Матрак от мемори пяна

Mejores-Colchones-Con-Espuma-De-Memoria

Ако говорим за комфорта на съня, е необходимо да споменем най-добрия матрак с мемори пяна, тъй като те са проектирани така, че да се адаптират към формата на тялото и да ни осигурят пълноценна почивка през цялата нощ, за истински възстановителни часове сън.

Не само че мога да ви кажа колко прекрасни са тези матраци след години употреба, но и ще откриете, че специалисти, лекари, физиотерапевти и хиропрактици препоръчват използването им, тъй като те облекчават точките на натиск в гърба, помагат за здравето на гръбначния стълб и дори подобряват кръвното налягане.

Най-добри матраци с мемори пяна

Какъв е най-добрият матрак с мемори пяна?

Сред най-хубавите неща за тези матраци от мемори пяна е, че те са с много добро качество и цената им не е толкова скъпа в сравнение с други видове матраци, напротив, те са в много достъпен ценови диапазон, който ще ви остави изненадани.

Изборът на модел, който изпълнява обещаното и отговаря на вашите нужди, не би трябвало да е трудна задача.Когато започнете да търсите, ще намерите голямо разнообразие на пазара и чудесен начин да стигнете до правилния избор е да вземете предвид някои характеристики, като например колко мека или твърда ще бъде тя.

Ето и от най-добрите матраци с мемори пяна:

1. Матрак с мемори пяна Emma

Той е с три слоя пяна

212yDfDzO2L

КУПИ СЕГА

Матрак с мемори пяна, препоръчван заради високото си качество и лесното адаптиране към всички различни извивки на човешкото тяло, напълно ергономичен и дишащ, може да се използва от всички у дома, от най-младите до най-възрастните възрастни.

Той е изработен от три слоя най-съвременна пяна, която осигурява най-добрата опора за гърба, облекчава точките на натиск върху гърба и осигурява най-голям комфорт по време на сън, а покритието му може да се сваля за машинно почистване.

2. матрак с мемори пяна Silentnight

Със 7 зони за целенасочена опора

51TVFkxOBOL

КУПИ СЕГА

Добрият сън ще бъде напълно възможен, ако имате у дома матрак с мемори пяна, като този модел от марка Silentnight, който с различните си точки на опора ще даде на гърба ви необходимата почивка, като облекчи натиска и подравни гръбначния стълб.

Едно от големите предимства на този матрак е, че той има хипоалергенно покритие, което помага да се запази повърхността му без прахови акари и прах, което ще се отрази благоприятно на здравето на дихателните ви пътища.

3. Матрак с мемори пяна Komfortland

Висока плътност и оптимална твърдост

51gogDz81XL

КУПИ СЕГА

Ако имате проблеми с гърба и се нуждаете от матрак, който да осигурява добра опора за по-добра почивка, този модел с мемори пяна на Komfortland, който е и вискоеластичен матрак , може да е подходящ за Вас.

Той е един от най-добрите варианти на сравнителен и това не само поради по-евтината му цена, но и е направен с графенови нановлакна, идеален материал за контрол на телесната температура за приятен сън.

4. Viscolax ZEN

Лесен за поддръжка и много хигиеничен

41AQvWZN2wL

КУПИ СЕГА

Ако искате да получите най-добрите предимства на мемори пяната, можете да го направите с този матрак Viscolax, който ще ви накара да се преобърнете заради евтината си цена и големия комфорт.

Дебелината му е 15 сантиметра и е подходящ за осигуряване на невероятна опора на гърба, тъй като се адаптира перфектно към тялото и неговите естествени извивки, като същевременно предлага необходимата твърдост, за да можете да спите спокойно, сгъваем е и може да се използва от деца и възрастни.

5. Прилепнал матрак от мемори пяна

Устойчив на акари

3115aSjHyQL

КУПИ СЕГА

Закупуването на добър матрак от мемори пяна няма да е сложно, ако намерите опции като тази - модел, произведен от материали с най-високо качество и сертифициран от федерации в Обединеното кралство, които дават международен знак за гаранция за безопасността му при употреба.

Дебелият му слой от пяна с дебелина 7,5 сантиметра осигурява най-голям комфорт по време на сън, тъй като се оформя според формата на тялото, разпределя равномерно тежестта и намалява натиска в различни области като врата, раменете и бедрата.

Какво е матрак с мемори пяна?

Colchones-Con-Espuma-De-Memoria

Мемори пяната е материал, който набира популярност от няколко години насам. Тя е въведена през 70-те години на миналия век от НАСА и помага за облекчаване на напрежението върху астронавтите, причинено от силата на тежестта.

С течение на времето този материал преминава в производството на матраци за нашите домове и ние сме късметлии - те позволяват на тялото да си почива по удобен начин, като премахват точките на натиск, подобряват кръвообращението и осигуряват по-добър сън.

Този материал е известен също като вискоеластична пяна и матраците се характеризират с това, че се адаптират към формата на тялото.

Видове мемори пяна

Когато избирате матрак с мемори пяна, трябва да знаете, че има различни видове мемори пяна и е необходимо да се запознаете с тях, преди да вземете решение, като по този начин ще сте сигурни, че сте избрали най-подходящия модел за вашите нужди.

Традиционна мемори пяна:

Това е класическият вид мемори пяна, която се среща в повечето матраци. Тя се характеризира с това, че осигурява голяма опора на гърба, като се адаптира към формата на тялото, и има склонност да абсорбира топлина, като е по-топла от другите модели.

Мемори пяна с отворени клетки:

С течение на времето технологията е отговорна за развитието на матраците с мемори пяна и това, което е донесло моделите, които имат вид пяна с отворени клетки, те са по-малко топли от традиционните матраци и бързо възстановяват формата си.

Гел пяна с памет:

Възможно е да се намерят матраци с гел пяна с памет, като този вид пяна е много по-ефективна в разсейването на топлината и равномерното ѝ разпределение, така че ще имате по-хладен сън през нощта.

Състав на матраците с мемори пяна

Ако се чудите каква е разликата между пружинен матрак и матрак с мемори пяна, отговорът е в състава, те са направени по много различни начини и следователно предлагат различни резултати при използването им.

Матраците с мемори пяна се характеризират с комбинация от различни материали за възглавници, които заедно осигуряват най-високо ниво на комфорт и удобство.

Отвътре ще откриете, че матраците от мемори пяна са съставени от различни слоеве и това допринася за тяхната дебелина.

Кога да изберем матрак с мемори пяна?

Има ситуации и сценарии, в които матракът с мемори пяна е най-доброто решение, поради големите предимства и ползи, които ще ви предложи, следователно, сред идеалните моменти да изберете един от тези матраци са:

Стабилно легло - Ако имате нужда от матрак, който да ви осигурява голяма опора и чувство за сигурност по време на сън, можете да изберете такъв с мемори пяна.

При този вид материал топлината на тялото и натискът са необходими фактори за активиране на неговата мекота, поради което в областите, в които нямате контакт, той ще остане твърд, което ще създаде бариера до вас, която ще ви държи в голяма безопасност в леглото.

Искате инвестиция, която да ви служи дълго време - Има няколко характеристики, които правят матраците с мемори пяна чудесен избор, сред които е, че те са изключително издръжливи и могат да издържат на ежедневна употреба в продължение на няколко години, без да се налага да сменяте леглото си всеки път.

Друг вариант, който е доста издръжлив, но по-скъп, е латексов матрак .

Съвместимост с позите за сън - Не всички сме склонни да спим по един и същи начин, така че не е изненадващо, че различните видове матраци се адаптират към позите, които заемаме, когато си лягаме, а в случая с матраците от мемори пяна те са подходящи за хора, които спят по корем или настрани, тъй като ще получат най-добри ползи.

Как да изберем матрак с мемори пяна

Дойде време да стесните възможностите си и да изберете най-добрия модел матрак с мемори пяна, но възниква въпросът как да разберете кой от тях ще отговаря на вашите нужди и ще ви предложи най-добрите резултати, затова трябва да разгледате няколко фактора:

Погледнете плътността:

Това е една от основните характеристики, които ще откриете при матраците с мемори пяна, тъй като плътността е тази, която им придава най-високо качество и този тип матраци имат особеността да са по-плътни и по-тежки, което дава по-голяма опора на гърба.

Твърдост:

ILD, или деформацията при врязване на товара, измерва твърдостта на матрака и при повечето матраци тя варира между 12 и 20, като колкото по-ниска е ILD, толкова по-мек е матракът.

Живот на матрака:

Продължителността на живота на тези матраци е едно от големите им предимства, което, въпреки че е трудно да се измери, може да се оцени във времето и е чудесна идея да се изберат модели с най-добро качество, тъй като те ще ви предложат по-голяма издръжливост.

Погледнете сертификатите и тестовете на матрака:

Може да видите, че матракът, който искате да изберете, има различни сертификати от различни федерации - това е знак за отлично качество, който показва колко препоръчителен е продуктът.

Те могат да посочат и материалите, използвани в матрака, които могат да бъдат органични или естествени, което е по-благоприятно за околната среда.

Отзивите на другите купувачи са идеални:

В интернет имате достъп до много потребителски мнения, които ще ви дадат личния си опит с определени матраци, така че е доста удобно да прочетете някои от тях, преди да изберете окончателния вариант, който ще вземете вкъщи.

Погледнете къде е създадена мемори пяната:

Мястото, където е създадена пяната, е отличен признак за това колко добро ще бъде качеството и издръжливостта ѝ. На места като Съединените щати, Канада и Европа се използват най-добрите материали и стандарти при производството на този вид матраци, така че ще получите продукт, който напълно си заслужава парите.

Съображения, които трябва да се вземат при избора на топ матрак с мемори пяна

Когато търсите матраци с мемори пяна, ще забележите, че има и топ матраци с мемори пяна, които се състоят от слой, който, когато се постави върху повърхността на матрака, осигурява предимствата, които можете да получите с матрак с мемори пяна.

Когато избирате един от тези покрития, трябва да вземете предвид следното:

Да не се бърка с възглавници - Възглавниците от мемори пяна са напълно различни от калъфките, като вторите обикновено са по-скъпи и много по-удобни от първите, тъй като осигуряват по-добра опора.

Няма опции за регулиране на температурата - Много модели матраци с мемори пяна имат функция за регулиране на температурата, която е идеална за лятото и зимата, но калъфите нямат тази функция.

Гаранциите не са толкова широки - За разлика от матрака, който е гарантиран за години, топерът за матрак е гарантиран само за няколко месеца, така че трябва да вземете това предвид, преди да направите покупката си.

Често задавани въпроси

Колко дълго издържат матраците от мемори пяна?

Матраците с мемори пяна могат да издържат от 8 до 10 години и дори повече, като всичко зависи от материалите, от които са изработени, и от качеството им, както и от грижите, които полагате за тях у дома, като винаги избягвате контакт с течности и ги снабдявате с добро покривало, за да ги предпазите.

Безопасни ли са матраците от мемори пяна?

Като цяло не е необходимо да се притеснявате за използването на матраци от мемори пяна, тъй като те са изключително безопасни, въпреки че трябва да сте сигурни, че не сте алергични към компонентите им, тъй като те могат да причинят проблеми на кожата ви.

От друга страна, трябва да се обърне внимание на вида на огнезащитата, която матракът има, тъй като те са склонни да бъдат летливи.

Възможно ли е да сте алергични към мемори пяна?

Въпреки че е чудесен материал и има много ползи за здравето на гърба и гръбначния стълб, не всичко е наред, тъй като съществува възможност за алергия към различните компоненти на мемори пяната, която може да се прояви като топлинно дразнене, общи алергии или дори дерматит.

Потъват ли матраците от мемори пяна?

Една от характеристиките на матраците от мемори пяна е, че когато натоварите тялото си, те потъват, за да се адаптират към формата на тялото ви, но когато се изправите, те се връщат в първоначалното си положение.

В зависимост от качеството на матрака ще откриете модели, които не са толкова ефикасни при възстановяването на първоначалната си форма, правейки дупка или кратер в областта, където обикновено спите, така че е необходимо да изберете вариант, изработен от най-добрите материали.