Месарски ножове

mejor-cuchillo-de-carnicero

Много от нас обичат кухнята, за да развихрят творчеството си. Въпреки това винаги има тревожни моменти при готвенето, защото не можем да следваме препоръките на книгите с рецепти или на експертите поради липса на добри инструменти. Ето защо реших да си купя най-добрия месарски нож, за да сложа край на трудностите, които ми създаваха старите ножове.

Взех под внимание тези, които ми позволяват да установя баланс между острието и дръжката, за да не прилагам прекалено голяма сила при работа с него, защото почти винаги се оказвам с мъчителен дискомфорт в китката. Препоръчвам ви да прегледате характеристиките на всеки от вариантите, за да можете да изберете този, който най-добре отговаря на вашите нужди.

По-специално се погрижих да разгледам материалите и острието, за да бъде инвестицията ми правилна. В това сравнение избрах някои качествени и достъпни , които можете да вземете у дома, за да се похвалите.

 

Най-добри ножове за месо

Кой е най-добрият нож за месо?

Най-добрият ще бъде този, който ви кара да се чувствате като риба във вода. Ето защо ви съветвам да се ръководите от моя опит и от основните характеристики, които определят добрия месарски нож.

Обърнете внимание на вида на острието, защото има здрави и по-слаби. Материалът, от който е изработена дръжката, също оказва влияние и тъй като има пластмасови, дървени и стоманени дръжки, последните винаги са най-търсени, тъй като са издръжливи и хигиенични. Полипропиленовите дръжки също станаха популярни поради добрите си резултати. Важното е, че можете да го овладеете лесно.

Как се заточва? е друг аспект, който трябва да се вземе предвид.

Не забравяйте, че ако инвестирате в добър професионален нож, ще спестите време и пари в кулинарната си практика. Изберете такъв, който ви позволява не само да режете пъргаво, но и да нарязвате, обелвате, отстранявате кожата и филетирате. Обработката на големи кости е друго качество, което не трябва да забравяте.

Ето и най-добрите ножове за месо:

1. нож за месо от неръждаема стомана Aroma House

Гарантирано удовлетворение

41lNMUI8i0L

КУПИ СЕГА

Професионалистите вече не са единствените, които могат да имат висококачествен нож у дома. Тази висококачествена марка ви предлага възможност за разцепване на кости, както и за прецизно рязане и нарязване на месо, плодове, зеленчуци и рибни люспи. Широкото острие , 15-градусово и изключително остро за лесно рязане, предлага по-голям комфорт. Дръжката осигурява безопасност и ергономичност. Той е изработен от газирана неръждаема стомана, така че можете да си купите продукт, който ще ви служи цял живот.

 

2. Многофункционален месарски нож Imarku

Използвайте го при всеки повод

414YI8dIsdL

КУПИ СЕГА

Дървената дръжка и острието от неръждаема стомана са два елемента, които купувачите препоръчват като качества на добър нож, който ще можете да използвате дълго време. Той дава възможност за рязане, нарязване и перфектно завършване на повърхността на храната, с която го използвате, тъй като има фина огледална повърхност. Предлага се в калъф за поддръжка или като подарък за вашия специален готвач.

 

3. комплект от 6 месарски ножа Pradel Excellence

С острилка за ножове

413SyEHDu2L

КУПИ СЕГА

Комплектите ножове са необходими, защото всеки от тях има специфична функция, която ще ви помогне да спестите време и да осигурите точен разрез. Това е идеалният вариант за тези, които тепърва започват да се занимават с кулинария, тъй като ще се запознаете в детайли с полезността и обхвата, които те предлагат поотделно. Прецизност, дизайн и оригиналност са други характеристики, които се отличават в този продукт, който ви представяме в този сравнителен списък.

 

4. Месарски нож за филетиране 3 Claveles

Мощен и много устойчив

318EqsZwoQL

КУПИ СЕГА

За да изпъкнете като професионалистите в готвенето, които гледате по телевизията, този нож предлага възможност за рязане или за филетиране , без храната да залепва по острието. Той е идеален за практикуване на техниката на рязане на различни видове месо. Марката се позиционира на пазара , тъй като не губи лесно остротата си и може да се мие в съдомиялна машина.

 

5. месарски нож за продължителна употреба Arcos

За лесна работа

21OCkrY8DqL

КУПИ СЕГА

Работите ли в кухнята дълго време и с голям ангажимент към ресторанта? Тази опция ще ви хареса, защото е произведена в съответствие с европейските стандарти за качество и безопасност. Съединението между острието и дръжката е технологично подсилено, за да гарантира стабилност и издръжливост. Изборът ви няма да причини главоболие поради липса на острота или слабост поради ергономичността на дизайна.

 

 

Какво е месарски нож?

Месарският нож се счита за инструмент с mejor-cuchillo-de-carnicero

редица характеристики, които ви позволяват да режете, нарязвате или обелвате всякакъв вид храна, но най-вече месо. През миналия век той е известен като многофункционален инструмент, тъй като мъжете, които са се занимавали с отглеждане и клане на животни, са го използвали за извършване на различни видове разфасовки. Днес те са много полезен инструмент за професионалните готвачи или за тези, които обичат да готвят у дома, защото улесняват работата, а резултатите са перфектни. Те намират широко приложение и в месопреработвателната промишленост.

Месарски нож срещу други видове ножове

Ако търсите най-добрия нож за вашата кухня, винаги вземайте предвид този аспект. За да направим ясна разлика, можем да ви кажем, че месарските ножове се използват за рязане на големи парчета сурово месо, без да се заклещват; те могат да режат лесно и точно, а острието им е широко, тежко, много остро и дебело. За разлика от тях останалите ножове са по-евтини и помагат за рязане на малки порции, за отделяне на месото от костите, а остриетата им обикновено са тънки и гъвкави.

Както всички ножове, и месарските ножове изискват хигиена след всяка употреба. Препоръчвам да измиете острието със сапун и топла вода. Никога не използвайте абразивни материали за почистване. За да се избегнат следи и петна, е необходимо да се подсуши добре с чиста и мека кърпа.

Месарски ножове и тяхното разнообразие от стилове

Въпреки че може да си мислите, че всички те изглеждат еднакво, ние представяме многообразието, което можете да намерите:

Той е най-старият и може да предложи чист разрез с лекота на рязане на месо с кост. Острието произхожда от Англия и е с извито острие, което улеснява свалянето на кожата на животните или разрязването на костите.

Той е предназначен за рязане на пържоли, отстраняване на части и разфасоване на животни. Върхът му е извит и е с по-малък размер.

Как да изберем най-добрите месарски ножове

Възможно е да се сблъскате с объркване поради различните дизайни, марки и материали за производство. Ето защо обобщаваме три важни аспекта, които ще ви позволят да изберете най-добрия:

Ковано срещу щамповано:

Това съответства на процеса, използван за изработване на острието на ножа. Кованите ножове имат най-дебелото, здраво и качествено острие, поради което цената им винаги е по-висока от тази на останалите. Щампите са по-леки, по-тънки и се произвеждат чрез топене на няколко метала.

Високовъглеродни неръждаеми стомани:

Според стандартите за качество най-устойчиви и издръжливи са тези, изработени от стомана VG-10, 440C, 420HC и 440C. Те са устойчиви на петна и ръжда. Те са много търсени, тъй като представляват дългосрочна инвестиция.

Дръжки:

Има няколко материала, които предлагат здравина и комфорт, някои от тях са дърво, неръждаема стомана и пластмаса. Дървените дръжки не се препоръчват в професионалните кухни, тъй като могат да генерират бактерии поради влажността. Най-търсени са тези от лъскава стомана , защото са леки, лесни за почистване и по-издръжливи.

Какво трябва да има един добър месарски нож?

За да бъде нашето ръководство пълно и полезно, обобщихме трите аспекта, които винаги си струва да бъдат проверени:

Комфорт:

Това е основен елемент, за да бъде всяко ястие перфектно. Дръжката трябва да осигурява захват и контрол. Най-препоръчителни са тези с яка конструкция, тъй като при тях се запазва балансът между дръжката и острието.

Неплъзгащи се и устойчиви на ръжда:

Проверете материала на дръжката, за да изберете такъв, който да осигурява сцепление и да предотвратява плъзгането на пръстите по острието. За да бъде устойчива на ръжда, стоманата трябва да има високо съдържание на въглерод.

Висока здравина на острието:

Това се отнася до времето, през което острието може да остане остро след интензивна употреба. Стоманените остриета са тези, които най-често запазват това свойство.

Здрав и гъвкав:

Добрият нож трябва да е здрав, но с лека гъвкавост. За начинаещите е трудно да контролират гъвкаво острие, затова най-добрият вариант е да си купите твърдо острие.

Независимо от избора ви при покупката на тези ножове, трябва да знаете, че трябва да се грижите за тях, за да удължите употребата им за дълго време. Не забравяйте, че това е важна инвестиция за цял живот, тъй като подмяната често не се предвижда и не се предвижда в бюджета. Не пестете средства, защото това ще бъде вашият съюзник в кухнята.