са изработени от удобна за ръцете ергономична пластмаса, така че са изключително леки за държане и съхранение, без да се пренебрегва добрата осветителна сила.

Електрически фенери за къмпинг

Друг също толкова безопасен и широко използван вариант на фенер за къмпинг, който редовно използва флуоресцентни или ксенонови крушки, които също се захранват с батерии. Предимствата им са, че имат превключвател за димиране, за да удължат живота на батерията, но по отношение на размера и теглото си те може да са по-малко преносими от други модели.

LED фенери за къмпинг

Те направиха революция на пазара на лампи, като подобриха всеки аспект. Светодиодите или диодите са излъчвателите на светлина, като този тип осветление е ефективно за създаване на светлина, без да генерира топлина, така че изделието остава хладно.

От друга страна, вътрешните части са издръжливи и по-устойчиви на удари, тъй като са изработени от нечупливи панели. За някои тези лампи излъчват по-малко светлина от други, но издръжливостта на конструкцията, съчетана с дългия живот на светодиодните крушки, които достигат до 100 000 часа, ги прави най-добрия избор за повечето.

Съображения преди закупуване на лампа за къмпинг

Колко светлина ви е необходима

Повечето къмпинги са организирани за няколко групи хора, независимо дали са малки или големи. Като се има предвид, че лампата може да е за лична употреба и че ще е достатъчна за осветяване на палатка, без да е прекалено голяма и тежка, тя може да е достатъчна за постигане на нашата цел.

Какъв размер или тегло ще са ви удобни за работа

Всички смятаме, че колкото по-малки, толкова по-добре, но, разбира се, ултрамалките лампи може да не са толкова ефективни, колкото е необходимо на повечето хора, и да имат слабости по отношение на бързата консумация на батерията, както и на дългия обхват на светлината, който всеки желае.

Боравене с лампата

Повечето хора смятат, че е достатъчно лампата да е удобна в ръката, но когато се намирате в средата на лагера, е добре, ако лампата може да се закрепи на място, да се държи с дръжки или да се постави на удобно място - тактика, която се използва, за да се избегне необходимостта някой да я държи постоянно.

Благоприятно е също така, ако може да се окачи в областта на чантата или всяка друга възможност, която допринася за практичността при боравене с изделието.

Опция за захранваща банка

Лампите за къмпинг изминаха дълъг път и по-усъвършенстваните от тях могат да прехвърлят енергия към други мобилни устройства. Това е доста показна опция, но ако има някой, който смята, че е необходимо, на пазара има модели с това предимство.

Когато обмисляте батерийно захранване, най-добрият вариант

Повечето скорошни модели са с батерийно захранване и управляем размер. Те са предимство при пътувания, когато възможностите за зареждане или свързване с електричество са ограничени.

Какви характеристики да търсим в лампата за къмпинг

На пазара има много варианти с различни спецификации, които със сигурност ще ви накарат да избирате, но ако се чувствате претоварени от толкова много функции, вземете предвид следните, които са основните при определянето на това коя лампа е по-добра от друга:

Яркост

За да разберете каква е мощността на една лампа, трябва да знаете колко лумена има тя. Този показател представлява количеството светлина, генерирано от оборудването, и колкото по-висок е броят на лумените, толкова повече светлина ще генерира то.

Трябва да се отбележи, че характеристиката често определя цената и може да се окаже, че ако искате мощна лампа, тя може да не е евтина, но това е дизайн, готов да задоволи нуждите ви в тъмното, ако има голяма палатка или искате да осветите големи пространства.

Настройки

Лампите трябва да разполагат с опции за управление, които ви позволяват да избирате нивото на интензивност на светлината, за да пестите енергия, или дори режима в зависимост от средата, в която се намирате. Някои от тях предлагат опции за трептене, за да изпращат SOS сигнали.

Живот на батерията

Това е голям проблем, за да знаете приблизително какво е нивото на лампата, на пазара можете да намерите лампи, които издържат от 3 до 300 часа.

Очевидно е, че те са по-добри с по-голяма продължителност, по същия начин, че те не са толкова икономични, но трябва да анализирате какви са вашите нужди от осветление, ако няма да имате възможности за презареждане на батерията, колко дълго е екскурзията, наред с други фактори, които определят вашите изисквания.

Преносимост

Размерът и теглото са важни, ако ще го носите в раницата си, въпреки че трябва да знаете, че размерите му почти винаги са свързани с мощността.

Предимства на LED къмпинг светлина

Някои хора се питат дали LED фенерче е наистина необходимо, те оценяват цената няколко пъти или дори мислят, че тя ще бъде нищо повече от допълнителна тежест в раницата, но когато те анализират предимствата на продукта, те го смятат за необходимост, която никой авантюрист не трябва да бъде без, защото тя предлага следните предимства, които ще направят екскурзията по-лесно:

Брой лумени

Ако съпоставите LED фенерчетата с други видове лампи, не е трудно да видите, че светодиодите предлагат по-голямо количество светлина, независимо дали ги използвате в палатката или навън. С този модел можете да сте сигурни, че ще имате повече светлина във всяко пространство.

Лесно използване

Те са най-лесни за използване, не се изискват специални знания или усилия. Просто го включете и той е готов да светне.

Екологично чист

Това е характеристиката, предпочитана от природозащитниците. Тъй като тези лампи не изпускат течове, те са екологични за разлика от газовите лампи, които използват гориво.

Безопасност

Тъй като не произвеждат топлина, те имат бонус към безопасността, като по този начин намаляват риска, свързан с ниските температури в оборудването.

Дълготрайност

Зависи от качеството на фенера, но като цяло светодиодите са по-дълготрайни от другите лампи, дори до 10 пъти по-дълготрайни в сравнение с обикновените крушки с нажежаема жичка.

Енергийно ефективен

Един от най-енергийно ефективните модели, поради което батерията ще издържи по-дълго, преди да се наложи подмяна.

Захранване на светодиодни лампи

Съществуват основно два начина за зареждане на светодиодни фенери.

Зареждане от електрически контакт

Те се захранват само от електрическата мрежа, в зависимост от това, което ви трябва, трябва да разберете дали приема 220 вата ток, както и времето за работа, което обещава с едно зареждане, това е много важно, ако къмпингът ще бъде в райони без електрическо захранване.

Зареждане чрез слънчева енергия

Практично за селските райони, тъй като не се нуждае от електричество, за да работи.

Колко време отнема едно зареждане

Това определя полезността на лампите. Времето за презареждане е различно за различните модели, като за лампите с електрическо захранване то се определя от производителя, а за лампите със слънчево захранване зависи от фактори като интензивността на слънцето, въпреки че средно те се презареждат по-бързо с електрическо захранване.

Доколко преносим е акумулаторният фенер.

Когато става въпрос за къмпинг , всеки се стреми към най-малкото тегло и обем, така че LED фенерът трябва да е лесен за опаковане и пренасяне. По принцип би трябвало да можете да го носите в ръчния си багаж, ако няма разпоредби, които да ви забраняват това.

И накрая, като се има предвид, че всеки пътешественик трябва да носи със себе си и други устройства, като например захранващи банки, GoPros, мобилни телефони, таблети и други, повечето хора по време на пътуването предпочитат да са изключени от всичко и да се наслаждават на природата, но да са подготвени за всякакви случаи и да могат да презаредят всяко устройство, което им е необходимо.