Мобилни телефони Motorola

mejor-móvil-Motorola

През последните години Motorola измина труден път. Някога тя беше една от първите компании, които определиха мобилния свят с известната си фраза 'Hello Moto'. Но подобно на много от пионерите в тази индустрия, той постепенно изпадна в немилост сред потребителите. Първо загуби короната си от Nokia, а след това от Apple и Samsung.
Сега обаче Motorola се завръща в голяма степен. С най-новите си смартфони компанията изглежда отново се утвърждава като основна сила в производството на мобилни телефони. Телефоните са пригодени за потребителите, които търсят висок клас функции на разумна цена.
Въз основа на международно проучване на характеристиките, които потребителите ценят най-много в един смартфон, най-добрите телефони на Motorola вече имат по-дълъг живот на батерията и подобрена камера. Това са най-усъвършенстваните устройства, които можете да очаквате от тази марка.

Най-добри телефони Motorola

Кой е най-добрият телефон Motorola?

Може би си мислите, че единственото важно нещо в тези телефони е комуникацията и достъпът до интернет чрез безжична връзка, но има детайли, които добавят стойност към вашата инвестиция. Нека си признаем, че не всеки ден си купувате смартфон, така че трябва да разгледате спецификациите.
Добрият Motorola основно трябва да има процесор и оперативна памет според функциите си, за да може да изпълнява бързо всяка задача. Управлението на графиките за вашите снимки и видеоклипове върви ръка за ръка с камерата и екрана, като последният е с удобен за вас размер. Благодарение на достатъчната памет за съхранение всичките ви файлове ще се съхраняват без притеснения.
Като се съобразявате с всичко това, можете да сте сигурни, че ще изберете този, който най-добре отговаря на вашите очаквания.
Ето и най-добрите мобилни телефони на Motorola:

1. смартфон Moto X 4 Motorola

Елегантен и модерен дизайн
415Bfy2EX5L

КУПИ СЕГА

Модел от среден клас с размер около 5,2″, който се отличава с мощта на своя осемядрен процесор Snapdragon 630, който ще отговори на очакванията на средния потребител. Вътрешната му памет е 32 GB и може да бъде увеличена до 2 TB с помощта на microSD карта, а оперативната памет е около 3 GB.
Ако сте почитатели на острите и въздействащи снимки и записването на 4K видео, можете да разчитате на 12 МР на задната камера с два обектива, както и на 8 МР на широкоъгълния обектив и 16 МР отпред.

2. Смартфон Moto G6 Plus Motorola

3D стъклено покритие на гърба
41o6n69iYjL

КУПИ СЕГА

Този път производителят залага на най-голямата версия на моделите G6, с 5,9″ екран. Той е с 8-ядрен процесор Snapdragon 630 и операционна система Android 8, с 4 GB RAM и 64 GB вътрешна памет с възможност за разширяване до 128 GB.
С тази достъпна инвестиция ще получите снимки с отлично качество - 12 MP и 5 MP на двойната задна камера и 5 MP на предната. Тези и други характеристики го правят много привлекателна комбинация за тези, които искат да получат смартфон със средните технологии на пазара.

3. Смартфон Moto G6 Motorola

Бърза и плавна работа
414G-ZEMjGL

КУПИ СЕГА

Друга алтернатива, представена в мобилния телефон Motorola G6, който в сравнение с модела Plus намалява някои функции, за да предложи по-евтино устройство. В този случай екранът е 5,7″ - фактор, който не намалява значението на правилното му показване.
Той управлява 8 ядра с версията Snapdragon 450, на 1,8 GHz, с RAM памет от 4 GB и 64 GB вътрешна памет, с възможност за увеличаване до 128 GB чрез microSD. Той споделя предимствата на предишното устройство при цифровата обработка на изображенията, заснети от неговите обективи, което го прави препоръчителен вариант поради малкото му технически ограничения.

4. Смартфон Moto G5s Plus Motorola

Мощен и ефективен процесор
41JaOCXQOuL

КУПИ СЕГА

Можем да поставим този модел идеално между двете предишни алтернативи. С този вариант на мобилния телефон G5 Plus се запазва търсенето на по-евтино устройство , което обаче не прави компромис с производителността си, като еволюция на мобилния телефон Motorola Moto G4 .
За това свидетелства наличието на 8-ядрен процесор Snapdragon 625, 32 GB вътрешна памет и операционна система Android 7.1.1. Големият му 5,5″ екран запазва 1080p резолюцията на серията, така че можем да се насладим на изображенията, събрани от двойната 13 MP задна камера и 8 MP предна камера.

5. Смартфон Moto G 5-то поколение Motorola

Нискобюджетна технология
415mrlnDa-L

КУПИ СЕГА

Следвайки линията на отличните предложения, предлагани от Lenovo чрез Motorola, откриваме модела G, принадлежащ към 5-то поколение. Подобно на останалите мобилни телефони в сравнението, той включва метализиран корпус, който заменя комбинациите от алуминий и пластмаса.
Този малък 5″ телефон се справя отлично със задачите си благодарение на системата Android 7.0 и процесора Qualcomm MSM8937 Snapdragon 430 с 8 ядра на 1,4 GHz. Той има 13 MP задна камера и 5 MP предна камера. Неговата 16 GB памет е придружена от 3 GB RAM.

Компанията, която изобрети мобилния телефон: поглед назад към историята на Motorola

Motorola е може би най-важният иноватор в сектора на мобилните телефони и в продължение на десетилетия е определяла развитието на цяла индустрия. Без Motorola днес нямаше да има смартфони.
Независимо дали става дума за първото радио за кола през 1930 г., наречено Motorola, което по-късно ще идентифицира компанията, както и за приноса ѝ с първия мобилен телефон в света DynaTAC, който тежи 794 грама, или Motorola RAZR, от който са продадени 130 милиона бройки, тя винаги е била пионер в безжичните комуникации.
Такива важни събития като кацането на човека на Луната, при което Нийл Армстронг изпраща известната си реплика 'Една малка стъпка за човека и един огромен скок за човечеството' чрез устройство Motorola при първото кацане на Луната, потвърждават този аргумент.

Мобилни телефони

Още през 1973 г. Motorola представя прототип, но едва през 1983 г. технологията е достатъчно напреднала, за да се обмисли пускането ѝ на пазара. Това доведе до създаването на Motorola DynaTAC 8000X, който беше проектиран за аналоговите мобилни мрежи по онова време при липсата на други стандарти, като тези, които познаваме днес.
Този модел струваше около 8 120 евро и беше доста тежък. Въпреки това той постига огромни продажби на своите устройства, които бързо предизвикват сензация сред хората, като до 1994 г. има незабавни наследници с друго оборудване.
В началото на този период е установен стандартът GSM, на който Motorola реагира с пускането на модела 3200, който все още се отличава с големия си размер и тегло. С пускането на следващото предложение, известно като SIM картата 3300, се появяват SMS съобщенията, които остават популярни и до днес. Външният им вид им спечелва прозвището 'тухла'.
Този дизайн претърпява промяна през 1996 г., когато се появява лекият сгъваем Startac. Той беше последван от RAZR V3 с цветен екран и полифонични мелодии. Оттогава нататък следват поредица от модели с интересни допълнения и разнообразие в мащаба и дизайна.
Едва през 2007 г. всичко се променя с появата на iPhone и операционните системи iOS и Android, което кара Motorola Mobility да преосмисли полето си на действие. Приспособявайки се към тази нова реалност, те експериментират с прибиращи се или въртящи се клавиши в своите Motorola Milestone Dext Motorola и Motorola Cliq.
Последваха Atrix и RAZR, но времето между пускането им на пазара се увеличи, което ги остави на няколко стъпки зад конкурентите им. Това, в допълнение към проблемите с актуализацията и дистрибуцията, доведе до загуба на интерес към тази фирма.
Въпреки това Google направи изненадващ ход, като предложи огромната сума от 12 милиарда евро за закупуването му, което щеше да включва и историческите му патенти. Това е начин да се контролират конкуренти с евентуални претенции за нарушаване на интелектуалната собственост.
В рамките на тази нова схема Motorola пуска на пазара смартфоните Moto E, Moto G и Moto X. Започва нова ера в съвременната телефония.

Motorola Moto G срещу всичко останало: няма конкуренция, това е смартфон номер едно

Безспорно от трите нови изобретения под опеката на Google се откроява моделът Moto G. Той постигна рекордни продажби и стана мобилен телефон номер едно с голяма разлика. Той се радва на отлични отзиви благодарение на привлекателния си дизайн, острия дисплей и четириядрения процесор.

9-те най-добри телефона на Motorola за покупка през 2018 г.

Проследявайки историята на Motorola, стигаме до януари 2014 г., когато сме изненадани от новината за продажбата ѝ на китайската корпорация Lenovo. Google предложи цена, далеч по-ниска от огромната сума, за която придоби компанията, като поиска около 2,13 милиарда евро, в които, много удобно, не бяха включени патентите.
След това преминаваме към най-популярните модели за тази година, според техните характеристики и типа потребител:

Най-добър като цяло: Moto G Plus (5-то поколение)

Moto G Plus (5-то поколение) има разнообразни характеристики, които го правят най-добрият избор, който трябва да купите. Неговата производителност, скорост на зареждане на батерията, 5,2-инчов HD дисплей, мощен 8-ядрен процесор с тактова честота 2,0 GHz, 2 GB или 4 GB RAM и 32 GB или 64 GB в зависимост от офертата го превръщат в чудесен представител на франчайза.
Той има 12MP HD задна камера и 5MP широкоъгълна предна камера. Той поддържа и 4G LTE скорости със скорост на изтегляне от 5 до 12 Mbps.

Най-добро ново издание: Moto G6 (шесто поколение)

Иновациите на Moto G6 му носят високи отличия, като го държат по-високо от най-близките му конкуренти, а цената му е по-ниска от тази на останалите. 5,7-инчовият Full HD дисплей се отличава със зашеметяваща графика и два сензора. Стъкленият му корпус има допълнителна защита от Gorilla Glass 3, която ефективно отблъсква водата.
Той има 32GB памет за съхранение с възможност за разширяване чрез microSD карта до 128GB и 3GB RAM с операционна система Android Oreo.

Най-добър бюджет: Motorola Moto E (2-ро поколение)

Ниската цена на Moto E от 2-ро поколение го превръща в безспорен претендент. Дисплеят е 4,5-инчов HD с процесор Qualcomm Snapdragon 200 с четириядрен процесор с тактова честота 1,2 GHz и 8 GB разширяема вътрешна памет, както и 1 GB RAM. Той има предна и задна камера с резолюция 5 МР, които са идеални за обикновени снимки и все по-популярните селфита.

Най-доброто за възрастни хора: Motorola Nexus 6

Устойчивостта е едно от най-търсените качества от възрастните хора, които често претърпяват инциденти при работа с електронни устройства. Той има 6-инчов екран с контролирана яркост и рязкост, което го прави идеален за очите. С 32 GB памет, 3 GB RAM и четириядрен процесор с тактова честота 2,7 Ghz.

Най-доброто за деца: Motorola Moto Z Play

Футуристичният външен вид на Moto Z Play ще зарадва децата. С изключителни характеристики, като батерия TurboPower, която осигурява 9 часа живот на батерията с 4k резолюция, 16MP задна камера с лазерен автофокус, системи A-GPS и Bluetooth 4.0 и капацитет за съхранение до 2TB благодарение на вградената microSD карта, той ще се превърне в отличен инструмент за игри за най-малките.

Най-добър сгъваем мобилен телефон: Motorola Barrage V860

Този модел със сгъваем капак , който ни напомня за по-старите версии, включва 2,2-инчов екран с LCD резолюция и сменяема батерия с капацитет 1170 mAh. Размерите и теглото му са малки, а паметта му от 125 MB е достатъчна за запазване на 1000 контакта. Ако търсите комуникация в допълнение към функциите за забавление, изображение и звук на съвременните смартфони, този телефон е за вас.

Най-добрият за писане на текстови съобщения: Moto X Pure Edition

Ако писането на текстови съобщения е част от ежедневните ви функции, можете да изберете този модел във версията му X Pure Edition. 5,7-инчовият дисплей и извитата форма на корпуса на телефона го правят лесен за четене и писане. Той е защитен от удари и изпускане и ефективно отблъсква водата. Остротата на изображението позволява на очите да си починат през дългите дни

Най-добра цена: Moto E4 (четвърто поколение)

Съотношението цена-полза на Moto E4 го прави изключително изгоден. Четириядреният му процесор Qualcomm Snapdragon 425 с тактова честота 1,4 GHz, 3 GB RAM и 16 GB вътрешна памет ви осигуряват необходимата функционалност за мобилизиране на всички приложения, които искате.
5-инчовият HD дисплей поддържа разделителна способност 720p, има 8MP задна камера и 5MP предна камера за снимки със средно качество. Операционната му система е Android 7.1 Nougat.

Най-добрият живот на батерията: Motorola DROID MAXX 2

Животът на батерията не е въпрос, който трябва да се приема с лека ръка, особено ако се занимавате с дейности, които изискват смартфонът ви да е на разположение по всяко време. DROID MAXX 2 осигурява 48 часа живот на батерията и се зарежда само за 15 минути, за да осигури до осем часа непрекъснато захранване.

Кой Moto G имам?

Както видяхме, безкрайната гама от модели, предлагани от Motorola, която понастоящем е под контрола на Lenovo, затруднява разграничаването им. За да разберете точно кой Moto имате, следвайте тези прости инструкции:

Проверка в системните настройки

Отворете приложението за настройки на вашия мобилен телефон Motorola Android . Превъртете надолу и докоснете 'За телефона'. Погледнете раздела 'Номер на модела'. Това е номерът на модела на вашия телефон.
Можете да въведете номера на модела на телефона си в Google, за да получите повече информация за него.

Проверка на предната част на телефона

Тази процедура се прилага за различни версии и модели на Android като цяло, така че първо трябва да проверите корпуса на телефона си. Върху предната част на телефона трябва да се появи знакът на вашия телефон.
Можете да опитате и по следния начин: Изключете телефона и свалете задния капак на корпуса. Извадете батерията и прочетете етикета на производителя, на който са посочени името и номерът на модела, както и къде и кога е произведен смартфонът ви.

Сега какво да правя с тази информация?

След като сте наясно с модела на Moto, ще можете да откриете подходящите аксесоари за него, както и инструкции за работа, преки пътища, съвети и трикове и обща поддръжка. Просто въведете името на вашата версия в търсачките в интернет, за да прегледате резултатите.

Добре ли е да се купуват телефони Motorola?

Тези телефони доказаха, че са в крак с промените и изискванията на потребителите. Въпреки че е имал своите възходи и падения, дължащи се на промени в организационната среда, той остава силен претендент, препоръчан за тези, които ценят разнообразието пред тенденциите. Несъмнено тази вече легендарна марка има какво да предложи.