Масажор за врат и рамене

el-mejor-masajeador-de-cuello-y-hombros-shiatsu

Понякога рутината и работата могат да ни причинят голямо напрежение. Дори смятаме, че дори най-добрият масажор за врат и рамене не може да ни освободи от мускулните болки и стреса. Но истината е, че в днешно време има много такива масажори, които могат да ни помогнат ефективно. Употребата им допринася за освобождаването от негативните тежести през цялата седмица.

Ако не в офиса, то и у дома, понякога вдигаме тежки неща или полагаме усилия, които ни причиняват дискомфорт след това. Наличието на устройство, което осигурява облекчение в точния момент, е феноменално. Хайде! Важното е да знаете как да изберете правилния, който предлага добро качество на ниска или поне достъпна цена.

Мнението на други потребители, които са изпробвали дадено устройство за масаж, е много ценно, когато става въпрос за избор. Независимо дали става въпрос за магазин или за интернет, добре е да се запознаете с опита на хората, които купуват такова оборудване.

Най-добрите масажори за врат и рамене

Кой е най-добрият масажор за рамене и врат?

Тези, които вече са тествали различни масажори, препоръчват, например в Amazon, тези 6 като най-ефективни. Можете да се опитате да разгледате, за да получите по-ясна представа за функциите, които този вид оборудване трябва да изпълнява, и за различните цени, които се предлагат на пазара.

Ето от най-добрите масажори за рамене и врат:

1. масажор за шийни прешлени Donnerberg ORIGINAL NM089

41eIzzaYcIL

КУПИ СЕГА

Той се основава на техниката за масаж Шиацу и може да масажира цялото тяло. Той има функция за инфрачервена светлина, която помага за подобряване на кръвообращението. Тя включва 8 въртящи се глави, които се въртят в две посоки и с 3 скорости. Дизайнът е ергономичен, за да се адаптира към различните третирани зони. Ако масажът е върху раменете и шията, ръцете могат да се поставят върху чифт гъвкави ремъци, включени в устройството.

Хубавото е, че тя облекчава контрактурите и е идеална за масаж на шийните прешлени. Той е идеален за релаксация, освен това теглото му не е прекалено голямо и оказва лек натиск, който съдейства на целия процес.

2. Масажор за рамене и врат Beurer MG-150

41yyhzfWiJL

КУПИ СЕГА

Това е един от уредите, които работят с ударни инструменти. Процедурата е дълбока, но с перфектно регулируема интензивност.

Всъщност има 6 различни нива, от които да избирате. Той е предназначен да покрива раменете и врата. Работи с мощност 60 W. Максималното време на работа е 15 минути, след което се изключва за безопасност.

Това е идеалното време за релаксация, повече от това може да доведе до обратното действие, свръхстимулиране на мускулите и причиняване на по-голямо напрежение.

3. Масажор за шия и рамене Naipo MGS-150D

Това е един от добре обезпечените и обещаващи модели, тъй като включва набор от 8 възела, способни да осигурят действие на месене, което намалява напрежението и дори успокоява уморените мускули.

Освен това конструкцията с Т-образен дизайн се адаптира оптимално към формата на врата; по този начин ролките, включени в този масажор, могат да извършват двупосочни въртеливи движения, които действат не само върху врата и гърба, но и върху седалището, бедрата, корема или прасеца.

А функцията за топлина ви позволява да се насладите на масаж и леки термотерапевтични сеанси, които проникват в кожата, за да облекчат болката в мускулите, ставите и сухожилията. Най-хубавото е, че е много лесен за използване благодарение на интуитивния панел за управление, който се състои само от няколко бутона.

4. Електрически шиацу масажор Thinp

41ITIpO0qLL

КУПИ СЕГА

Краката, раменете, шията и талията могат да бъдат успокоени с този лесен за използване масажор, който има 8 ролки, които се въртят в две посоки, за да обработят най-напрегнатите мускули. Той предлага топлинна терапия за облекчаване на стреса и напрежението.

Захранва се от електрическата мрежа, което означава, че винаги трябва да е свързан към електрическата мрежа. Хубавото е, че се предлага с адаптер за използване както вкъщи, така и в колата.

Той има система за безопасност, която се изключва след законоустановените 10 минути употреба. Това се прави, за да се избегне нараняване от прекомерна стимулация или топлина.

5. Уред за масаж на врата и раменете RENPHO

41glhCMxmhL

КУПИ СЕГА

Предлага нежно инфрачервено нагряване за подобряване на кръвообращението и по-бързо премахване на контрактурите.

Има опция за ударно масажиране чрез почукване. Освен това има 2 посоки на движение в 8-те си дълбоки масажни възела. Той е практичен за използване върху различни части на тялото, като краката, глезените, ръцете, раменете, гърба и врата.

В случай, че чувствате напрежение по време на шофиране, в комплекта е включен адаптер за кола. Не можете да пропуснете системата за автоматично изключване след 15 минути, за да предпазите потребителя от изгаряния или мускулни наранявания, дължащи се на твърде дълъг масаж.

6. WR шиен шиацу масажор

41RF6Vc2j1L

КУПИ СЕГА

Това оборудване предлага стимулация с инфрачервена топлинна терапия и 3D въртене, с максимална продължителност 15 минути. Той осигурява релаксация на раменете, врата, гърба, стомаха, краката, ръцете, бедрата и стъпалата. През това време той е в състояние да премахне напрежението в ставите, сухожилията и мускулите. Тежи около 1500 г, което е поносимо и помага за оказване на натиск за по-ефективно лечение.

Той е издръжлив и може да се почиства с влажна кърпа. Поставянето му на правилното място може да намали дискомфорта от дразненето на седалищния нерв.

Какво е масажор за врат и рамене?

el-mejor-masajeador-de-cuello-y-hombros-shiatsu

Уред, оборудван с вибриращи въртящи се глави, обикновено с възможност за провеждане на топлинна терапия. Служи за облекчаване на болката и напрежението в мускулите и сухожилията, разположени в областта на шията и раменете.

В зависимост от предназначението и модела може да се използва и като масажор за крака или за премахване на болки във врата, гърба и ставите.

Предимства на масажор за врат и рамене

Инвестирането в добро устройство за масаж може да донесе много ползи не само за вашето здраве, но и за вашия джоб. защо? Обърнете внимание:

  • Релаксирайте и освободете напрежението

Добрият масаж може да помогне не само за намаляване или премахване на болката. Тя може също така да помогне за активизиране на кръвообращението, отпускане и тонизиране на мускулите, увеличаване на гъвкавостта и улесняване на естествените движения на тялото.

  • Облекчете болките си у дома

Няма по-добро място от дома. Възможността да лекувате болките и страданията си в уединението на собствения си дом, в удобното си легло или шезлонг, е истинска привилегия, която не бива да пропускате, особено ако можете да го правите по пижама!

Това електрическо оборудване обикновено включва контролен панел с функции за регулиране на вида и интензивността на масажа. Също така скоростта и топлината, с която искате да го приложите върху болезнената област. Много от тях имат ограничение във времето, което можете да определите, и системи за безопасност, които се изключват след употреба.

Можете да го носите навсякъде в чантата си, тъй като има мека структура и може да се сгъва. Така че той е напълно преносим. Можете да го вземете със себе си от дома до офиса или дори по време на пътуване. Няма нужда да страдате от болка, защото нямате начин да я успокоите.

Просто включете масажора си или включете безжичния, за да получите бързо решение на проблема с мускулното напрежение. Няма да чакате повече за спа или мануална терапия, за да отстраните проблема си.

Точно защото го имате на една ръка разстояние, след като сте направили покупката, можете да използвате устройството, когато имате нужда, и да си спестите пътуванията до специализиран масажен салон. Разбира се, става дума за леки болки, мускулно напрежение, дължащо се на стрес, и други подобни. Когато става въпрос за хронична и много силна мускулна болка, най-добре е да се обърнете към лекар.

Колко вида масажори има?

4107OImP31L

Въпреки че винаги има хора, които измислят нещо ново, има поне 4 вида масажори за врат и рамене, които са най-популярни поради своята практичност, добро качество и функционалност.

Това са масажорите с най-проста система. Те могат да бъдат изработени от твърда пластмаса или дърво. Потребителят трябва да ги прокара по болезнената област, като упражнява лек натиск, за да постигне облекчение. За тези, които се нуждаят от по-продължително лечение, за да се почувстват по-добре, те може да не са най-подходящи. Освен това, за да постигнете задоволителни резултати, трябва да знаете как да правите движенията, за да успокоите заболяването. Те често са най-икономични, но най-простият не винаги е най-лесен.

Те се наричат също ръчни електрически масажори. Причината за това е, че те се използват, като се държат с една ръка. Те са малки, за да осигурят по-добър захват. Повечето от тях се захранват с акумулаторни батерии и потребителят трябва да ги прокара с многократни движения по засегнатата област, за да предизвика успокояващото усещане.

Изглеждат големи, но предимството им е, че трябва само да ги поставите върху болезнената зона и да ги включите, за да започнете да получавате релаксиращ масаж. Масажиращото оборудване е обвито в мека повърхност, която обгръща болната зона. Освен това има опции за нагряване и дори вибрация, които помагат за облекчаване на напрежението и осигуряват цялостно лечение.

Когато сме напрегнати, не ни болят само вратът и раменете. Можем също така да усещаме дискомфорт в ръцете, гърба, краката и стъпалата. Този вид устройства служат за успокояване на всички тези части на тялото ви. Разбира се, те имат и вибрации, нагряване и въртеливи движения, които много добре отпускат потребителя.

Не е нужно много обяснение. Масажната възглавница има U-образна форма и може да се използва за легнало положение на легло или на фотьойл, където може да се получи удобен масаж. Някои от тях са с U-образна форма, за да се разширят малко повече към раменете. Въпреки това те не са толкова обгръщащи, колкото масажорите за шия и рамене или масажорите 'всичко в едно'.

Това е въпрос на вкус и нужди, но е добре да познавате разновидностите им, за да можете да избирате.

Какво да търсим в един масажор за врат и рамене

masajeador-de-cuello-y-hombros

Ако вече имате представа за вида на масажор, който искате, сега трябва да проверите дали той има всички необходими условия за премахване на мускулната умора. Това трябва да проверите, преди да купите:

В зависимост от модела устройството може да въздейства или да вибрира. В първия случай малки вградени чукчета леко потупват третираните мускули, за да стимулират релаксацията. Вибрацията, от друга страна, е нежно, непрекъснато движение, с което може да се постигне шиацу масаж .

Ако третираната област е много чувствителна, най-добре е да се използва вибрация, за да не се причини нараняване. В противен случай ударните инструменти могат да бъдат чудесна идея за по-бързо облекчение.

Някои от тях се нуждаят от повече енергия от други, за да функционират правилно. Перкусионистите почти винаги са най-гладни за власт. Ако искате да имате по-ниска консумация на енергия, можете да изберете вибриращите.

Размерите варират, особено за 'всичко в едно' и за врата и раменете. Вземете предвид размерите си, преди да купите, за да не си вземете твърде малък или твърде голям размер.

За бързо облекчение топлината е от голяма полза. Ето защо се препоръчва да се предпочитат тези, които включват тази функция. Те са още по-добри с различни нива на нагряване, от които можете да избирате според толерантността на потребителя. Броят на скоростите също трябва да бъде фактор, който да вземете предвид.

Къде да купя масажор за врат и гръб?

Често задавани въпроси

Консумират ли масажорите за врат и гръб много енергия?

Не, това са устройства с много ниска консумация, тъй като консумацията им на енергия не надвишава 100 W. Освен това сесиите за масаж обикновено са кратки, така че няма да се притеснявате, че ще надплатите сметката си за ток.

Трябва ли да вземам някакви предпазни мерки, когато използвам масажор за гръб и врат?

Не се препоръчва за хора с пейсмейкъри или диабетици, според различни проучвания. Също така не е възможно да се използва под душа или във ваната, тъй като е електрическо устройство, нито пък се препоръчва да се използва, когато спите в леглото. Използването му трябва да бъде ограничено до дивана или стола, където можете да седите удобно по време на цялата сесия.

Източници:

Масажна терапия за болки в шията и раменете: систематичен преглед и мета-анализ - Evid Based Complement Alternat Med