маска за заваряване

mejor-máscara-de-soldar

Особено сръчен съм, когато става въпрос за ковачество, така че освен официалната си работа, търся допълнителен доход като заварчик.Добър съм в това, но открих, че се нуждая от най-добрата заваръчна маска на пазара.

По време на първата ми работа всичко вървеше много добре, брат ми ми даде назаем маската си за ръце, за да работя с нея, а аз бях изморен, бедното нещо е виждало по-добри дни и дори очите ми се подуха от работата с този костюм.

Наличието на добра маска е не само полезно, но и от съществено значение, защото ще вършите работата си по-добре и ще бъдете защитени от природните стихии. Ако имате нужда от такъв, той трябва да отговаря на нуждите ви и да е на достъпна цена.

Както вече казах, намирането на най-добрия продукт ще зависи от вашите нужди и приоритети. Когато купувате, най-важното е той да отговаря на качествата, които са ви необходими за работата, която извършвате.

Има много маски, ако ще я използвате само спорадично, може би искате традиционна термопластична. Но ако ще заварявате професионално, ще ви трябва електронен, фоточувствителен или нещо по-съвършено.

В днешно време можете да откриете разнообразие от производители: от най-скъпите до най-евтините, като ще намерите дори интелигентни модели или такива със страхотни рисунки.

Ако все още не сте сигурни кое е най-подходящото за вас, може би този сравнителен списък ще ви разсее съмненията.

Най-добрите маски за запояване

Коя е най-добрата маска за запояване?

Заваръчната маска трябва да бъде лека, тъй като няма нищо по-неудобно от това да работите с тежък елемент на главата си, тя трябва също така да осигурява адекватна степен на защита на зрението за работата, която ще извършваме, това ще зависи до голяма степен от силата на тока на машината, с която работим, тъй като заваръчната машина с по-висока мощност ще генерира много по-ярка 'искра', която, ако не носим адекватна защита, може да засегне зрението ни временно или постоянно.

За последните друг фактор от голямо значение е зоната на видимост на заваръчната маска, колкото по-широко е стъклото, толкова по-удобно можете да работите, защото по-евтините маски включват много малко стъкло, което прави работата кошмарна, така че е по-добре да инвестирате малко повече и да се сдобиете с маска с по-голям обхват на видимост.

Тук са най-добрите маски за заваряване:

1. маска за заваряване KKmoon Arc Tig Mig Grinding Eagle

Ако сте опитен заварчик с артистичен усет, който цени безопасността, но също така обича да носи оригинален външен вид, по-добре изберете маските за заваряване KKmoon Arc Tig , произведени, за да осигурят пълна защита на лицето и очите срещу UV и IR лъчи до Shade 16 (DIN) по време на целия процес на заваряване. Частта използва високоефективни слънчеви клетки като източник на енергия, но включва и 2 литиеви батерии за резервно захранване.

Накрая ми хареса, че филтърният екран автоматично се променя от светло към тъмно само за 1/25 000 сек, а дизайнът е супер модерен с американския орел.

2. автоматична заваръчна каска Tacklife PAH04D

Завършвайки списъка на тази селекция, бих искал да ви говоря за признатия печат на Tacklife, които отново изненадват с качеството на професионалното си оборудване в света на индустриалните инструменти и облекло.

Този път те са проектирали маска за заваряване с надграждане на функциите за оптичен клас 1/1/1/1 и 4 функции за регулиране на чувствителността. Той е напълно устойчив на силни удари благодарение на производствените си материали на базата на полиамид. Той е и удобен, тъй като дизайнът му включва гъбеста лента за глава и текстилно покритие за разсейване на топлината.

3. прозрачна заваръчна маска Masunn

41Hq0aSnCxL

Заваръчната маска на Massun ще ви предложи оптимално и точно зрение, тъй като е изработена с прозрачна леща, която предпазва зрението ви от радиацията, генерирана по време на заваряване.

Той е подходящ инструмент за високи температури и се препоръчва, ако планирате да заварявате аргонова дъга, заваряване в защитна газова среда или дори за рязане и полиране.

Това е здрава маска с професионално качество, изработена от устойчиви и много издръжливи материали.

КУПИ СЕГА

4. маска за заваряване SHYOSUCCE

41QThDcHb8L

Оборудвана с различни видове сменяеми лещи, маската на SHYOSUCCE е идеална за MMA, MIG/MAG, WIG/TIG заваряване, плазмено рязане и полиране.

При започване на заваряването лещите са оцветени и стават отново прозрачни след приключване на работата, като оставят ръцете ви свободни.

Този автоматичен инструмент е изработен от висококачествени материали и е чудесна инвестиция за експертите в областта на заваряването, тъй като е съвместим с различни режими на заваряване.

Той е лек и удобен и има 16 нива на защита.

КУПИ СЕГА

5. Икономична заваръчна каска Abratools

414qvimMajL

Изработена от прости, но много здрави материали, заваръчната каска Abratools има сгъваем екран и се предлага с оптичен филтър , който ще предпази очите ви и ще ви даде точна представа за извършваната работа.

Тези, които го имат, посочват, че това е доста лека маска, идеална за просто заваряване и много прости малки домашни работи.

Едно от големите му предимства е, че можете да използвате резервни лещи с него, въпреки че те не са включени в покупката.

КУПИ СЕГА

6. маска за заваряване Yorbay

51V8e2LTtJL

Изключително безопасна маска, тъй като има двойна защита срещу инфрачервена и ултравиолетова радиация, така че очите ви ще бъдат напълно защитени. Освен това, благодарение на факта, че нивото на защита може да се регулира в зависимост от вида на заваряването, то е много практично за различни заварчици.

Това е автоматична маска, която работи с литиева батерия, която се зарежда със слънчева енергия, тя се превръща в тъмна автоматично само за 1/25000 секунди. Той се предлага с 5 напълно защитени резервни лещи, които можете да смените по всяко време.

КУПИ СЕГА

7. ENJOHOS автоматична заваръчна маска

41UAIKcGEZL

Идеална за работа с различни видове заваряване, тази маска, която може да се адаптира към каска, има затъмнени лещи, които предлагат защита срещу опасните ултравиолетови и инфрачервени лъчи. С този ръчен инструмент ще се чувствате сигурни в процеса на заваряване.

Това е лесна за използване маска, с оптимална вентилация на лицето поради факта, че се предлага с респиратор с добри характеристики и е доста удобна за работа. Предлага се в различни размери и предпазва лицето и врата от заваряване.

КУПИ СЕГА

Заваръчни маски - ръководство за покупка

Какво представлява заваръчната маска?

Наричан още каска, лицеви щит или заваръчна маска, той е устройство, използвано за защита на очите и лицето ви по време на процеса на заваряване. Неговата функция е основно да служи като защитен щит срещу отломки, ултравиолетова светлина, инфрачервени лъчи, топлина и различни рискови фактори, в които може да попаднете, докато сте в процес на заваряване.

Предимства на носенето на заваръчна каска

Mascara-de-Soldar

Има стотици причини, поради които е абсолютно необходимо да носите заваръчна каска, и дори в повечето страни законите изискват това за професии, свързани със заваряване. Основното предимство е, разбира се, безопасността, но тук ще споменем и други, които също са от голям интерес и значение:

Заваръчната маска или каска ще предпази лицето ви от изгаряния, искри, ултравиолетова светлина и инфрачервени лъчи, които могат дори да ви ослепят трайно или временно. Той ще ви предпази и от радиация и дим.

  • По-високо качество на заваряване

Освен за защита, добрата заваръчна маска ще ви помогне в заваръчните ви умения. Най-модерните маски са направени така, че с тяхна помощ можете да подобрите реалните си умения като заварчик. Можете да видите още по-добре работата, която вършите.

Видове заваръчни шлемове или заваръчни маски

Според производителите тези аксесоари традиционно се разделят на два вида: стандартен пасивен тип и автоматичен затъмняващ тип, тук обясняваме от какво се състои всеки от тях:

Стандартна или пасивна заваръчна маска

Това са традиционните заваръчни маски, обикновено евтини и много издръжливи, а също и много популярни сред повечето потребители. Стандартният пасивен тип е маската, която обикновено се използва за заваряване и предлага ефективна защита и е много лесна за поставяне и сваляне. За да проверите работата, извършена с този тип маска, трябва да спрете заваряването, да вдигнете каската ръчно и да проверите работата.

Автоматично затъмняващи се заваръчни каски

Те автоматично се затъмняват, когато открият ярка заваръчна дъга, и винаги предпазват очите ви, а когато не открият активност, стъклото се изчиства и можете да разгледате извършваната работа, но във всеки случай, когато стъклото се изчисти и можете да видите добре работата, очите ви са все още защитени.

Наричани още фотохромни, автоматично затъмняващите се заваръчни маски не работят без определен вид захранване. Някои от тях се захранват с батерии, а други - със слънчева енергия. Съществуват дори каски, които работят с комбинация от двете. Някои модели се предлагат и с въздушен филтър.

Предимства на пасивните заваръчни каски

При използването на пасивни заваръчни каски има редица предимства, които си струва да се знаят и вземат предвид:

  • Икономични са
  • Здрави и силни са
  • Предлагат добра защита и безопасност
  • Изработени са от формовани пластмаси
  • Използват ултравиолетово и инфрачервено стъкло с тъмно покритие

Какво да търсите, когато купувате маска за заваряване?

Mascara-de-Soldadura

Маските за заваряване се различават по цена, размер, качество; това са детайли, които трябва да вземете предвид при покупка, но има и други фактори, които трябва да вземете предвид при избора на правилната маска, така че трябва да вземете предвид и

Тегло

Никой не иска да работи с часове с тежко нещо на главата си, така че при избора си е важно да изберете устройство, което е леко. Този избор ще подобри комфорта ви и ще гарантира по-малко умора и отпадналост, ако трябва да работите часове наред.

Оптично качество

Тази точка също е от съществено значение. Оптичното качество не се отнася само до способността да изглеждате добре или не, тук е важно също така оптичната част на устройството да има подходяща защита за вашите очи.

защита от ултравиолетови лъчи, инфрачервени лъчи, радиация, наред с други неща. Очевидно е, че доброто виждане също е важно, така че трябва да се уверите, че избраните очила имат тези характеристики. От гледна точка на оптичното качество най-препоръчваните маски са маските с автоматично затъмняване, които са оценени като 1/1/1.

Зона за гледане

Тук също трябва да обърнете специално внимание. По-голямата и по-удобна зрителна площ на каските ще зависи от лекотата, с която можете да извършвате заваръчната си работа. Колкото по-широка е лещата, толкова по-голяма е зрителната площ и толкова по-удобно ще работите, затова препоръчвам, когато търсите маска с големи лещи и странични прозорци, да изберете маска с големи лещи и странични прозорци.

Отговаря ли на стандартите?

Основната причина, поради която носите такава каска, е да се предпазите от злополуки и да се защитите от рисков фактор, така че е много важно да изберете такава, с която наистина се чувствате сигурни и която отговаря на всички известни стандарти за безопасност, установени от трудовите организации в Испания. Повечето от тези каски имат качества и материали, одобрени от организациите за безопасност на труда и стандартизирани от органите по качеството, така че трябва да се уверите, че избраната от вас маска има всички тези сертификати.

Защита на дихателните пътища

При работа с часове по време на заваряване могат да се отделят много изпарения и миризми, които в повечето случаи са вредни за вашето здраве, особено ако сте склонни към алергични кризи.

Изпаренията от заваряване са лоши, защото отделят редица токсични изпарения, които са сериозно вредни за организма, ето защо преди да купите, трябва да обърнете специално внимание на този въпрос и да се уверите, че избраният от вас продукт има добра защита в това отношение.

Гаранция

Гаранцията на продукт като маска за заваряване е нещо много интересно, защото тя се изразява в доверието, което производителят има в своя продукт, и в увереността, че няма да хвърлите пари за устройство, което изглежда добро, но което не може да бъде заменено, ако не работи както трябва.

Гаранционният срок несъмнено е отражение на качеството. Тук е препоръчително да изберете модел със значително по-дълъг гаранционен срок, ако можете да си го позволите.

Марка

В наличната оферта ще откриете много марки, които произвеждат този тип оборудване, като всяка от тях има свои собствени качества и характеристики. Много от тях дори се отличават с конкретни характеристики. Можете да изберете реномирана марка, която предлага продукт, който отговаря на вашите нужди и за който не е необходимо да харчите много пари.

Ще откриете много каски от среден клас, добри марки, с отлични характеристики, голяма здравина и на повече от разумна цена.

Често задавани въпроси

🥽 Можете ли да заварявате без маска?

Без съмнение отговорът е 'Не'. При заваряване е важно да се използва подходяща маска, за да се предпазят операторите от фотокератит, който е очно заболяване, причинено от излагане на очите на ултравиолетови лъчи.

🥽 Подхождат ли каските за заваряване?

Експлоатационният живот на този тип работни инструменти зависи от много фактори, като например възраст и честота на използване. Така каската може да ръждяса, да се смачка, да се огъне или дори да се счупи, а защитата на очите може да избледнее.

🥽 Трябва ли да нося маска, когато заварявам?

Съществуват много вредни последици, които вървят ръка за ръка със заваряването. Елементи като хром и цинк, съдържащи се в повечето изпарения, могат да доведат до дългосрочни дихателни проблеми, поради което използването на маска е наложително.

🥽 Кой оттенък е безопасен за запояване?

За работа по заваряване е препоръчително да се използват лещи с оттенъци между 10 и 13 степени на защита. Колкото по-висок е използваният ток, толкова по-тъмен нюанс трябва да се използва, за да се избегнат оплаквания на очите.