Мини проектор

mini-proyector-portatil

Минипроекторът е полезно оборудване, когато искате да покажете екрана на вашия смартфон, таблет или компютър на просторно място, за повече хора и при пълен комфорт.

Преди няколко години идеята да разполагаш с проектор, който да е достатъчно малък, за да го носиш в чантата си, беше нещо, което изглеждаше възможно само във въображението ни; но с развитието на тези устройства те подобриха възможностите си и ги направиха по-компактни.

Тези преносими модели са тук, за да останат, и затова все повече хора разполагат с тях, за да проектират данни и видео навсякъде, където отидат.

Известни също като пикопроектори , те са малко по-големи от смартфон и леки ; въпреки това имат по-голям капацитет от класическите големи и тежки проектори .

Най-хубавото на тези устройства е, че се побират в джоба и имат няколко възможности за свързване, така че могат да стартират файлове от USB флаш памет или SD карта, въпреки че някои модели имат достатъчен капацитет на вътрешната памет, за да съхраняват информацията ви, така че не е необходимо да носите лаптопа си , за да направите важната презентация.

Най-добри минипроектори

Кой е най-добрият минипроектор?

Когато става въпрос за технологии, винаги има конкуренция и затова има марки, които правят всичко възможно, за да направят своите части възможно най-ефективни.

Минипроекторите не правят изключение; откакто тези устройства са се появили, техните възможности са се трансформирали, докато се стигне до най-усъвършенстваните днес, които генерират изображения с Full HD качество, с яркост, при които слайдовете и графиките изглеждат отлично и освен това са с удобен и елегантен дизайн , които са практични за пренасяне

По-долу представяме 12-те най-добри мини проектора, които в момента се отличават над останалите. Независимо дали става въпрос за качество, практичност или достъпност, това са частите, които са осигурили най-доброто потребителско изживяване.

Ето от най-добрите минипроектори:

1. мини проектор DBPower RD

41uTexFi+2L

КУПИ СЕГА

Това е идеалният мини проектор, с който да забавлявате цялото си семейство

С него можете да гледате филмите, които искате, когато пожелаете, без да напускате дома си; така че това ще бъде като да имате домашно кино.

Можете също така да свържете любимите игрови конзоли на децата си, независимо дали става въпрос за PS4, Wii или Xbox3, така че децата ви ще се забавляват с часове на големия екран.

Естествената му разделителна способност е 800 x 480p, но поддържа до 1080p; от своя страна LED лампата е проектирана да работи до 20000 часа, така че това оборудване ще ви съпътства дълго време.

Той е с бял дизайн, размери 14,5 x 8 x 20,8 и тегло под 1 kg.

Лесно се поставя и транспортира, така че няма да е проблем да споделите преживяването далеч от дома.

2. Uvistar GM60A

41iTviYvrFL

КУПИ СЕГА

Акцентът на това устройство е, че се свързва чрез Wi-Fi с необходимото оборудване, независимо дали е Apple, Android, PC или таблет, няма да имате нужда от кабели за установяване на връзката.

Високата разделителна способност и качеството са гарантирани; забравете за онези прозрачни прожекции, при които не можете да различите изображенията, тъй като при тази част изображението е ясно и ще подобрите изживяването още повече, ако го направите в тъмна среда, където изображението ще бъде толкова плътно и контрастно, че ще ви хареса.

Други предимства на устройството са голямото разстояние на прожектиране, ниската консумация на енергия и менюто на повече от 23 езика; и на всичкото отгоре то е екологично чист продукт, който може да издържи до 30 000 часа употреба.

3. Мини преносим проектор Crenova XPE450

414n+lfDXCL

КУПИ СЕГА

С размерите на iPad mini, това оборудване има мощни възможности, които го правят една от най-добрите опции на пазара.

Изображението, което генерира, ви осигурява невероятно визуално изживяване; така ще се наслаждавате на съдържание в HD от вашия лаптоп, SD карта, смартфон, телевизор и др.

Системата на лампите е най-съвременна, а крушката й спестява до 70% от потреблението на енергия.

Оборудването е лесно за използване и ще бъде идеално за презентации, конгреси или просто като устройство за домашно забавление.

4. Crenova XPE460

Един от най-универсалните модели, който е полезен за всичко, от което се нуждаете - както за домашно забавление, така и за професионални и търговски презентации.

Въпреки че се свързва безжично със смарт устройства, в комплекта е включен HDMI кабел, в случай че ви е необходим.

Това устройство прожектира по-ярко изображение от средното оборудване, така че изображението от 37 до 130' ще бъде генерирано с добро качество.

Оборудването е също така тихо, с различни входове за свързване, аудио изход и други, така че определено е икономично оборудване.

5. безжичен преносим мини проектор Tec.Bean

41CoPDw-clL

КУПИ СЕГА

Това е една от най- възможностите за свързване , включително HDMI, VGA, SD, AV, USB за всякакви мултимедийни устройства като Blue Ray, цифрови фотоапарати или конзоли за игри, които са лесни за инсталиране благодарение на системата Plug and Play.

Това е инвестиция, която ще направите със спокойствие, тъй като фабриката предлага следпродажбено обслужване и двугодишна гаранция, гарантираща ви качество и издръжливост за 30 000 часа, които предлага.

Устройството тежи 1 кг, нативната разделителна способност е 800 x 480, но поддържаната разделителна способност е 1080p; от друга страна, системата за изобразяване е LCD, а яркостта достига 120 лумена.

Това е компактно устройство, което можете да носите в чантата си навсякъде, бутоните са удобни за потребителя, лесни за използване и съотношението цена - качество е приемливо.

6. Excelvan UC40

41kfsgOcRsL

КУПИ СЕГА

Това устройство се отличава с вградените си високоговорители и 3,5-милиметров аудиоизход.

Работи отлично като част от домашното кино с висока разделителна способност, както и за бизнес презентации, мултимедийни уроци и др.

Подобно на компютър, това устройство ще функционира като външна батерия за телефона ви.

Този модел е един от най-компактните модели и разполага с два USB входа, HDMI, видеовход и вход за високоговорител.

За да предложи функциите , които това оборудване има, то е евтин модел минипроектор и с добро качество.

7. Tera Unic UC40

41kfsgOcRsL

КУПИ СЕГА

Той е един от най-удобните за използване, тъй като можете да го управлявате с дистанционното управление, има ниска консумация на енергия и е екологично чист.

Прожекцията се възприема добре както в полумрак, така и в тъмнина, цветовете са ярки и живи, а детайлите са ясно забележими; изображенията са с високо качество и стабилност, а животът на лампата е повече от 20 000 часа.

Това е устройство, което осигурява това, което предлага, и е компактно и леко.

8. минипроектор Quarice

41KZIVeuKuL

КУПИ СЕГА

В долната си част има лостче, с което ръчно се регулира ъгълът на прожектиране на устройството и лесно се отстраняват евентуални вертикални изкривявания.

Максималното разстояние на прожектиране е до 4 м, при което изображението ще достигне най-големия възможен размер.

Връзката се осъществява чрез wifi с всяко устройство, което я поддържа, дизайнът е изключително компактен - 20 x 15,3 x 6,7 cm и тежи само един килограм.

Гаранцията е една година и въпреки че е качествено и издръжливо устройство, се препоръчва само за домашна и нетърговска употреба.

9. Philips PPX 3414

41fYU9L1lbL

КУПИ СЕГА

Вътрешната му батерия ви осигурява до два часа автономна работа, докато прожектирате видеоклипове и изображения в Full HD с размер до 120', което ще бъде като кино в уюта на вашия дом.

За по-лесна употреба устройството разполага с вградена 4G вътрешна памет, програма за преглед на офис документи и мултимедиен плейър, така че няма да ви е необходим компютър като посредник, за да покажете желаните файлове.

Устройството има вътрешни високоговорители, гаранционна карта и DLP технология за прожектиране.

Размерите му го превръщат в джобен проектор , който можете да вземете със себе си по време на пътуване, за да си гарантирате забавление, където и да отидете.

10. Мини проектор Yokkao Wifi

51SiqRFsh5L

КУПИ СЕГА

Технологията за свързване на вашия телефон, таблет, iPad или компютър чрез wifi е улеснена благодарение на иновативната операционна система на оборудването, която го прави най-добрият мини проектор.

Можете да свържете телевизора си и да се наслаждавате на любимите си програми на по-голям екран или да подобрите гейминг изживяването, като свържете любимите си конзоли.

Можете спокойно да го съхранявате в раницата си или в ръчния багаж; това е здраво устройство с устойчиви материали, което има и мултимедийна поддръжка за възпроизвеждане на най-често използваните файлове.

Покупката включва допълнителна LED лампа , която е полезна, когато имате нужда от светлина, без да се налага да включвате зоната или да намалявате качеството на прожектираното изображение.

11. Flylinktech

41DphRfX2wL

КУПИ СЕГА

Това е евтин минипроектор, един от най-малките на пазара, с размери 13,5 x 13,2 x 5,2 cm и тегло само 721 гр.

Продължителността на живота е 20 000 часа, а крушката е енергоспестяваща и екологична.

Яркостта, генерирана от устройството, е 60 лумена, което е удобно за очите ви и ги предпазва; качеството на картината обаче е оптимално.

Това е идеалното устройство за забавление и осигуряване на учебни дни за децата, които ще бъдат по-забавни за тях с голям екран.

Какво означава пикопроектор?

С този термин или име се обозначава компактно устройство, което се побира в една ръка и което има всички характеристики на истински пълноразмерен проектор, тъй като разполага и с цялата мощност за показване на изображение до около 254 см.mini-proyector-portatil

Но, разбира се, всичко това с добавената стойност, че можете да го носите със себе си, защото е доста преносим. Той ви дава повече възможности за мобилност, но с ниска консумация на енергия и отлична разделителна способност, сравнима с тази на по-големите модели.

В един бързо развиващ се свят не е необичайно, че те почти напълно изместват традиционните проектори, които в продължение на много години бяха представяни като неподвижни и прекалено големи, тромави устройства. Не е изненадващо, че случаят е такъв, защото минипроекторите също не се задоволяват с нищо и всяка година производителите предлагат напредък и повече функции за потребителите.

Това е един от онези продукти, които носят много имена, така че бъдете внимателни, защото в някои онлайн или физически магазини може да не го намерите точно като пикопроектор, а като ръчни проектори, джобни проектори или мобилни проектори. Всички тези имена също са валидни.

Както и да го намирате, като цяло можете да се насладите в малка бутилка на чудесно, ефективно проектирано решение за споделяне на съдържание по ваш избор, където пожелаете. Той е полезен за преподаване на уроци, за предоставяне на информация по време на академични или корпоративни събития, но също така и за развлекателни цели, тъй като с него можете да превърнете всяко тъмно място в киносалон или да се насладите на личните си снимки или видеоклипове в голяма степен.

Можете да намерите модели, които разчитат на батерии, за да работят, докато има други, които не се нуждаят от батерии, но трябва да бъдат свързани към външен източник на захранване, един от които може да бъде USB кабел. Ако се притеснявате от допълнителните разходи за постоянна смяна на батериите, винаги можете да изберете акумулаторни батерии.

Много от тях също се нуждаят от външен източник на данни, тъй като нямат вградена памет и не могат да покажат изображение, докато не се свърже друго устройство, което да предава сигнал. Съществуват и опции, които са включени като свързано устройство в устройства като мобилни телефони, лаптопи и други подобни. Въпреки това мултимедийните проектори включват слот за памет или имат вградена памет, в която може да се зареди предварително съдържанието, което ще се възпроизвежда.

Какви оперативни технологии могат да се използват за минипроектора?

Накратко, трябва да знаете малко повече за технологиите на работа, които тези минипроектори могат да предлагат или не, когато става въпрос за възпроизвеждане на изображенията, които искате да видите, защото крайният резултат вероятно е това, което ще оцените най-много - как и с какво качество ще можете да видите изображенията, които искате да видите.

DLP - цифрова обработка на светлината

В този случай можете да използвате източник на светлина, например светодиод или лазер. Това е доста желателно, защото става дума за вид технология, която е в състояние да осигури по-разнообразна, богата и жива палитра от цветове, които можете да изпитате при възпроизвеждане на видеоклипове, филми или показване на снимки. На свой ред те използват огледала, за да определят количеството светлина, което ще бъде проектирано за всеки пиксел в изображението.

LCoS: течен кристал върху силиций

Използван и в други устройства, LCoS е технология, която използва течни кристали за определяне на количеството светлина, необходимо за всеки пиксел. По този начин той може да създава изображения с висока разделителна способност.

Адрес с лазерен лъч

Това е технология, която е доста полезна. Той е компактен и създава ярки изображения, които всички желаем в нашите репродукции, като обикновено се фокусира върху себе си

Холографска лазерна проекция

Ако го сравним с трите предишни технологии, можем да кажем, че тази се отличава с предимства по отношение на резолюцията и ефективността, която показва. Въпреки това трябва да кажем, че той все още е в процес на формиране и все още е сравнително скъп, което може да не е най-добрата новина за вашия джоб.

Различните видове пикопроектори

Ако вече сте си помислили, че това е вид проектор, все още сме на половината път от откриването на това устройство, защото процесът на еволюцията му е толкова богат, че е довел основно до пет основни модела, които ще намерите на пазара и сред които вероятно ще се окажете в затруднение да изберете само един.

Ето защо трябва да имате някаква информация за това, за да имате необходимите данни, за да можете да вземете най-точното решение според това, от което се нуждаете, и приоритетите си като потребител. По-долу ще разберем малко повече за всеки от тези различни видове минипроектори:

USB Pico проектор

Известен е с това, че е малък и доста лек, може би причината е, че с този модел ще ви е необходим източник на екран, той не е толкова самостоятелен, колкото другите, така че ще трябва да имате лаптоп например, но също така и USB кабел под ръка, предвид факта, че този модел може да има или да няма собствено захранване.

Вграден пикопроектор

Името му вече ни подсказва това, но за да бъде по-ясно, трябва да знаете, че това е тип, който ще намерите вграден в други често използвани и често срещани устройства, като например мобилните телефони, които в днешно време не оставяме на слънце или на сянка, и фотоапаратите или видеокамерите.

Медиен плейър Пикопроектор

От друга страна, този модел е снабден с вграден слот за памет и ще прожектира изображенията директно от тази памет. Хубавото е, че тя няма да зависи от друго устройство, освен от тази памет. И въпреки че напоследък са постигнати много успехи, трябва да се каже, че недостатъкът му е, че има ограничени файлови формати.

Самостоятелен пикопроектор

В този случай този тип модел изисква кабел, например VGA или HDMI, който ще бъде свързан към отделно устройство, например DVD плейър или собствен лаптоп, за да се показват изображенията.

Лазерен проектор Pico

Този модел използва лазерен лъч като източник на светлина. Освен това има възможност да увеличава изображения, а това, което много потребители посочват като едно от големите му предимства, е аспектът на автоматичния фокус и фактът, че може да предложи на потребителя по-богата и по-ярка цветова палитра.

Какви са характеристиките му?

Като цяло може да се каже, че повечето от тези устройства могат да възпроизвеждат минимален размер на екрана от 15 cm и максимален размер на екрана от 152 cm, измерен по диагонал. Но този екран е представен с яркост, която може да варира от около 10 до около 100 лумена, разбира се, това ще зависи много от модела, тъй като вече сте имали предварителен преглед преди, а също и от самата марка или производител.

Някои от тях са с вградена акумулаторна батерия, обикновено литиево-йонна, във всеки случай те обикновено имат предимството, че могат да бъдат заредени отново чрез USB интерфейс, точно както мобилния ви телефон, който можете да направите от компютъра си или с реплика. Това зареждане може да продължи поне два часа непрекъсната употреба, преди да се наложи нова сесия на зареждане. От друга страна, консумацията на енергия от батерията обикновено е около 6 W.

Що се отнася до подробностите за дисплея, той обикновено има поддържана собствена разделителна способност на екрана от поне 480 x 320 пиксела и контрастно съотношение от приблизително 1000:1, като може да прожектира изображения върху бяла хартия, екрани и стени. Стените са най-често използваната повърхност, но винаги трябва да се стремите към гладки, едноцветни екрани, за предпочитане бели, за да избегнете зърнисто възпроизвеждане или изкривяване на цветовете, въпреки че ако търсите доста професионално възпроизвеждане, най-добре е да използвате специално проектирани бели екрани за яснота и качество.

Трябва също да се отбележи, че светодиодният източник на светлина може да издържи до 20 000 часа в зависимост от спецификациите на самото устройство. Обикновено тези проектори са създадени с цел да бъдат доста преносими и удобни за работа, така че обикновено тежат около 110-150 грама, разбира се, това до голяма степен зависи и от конкретния модел, който ще изберете.

Обикновено в тях се вгражда високоговорител с мощност поне 0,5 W (RMS), но ако това не е достатъчно, винаги можете да изберете аудиоизхода. Проверете внимателно модела, който ще изберете, тъй като обикновено той се предлага с адаптер за статив. Освен това те обикновено имат универсален 18-пинов порт, който ви позволява да ги свържете с други устройства по ваш избор.

Приложения

Благодарение на малкия си размер, но високото си качество, това устройство като цяло е подходящо за всичко. Някои потребители не го вадят от раницата или бизнес чантата си, в случай че е време да правят академична или бизнес презентация на място, защото той придава много по-елегантен вид и ви позволява да изглеждате доста подготвени, въпреки че, честно казано, може и да не сте били.

Но това не свършва дотук, например аз нямам телевизор в стаята си и редовно използвам това устройство, за да си пускам любимите филми в голям формат, когато ме мързи да изляза в хола, за да гледам телевизия, а кой не може да се възползва от този вид удобство? Брат ми го използва и за гледане на игри с приятелите си на пълна мощност или за игра на видеоигри.

Какви са неговите предимства и ползи?

Както със сигурност вече знаете, става дума за устройство, което може да се свързва с изненадващ брой устройства, които със сигурност не са ви чужди, независимо дали става дума за настолен или преносим компютър, DVD плейъри, конзоли за видеоигри, мобилни телефони и други, те могат да бъдат интегрирани дори в таблети. Това вече е голямо предимство, тъй като става дума за устройство, което може да бъде свързано с други, за да се оптимизира потребителското изживяване, но има и модели, които могат да работят автономно, дори ако нямате друго устройство до себе си.

Но силата на преносимостта несъмнено е едно от най-големите предимства и е едно от най-ценените от редовните потребители на проектори, тъй като те не са нищо повече от големи, тромави кутии за работа. Да го забравиш вкъщи в деня на важна презентация е кошмар и не един от нас го е преживявал, а да поискаш оборудването от училището или колежа понякога е било твърде тромаво. Сега това е технология в ръцете ви, която също така служи за използването ѝ, което преди не сте могли да си представите.

Обикновено те разполагат с отлична гама от ярки, разнообразни и богати цветове за възпроизвеждане на видеоклиповете ви, като качеството на видеото е желателно за поколението, което днес е свикнало с висока разделителна способност. Истинско удоволствие!

Цена

Със сигурност, преди дори да си помислите да си купите огромен телевизор за филмовите вечери у дома, ще изберете една от тези удобни за джоба ви джаджи. Сравнението е просто - 72″ Smart телевизор може да струва над 1000 EUR, докато минипроекторът, в зависимост от марката и модела, може да варира от малко над 100 EUR до около 500 EUR, като ви дава същото усещане за домашно кино, което желаете.