Лаптоп

mejor-portatil-convertible

Конвертируемите лаптопи са отговорът на търсенето на мощна притурка , която е напълно универсална и може да се използва както за почивка, така и за работа. Тези устройства '2 в 1' са обединение на лаптоп и таблет и изборът на най-добрия конвертируем лаптоп, който да отговаря на вашите нужди, може да не е лесен, ако не сте запален компютърен познавач.

Предимството на тези конвертируеми компютри е, че те могат да служат както за настолен компютър , така и за таблет или лаптоп, нещо, което можете да пренесете от бюрото си на леглото или дивана, или да завъртите екрана, за да покажете удобно любимото си нещо на някой друг, без да се налага да местите компютъра от мястото му.

 

Най-добрите конвертируеми лаптопи

Кой е най-добрият конвертируем лаптоп?

За да изберете добър конвертируем лаптоп , първо трябва да помислите за какво ще го използвате, можете да потърсите нещо с мощни компоненти, за да го използвате за видеоигри или програми за редактиране, или нещо с по-възвишени спецификации като за офис, ето основните характеристики, които ви изпъкват, докато търсите 2 в 1 компютър.

  • Сгъваема или разглобяема е тя? Конвертируемите се отнасят за тези, чийто екран може да се мести и върти, а разглобяемите - за тези, които могат да се отделят от клавиатурата.
  • Неговата сила. Когато чуете за лаптоп, който се превръща в таблет, може да не си помислите за нещо мощно, но те могат да бъдат такива.
  • Операционната му система. Повечето от тези устройства от типа 'всичко в едно' обикновено се предлагат с Android или Windows.

Ето най-добрите конвертируеми лаптопи:

1. ASUS UX560UQ-FZ061T

Трансформируема мощност

41vzyEEKwsL

КУПИ СЕГА

Asus предлага на пазара това чудовище на конвертируем компютър високи спецификации, огромния 15. 6-инчовият Full HD дисплей и графичният процесор Nvidia GeForce 940MX ще направят видеоигрите и видеоклиповете впечатляващи.

Този конвертируем лаптоп се предлага с впечатляващите 2 TB вътрешна памет, 8 GB DDR4 RAM, които никога няма да ви оставят без работа, мощен процесор Intel Core 7 и предварително инсталирана операционна система Windows 10, което го прави мощен лаптоп от висок клас.

Размерите му са 25,4 x 2,2 x 38 cm, а теглото му е 2,3 kg

2. HP Spectre x360 13-ac000ns

Спектър 'всичко в едно'

516rkb81j+L

КУПИ СЕГА

Този високотехнологичен конвертируем HP се предлага с 13. 3-инчов Full HD екран и графичен процесор Intel HD Graphics 620, които ще оправдаят очакванията ви за покупка.

Неговият 256 GB твърдотелен диск ще ви осигури бързо стартиране и ще можете да премествате файловете си, без да чакате, той идва с предварително инсталиран Windows 10.

Той има невероятен процесор Intel Core i7 и неговите 8 GB DDR3 RAM ще ви позволят да изпълнявате всяка програма с плавност и иновативни входове USB Type C.

Размерите му са 14,8 x 33,2 x 41 cm, а теглото му е 1,3 kg.

3. Acer SP513-51-54F3

Хубав и ефективен

51hj4E0Y0yL

КУПИ СЕГА

Компютърният гигант Acer не може да остане по-назад на пазара и ни предлага този лаптоп, който се превръща в таблет, идва с процесор Intel Core i5 и 8 GB DDR4 RAM .

Неговият 13,3-инчов подвижен екран е снабден с графичен процесор Intel HD Graphics 620, който е идеален за гледане на сериали с добро качество.

Той включва Windows 10, 256 GB твърдотелен диск , който ще ви позволи да премествате бързо файловете си, и безжична връзка Bluetooth.

Размерите му са 46 x 29 x 6,5 cm, а теглото му е 1,6 kg.

4. Lenovo Yoga 510-14IKB

Перфектен баланс

41fOgpxo9QL

КУПИ СЕГА

Този хибриден компютър е снабден с някои компоненти , които са напълно привлекателни. Неговият трансформируем 14-инчов HD дисплей и графичен процесор Intel няма да ви подведат.

Той идва с Windows 10 Home предварително инсталиран и надежден 256 GB твърдотелен диск , който ще ви позволи да го използвате секунди след включването му, той също така включва Bluetooth прием, който ще ви позволи да го сдвоите с всяко съвместимо устройство, да купите този лаптоп е да купите гъвкавост.

Вътре има невероятен процесор Intel Core i7 , а 8 GB DDR4 RAM ще ви осигурят достатъчно мощност, за да стартирате всяко приложение.

Размерите му са 23,2 x 2,1 x 33,6 cm, а теглото му е 1,8 kg.

5. Huawei Matebook

Малък, но опасен

41BGo9gMdmL

КУПИ СЕГА

Huawei реши да навлезе на пазара с този трансформиращ се 'Matebook' с 12-инчов IPS дисплей

Той идва с предварително инсталиран Windows 10, процесор Intel Core M3, 4 GB RAM DDR3, които заедно осигуряват идеалното за компютър от среден клас, Bluetooth приемане, за да сте свързани с други устройства, и USB Type-C вход.

Най-отличителната му характеристика е неговата 'килимна клавиатура', която може да се сваля и е водоустойчива, което добавя много гъвкавост към този компютър 2 в 1.

Размерите му са 15 x 20 x 10 см.

 

Какво представляват компютрите '2 в 1'?

mejor-portatil-convertible

Трансформируемите лаптопи са своеобразна амалгама от лаптоп и таблет, които имат екрани с възможност за докосване и допълнителна физическа клавиатура.

Предимството им е, че могат да се използват в офиса или на работа, а след това да се отделят от физическата клавиатура за по-удобна употреба през свободното време на дивана или в леглото.Тази промяна е напълно обратима, което ви осигурява гъвкаво и безпроблемно използване.

Съществуват и хибридни лаптопи , които могат да сгъват екрана си в различни форми, за да отговарят на нуждите на момента, те не могат да изключат физическата си клавиатура, но са склонни да издържат по-дълго и да имат по-изчерпателни спецификации или опции.

Мощността на тези устройства ще зависи отчасти от вида хибрид , който търсите, тъй като те са разделени на две:

Конвертируеми хибридни лаптопи

Този трансформиращ се компютър може да се превърне от лаптоп в таблет и обратно, като просто завъртите екрана му. Те често са много по-мощни от хибридните таблети и са подходящ избор, когато използвате компютъра си за приложения, изискващи много енергия.

Предимството на този тип компютър е, че физическата му клавиатура винаги ще бъде под ръка , тъй като не е разглобяема, но все пак предлага различни начини за безпроблемното ѝ слагане зад екрана. Този екран може да се приспособи по различни начини - от сгъването му в обърната V-образна форма до обръщането му назад, за да го покажете на колега.

Тъй като основата служи за разполагане на физическата клавиатура, тя служи и за разполагане на по-голяма батерия или по-мощни процесори и памет, нерядко се срещат лаптопи 2 в 1 с процесор Intel Core i7 или твърдотелно устройство, разбира се, това е свързано с допълнително тегло за пренасяне.

Хибридни разглобяеми таблети

Тези устройства са таблети, които имат вградени физически клавиатури, които могат да бъдат извадени, за да се използват като таблет, като тази промяна не отнема нито секунда и се извършва с най-малко усилия.

Предимството на тези компютри '2 в 1' е, че те обикновено са по-леки и преносими, можете да използвате клавиатурата на бюрото си, след това да отделите екрана и да го вземете със себе си, където пожелаете, след което да се върнете и да го поставите отново, за да продължите да работите. Неговият сензорен екран ви дава възможност да продължите да използвате този хибриден таблет , без да се нуждаете от клавиатура или мишка

Тези настолни таблети жертват изчислителна мощ и място за съхранение в полза на преносимостта и по-малкото тегло. Можете да използвате този конвертируем компютър в презентация, когато трябва да рисувате, променяте или правите бележки, докато сменяте слайдовете, или за да покажете на офис мениджъра си важен документ, като просто държите екрана пред него.

Други също четат: Топ 5 ултрабуци, способни да издържат на тежките изпитания на мобилността.

Технически спецификации

Когато става въпрос за компютри, техните спецификации са най-важните им качества, а качеството и мощността им вървят ръка за ръка с тяхната цена , което означава, че ако искате по-завършен хибриден компютър , ще трябва да инвестирате малко повече в покупката си. Поради малкия си размер таблетите 2 в 1 са по-малко мощни от лаптопите хибриди , а те от своя страна са малко по-слабо мощни от нормалните си аналози.

Причината, поради която хибридните лаптопи са малко по-малко мощни от обикновените лаптопи, е, че трябва да се жертва известна дебелина в основата им, за да се пригодят по-добре като таблети, което може да включва премахване на неща като вентилатора на процесора или намаляване на размера на батерията, за да станат по-леки и компактни. Тези конвертируеми компютри могат да се предлагат с процесори Core i5 или i7 и до 8 GB RAM , които все още са много мощни опции.

Таблетите '2 в 1' обикновено предлагат алтернативни операционни системи, като Android или Windows Mobile, а някои малко по-мощни таблети могат да се предлагат с Windows 10. Тези устройства често предлагат и други функции, като например 3G мрежа или Bluetooth.

 

5 въпроса, които да си зададете, преди да си купите компютър '2 в 1'

Тези конвертируеми компютри се превърнаха в джаджата, която трябва да използвате, когато се нуждаете от мощност, гъвкавост и удобство, но дали са това, което търсите? Понякога е лесно да се увлечем по маркетинга и импулсивното купуване , така че преди да решите дали конвертируем лаптоп е идеалният избор за вас, ето 5 въпроса, които да си зададете, преди да купите конвертируем компютър.

  1. Какво жертвате в сравнение с обикновения лаптоп?

В случай на лаптопи, които се превръщат в таблет, някои модели често са изключително леки и могат да се движат повече, отколкото искате, когато докосвате екрана с пръст, което не би се случило с обикновен лаптоп със сензорен екран, тъй като по-тежката му основа му придава твърдост. Физическата му клавиатура може да се почувства малко тясна при писане, особено ако имате големи ръце.

  1. Ефективни ли са лаптопите?

В случая с преносимите компютри конвертируемите, тези от по-висок клас могат да бъдат също толкова добри, колкото и обикновените преносими компютри. Тези конвертируеми компютри разполагат с мощни процесори Intel Core и голямо количество RAM , които са стандартни за компютрите с добра производителност. Някои от тях дори са снабдени с полупроводникови дискове , които подобряват скоростта на прехвърляне на файлове и намаляват времето между включването и готовността за работа.

  1. Какво жертвате срещу специален таблет?

Таблетите 2-в-1 жертват малко преносимост и лекота, защото са склонни да бъдат малко по-големи от обикновените си колеги и включването на клавиатурата ги прави малко по-дебели, отколкото може да сте свикнали. Операционната му система обикновено е Windows, така че ако обичате да използвате Android или iOS на таблета си, може да не сте много доволни от него.

  1. Искате разглобяем или сменяем лаптоп?

Има голяма разлика между разглобяем лаптоп и конвертируем или неразглобяем лаптоп, а дали ви харесва, или не, може да зависи изцяло от вашите нужди. Конвертируемите лаптопи са тези, които имат несменяема клавиатура, но имат въртящи се екрани, които успяват да се огъват, за да ви осигурят изживяване, подобно на това на таблет, и обикновено са малко по-скъпи, по-големи и по-мощни. Другите са разглобяемите лаптопи , при които можете да премахнете клавиатурата и да останете само с техния екран сензорен, те обикновено не са толкова мощни, но са по-леки и по-преносими.

  1. По-скъпо ли е да се купи отделно лаптоп и отделно лаптоп?

На този въпрос не може да се даде напълно конкретен отговор, но като цяло да. Някои модели на таблети 2 в 1 от висок клас често са достатъчно мощни сами по себе си, за да оправдаят покупката си вместо обикновен лаптоп и таблет, въпреки че при това се жертва част от живота на батерията, тъй като по-бързите процесори обикновено консумират повече енергия. Разбира се, предимството, което предлагат тези конвертируеми компютри , е твърде добро, за да се откажем от него заради малка разлика в живота на батерията.