Легла за кучета

mejor-cama-para-mascotas

Когато вашият домашен любимец е част от семейството, осигуряването на комфортно пространство и спокойна почивка за него е приоритет, затова не се колебайте да му осигурите най-доброто легло за домашни любимци на пазара.

За да може вашият малък приятел да почувства, че има убежище в семейството, трябва да вземете предвид, че продуктът, който ще купите, се адаптира към всички негови нужди и уникални характеристики, които със сигурност можете да опознаете добре след добър разговор с ветеринарния лекар и след като го отглеждате у дома в продължение на няколко седмици и наблюдавате неговата личност.

Именно по тези данни можете да забележите, че ще можете да закупите качествена и достъпна марка, която ще задоволи както вас, така и вашия приятел. Тук ви предлагаме сравнително ръководство за различните видове легла, така че да изберете не само най-евтиния продукт, но и най-добрия за вашия домашен любимец.

Най-добрите нечупливи легла за кучета

Кое е най-доброто легло за кучета?

При толкова много видове легла може да се окаже непосилно да изберете правилния модел за максимален комфорт и практичност за вашия домашен любимец. Но основният признак, който винаги ще трябва да вземете предвид, е почивката, за целта трябва да наблюдавате как спи животното: свито или изпънато?

От този въпрос можете да намерите легла с форма на кошница с високи ръбове или плоски матраци с достатъчно пространство за освобождаване на напрежението. Кошницата е не само място за почивка на намордника, но и осигурява сигурност и топлина. Като се има предвид, че предимството на матрака е, че е по-подплатен и подсилен и е подходящ за животни с мускулни проблеми или с висока физическа активност, които се нуждаят от по-твърдо място за почивка.

Но имайте предвид, че никоя постеля не е неразрушима и ако не я перете или не обучите спътника си да не я дъвче, тя лесно ще се повреди и ще причини повече проблеми, отколкото ще реши.

Ето най-добрите легла за кучета:

1. KOPEKS Extra Large Dog Bed

Сваляща се и водоустойчива покривка

41tEkeuRqKL

КУПИ СЕГА

Независимо на колко години са нашите космати приятели, искаме да им осигурим най-добрата грижа. Така че това ортопедично легло ще бъде идеално за вашите възрастни кучета или за тези, които страдат от артрит или диспепсия на тазобедрената става. Той е с повдигната възглавница и матрак от мемори пяна, които им осигуряват облекчение и почивка без лоши провиснали пълнежи. Разнообразието от размери също така позволява да се постигне максимална мекота , дори ако имате голямо куче , което се нуждае от допълнително пространство.

2. диван за кучета Hobbydog

Сваляем и лесен за пране матрак

41fkGXz5XVL

КУПИ СЕГА

Това легло е хиперустойчиво и нечупливо и е това, което търсите, ако имате малък копач вкъщи, тъй като ще издържи драскотините на вашия приятел без никакви проблеми. Освен това по него няма да залепнат косми или мръсотия, а структурата му диван ще му позволи да почива по ръбовете. Можете да поставите одеяло върху матрака си с пълнеж от акрилни влакна, за да спите с максимална здравина и мекота.

3. нечупливо легло за кучета Purple-Pets

неплъзгаща се гумена основа

41RxxoNWBnL

КУПИ СЕГА

Това е перфектният вариант за вашите кучета и котки, матракът от пяна с въздушни клапани гарантира, че вашият домашен любимец може да се завие удобно във всяка позиция. Възглавницата му е двустранна и се предлага с отделни части в отделни джобове, което позволява бързо почистване. Освен това се отличава с водоустойчив материал , който позволява на косматия ви приятел да спи дори мокър. Материята му е идеална, ако търсите вариант за предпазване от окосмяване. (Легло с възглавници за животни)

Може да се пере в пералня, без да се разглобява

Ако търсите малък подслон, който да е забавен и да топли вашия космат спътник през зимата, този е за вас. Независимо дали имате породисто куче , или не, тази къщичка ще изглежда изключително добре в дома ви. Можете да го получите във формата на вагон или с празнични мотиви. Материята му е хипоалергенна и е покрита с памучно кадифе. Идеален за котки през зимата.

5. Happilax

Обръщаема възглавница

41NYdne5GRL

КУПИ СЕГА

Това пухкаво легло е толкова меко, че дори приятелите ви ще искат да седнат на него. Мекият му повдигнат ръб е идеален, ако имате домашен любимец, който обича да си слага главата, за да заспи. За разлика от други матраци за кучета , този има две редуващи се повърхности, които правят леглото подходящо за студени и топли дни. Уверявам ви, че вашият домашен любимец никога няма да иска да го напусне.

Защо да купите легло за домашния си любимец?

Ако споделяте едно легло с малкия си приятел, знаете какво е да се събудите с неговите лапи на гърба си. За да избегнете този дискомфорт и за двама ви, най-добре е да намерите място за почивка на вашия космат приятел.

Днес има огромно разнообразие от висококачествени легла, които могат да се купят и които отговарят на нуждите на животните по-добре от човешките матраци или дървените подове. Когато купите такава, тя ще бъде специалното място на вашия домашен любимец, който естествено ще почувства, че това е неговото пространство и ще обича да се оттегля там. Той ще може да се изтяга, да се заравя, да спи или да се чеше, а леглото ви ще остане по-чисто.

Ако вече сте се опитвали да спестите пари и сте пробвали домашни варианти на матраци, изработени от пуловер, гума или парцал, знаете също, че тяхната устойчивост е ограничена. Затова не чакайте повече, ако все още нямате легло за най-добрия си приятел.

Съвети за улесняване на покупката на легла за домашни любимци

Преди да вземете решение за новата постеля на вашия домашен любимец, трябва да вземете предвид някои основни аспекти.

Размер

Първият от тях е, че тя трябва да е с подходящ размер, както за животното, така и за вашия дом. Затова ви препоръчваме да претеглите и измерите домашния си любимец от опашката до носа, не само за да го напаснете по размер, но и защото матраците имат максимално тегло, което могат да издържат, без да се деформират.

Често срещана грешка е да се купува голямо легло за кученца с мисълта, че то ще им бъде полезно, когато пораснат, но истината е, че всички животни имат нужда да се чувстват в безопасност и затова обичат да спят прегърнати и защитени, така че е по-добре да се купуват легла, които отговарят на нуждите им за всеки етап от живота им, те ще ви благодарят за това.

Къде да го поставим

Същото важи и за мястото в къщата , където планирате да поставите леглото. Ако е твърде голям, ще искате да го насилвате, а това може да е неудобно. Ако го търсите за спане в ъгъла до леглото си, той може да е по-мек модел, отколкото ако е диван за всекидневна или място за срещи.

Уникални характеристики

Не бива да забравяте и характеристиките на вашия домашен любимец. Когато става въпрос за кученца, те най-вероятно ще прекарват повече време в сън, докато ако е голямо куче, то ще бъде по-активно и със сигурност ще иска да дъвче и драска матрака ви. Не забравяйте, че ако вашият домашен любимец е много космат или алергичен, трябва да изберете анти-микробни продукти , които не дразнят кожата му. Същото важи и за животните с артритни проблеми - изберете удобни и меки матраци, които да осигурят почивка на костите им.

Цвят и стил

Не забравяйте обаче и за себе си. В днешно време има толкова много модели и марки, че можете да избирате декоративни стилове, забавни форми и ярки цветове, така че най-добрият ви приятел не само да е щастлив, но и неговото пространство да е в хармония с целия ви дом.

Пране

Прочетете инструкциите за пране и се уверете, че можете да поддържате чистота, в противен случай изберете варианти, които не задържат петна и са миризливи. Препоръчвам ви такива, които лесно можете да разглобите за машинно почистване, както и варианти със здрава, непромокаема тъкан, от която можете да отстраните петната с просто избърсване с влажна кърпа.

Познайте видовете легла

Има ортопедични легла, с ръбове, с нисък вход, кръгли, правоъгълни и дори с форма на хамак. Когато избирате формата, вземете предвид движението и дали обича да се свива, което ще ви подскаже дали има нужда от възглавница или кръгло легло. Ортопедичните кошари с нисък вход са идеални за по-възрастни домашни любимци, които трудно се движат, докато по-тънките кошари с по-солиден пълнеж са подходящи за по-големи и по-подвижни домашни любимци.

Идеален материал

За мекотата на материала вземете предвид козината на вашия домашен любимец. Колкото по-мек е материалът, толкова по-топъл е той и колкото по-влакнест е, толкова по-малко косми ще се залепват. Но тъканта е важна не само за мястото, където кучето седи, изберете алтернативи с противоплъзгаща се повърхност на гърба и по-твърд материал отстрани. По този начин, ако влачите или премествате леглото, то няма да се повреди.

Котките и температурата

При котките е важно да се вземе предвид задържането на топлина. За тази цел има някои легла, които са двустранни и позволяват прохлада и топлина през всеки сезон, просто обърнете матрака си с главата надолу. Това е нещо, което вашият котарак ще оцени.

Задържане на формата

Имайте предвид възможното задържане на формата на леглото. Твърде голямото провисване може да означава, че тя не издържа правилно теглото на вашия домашен любимец. Освен това твърдостта на основата не е гаранция за якостта на скъсване. Трябва да постигнете баланс между пухкаво и твърдо, за да не се окаже, че вашият спътник спи на пода или дъвче леглото си в знак на недоволство.

Как да си направим легло за куче бързо и лесно?