Маси за лаптоп

mesa-para-ordenador-portátil

Всички обичаме удобството и гъвкавостта, които ни mesa-para-ordenador-portátil

предоставят нашите лаптопи, но често прекарваме твърде много часове пред тях в позиции, които не са полезни за гърба ни. Ако ви е омръзнало да се прегърбвате по време на работния ден, трябва да знаете коя е най-добрата маса за лаптоп, която ще ви осигури търсения комфорт.

Когато използвате компютър, горната част на екрана трябва да е малко над нивото на очите, а клавиатурата - под нивото на лактите, но това не е възможно при лаптопа.

Тъй като екранът и клавиатурата са много близо един до друг, трябва или да се прегърбите напред и да спуснете врата си, или да вдигнете едновременно ръцете, мишниците, раменете и китките си.

Ако използвате лаптопа си продължително време, ще трябва поне да повдигнете екрана или да спуснете клавиатурата, но най-вероятно ще трябва да направите и двете едновременно.

Поглеждането нагоре със самостоятелен монитор е идеално, тъй като много от тях имат по-голям диапазон на височина от лаптопа. От друга страна, по-големият екран ще ви осигури повече място за работа, но ако не разполагате с необходимия бюджет или пространство, следващата най-добра възможност, която можете да предприемете в името на стойката и здравето си, е да си купите стойка за лаптоп.

Най-добри маси за лаптоп

Последните медицински проучвания потвърждават, че заедно с външна мишка и клавиатура стойката за лаптоп може да помогне за коригиране на стойката и намаляване на болките във врата, гърба и ръцете.

Следващият списък се основава на обширно сравнение, което направихме между множество марки и модели, което е подкрепено и от мнението на множество купувачи, които са доволни от покупката си.

Ето и най-добрите бюра за лаптоп:

1. Регулируема нощна масичка за лаптоп Avantree

С промяна на височината

51M5Cpe079L

КУПИ СЕГА

Това невероятно работно бюро е всичко, от което се нуждаете, за да поддържате перфектна стойка и да работите удобно. Поставени на бюрото, ще можете да работите изправени, когато пожелаете, като по този начин ще избегнете лумбаго и други болки в долната част на гърба.

Благодарение на бутоните за автоматично заключване можете бързо да променяте височината на стойката между 24 и 32 см, а 2 скоби ви позволяват да изберете ъгъла, който най-добре отговаря на вашите нужди.

Конструкцията му е здрава, но все пак доста лека, може да се сгъва, материалите му са с добро качество и можете да го транспортирате навсякъде, като просто сгънете масата.

Той е практичен, удобен, приспособим, има цена, достъпна за всеки джоб, мерките му са 52 x 0,9 x 30cm и теглото му е 1,5Kg.

2. Сгъваема маса за лаптоп Wonder Worker

С отвори за вентилация

41NHAiDRN2L

КУПИ СЕГА

Тази стойка е идеална за компютри с размер на екрана 17 инча. Той е много компактен, адаптира се към най-различни приложения и се транспортира много лесно.

В него са вградени отвори, така че компютърът ви да е винаги хладен, а благодарение на иновативните и удобни копчета, въртящи се на 360 градуса, можете да го регулирате в най-удобната за вас позиция.

Той е изработен от висококачествен алуминий, доста лек, тежи само 1,3 кг, има една от най-евтините цени на пазара , а размерите му са 53,3 x 29,2 x 6,4 см.

3. Songmics Бамбукова маса за лаптоп

Изработена от бамбук

41fCfnwBvGL

КУПИ СЕГА

Тази невероятна и красива маса е изработена от естествен бамбук, има отлично покритие и е солидна, издръжлива и много лесна за почистване. Той е много универсален, практичен и освен че можете да поставите лаптопа си върху него, може да се използва и за четене, учене и удобна закуска в леглото или на любимия ви диван.

Тя се сгъва, за да заема по-малко място, и има максимално регулиране от 10 см. Ъгълът на наклона му ще ви осигури по-добър изглед, а оригиналният му дизайн, включващ малко чекмедже, ще ви позволи да поставите в него всякакъв вид документи.

Той има вдлъбнат дизайн, който позволява циркулация на въздуха, идеален е за лаптопи с диагонал до 15 инча, размерите му са 55 x 29 x 35 cm, теглото му е 3,1 kg и е по-евтин от конкуренцията.

4. Homdox сгъваема маса за лаптоп

Предлага се в различни цветове

41MvfVUAEdL

КУПИ СЕГА

Тази сгъваема маса е много лесна за съхранение навсякъде, материалите, с които е произведена, са с много добро качество и можете да я конфигурирате на много различни височини и позиции, тъй като основата и краката могат да се преместват благодарение на 3-те сгъваеми копчета, с които разполага всяко рамо.

Можете да го използвате, за да поставите лаптопа си, да четете или да обядвате удобно. Тя е доста просторна и се предлага в различни цветове, а освен това има и малка табла, на която да поставите любимата си напитка, докато работите.

Той има неплъзгаща се основа, има ниска цена, размери 59,6 x 26,8 x 4,8 cm, размерите на тавата за напитки са 18 x 16 cm, изработена е от пластмаса и сплав и тежи само 1,5 kg.

5. AmazonBasics регулируема вентилирана стойка за лаптоп

Отлична цена и качество

512V-k1CRFL

КУПИ СЕГА

Хората от Amazon Basics ни носят тази прекрасна стойка за лаптоп, която е високо оценена от потребителите. Иновативният дизайн на тънката решетка позволява на въздуха да се движи свободно, като поддържа компютъра ви хладен по всяко време.

Той разполага с органайзер с 6 гнезда за подредено управление на кабелите, а регулируемата му височина от 12 до 35 градуса е оптимална за удобно четене и писане.

Той е идеален за лаптопи с размери между 14 и 15 инча, а дизайнът му е доста дискретен, елегантен и с индустриално излъчване. Той е здрав, заема малко място и има цена и икономическа. Размерите му са 33,02 x 27,94 x 16,51 cm, предлага се в черен цвят и тежи 1,1 kg.

Какво представлява масата за лаптоп?

Масичка за лаптоп или стойка за лаптоп е устройство, което може да се постави върху всякаква повърхност, например странична маса, диван или легло, и е предназначено специално за удобно поставяне на лаптопа върху него.

Предимства на масата за лаптоп

Поставянето на лаптоп на стойка за лаптоп може да улесни работата ви, тъй като екранът ще е много по-близо до нивото на очите, а клавиатурата ще е под много по-удобен ъгъл, отколкото ако е хоризонтална, което я прави по-ергономична и по-малко натоварва китките ви.

Друго предимство на използването на маса за лаптоп е увеличеният въздушен поток. Когато лаптопът не е поставен върху повдигната или равна повърхност, въздушният поток е ограничен.

Въпреки това, когато стойката се използва, въздухът тече и се движи оптимално. Някои по-скъпи модели включват вентилатори, които отвеждат топлината от компютъра и го охлаждат.

На работното място масата за лаптоп може да се използва често, тъй като е доказано, че тя подобрява ефективността и производителността на работниците. Някои стойки включват и докинг станция, която позволява допълнителна свързаност с други устройства, като например видео лъчи и принтери.

Когато обмисляте бюро за лаптоп, трябва да проверите много внимателно ограниченията за размера на всеки лаптоп. Например, ако имате лаптоп със 17-инчов екран, задължително купете бюро, което е предназначено за този размер.

Кой трябва да си купи маса за лаптоп?

Всеки, който работи дълги часове с лаптоп, трябва да се сдобие с една от тези маси. Имайте предвид, че добрата стойка трябва да повдига лаптопа така, че нивото на очите ви да е на 1 или 2 инча под горната част на екрана, когато сте седнали.

Препоръчваме също така да не използвате клавиатурата или тракпада на лаптопа, докато той е на масата, и винаги е най-добре да използвате външна клавиатура и отделна мишка.

Тъй като всички имаме различни тела, компютри и конфигурации на работния плот, е много трудно да се препоръча една-единствена стойка с фиксирана височина, която да е подходяща за всички. Ако обичайното ви работно място е на бюро, трябва да можете да регулирате височината на екрана до идеалното ниво за вашия конкретен случай.

Това означава, че повечето хора ще трябва да поръчат бюро за лаптоп, което може да се регулира, за да го настроите на височината, която смятате за необходима.

Друга характеристика, която трябва да търсите, е да бъде много здрав и изработен от качествени материали. Това означава, че не трябва да се клати, докато пишете, и че трябва да издържа безпроблемно на теглото на компютъра ви.

За тези, които имат ограничено пространство в дома или офиса, има модели с колела, които са много леки и функционират като сгъваема маса, която също е доста стабилна и издръжлива, като ви дава всичко, което търсите в един продукт.

Какво казват експертите за бюрата за лаптопи?

Според експертите идеалната позиция при работа с лаптоп или настолен компютър е да се създаде ъгъл от 90 градуса, докато сте седнали, което включва изправяне на главата и гледане напред.

Горната част на монитора винаги трябва да е на нивото на очите или малко под него, а предмишниците ви трябва да са разположени на 90 градуса спрямо торса или успоредно на пода.

Лаптопите обаче правят тази позиция почти невъзможна и дори да успеете да заемете такава поза, бързо ще се върнете към позиция от типа на Квазимодо.

В дългосрочен план това може да доведе до някои от следните симптоми

  • Мускулно-скелетни проблеми
  • Главоболие
  • Замъглени очи
  • Двойно виждане
  • Болки в областта на шията и китките
  • Болки в областта на шията и китките
  • Болки в областта на шията и китките

Всички тези неудобства могат да бъдат решени или дори избегнати, ако се използва качествена преносима стойка. Тестовете показват, че след като използвате тези аксесоари, бързо ще осъзнаете, че е трябвало да ги купите отдавна.

Те са много полезни, тъй като ви позволяват да работите по-лесно и ще можете да използвате лаптопа си по по-удобен начин. Обърнете внимание на моделите, които освен че са ергономични, имат и вградени вентилатори, които ще ви помогнат да охладите устройството си, спестявайки ви много пари при бъдещи ремонти.

В допълнение към здравето и прегряването има и друго предимство, свързано с използването на стойка за лаптоп, а именно функционалността и ефективността, които те доказано носят на работното място.

Много модели разполагат с докинг станции за свързване на повече от едно устройство, така че всички те да са на едно място. По-добрата свързаност означава по-бърз обмен на информация, което спестява много време, а всички знаем, че времето е пари!

Освен това докинг станциите могат да помогнат за подреждането на пространството, тъй като много от тях са снабдени с места за съхранение на документи и специални слотове за съхранение на кабели.