Машини за полиране на подове

mejor-pulidor-de-suelo

Най-добрият полиращ препарат за под трябва да е специално разработен, за да се грижи за подовете в дома или офиса ви и да им придава необходимия блясък. Честото полиране води до оптимални резултати, които не се постигат с други методи.

Подовете във вашия дом или офис, на закрито или на открито, например на тераси, могат да бъдат изработени от различни материали, като цимент, гранит, дърво, мрамор и дори паркет, плочки или балатум. Каквито и да са те, с течение на времето те могат да станат матови, да се надраскат и да изглеждат бледи или с белези. И не е достатъчно само да ги почистите с прахосмукачка или да ги изчистите, това, което наистина ще ви помогне да върнете светлината и блясъка, ще бъде полираща машина, домашна или промишлена, голяма или малка, ръчна или професионална, всичко зависи от пространството, което искате да полирате, като нанесете политура.

Важно е да се отбележи, че тези машини работят най-добре на чист под. Затова не забравяйте да почистите праха с прахосмукачка, както и да отстраните мръсотията и остатъците от пода преди употреба.

Най-добрите полиращи машини за подове

Коя е най-добрата полираща машина за подове на пазара?

Знаем, че намирането на подходящия уред за вашия дом може да бъде трудно. При толкова много възможности за избор е трудно да се ориентирате кой вариант е най-подходящ за вас и вашите нужди. Съществуват обаче различни цени, характеристики, модели, размери, стилове, дизайн и цветове.

Искаме да направим избора ви лесен и удобен, затова ви предлагаме три варианта, които се открояват сред най-добрите на пазара:

Ето и най-добрите полиращи машини за под:

1. Полираща машина за под Hoover PU F3860 011

31Jb56aXQZL

КУПИ СЕГА

Този модел, който се предлага с памучна торбичка за многократна употреба с вместимост 3,5 л, предлага максимална мощност 600 W и радиус на действие 5,5 метра.
По отношение на функциите Hoover PU F3860 011 е подходящ само за полиране, но не и за полиране.

Това го прави чудесно решение за отстраняване на драскотини и/или изглаждане на повърхности. А когато са необходими резервни части, те са налични на официалния уебсайт на марката.

Компактният и атрактивен син дизайн го прави идеален за приспособяване към различни пространства и интериор. Последните са за хората с изтънчен вкус.

2. Полираща машина за подове Overmat Industries B.V. 17600 Floorboy XL 300

31UP+sXHscL

КУПИ СЕГА

Тази мощна еднодискова машина е една от най-подходящите за стриктна поддръжка и почистване на подове.

Той включва 30-сантиметров (12-инчов) диск и здрава архитектура, която е подготвена за полиране и полиране; разбира се, чрез закупуване на съответните аксесоари за тази цел, като стоманена вълна и/или шлифовъчни валяци, и евентуално дори специални течности.

Що се отнася до други аспекти, заслужава да се спомене, че тази полираща машина има електрическа мощност от 250 вата; и нейното тегло, въпреки че тежи над 16 килограма, не пречи на маневреността ѝ, дори в процеса на полиране на теракот, както и на други видове подове.

3. Многофункционална полираща машина за подове Hoover F38PQ

31tEMP2eN2L

КУПИ СЕГА

С мощност 800 W и радиус на действие 5,5 метра, тази полираща машина включва функциите за полиране, ваксиране и прахосмукиране на различни повърхности, включително паркет, теракот, мрамор и плочки.

Предлага се и с различни аксесоари, като например 2 комплекта подложки (1 специално за паркет), 1 комплект четки и чанта от плат за многократна употреба с вместимост 4 литра (оранжев цвят).

Разработена от хромирана стомана, тази полираща машина тежи само 7 кг, включва хромирана стоманена тръба, която се накланя до 90º, за да гарантира комфорт по време на почистването, както и предни светлини и гумени брони за по-добра видимост, грижа и ефективност.

4. Fakir 0404005 - Полираща машина за подове

31skcph-xlL

КУПИ СЕГА

Това е полираща машина с отлично качество, с много устойчив, стилен дизайн и голяма производителност. Мощността му от 300 W ви дава възможност да придадете невероятен блясък на подовете, върху които ще използвате този уред.

Точно така, едно от големите предимства на този продукт е неговата мощност, която ще ви позволи да постигнете отлични резултати, така че подовете в дома ви да изглеждат невероятно през цялата година.

Може би малка точка срещу него е височината на дръжката му, която може да е малко къса за по-високи хора, но това ще зависи от вкуса на всеки клиент.

Като част от дизайна, той се предлага в сив цвят, а размерите му са 340 мм широчина,

210 мм дълбочина и 1120 мм височина.

Маневреност, висока мобилност и достатъчна мощност са ключовите характеристики, които определят една от най-добрите полиращи машини за под в момента според потребителите.

5. Hoover F3880 - Полираща машина за подове (черна, оранжева, 800 w)

31xmEvnILaL

КУПИ СЕГА

Това е още един от моделите, на които трябва да се обърне внимание. Освен за полиране, тя може да почиства с прахосмукачка, има мощност 800 W, двойна филтрираща система и вградена предна светлина.

Функцията за вакуум, включена в този продукт, позволява почистването на пода преди полиране, както и предотвратява разпръскването на прах по време на процеса, като се съхранява надлежно във вакуумната торба, с която разполага оборудването.

За крайния потребител това е неразделен продукт, който улеснява процеса на полиране на подове, като го прави по-чист и по-хигиеничен.

Обхватът му е 5,5 метра, а за любителите на дизайна се предлага в оранжево или черно.

6. Машина за ваксиране Electrolux ZP14.1

 

КУПИ СЕГА

Този модел има система 3 в 1, която оставя пода перфектен. На първия етап мръсотията се изсмуква с прахосмукачка, а на втория етап подът се полира. На третия етап подът се полира до постигане на високо качество и оптимален резултат.

Тъй като процесът се състои от няколко преминавания и фази, времето, необходимо за поддържане на пода в добро състояние, е значително по-дълго и по-трудоемко, отколкото при други продукти, въпреки че крайният резултат си заслужава.

Уредът е снабден с броня за мебели, има мощност 800 W и се предлага с вградена чанта с вместимост 3 литра. Моделът е черен.

Тя има радиус на действие 5,15 метра и разполага с аксесоари като филтри, силни четки и меки четки.

 

Съвети за избор на полираща машина за подове

Полиращите машини за подове предоставят на почистващите фирми, например, начин за лесно отстраняване на отпечатъци, пилене или полиране на дървена, каменна или линолеумна повърхност. Въпреки че операцията е една и съща, има голяма разлика в резултата, който дават.

Сред предизвикателствата е да определите кой да купите. Преди да вземете решение, е важно да сте наясно с целта, като вземете предвид различните видове налично оборудване и техните характеристики:

  • Захранването

31hUGVeYNEL

Някои устройства се захранват с електричество, батерии, газ и др. Един от най-важните аспекти, които трябва да се вземат предвид, е да се знае как работят те. В зависимост от това можете да покриете повече пространство. Ако е с електрическо захранване, обхватът ще бъде ограничен, тъй като дължината на удължения кабел е средно между 50 и 75 фута. Ако се захранва с батерии, ще сте по-мобилни и ще можете да достигнете до по-отдалечени райони. Оборудването, задвижвано с газ, е по-мобилно в големи пространства и там, където има малко контакти, но изисква повече поддръжка и е по-скъпо.

Също така е важно да се вземат предвид различните мощности, предлагани от оборудването. При закупуване на единия или другия модел купувачите трябва да вземат предвид различните налични скорости. Някои полиращи машини работят с по-ниска скорост от други, което ги прави идеални за отстраняване и полиране на восък, поставен върху пода. От друга страна, има и по-мощни, които са създадени изключително за полиране на големи площи от пода при високи скорости.

Има стандартни, двойни и високоскоростни. Първите са идеални за основни довършителни работи, почистване и полиране на подове. Машините с двойна скорост обикновено се използват за почистване и полиране на площи от твърда дървесина; те могат също така да полират повърхности с по-висока скорост от машините със стандартна скорост. И накрая, високоскоростното оборудване, особено познато като бърнъри, е предназначено за по-ефективно придаване на висок гланц на твърди повърхности.

Макар че скоростта е важен фактор, размерът също играе важна роля, тъй като той до голяма степен определя колко време ще ви отнеме изпълнението на задачата. Ако основата е по-голяма, диаметърът на подложката ще бъде по-голям, което ще ви позволи да покриете по-голяма площ от пода наведнъж. Комбинирайте този фактор със скоростта и мощността и можете да завършите голям проект бързо и ефективно.

Оборудването варира от 13-инчов до 27-инчов. Първият ще ви позволи да извършвате основни дейности в зони, които обикновено са на височина под 2000 фута. Последните, обикновено задвижвани с газ и идеални за големи площи, съчетават най-доброто от гледна точка на скоростта и размера, като позволяват полирането да се извърши за кратко време.

  • Изберете колко конски сили (HP) са ви необходими

Различните задачи за почистване изискват различни скорости. В този случай по-високата стойност винаги е по-добра. Машината с мощност 2 к.с. е издръжлива и е работният кон; тя може да се справи с твърди подове и килими, докато машината с мощност 1 к.с. по-трудно се справя с триенето. Ето защо трябва да вземете предвид следното:

1 HP: Добър за нормално почистване.

1,5 HP: идеална за почистване и полиране на подове.

2 к.с.: Може да прави всичко и е най-добрият избор за дълбоко почистване на килими; използването на подови машини върху килими предизвиква по-голямо съпротивление, така че се нуждаете от по-голяма мощност.

175 оборота в минута (RPM) обикновено е всичко, от което се нуждае една машина за полиране на подове, и приблизително 99,5% от тези нискоскоростни машини достигат това ниво. Двигателят няма контрол на скоростта. Ако ще избирате машина с двойна скорост (DS), това е в случай, че се нуждаете от специално полиране на пода. Полиращата машина с две скорости може да работи със 175 оборота в минута за нормално почистване до 300 оборота в минута, което е достатъчно за полиране с едно движение на превключвателя. Осцилираща машина / ниска скорост: 175 оборота в минута; Предлагат се във всички размери (13 инча, 17 инча и 20 инча). Двойна скорост (DS): от 175 до 300 оборота в минута; обикновено се предлага само в 20-инчов размер.

Като знаете с колко пари разполагате за закупуване на полираща машина и имате ясен бюджет, можете да елиминирате някои машини от широката гама налични опции. Важно е първо да определите целите и нуждите си, за да можете да сравните различните модели по най-ефективния и точен начин. Ясната представа за наличните ресурси ще ви помогне да избегнете разглеждането на твърде скъпи или твърде евтини машини, а също така ще ви спести време.

  • Предназначението на машината

Целта, за която възнамерявате да използвате полиращата машина, ще повлияе на вида на машината, която искате да купите. Домашната полираща машина може да бъде чудесен избор за ламинат или плочки, докато индустриалната машина за почистване може да бъде подходяща за дървени или каменни подове.

Освен това основните полиращи машини могат да бъдат идеален избор, ако не възнамерявате да използвате машината за широк спектър от приложения.

Ако ще използвате оборудването за широкомащабни търговски услуги и се нуждаете от мобилност, отново е добре да запомните, че е изключително важно да вземете предвид размера и теглото на машината.

Като имате предвид възможностите на повечето от наличните варианти, можете да изберете най-добрия от тях. В зависимост от нуждите си се уверете, че машината за полиране на подове има мощен двигател и удобна работна скорост.

Видове полиращи повърхности

Полиращите машини за под могат да се използват за различни повърхности - от дърво до камък. Някои от различните материали, върху които могат да се прилагат, са:

Камък - Каменните повърхности, като мрамор или гранит, изискват използването на полиращи машини за нанасяне на уплътнител, който предпазва пода от евентуални повреди и разливи.

Дърво - Полиращите машини работят много добре върху дървени подове; важно е да се използват правилните химикали при полиране, тъй като в противен случай използваните материали могат действително да премахнат защитното покритие на пода.

Линолеум - Не е толкова трудно да се преваксира, колкото дървен под. Повърхностите от линолеум се поддават добре на използването на всякакво оборудване за полиране.