Медицинска топка

mejor-balón-medicinal

Медицинската топка е кълбо, изработено от гума, пластмаса или кожа, обикновено с тегло от 1 кг до 11 кг и се използва от атлети за допълване на спортни упражнения.

С медицински топки фитнес ентусиастите могат да правят всичко от упражнения за тонизиране, сила, функционално обучение, въпреки че в днешно време има повече стилове топки, които позволяват повече спортни движения. Научете повече за най-добрата медицинска топка в тази статия.

 

Най-добрите медицински топки

Коя е най-добрата медицинска топка?

Изготвихме списък, а тук са описани характеристиките на най-добрите продукти от този тип на пазара.

Ето от най-добрите медицински топки:

1. медицинска топка с дръжки Trenas PRO

51EPPfYHH6L

КУПИ СЕГА

Тази медицинска топка с дръжки, е професионална и с добро качество, произведена е от гъвкава и твърда гума. Предназначен е за обучение във фитнес зали и центрове за спортни постижения.

Двойната дръжка я прави многофункционална и има ергономична форма, която ви позволява да държите топката добре по време на всички упражнения.

С тегло от 10 кг и диаметър от 27 см, той може да поддържа между 3 кг и 10 кг като препоръчително тегло.

Освен това това е продукт, който може да се мие, така че външната страна на медицинската топка винаги може да бъде чиста.

2. Capital Sports медицинска топка от синтетична кожа

Синтетична кожа

51QYEOmJZ6L

КУПИ СЕГА

Capital Sports Wallba 4 е медицинска топка , изработена от синтетична кожа , чисти и здрави шевове и тегло от 4 кг, което я прави удобна за използване. Подходящ е за упражнения за трениране на ядрото, функционално обучение, крос-тренинг и гимнастика.

Той е много лек, но може да издържи на всякакво натоварване, дори след безброй силни удари в стената. Освен това практичният му размер позволява да се използва безпроблемно за упражнения у дома или в професионални спортни центрове.

3. Медицинска топка POWRX

Твърда и устойчива

41lOyqLRpML

КУПИ СЕГА

С топката за стена можете да правите много упражнения за функционален фитнес, основна тренировка, скорост, сила и развитие на мускулната сила. Тази спортна статия ви помага да тренирате различни мускули на тялото, като четириглав мускул, коремни мускули, гърди, рамене, седалищни мускули, подколенници, аддуктори, бедрени флексори и лумбални мускули.

Топката за стена е здрава и издръжлива благодарение на материала от пяна с висока плътност, който е покрит със слой прошита кожа, така че да издържи хвърляне към стената или подаване към партньор за обучение.

Друго предимство е, че той е лесен за употреба, практичен за използване, не е напълнен с въздух и не е надуваем.

Заслужава да се отбележи, че той тежи 5 кг, има размери 35 см, но не е на цена толкова евтин , колкото другите.

4. медицинска топка Body Rip

Zero bounce

61Kxh2PIoXL

КУПИ СЕГА

Тази топка на ниска цена, в сравнение с описаната в предишния параграф, е идеална за трениране на мускулната сила на корема, раменете, гърба, ръцете и краката, както и на всички мускули на тялото. С Body Rip можете да тренирате кросфит, борба, boot camp, коремни преси и рехабилитация, т.е. подходящ е за множество упражнения.

Той е запълнен с пясък, има предимството, че не подскача и е идеален за използване върху гладки повърхности.

5. Phoenix Fitness RY929 медицинска топка

За основните мускули

41N7EOupbuL

КУПИ СЕГА

Phoenix Fitness е малка топка, тя няма обиколката на топка като баскетболна или хандбална. Той е с ниско тегло, идеален за използване от жени спортисти. Служи за укрепване на основните мускули.

Той е по-евтин артикул от другите от този тип и ще имате предимството, че е малък и практичен.

Според отзиви на потребители , това е медицинска топка, която изпълнява функциите си перфектно.

 

Какво представлява медицинската топка?

През 50-те години на миналия век медицинската топка започва да се използва, mejor-balón-medicinal

когато шведски педиатър и английски физиотерапевт я използват за рехабилитация на своите пациенти. Твърди се също, че преди повече от 3000 години персийските атлети са го използвали за сила и издръжливост.

Медицинската топка е сферичен предмет с променлив диаметър и тегло, който е изработен от кожа, каучук, пластмаса или латекс, произвеждан от спортни марки като Adidas, Derbystar, Reebok, Softee, Salter, TKO.

Предимства на упражненията с медицинска топка

Медицинските топки са малки по размер , което ги прави леки и в сравнение с традиционните тежести те не оказват натиск върху китките и ставите, но придават вид на упражнения и физическо обучение.

Следващото предимство на този вид инструмент за физическо възпитание е следното.

Разтягане: С помощта на медицинска топка добавяте допълнителен компонент към силата, която използвате при разтягането.

Баланс: Медицинските топки са отлични за подобряване на баланса по време на тренировка и могат да ви помогнат да изгорите калории и да подобрите основната сила.

Координация между ръцете и очите: С едно просто движение подобрете координацията между ръцете и очите.

Универсално обучение: Универсалността е една от точките, които описват медицинските топки, тя може да служи като упражнение за хвърляне, можете да я поставите около тялото си , за да придадете допълнителен щрих на тренировката си, може да се добави към рутинни упражнения, което ще ви даде много повече баланс, гъвкавост и издръжливост.

Евтино и забавно: Цената не е проблем при закупуването на този продукт и може да се използва за много неща, дори да направи тренировките ви малко по-забавни.

 

Различни видове медицинска топка

Има различни медицински топки, поради техните значителни разлики в теглото, размера и формата.

Скачаща медицинска топка: Това са скачащи топки, с които можете да изпълнявате различни движения, въпреки че с тях не могат да се изпълняват стандартни и динамични упражнения поради тяхната текстура, ниско тегло и лесен захват.

Ударна топка: Този вид топка е пълна с пясък или стоманени топчета, които не могат да отскачат. Тези топки са изключително устойчиви и идеални за динамични движения.

Медицинска топка с дръжки: Медицинските топки с дръжки са много популярни в днешно време, защото позволяват да се правят всякакви упражнения, дори такива за вдигане на тежести.

Топката на въжето: Това е иновация на пазара и хит сред фенове на кросфит. Това е голям обект за въртеливи упражнения, той може да помогне и за коремни и цялостни тренировки.

Какво да вземете предвид, когато купувате медицинска топка

Ето някои неща, които трябва да вземете предвид, когато избирате коя медицинска топка да купите

  • Дълготрайност: Вижте, разберете и проучете какво казват хората, които са купили топката, която искате да купите, дали казват, че е с добро качество, или по-скоро не издържа много дълго. Идеята е да не купувате топка на всеки два месеца.
  • Цена: Не е необходимо да се плаща много за медицинска топка, може би високата цена е само за марка. За да спестите пари, можете да намерите качествена медицинска топка на ниска цена.
  • Надуваеми или ненадуваеми: Има надуваеми топки и ненадуваеми топки, в зависимост от обучението ви, можете да изберете топката, която най-добре отговаря на вашите спортни изисквания.
  • Тегло: Всяка топка има собствено тегло, което варира от 2 до 30 килограма. Една от двете може да е по-удобна в началото за всяко от упражненията, които планирате да изпълнявате, и може да е идеална за тренировки с деца.