Масажираща седалка

mejor-camilla-de-masaje

Подобряването на кръвообращението и освобождаването на ендорфини, които дават усещане за благополучие, са някои от основните ползи от масажите - алтернатива, която ни позволява да постигнем релаксация.

Масажистите са физиотерапевти, остеопати, козметици и масажисти, които се нуждаят от маса или легло , за да извършват работата си по професионален начин . Според характеристиките и мненията на клиенти, в тази статия ви представяме най-добрата маса за масаж.

Най-добрите масажни маси

Коя е най-добрата масажна маса?

От години се използват масажни маси, които и днес са много полезни за медицински или естетични процедури, провеждани в СПА центровете. Изборът на масажната маса е много важен, за да се гарантира отлична работа с клиентите.

Тук са най-добрите масажни маси:

1. Mari Lifestyle розова маса за масаж

Мека и водоустойчива

31d96lOAbJL

КУПИ СЕГА

Mari Lifestyle е професионална и преносима маса за масаж, която също е издръжлива, мека и устойчива на вода и масло. Той е изработен от немска букова дървесина, с дръжки, които поддържат подлакътниците , и облегалка за глава. Опората е регулируема и лека, платформата е изработена от водоустойчив материал, напълнена е с пяна, за да осигури най-добрата релаксация.

Тежи само 14 kg, което го прави лесен за преместване от едно място на друго, има размери 195 cm дължина x 70 cm ширина, но когато е затворен, дължината му съответства на 96 cm дължина x 71 cm ширина и 17 cm дебелина, тъй като е сгъваем, т.е. може да се отваря и затваря.

Той има място за поставяне на маслата и кърпата, както и преносима чанта с каишка за рамо.

2. Маса за масаж TecTake

Сгъваема и удобна

416npswq3CL

КУПИ СЕГА

Тази маса за масаж е изработена от алуминий и пластмаса, има водоустойчиво и маслоустойчиво винилово покритие. Той има 5 см подложка, която гарантира много комфортен масаж. Освен това лесно се регулира височината, краката, ръцете и врата.

Той се предлага с облегалка за глава, която може лесно да се отстрани, пластмасови крачета, които не се плъзгат. Тя е с размери 210 x 95 x 90 cm и тежи 13 kg.

Освен това има стоманени въжета за безопасност. Това е сгъваема маса за масаж , т.е. може да се съхранява и транспортира по начин, който спестява място, и е снабдена с полиестерна чанта.

3. Todeco сгъваема маса за масаж

С дръжка за носене

41zQ4aCoPrL

КУПИ СЕГА

Това е удобно и здраво легло за моменти на пълна релаксация, гарантирани от 4 см подложка от пяна с висока плътност, неговата подкрепа за почивка ръце. Състои се от крачета и дървена рамка, както и от малка плочка за поставяне на етерични масла или кърпа.

Това е сгъваем и преносим продукт, тъй като включва дръжка, а освен това е покрит с листове за масажна маса.

От гледна точка на цената си, той е по-евтин артикул от друг за масажни цели.

4. H-ROOT M012R-C Луксозна масажна маса

Луксозна и лека

41va97FG6QL

КУПИ СЕГА

Насладете се на качествен масаж или като масажист осигурете страхотно релаксиращо преживяване на клиентите си, като закупите тази масажна маса, който е необходим за спа, за да даде време на голям комфорт на клиента, че за разлика от други маси, този е съставен от висококачествен каучук пяна, и е направен на дърво, съдържа кожа, PVC кожа, тя е устойчива на вода и масло.

Включва аксесоари като удължител за облегалката за глава, облегалка за чело и облегалка за ръце, вдлъбнатина за облегалката за глава, както и чанта за носене. Носимостта му е до 200 кг, т.е. подходящ е за хора с всякакъв размер, сглобява се и се сгъва за секунди и не изисква монтаж.

Размерите ѝ отговарят на 186 x 201 cm, т.е. това е доста голяма маса. Освен това той е много удобен, луксозен, практичен, предназначен за професионалната област на масажа и ниска цена в сравнение с други.

5. Homcom сгъваемо масажно легло

С регулируема облегалка

41PJDyjP6CL

КУПИ СЕГА

Това не е най-евтиният продукт, но независимо дали сте масажист или татуист, тази масажна маса може да ви помогне. Пяната с дебелина 5 см осигурява най-добрата и най-удобната почивка.

Той има регулируема облегалка, както и регулируема и подвижна зона за главата. Той може да издържи до 230 кг тегло, а размерите му са 185 x 60 см.

Съображения при закупуване на масажна маса

mejor-camilla-de-masaje

Има няколко аспекта, които трябва да се вземат предвид при закупуването на масажно и релаксиращо легло.

Качество:

Ако е издръжлив и устойчив, оценете тази покупка много добре, това са важни фактори при закупуването на масажна маса, тъй като идеята е, че ще използвате продукта за дълго време.

Аксесоари:

Масите разполагат с разнообразни аксесоари, за да гарантират по-голямо удоволствие от масажа, като например облегалки за глава, облегалки за ръце, отоплителна система и др.

Ниво на комфорт:

Важно е клиентите да се чувстват удобно, лежейки на леглото, за да получат масаж, което ще гарантира оптимално преживяване. Комфортът зависи от размерите на масата и вида на възглавницата, която използвате.

Цена:

Има маси, които струват хиляди долари, но има и такива, които струват много по-малко. Това е важно да се вземе предвид, за да не се налага да харчите повече за продукт, който ще ви осигури същото качество като този, който струва много по-малко.

Екстри за масаж

Усилватели:

Използват се за опора на глезените, врата и коленете. Те се различават по размер и форма, която може да бъде полукръгла, плоска или кръгла.

Удължители за ръце:

Полезни за разширяване на масата, обикновено с размер 4 инча. Може да се оборудва с ремъци.

Подложка:

Подплатяването на палубата с подложка може да запази масата, да я предпази от повреждане от масло и да я поддържа чиста и в нов вид. Обикновено те се предлагат в комплект от полумесец, чаршаф и плосък чаршаф.

Подложка за лице:

Трябва да се потърси удобна и гъвкава подложка за лице, за да се осигури добър опит.

Покривка за маса:

Това е покривка за многократна употреба, която е мека на допир и поддържа хигиената на повърхността на масата.

Калъф за носене:

Уверете се, че калъфът за носене отговаря на дължината и височината на масата.

Шиацу:

Шиацу е част, която ви позволява да поставите масата плоско на пода, което може да бъде полезно за клиента да се разтегне.

Система за бременност:

Това е опция, ако не желаете да имате пропуски.

Възглавница за гърдите:

Масажно легло, което включва собствена възглавница за женските гърди, ще осигури повече комфорт.

Видове масажни маси

Те са евтини, ултралеки за масажисти мобилни. Можете да го вземете навсякъде - на плажа, на пазар, в магазини, хотели, спа центрове и дори в къмпинги. Този тип маса е отправна точка за всеки масажист поради предимствата на достъпността и мобилността.

Те придават по-професионален и сензационен вид, както и стабилност и комфорт на клиента. Те са едно цяло парче, т.е. е фиксирано на едно място. Цената им е малко по-умерена от тази на преносимите.

  • Хидравлична, електрическа и повдигаща маса

Те са здрави и издръжливи. Те могат да се регулират по височина, което е предимство в помещение, в което работят няколко масажисти. Те обаче са по-скъпи от фиксираните и преносимите легла. Ако те са повредени, ще се наложи да платите такса за ремонт. А при преместването им терапевтът ще има нужда от помощ.

Често задавани въпроси

Кой трябва да внимава, когато прави масаж?

Като масажист трябва да сте особено внимателни с възрастните хора, децата и бременните жени, тъй като тяхното състояние очевидно ги прави по-чувствителни към масажа.

Когато се занимавате с тях, не се препоръчва да наблягате на много интензивни маневри, като топлинни устройства и дълбок натиск, особено ако анатомията не може да бъде точно определена.

Може ли бременни жени да се подлагат на масаж?

Да, масажът е много полезен за бременните жени, особено през първите месеци на бременността.

Масажът ще облекчи умората на бременните жени и тежестта на сакралната област, а също така ще подпомогне връщането на венозната кръв от краката. Освен това ползите от масажа се разпростират и върху плода, тъй като той ги получава чрез майчината утроба.

В допълнение, тези масажи могат да се извършват както в седнало, така и в легнало положение настрани, в зависимост от етапа на бременността, което е най-удобното положение за това. Във всеки случай трябва да се внимава да не се прилага прекалено силен натиск или прекалено силен натиск, както и да се действа изключително нежно в областта на корема.

Кои са противопоказанията за извършване на масаж?

По принцип масажистът не трябва да манипулира изгаряния или скорошни белези, отворени рани, раздразнени зони или зони с дерматологични проблеми, които могат да се влошат от манипулацията.

Те не трябва да извършват и интензивни перкусии върху меки зони като стомаха, лумбалната област или фланговете, шията, поплитеалната ямка, главата или подмишниците.

По същия начин хората с имобилизация, причинена от падане или травма, трябва да избягват премахването на имобилизацията и започването на рехабилитационни терапии, преди лекуващият лекар да разреши това, тъй като масажът, преди засегнатата област да е готова, може да причини още по-големи проблеми от първоначалните.

Колко висока трябва да е масажната маса?

Независимо от това коя маса за масаж ще изберете, имайте предвид, че стандартната височина на масажната маса е 75 сантиметра. Тази височина обаче може да не е подходяща за някои хора.

За да проверите коя е правилната височина, трябва да поставите ръцете си изпънати успоредно от двете страни на тялото и да подпрете юмруците си на масата. Юмруците ви трябва да докосват носилката без никакво усилие.

Ако тестът се окаже неуспешен и се окаже, че сте по-високи или по-ниски от стандартната височина на носилката, ще ви е необходима носилката с регулируема височина. В противен случай може да започнете да страдате от мускулни или ставни проблеми, дължащи се на дисергономични позиции.

Каква е подходящата ширина за масажна маса?

Обикновено широчината на масажните маси е между 60 и 70 сантиметра, но някои масажни маси са по-широки. Имайте предвид, че колкото по-широка е масата, толкова по-солидна и удобна е тя за пациента, но и толкова по-тежка за вас.

Терапевтите обикновено предпочитат да работят с кушетка с широчина 70 см, тъй като тя осигурява голяма стабилност и комфорт за пациента, не е прекалено тежка и е лесна за пренасяне, ако терапевтът има нужда от нея.

Но ако сте с нисък ръст, препоръчвам диван с ширина между 60 и 65 см. Тя все пак ще осигури достатъчно комфорт на пациента и ще ви е по-лесно да я транспортирате.

Как да реша кой диван е подходящ за моята работна зона?

Това зависи от мястото, където ще работите. Ако планирате да работите далеч от дома или практиката си, трябва да си купите преносима маса за масаж, която, както казах, трябва да е лека. Имайте предвид, че една лека маса не трябва да тежи повече от 10 кг.

Ако ще работите вкъщи или в масажен салон, тогава е по-добре да използвате електрическа, хидравлична и повдигаща се маса, защото те са по-здрави от сгъваемите, по-големи са (което е по-удобно за клиента), регулират се в необходимата позиция и височина и няма да се налага да ги премествате. Просто се уверете, че работното ви място е достатъчно голямо.

Възможно ли е да работите като домашен масажист?

Разбира се, че е възможно. Ако ще работите вкъщи, е важно да си вземете преносима маса. В този случай трябва да вземете маса със средно тегло (между 10 и 15 кг), защото тя ще бъде по-солидна от леката маса и ще ви помогне да носите полезни аксесоари като облегалка, регулируема височина, лицева опора и подлакътник.

В обобщение, купете стационарна маса за работа у дома, електрическа маса за работа в масажни салони и преносима маса за работа извън дома.