Лампи за отблъскване на комари

mosquito-lámpara

Няма по-неприятна ситуация от това да се събудите с ухапване от комар или бръмчене в ухото. Опитвал съм се да ги контролирам с различни спрейове, спирали и таблетки, но те не ги убиват или плашат. Ето защо се заинтересувах да разбера кои са най-добрите лампи за комари.

Мислех, че това са устройства за отблъскване на мухи, но открих, че могат да уловят всякакъв вид буболечки, дори тези, които се лепят по телевизора или монитора през нощта.

Понастоящем те са най-елегантният и ефективен вариант да се отървете от това зло, което се увеличава през лятото и пролетта. Изберете един от представените и се сбогувайте с проблема.

Най-добрите лампи за отблъскване на комари

Коя е най-добрата лампа за отблъскване на комари?

Ако искаме да сложим край на мъчителните моменти, когато комарите си играят с нашето търпение, изберете лампа, която работи през целия ден, тъй като има такива, които са по-ефективни през нощта.

Важно е те да не консумират твърде много електроенергия, за да не създават проблеми при плащането на месечната сметка. Ако търсите помощно средство за къмпинг, уверете се, че то е преносимо и лесно се презарежда.

Уверете се, че светлината му не пречи на дейността ви и че не издава шум, когато хване комар, защото може да ни смути, ако сме придружени от посетители. В идеалния случай тя трябва да е ефективна и да остане незабелязана.

Ето от най-добрите лампи за комари:

1. Comlife CDE-MW08

Малък, но ефективен

51at6carP8L

КУПИ СЕГА

Ако търсите защита и в същото време елемент, който не влиза в противоречие с декора, можете да оцените тази опция. Устройството е доста дискретно, работи с помощта на LED светлина и не генерира шум, а само леко съскане, когато улови комара или мухата. Можете да го поставите на маса или да го окачите на стената през целия ден поради ниската му консумация на енергия, а най-хубавото е, че работи на закрито и на открито. Включва подвижна тава за правилно почистване.

2. Fochea Ik610-1X11W

Широка защита

Дискомфортът от комари или мухи ще остане в миналото с тази страхотна лампа, която идва с мощна UV крушка, която ги привлича, за да ги убие. Може да се постави на всяко място, тъй като не представлява опасност за деца или домашни любимци, а освен това може да се окачи навсякъде. По време на работа той не издава шум или миризма, така че няма да се притеснявате, че може да се превърне в неудобство. Ще откриете, че тя е по-безопасна и по-ефективна от традиционната ракета.

3. Duramaxx GIK3-2400

Капани без безпокойство

51nZGOGZGoL

КУПИ СЕГА

Смята се за много качествен модерен репелент, който работи без замърсяващи химикали. Високоволтовата му решетка и ултравиолетовата светлина са конфигурирани така, че да улавят всички насекоми, които се намират в района. Препоръчва се за употреба на открито, така че можете да го използвате на балкони или тераси през цялото лято. Убитите комари се съхраняват в тава, която можете внимателно да изваждате толкова пъти, колкото желаете, за да я почистите.

4. PexFix MQK101

Мощна и интелигентна

411PVmBxoiL

КУПИ СЕГА

Тази лампа против чума е презареждаема чрез USB връзка. Според препоръките на производителя той работи най-добре през нощта и трябва да го включите само около два часа преди да заспите. Системата му е конфигурирана с UV светлина и смукателен вентилатор с три скорости, което му позволява да улови комара, независимо от посоката или разстоянието, на което се намира от устройството. Той може да бъде най-добрият избор, ако употребата му е ограничена до употреба на закрито . Той функционира като фенерче и е доста достъпен за средния потребител.

5. Qcoqce IPX67

Многофункционален

51r3bViyS0L

КУПИ СЕГА

Той е идеален за къмпинг, защото освен убиване на насекоми работи като лампа с възможност за три интензивности на светлината. Той е малък, практичен и много лесен за пренасяне. Идеален за пътуване, защото е лек. Друго негово качество е, че е водоустойчив, така че може да се използва във всяка област. Контейнерът за отпадъци може да се почиства с вградената четка или с вода от крана. Той работи с батерии и USB порт. Той е и най-евтиният в сравнението.

Какво представлява UV капан за комари?

mejor-lampara-antimosquitos-300x196

Това е устройство, което привлича комари и други летящи насекоми със своята ултравиолетова светлина. Това е иновативен начин да се отървете от досадните буболечки, който не включва неприятни миризми и рискове от химикали, които обикновено се използват за тази цел.

Кога да използвам UV светлина за комари?

Препоръчва се за употреба в затворени или слабо проветриви пространства, където не могат да се прилагат традиционните спрейове за комари. Също така на места, където се работи с храна, като кухни или ресторанти, както и в детските стаи и на всички места, които смятаме за деликатни за използване на химически вещества.

В по-широк мащаб тя помага на земеделските стопани да сведат до минимум пестицидите върху културите, както и да държат насекомите далеч от зоната за съхранение на продукцията, наред с други приложения.

Как работят UV капаните за комари?

Нека си признаем, че ултравиолетовата светлина е както неприятна, така и вредна, с отрицателни последици за здравето, вариращи от рак на кожата до увреждане на организма. Силата на привличане на тези светлини върху комарите обаче е почти неустоима.

Тази светлина може да се използва за контролирано унищожаване на вредители и има два вида капани за насекоми, които използват този метод по различни начини.

На първо място, има ултравиолетови феромонови капани, които съчетават способността да привличат тези летящи буболечки към вътрешна лента с лепило, където те остават прикрепени, за разлика от други системи, които използват електричество, за да убият комарите, уловени от тяхната UVA крушка.

Това прави този тип капани малко по-хигиенично решение за контрол на насекомите. Феромоните са химически емисии, които служат на тези вредители за чифтосване, като правят импрегнираните с тези съединения ленти неустоими. След известно време можем да заменим тези ленти с нови.

Другият начин е с помощта на устройства, които освен че ги привличат с ултравиолетовата си светлина, ги поразяват в тяхната мрежа с помощта на малки електрически разряди, достатъчно мощни, за да ги разпознаете като убиец на насекоми.

Недостатъкът на този тип капани е, че има вероятност тялото на комара да се отдели от металната конструкция, като има риск да падне върху повърхности и дори върху хранителни продукти.

Предимства на ултравиолетовите светлинни капани за комари

Едно от основните предимства на използването на тези системи за борба с вредителите, използващи ултравиолетова светлина, е, че няма риск за хората или домашните любимци, поради което те са се утвърдили на пазара. Контролираните емисии са насочени изключително към привличане на насекоми, които са засегнати.

Те не предизвикват неприятни миризми за разлика от инсектицидите, които обикновено са придружени от токсични компоненти, които могат да причинят вреда.

Обхватът на ултравиолетовата светлина достига по-далеч, отколкото можем да възприемем, и привлича повечето комари в стаята.

Независимо от марката, дизайнът на по-голямата част от тези устройства се вписва безпроблемно във всяко пространство, без да влиза в противоречие с интериора, като имитира традиционни ръчни лампи с модерен привкус. Те са незабележими, така че ще останат незабелязани в дома или на работното ви място, като същевременно ще намалят досадните паразити.

Убиват ли светлинните капани вредителите?

Вероятно прекарвате много време в грижи за растенията си или просто обичате да се наслаждавате на хубаво четиво на открито. За ваше съжаление този покой може да бъде прекъснат от бръмчащ в лицето ви комар, да не говорим за болезнените ужилвания, които може да получите. Въпреки че има сезони, в които тези насекоми са в изобилие, достатъчно е само едно, за да загубите търпение.

Съществуват безброй продукти, включително светлинни капани, които обещават да ви отърват от тези нежелани гости. Но въпросът е: наистина ли вършат работа, отървават ли се от тези летящи мъки или просто ги плашат?

Какво представляват светлинните капани за комари?

Летящите насекоми неизбежно се привличат от светлина или други фактори и това знание е използвано от производителите на тези капани. Не мислите ли, че е така? Опитайте следното: застанете в тъмна, заразена с комари стая, включете екрана на мобилния си телефон и дишайте директно в него. Веднага ще забележите пристигането на някакво любопитно крилато същество с ужасни намерения.

Това се дължи основно на комбинацията от два фактора: излъчването на светлина и наличието на CO2. Въздухът, който издишваме всеки ден, е богат на въглероден диоксид и е сигналът, който предупреждава комарите за присъствието на техните жертви.

На този фон е почти неизбежно, че дори и да вземем всички необходими мерки за контрола им, няма да бъдем нападнати в момент на невнимание. Да не говорим за мухите, които се въртят около храната при пълна слънчева светлина и могат да пренасят множество болести.

Тогава се появяват тези практични капани, които освен че осигуряват специална светлина, в много случаи включват малък резервоар, който разпръсква малки дози CO2, за да се повиши допълнително ефективността им. По този начин комарите ще намерят топло, осветено и ароматизирано място за престой.

Каква площ покриват светлинните капани?

Обхватът на този капан за вредители е пропорционален на неговия размер, което го прави по-скъп или по-евтин. Ако целта ви е да защитите семейството си, когато се наслаждавате на барбекю в провинцията, трябва да купите модел с един размер по-голям от този, който бихте използвали в спалнята си.

Можете да комбинирате два малки капана в двата края на открита зона и след това да използвате всеки от тях в две различни стаи. Тази стратегия увеличава радиуса им на действие, като същевременно ви помага да покриете няколко вътрешни пространства.

Наистина ли работят всички светлинни капани за комари?

Проблемите с прекомерната популация на комари могат да бъдат значително намалени с използването на един от тези продукти. Те са показали средна ефективност при изпълнението на основната си функция: елиминиране на комарите чрез електрически шок, лепяща лента или просто привличане към светлината и топлината, която тя генерира.

Има случаи обаче, в които са необходими повече от тези устройства, за да се видят реални резултати - чрез пестициди или чрез придобиване на навици за проверка на източниците на размножаване, като например застояла вода.

Скринове на всички прозорци, вентилатори, вентилационни тръби и комини също ще помогнат. Ако те продължават да се появяват, се обърнете към професионален унищожител.

Видимата синя светлина може да се използва като инсектицид

Използването на синя светлина за борба с вредителите представлява начин, по който можете да унищожите вредителите, без да се налага да прибягвате до вредни инсектициди, които не само влияят на вашето здраве, но и на околната среда. Според екип от изследователи от университета Тохоку се стига до заключението, че синята LED светлина и честотата, която генерира, ефективно служат като безопасен и много по-икономичен начин за унищожаване на насекоми в сравнение с традиционните методи.

Това проучване се фокусира върху анализа на биологичните ефекти на видимата светлина в сравнение с късовълновите ултравиолетови лъчи. Знанията, придобити от получените резултати, ни позволяват да разберем по-добре бъдещите предимства на тази форма на осветление като начин за заместване на химикалите и пестицидите.

Учените изследват въздействието на дължините на вълните върху различни видове насекоми. Плодови мухи, разновидност на обикновен комар и вид брашнен бръмбар бяха кандидатите, които отговаряха на специфични качества и характеристики, за да се определят желаните резултати. Тези три вида обикновено са обект на повечето пестициди поради въздействието им върху човешкия живот.

Болести като треска денга, малария, жълта треска и нилска треска, както и японски енцефалит, се пренасят от комари и се срещат по целия свят. Брашнените бръмбари живеят и се размножават в складовете за зърно и се развиват бързо.

По подобен начин плодовите мушици, насекоми с кратък жизнен цикъл, допълниха изследването, за да се разбере ефектът на синята светлина в зависимост от специалните условия на всяка от тези проби. Установено е, че реакциите варират в зависимост от вида на дължината и вида на насекомото, но също така, че може да се зададе параметър на обхвата, за да се постигне елиминиране.

Освен това е доказано, че директното прилагане на синя светлина върху местата за размножаване, яйцата, ларвите и отпадъчните води намалява огнищата на болести, пренасяни от тези насекоми.

Проучванията са в ход, но са важна стъпка в търсенето на по-малко инвазивни и по-малко опасни начини за справяне с това заболяване, от което страда населението на света.

Колко ефективни са електрическите унищожители на насекоми?

Убийците на мухи , които действат чрез електрически шокове, се радват на известна популярност, въпреки че мнозина се съмняват в реалната им ефективност. Ако някога сте били в близост до такива предмети, ще си спомните искрата, която се появява, когато малък летец се доближи твърде близо до процепа им. Това показва, че тя го е 'изпепелила' от съществуване.

Но това не е достатъчно, за да се определи успехът на този отбор. Както мнозина знаят, женските от вида комари са тези, които хапят. Мъжките водят по-малко кръвожаден живот, като консумират захар от нектар и градински чай от плодове. Проучванията обаче показват, че тази форма на контрол на комарите не гарантира унищожаването на тези женски, които са основно отговорни за възпроизводството на вида.

По-лошото е, че е установено, че почти всички насекоми, привлечени и уловени от флуоресцентните тръби, използвани в електрическите унищожители (черна светлина), са безвредни и дори полезни за хората. Да не говорим за вината, която мнозина изпитват, когато чуят тъжния край на тези малки същества!

Какъв е обхватът на лампите за комари?

Те могат да бъдат полезни за привличане на комари, дори такива, които не са били в района и които невинно попадат в лампите. Те не са толкова ефективни при хапещите видове, но ако си купите продукт, който комбинира топлина със собствени емисии на CO2, ще имате мощно оръжие срещу тези насекоми.