Магнезиево масло Продукти

Aceite-de-Magnesio

Магнезият е един от най-разпространените елементи на нашата планета. Той се счита за жизненоважен минерал, тъй като отговаря за регулирането на повече от 300 биохимични реакции в тялото ни. Ето защо днес ще научите за най-доброто магнезиево масло и как то може да помогне на здравето ви.

В много случаи повечето от нас не получават необходимия магнезий в организма си, което води до недостиг на този ценен минерал.

В доклад на Световната здравна организация се посочва, че нивата на прием на магнезий варират в различните части на света. Беше направено и заключението, че по-малко от 60% от възрастните от двата пола в Съединените американски щати отговарят на изискванията за адекватен прием.

За да поддържаме оптимални нива, можем да го консумираме от различни източници като плодове, зеленчуци, зърнени храни, млечни продукти и ядки. Съществува обаче по-ефективен начин за усвояването му и той е чрез магнезиево масло.

 

Най-добри продукти с магнезиево масло

Кой е най-добрият продукт с магнезиево масло?

Винаги с мисъл за доброто ви здраве, ние направихме обширно сравнение и ви предлагаме по-долу най-добрите 5 продукта, които ще намерите на пазара и които съдържат магнезиево масло.

Ето и най-добрите продукти с магнезиево масло:

1. 100% натурално магнезиево масло от Organic Magnesium

31Q9rzbz8RL

КУПИ СЕГА

Този качествен продукт е идеален за чувствителна кожа и предлага естествено решение за различни мускулни болки, главоболие и мигрена. Освен това ви помага да се отпуснете през нощта и да спите по-добре, като успокоява кожата, оставяйки я мека и със здравословен блясък.

С този достъпен продукт ще получите 100% усвоим елементарен магнезий, доставен директно на клетъчно ниво през кожата. Органичното алое вера намалява сърбежа (ако има такъв) и омекотява кожата, като я прави обновена и еластична със здравословен, естествен блясък.

2. Art Naturals Magnesium Oil 880ml

41Q+FVNHaGL

КУПИ СЕГА

От нашия списък това е продуктът с най-ниска или най-достъпна цена. Спреят с магнезиево масло на Art Naturals носи радикално облекчение при болки в ставите и мускулите, артрит, хронична болка, фибромиалгия, мигрена, възпаление на ставите или всяка друга упорита болка.

Това е уникална и лесна за употреба магнезиева добавка, идеална за намаляване на стреса, тревожността и облекчаване на симптомите, свързани със синдрома на хроничната умора. Той действа облекчаващо и на хората, страдащи от безсъние и недоспиване, свързани с хронична болка.

3. Life Flo Health Pure Magnesium Oil.

31pilYmO1KS

КУПИ СЕГА

Това е силно концентрирано магнезиево масло, което се предлага под формата на спрей. Може да се използва ежедневно, не е мазен и не оставя неприятна миризма.

Осигурява приблизително 66 mg елементарен магнезий на 4 спрея или 560 mg на чаена лъжичка. Може да бъде закупен онлайн.

4. Green Elements Pure Magnesium Oil

4181EdbN5NL

КУПИ СЕГА

Това магнезиево масло се счита за златен стандарт, когато става въпрос за бързо възстановяване на клетъчните нива на магнезий през кожата. Съдържа свръхчист магнезиев хлорид и други минерали. Въпреки че не е най-евтиният на пазара, той гарантира отлични резултати.

5. Magnesium Oil Original Spray Better You 100ml

41cltBbnd8L

КУПИ СЕГА

Представянето на марката Better You е под формата на спрей и дава повече от 800 приложения. Той е много практичен и идеален за носене със себе си, където и да отидете. Можете да използвате магнезиевото масло с увереност, тъй като то не води до напълняване .

 

Какво е магнезиево масло?

aceite-de-magnesio

Въпреки убеждението или мнението на повечето хора, магнезиевото масло не е масло. Нарича се така заради маслената си текстура, която се получава при смесването на люспите магнезиев хлорид с вода.

Още от древни времена хората приписват на магнезиевото масло лечебни свойства и терапевтични действия в случаи на по-ниско кръвно налягане, ползи за кожата, диабет и дори чувство на благополучие и по-приятен сън.

Добре известно е, че въпреки че този минерал се съдържа в много от хранителните източници, които консумираме ежедневно, той не се усвоява добре през устата, тъй като влияе на редица елементи в червата, а освен това може да действа и като слабително средство, като по този начин намалява времето, за което може да се усвои в организма.

Най-добри резултати при употребата на магнезий се постигат чрез трансдермално приложение. По този начин се предотвратяват страничните ефекти и се постига по-бързо и по-ефективно действие.

Препоръчителната дневна доза е около 300 милиграма дневно, но за да се постигнат оптимални нива, трябва да се приемат 400-420 милиграма дневно за мъжете и 310-320 милиграма за жените.

Съвременните диети осигуряват средно по-малко от 250 милиграма на ден, така че употребата на магнезиево масло е най-лесният и ефективен начин за попълване на този недостиг.

Какво може да направи магнезиевото масло за организма?

Магнезият е помощник в толкова много различни процеси в организма, че често е ключът към постигане на ползи от терапии и средства, които изглежда не действат.

Повечето хора ще открият драстични подобрения в здравословното си състояние, когато ефективно повишат нивата си. Магнезиевото масло може да се нанася директно върху кожата или да се разпръсне във водата за вана и за миг да се получи мощно лечебно средство.

Този минерал играе важна роля в хранителните реакции, в синтеза на важни молекули като ДНК, РНК и протеини. Той също така играе важна роля в структурната основа на костите, клетъчните мембрани, хромозомите, както и в укрепването на имунната система.

Трябва да се отбележи, че магнезият е от ключово значение за усвояването на калция в организма и ако имате недостиг или дисбаланс на калций, може да имате и недостиг на магнезий. Основната причина, поради която източниците на калций са по-ефективни, е, че се консумират богати на магнезий храни.

Този дефицит има редица отрицателни ефекти и е свързан с хипертония, сърдечносъдова и коронарна болест на сърцето, метаболитен синдром, остеопороза, намалена инсулинова чувствителност, астма, мигрена и главоболие, възпаление, проблеми с вътрешната обвивка на кръвоносните съдове или ендотелна дисфункция, влошена физическа активност и стомашно-чревни проблеми.

Магнезиевото масло е полезно и защото извайва фигурата ни, като намалява апетита за храна и същевременно помага за усвояването на основните хранителни вещества, от които се нуждае тялото ни.

Ползи от магнезиевото масло

Beneficios-del-aceite-de-magnesio

Ползите от магнезиевото масло са много широки и то може да се използва при следните заболявания или състояния:

  • Спортни постижения и възстановяване след тренировка

Проучванията показват, че по време на тренировка магнезият се преразпределя в тялото и може да повлияе отрицателно на физическото функциониране.

Лицата с недостиг на магнезий могат да открият големи ползи за представянето си по време на тренировка, когато използват този вид добавка. Магнезиевото масло е и естествен мускулен релаксант и може да се прилага при мускулни и ставни заболявания, като облекчава състоянието им.

Ниските нива на магнезий засягат редица рецептори и невротрансмитери, които причиняват главоболие и мигрена. Проучванията показват, че редовният прием на магнезий може да намали честотата на мигрените.

Чрез различни тестове е доказано, че магнезият може да помогне за намаляване на омазняването на кожата. Ползите от него включват и облекчаване на стреса, което води до значително намаляване на свързаните със стреса кожни раздразнения като акне и розацея.

  • Регулиране на диабета

Недобре контролираният диабет води до голямо отделяне на глюкоза с урината, което води до изчерпване на нивата на магнезий, което има сериозни последици за инсулиновата резистентност.

Адекватните нива на магнезий са много важни при пациентите с диабет, тъй като тази резистентност може да доведе до сериозни проблеми при опитите за контрол на състоянието.

  • Регулиране на хипертонията

Установено е, че приемът на магнезий води до леко понижаване на кръвното налягане при пациенти, страдащи от хипертония.

  • Облекчаване на стреса и общо благополучие

Консумацията на магнезий участва в редица неврологични и физиологични процеси, които спомагат за облекчаване на стреса, както и за поддържане и балансиране на хормоните по естествен начин.

Магнезият помага за съня благодарение на способността на минерала да отпуска рецепторите в мозъка и нервната система, като спомага за забавянето на темпото, от което тялото ви се нуждае, за да се отпусне.

Магнезиевото масло може да донесе и други ползи , като например:

  • Профилактика на гърчовете при бременни жени с прееклампсия.
  • Защита от мозъчни увреждания при недоносени бебета.
  • Помощ при гадене при бременни жени.
  • Хормонен баланс.
  • Намаляване на симптомите на предменструалния синдром.
  • Профилактика на остеопорозата.

Колко магнезий да приемам на ден?

Това зависи от възрастта на човека и дори от пола, тези количества са ориентировъчни и като максимален ориентир можете да се консултирате предварително с вашия семеен лекар или фармацевт.

Възраст и полМаксимално количествоКърмачета до 6 месеца30 mgКърмачета от 7 до 12 месеца75 mgДеца от 1 до 3 години80 mgДеца от 4 до 8 години130 mgДеца от 9 до 13 години240 mgМладежи (мъже) от 14 до 18 години410 mgМладежи (жени) от 14 до 18 години360 mgХидроксикиселини (mg) до 18-годишна възраст360 mgМъже400-420 mgЖени310-320 mgБременни юноши400 mgБременни жени350-360 mgКърмещи юноши360 mgКърмещи жени310-320 mg

Как да си направим магнезиево масло у дома

Къде да купя магнезиево масло?

Ако търсите естествено средство за грижа за кожата и здравето, вероятно можете да го купите в аптеки, парафармацевтици и дори билкари.

Можете да посетите онлайн сайтове като profarma.com, satisfarma.com или Amazon, където можете да намерите най-добрите марки маслени спрейове, които също така са много лесни за прилагане.

Често задавани въпроси

Как да използвам магнезиево масло?

Както всяко друго масло или овлажняващ крем, той трябва да се нанесе върху кожата и да се разнесе малко с ръка, за да се създаде равномерен слой, за да се насладите на всички негови предимства.

За какво се използва магнезиевото масло?

Той е полезен за много неща, включително за регулиране на кръвната захар, за регенериране на клетките, за отпускане на мускулите, за облекчаване на болката, за регулиране на кръвното налягане и др.

Кои храни естествено съдържат магнезий?

Те се съдържат в бобовите растения, зърнените култури, зелените храни като броколи и спанак, както и в млечните продукти като мляко и кисело мляко и др.