Ловни ботуши

mejores-botas-de-caza-e1516139506936

Ловът е една от най-старите практики на човечеството, но с годините и технологиите тази дейност се е развила, превръщайки спортния лов в дисциплина с хиляди последователи. Днес ще ви разкажем всичко за най-добрите ловни ботуши, за да сте готови за битка, когато ловният сезон започне.

За ранния човек ловът е бил необходимост. В онези времена животните са били ценен и изключителен източник на храна и топлина, както и суровина за създаване на основни инструменти.

Животът на човечеството се променя драстично след развитието на земеделието и това, което преди хиляди години е било форма на оцеляване, се превръща в традиция.

Днес ловът на диви животни продължава да бъде популярно занимание по целия свят и ако сте един от тези, които се наслаждават на ловния сезон, ще искате да имате необходимото оборудване и облекло за случая.

Ловът включва много време, прекарано сред природата, така че трябва да сте подготвени за походи и преходи във всички видове терени.

За целта ще ви трябват здрави и издръжливи ботуши, надеждни обувки, които няма да позволят на краката ви да замръзнат или изгорят при екстремни метеорологични условия, за да можете да се възползвате максимално от преживяването.

Преди да купите ловните си ботуши, ви препоръчваме да направите проучване по темата, за да сте сигурни, че сте избрали качествен продукт.

Вземете предвид марката, цената, общото мнение на потребителската общност и специалните функции, предлагани от всеки модел.

Вярно е, че днешният пазар е пълен с възможности, поради което изборът на перфектните ботуши може да се окаже предизвикателство... С оглед на вас сме подготвили страхотна сравнителна селекция, така че да знаете 5 чудесни възможности на една ръка разстояние.

Най-добрите ловни ботуши

Ето най-добрите ловни ботуши:

1. Ловни обувки CHIRUCA TORCAZ

С мембрана Gore-tex

41nR6kpU1mL

КУПИ СЕГА

Мислите за тези, които са посветени на земеделието, лова и дори на алпинизма и екстремните дейности в природата, хората от Chiruca са произвели супер устойчиви обувки за всякакъв терен, тъй като са вложили в изработката си мембрана Gore-tex, която гарантира, че краката няма да се овлажняват благодарение на водоустойчивостта, осигурена от този материал. Ботушите са леки, а системата за закопчаване е военна. Това определено е обувка, която ще предпазва много добре от студ, вятър и вода.

2. Тактически ловни ботуши FREE SOLDIER

С омекотяваща междинна подметка

51VRgSkswkL

КУПИ СЕГА

Ако сте от тези, които предпочитат камуфлажния стил и военната издръжливост, когато става въпрос за оборудване за лов и оцеляване на открито, със сигурност ще ви харесат тактическите ботуши на Free Soldier, които са изработили всеки артикул с външна материя с дебелина от 1,6 до 1,8 мм, устойчива на износване, найлонова мрежа против сифониране, идеална срещу надраскване, и подметка за всякакви терени с високоефективно сцепление. От вътрешната страна на обувката има гумена междинна подметка от EVA, която ще направи всяка стъпка мека, но сигурна.

3. LABRADOR BOA GORE-TEX Ботуши Chiruca

Водоустойчив и устойчив дизайн

41HT3dpvcUL

КУПИ СЕГА

Представяме ви страхотни ботуши Hunter , идеалните обувки, с които да се наслаждавате на преживяванията на открито.

Те се отличават с дизайн без връзки , тъй като ботушите се предлагат с иновативна система за закопчаване с бутон или боа . Те са изработени от висококачествена водоустойчива цепена кожа, която отблъсква водата и запазва краката ви сухи и в безопасност.

Освен това те са оборудвани с подметка Vibram , която осигурява на потребителя голяма издръжливост и стабилност при труден терен.

4. ловни ботуши на открито BLASER

Подметките са изработени от 100% каучук

51BXq7KQXsL

КУПИ СЕГА

Водоустойчиви и дишащи, тези обувки са идеални за екстремни студове, дъжд и слънце. Дизайнът се отличава с подметка с двойна плътност и технология Vibram, която създава тихо стъпване.

Те са изработени от цепена кожа и са снабдени с кукички, нитове и капси от неръждаема стомана за удобно закопчаване на връзките. Текстурираната им подметка ви осигурява добро сцепление с всяка повърхност.

Освен това те имат гъвкава междинна подметка от EVA за абсорбиране на ударите.

5. Renegade Gtx Mid Планински обувки Lowa

Многофункционална и издръжлива обувка

41Uix-eu1gL

КУПИ СЕГА

Ако търсите универсални и ефективни обувки, намерили сте перфектния модел. Тези ботуши ще ви позволят да се възползвате максимално от всяка екскурзия в планините, идеални за риболов или за разходки на открито през лятото.

Дизайнът се отличава с технологията Gore-Tex, която предотвратява навлизането на вода в обувката, като същевременно поддържа активна циркулация на въздуха. Освен това той стабилизира и предпазва областите на стъпалото, които са подложени на натиск, и осигурява оптимална торзия при усукване.

6. BotasTundra English Oak Jack Pyke

Отлично съотношение качество/цена

51dlNS3CKAL

КУПИ СЕГА

Най-евтиният модел в нашата селекция, тези ловни ботуши са с дизайн със средна част на прасеца , който е лек, водоустойчив и изключително здрав.

Оборудвани са с надеждна и издръжлива гумена подметка, за да можете да се движите безпроблемно по всякакъв терен. Дизайнът е с текстилна подсилка на пръстите на обувката, за да се гарантира издръжливост.

Те включват система за закопчаване с връзки , подплатена вътрешна част за комфорт и система за изолация 200g Thinsulate.

7. Chocorua Trail Gtx 1 Ботуши Timberland

Включва подвижна EVA стелка

51kKhKdOHML

КУПИ СЕГА

Ботуши за всякакви терени за страхотно изживяване на открито, Timberland предлага достъпна и изключително издръжлива обувка, ботушите са изработени от най-висококачествена водоустойчива кожа, дизайнът предлага устойчивост на износване и абразия за дълготраен продукт.

Оборудвани са с мощна гумена подметка, която осигурява сцепление върху всякаква повърхност. Той има мрежеста подплата за оптимална вентилация, система за затваряне със здрави връзки и подплатени език и яка.

Ръководство за покупка: Най-добрите ловни ботуши

Туристически ботуши срещу ловни ботуши

И двата вида ботуши са способни да ви осигурят стабилността и сцеплението, от които се нуждаете, за да преодолявате безопасно естествен и непредсказуем терен,mejores-botas-de-caza-e1516139506936важно е обаче да знаете, че двата вида ботуши се класифицират според специалните характеристики на всеки модел.

Ловните ботуши се класифицират в зависимост от естествения контекст, в който ще се използват, докато планинарските ботуши се класифицират в зависимост от теглото им.

-Ключови разлики:

Ловните ботуши са предназначени за типа среда, в която ще се използват, тъй като всяка природна среда има различни условия - ловът в полупустинна тундра няма да е същият като ловът в облачна гора или блато.

планинарските ботуши са предназначени да осигуряват опора и стабилност при труден за придвижване терен, затова са с подметка с максимално омекотяване и сцепление.

- Значението на правилните ботуши:

Когато ходите на лов, е важно да имате подходящи обувки, оборудване, което може да осигури оптимален отговор на изискванията на дисциплината.

Ловни ботуши - какво трябва да знаете

Сега, когато знаете разликата между ловни ботуши и планинарски ботуши идват да изследват и да научат повече за този вид обувки, не забравяйте, че да бъде информиран ще направи разликата между успешна инвестиция или съжалява за избора си след 2 месеца.

Все още има какво да откриете, да научите за дизайна, хидроизолацията, производствените материали и специалните характеристики на всеки модел.

Различни видове ловни ботуши

Няма нищо по-неудобно и неефективно от носенето на неподходящи за случая обувки, същото се случва и когато отивате на лов , поради което е изключително важно да разполагате с безопасно, удобно и висококачествено оборудване.

Винаги е предимство да познавате видовете специализирани обувки, които можете да намерите на пазара, ако сте аматьор или начинаещ в тази дисциплина, сте попаднали на правилното място, въпреки че експертите в областта също могат да ни придружат и да опреснят знанията ви.

- Сезонни:

Един от най-важните фактори, които трябва да се вземат предвид, е времето на годината и метеорологичните условия.

Ако планирате да отидете на лов през пролетта или за лятото , трябва да изберете модел с 200 грама изолация, тези ботуши са леки и имат ефективна вентилационна система, която поддържа краката ви сухи и удобни.

Ако графикът ви бележи началото на сезона през есенните месеци, ще ви е необходима екипировка, която е по-устойчива на дъжд и студ. Изберете модел с водоустойчиви мембрани и 400-800 г изолация, за да осигурите защита и комфорт за краката си.

Ако плановете ви съвпадат със зимния сезон, най-добрият вариант е да изберете ботуши с ниво на изолация, равно или по-високо от 1000 гр. Този тип обувки са снабдени с подложки, които ефективно съхраняват отпадната топлина.

- Според стила на ловуване:

Ако вашият стил включва активно преследване, ще искате да изберете ботуши с технология Vibram, за да заглушите стъпките си, а подметката със сцепление, опора и стабилност никога не е нещо лошо.

Когато ловувате в храсталаци, е полезно да разполагате с допълнителна защита, кордура найлонът има отлични характеристики в този тип среда, изберете модел, изработен от този материал.

Ботушите с висок ток са идеалното оборудване за седящ лов , тъй като осигуряват отлична защита срещу ниски температури.

алпинистки ботуши могат да осигурят ефективен отговор, когато целта е да се ловува на лос през лятото.

планински обувки могат да бъдат полезни и при стръмни и изкачващи се терени.

Има и ботуши със змийско ухапване, които ви осигуряват специална удължена броня за врата.

-По материали за производство:

Ловните ботуши обикновено се произвеждат от комбинация от материали, като тази сплав включва кожа, найлон, дишаща мрежа, драйтекс подплата и неопрен. Подметките са изработени от вулканизиран каучук и полиуретан.

Как да изберем ловни обувки за мъже и жени?

За да изберете перфектните ботуши, трябва да вземете предвид 5 основни фактора, но преди да навлезем по-дълбоко в темата, е важно да знаете основната разлика между ловните ботуши за мъже и жени.

Женските стъпала обикновено са по-малки и се различават анатомично от мъжките, тъй като имат по-висок свод... Това условие трябва да бъде преодоляно, ако искате да имате идеалните обувки. Жените могат да изберат специално проектирани за тях обувки, произведени от специализирани производители.

Сега сме готови да разгледаме какви фактори да вземем предвид при избора на перфектните ботуши.

Фактор № 1: Къде отивате на лов?

Проектите са разработени с приоритет към терена и степента на активност, която вашият стил на ловуване изисква.

Ловни ботуши за високопланински лов: Идеални за долини, пасища, савани и равнини.

Планински ловни обувки: Максимално сцепление и стабилност за стръмни терени.

Многофункционални ловни ботуши: Перфектни за всички видове терени.

Каучукови ловни ботуши: Те ще ви осигурят безопасност, комфорт и водоустойчивост, за да се движите свободно през блата, потоци и кални терени.

Змийски ботуши: Те се отличават с дизайн с висок шенкел, специална броня, която предпазва краката ви от всякакви атаки.

Фактор № 2: Колко студено ще бъде времето?

Трябва да вземете предвид метеорологичните условия, с които ще се сблъскате, когато отидете на лов, това е определящ фактор при избора на подходящи ботуши.

Не забравяйте, че нивото на изолация варира в зависимост от условията на влажност и температурата.

Ботушите с изолация под 200 грама са предназначени за топло и комфортно време. Те са предназначени за топло и комфортно време. Тези с изолация над 400 гр. могат да понасят неблагоприятни климатични условия, дъжд, ниски температури и определено ниво на влажност. За да посрещнете зимата, е необходимо да имате ботуши с повече от 1000 гр. изолация.

Фактор #3: Можете ли да плувате с ботушите си?

Изберете ботуши с водоустойчива защита, дори ако плановете ви не включват пресичане на потоци. Никога не е вредно да имате допълнителен агент за безопасност и комфорт.

Съществуват две основни системи:

GORE-Tex : търговска марка издръжлив синтетичен текстил. Обувките с тази технология ще бъдат отлична инвестиция.

Boot Rand - Гумена подплата, която се простира от пръстите на обувката до задната част на ботуша. Осигуряват защита на потребителя при преминаване през локви и плитки потоци.

Фактор #4: Прилягат ли добре на краката ви?

Убедете се сами, изпробвайте ботушите и вземете предвид следните съвети, преди да изберете.

Разходете се известно време, усетете как материята приляга на краката ви. Уверете се, че имате достатъчно място за пръстите на краката и петата.

Ако имате широки крака, можете да разхлабите малко връзките в предната част на ботушите за по-голямо удобство.

Ако пък имате тесни крака, затегнете добре връзките отпред и ако е необходимо, използвайте стелка, която да ви осигури по-голяма стабилност.

Лесни за обуване и събуване

Сред всички модели обувки има голямо разнообразие от системи за закопчаване, връзки, копчета, ластици. Изберете модел, който е ефективен за вас и с който се чувствате комфортно.

Теглото на качествена обувка

Помислете за теглото на обувките, това е определящ фактор, ако планирате да прекарате часове в ходене с тях, особено ако маршрутът ви се определя от изкачвания и хълмове.

Издръжливост

Едно от предимствата на този тип обувки е тяхната устойчивост на атмосферни влияния, износване и износване. Изберете надеждна марка, при която можете да изберете продукт с дълъг експлоатационен живот.

Изолация

Всички ловни обувки имат определено ниво на изолация. Има модели, които се адаптират към горещ и сух климат, но можете да намерите и модели, предназначени за географски ширини под 0° C

Функционалност

Изберете модел, който е специализиран в изискванията на терена, на който ще ловувате. Както знаете, всеки дизайн има своите особености, така че имайте предвид тези фактори, когато правите покупката си. Не забравяйте, че нищо няма да ви осигури по-голямо удобство от подходящите за случая обувки.