Мокри и сухи прахосмукачки

Mejor-Aspiradora-en-seco-y-húmedo

Най-добрата прахосмукачка за мокро и сухо почистване може да бъде най-вълнуващата и ласкателна покупка, която можете да направите. Покупката му е синоним на чистота и пестене на време.

Прахосмукачките са практично оборудване, което улеснява почистването на домакинството. Прахосмукачката е много полезна за поддържане на чистотата без много усилия и без да се налага да мислите дали мястото е мокро или сухо.

Те могат да се използват навсякъде, дори в наводнени райони. Тези устройства могат бързо да улавят и най-малките стъклени фрагменти.

Предлагат се различни марки и стилове. Първият модел на прахосмукачка за мокро и сухо почистване се появява в края на 50-те години на миналия век и е много подобен на днешните парочистачки Swiffer®. Потребителят трябваше да напълни подвижен контейнер с вода и след прахосмукиране да го почисти.

Чрез бутон на превключвателя от вътрешната страна се създава вакуум, който засмуква външния въздух, след което водният слой започва да изсъхва и парата почиства пода, като отстранява мръсотията.

Най-добри прахосмукачки за мокро и сухо почистване

Коя е най-добрата прахосмукачка за мокро и сухо почистване?

Подобно на много компании, които се имитират една друга, много производители започват да пускат различни версии на продукта. През годините Electrolux, Rexair, Shelton, наред с други марки, са разработили впечатляващи версии на прахосмукачки.

Настоящите модели не използват вода за създаване на вакуум и почистване. Те засмукват течности и твърди вещества равномерно през маркуч, без да използват кърпи.

Така че, за да изберете подходящия за вашите нужди, трябва да разгледате нивото на мощност на уреда, капацитета за съхранение, така че да прекарвате по-малко време в изпразването му, а също така трябва да прецените, че той има добра мобилност, когато се използва.

Ето от най-добрите прахосмукачки за мокро и сухо почистване:

1. Aspiradora MultiClean W&D Drum 23 2026M de Bissell

Голяма сила на засмукване и издухване

41jv4XwqqxL

КУПИ СЕГА

Снабдена с широка гама от аксесоари, прахосмукачката на този производител ще бъде идеална както за почистване на прах, така и за почистване на течности, тя е универсално и мощно оборудване, което бързо ще се превърне във ваш съюзник.

Прахосмукачка от този тип се препоръчва за почистване на гаражи, интериори на автомобили, апартаменти, офиси и дори за прахосмукиране на открито, а благодарение на функцията си 'мокро' е подходяща дори за почистване на лодки.

Той има 1500W мотор, който осигурява голяма мощност. Тя има барабан с капацитет 23 литра и практичен инструмент за почистване на различни повърхности, който може да прахосмукира едновременно килими и голи подове.

Този уред е снабден и с функция за издухване, която ще улесни живота ви, когато става въпрос за почистване на паднали листа в градината или за почистване на праха от уредите.

2. прахосмукачка за мокро и сухо почистване Tacklife

Изработена с технология за предпазен буй

Уредът се предлага с широка гама от аксесоари, които със сигурност ще улеснят работата ви по почистването, а освен това разполага с технология за предпазен буй, която ви позволява да прахосмукирате мокро и сухо, без да повредите машината.

Той има въртящи се колела на 360º, които го правят по-удобен за придвижване, и мощност 1000 W, с мощност на засмукване от 5,5 HP пикове. Капацитетът му е до 18,9 литра вакуумни отпадъци.

Най-голямото предимство на тази прахосмукачка, предлагана от Tacklife, е, че тя е еднакво подходяща за почистване на сложни външни площи, както и за прахосмукиране на пода във вашата всекидневна или офис.

3. Klarstein IVC-30 30L

41lqCk2pRUL

КУПИ СЕГА

Индустриална прахосмукачка с мощност 1800 W и резервоар от неръждаема стомана, устойчив на корозия и замърсяване. Двоен двигател за по-голяма здравина и 150-сантиметров пластмасов маркуч със собствена дръжка за удобно и лесно абсорбиране на вода, скрита във всеки ъгъл. Освен това тя позволява удобно почистване на определени зони.

Малко тегло, така че да може да се носи от един човек. Резервоарът му с щипки за лесно изпразване и почистване е с вместимост 30 литра и с подвижен пластмасов капак. 8-метров свързващ кабел за широка мобилност.

Предлага се с широка гама от аксесоари за различни ситуации, четки за под с гумен косъм и четки. Превключвател с гумена втулка, която го предпазва от вода и прах.

Пластмасова основа с големи колела за лесно придвижване и голяма дръжка за лесно пренасяне. Освен това има допълнителна дръжка от предната страна на резервоара и метална ключалка за правилно закрепване на капака.

Включва HEPA филтър, четка за килими и други аксесоари.

4. Kärcher 1.348-190.0 1100w

41cafFW9H6L

КУПИ СЕГА

Ако търсите продукт с мощност и капацитет на засмукване, този модел отговаря на изискванията.

Мощна многофункционална прахосмукачка с ниска консумация на енергия - само 1100 W. Модел от гамата WD 5. Пластмасовият контейнер е устойчив на удари и побира до 25 литра. Той има оптимално проектиран маркуч за удобно събиране на мръсотията и превключваща се дюза за под с два гумени колана и две четки. Оборудвана е с 4 колела за максимална мобилност и дръжка за лесно транспортиране.

Има функция за издухване, дръжка за мост 3 в 1 и е снабдена с контейнери за съхранение на аксесоари и кабел.

Предлага се с плосък плисиран филтър, патентована лесна за разглобяване система за извличане, която се намира във филтърна касета. Тя се изважда само за няколко секунди: изважда се бързо и удобно, без потребителят да влиза в контакт с мръсотията. Тя позволява почистване на течни или твърди отпадъци, без да се налага да се сменя. Благодарение на вградената функция за почистване на филтри, филтрите могат да се почистват бързо и ефикасно само с натискане на бутона за почистване и уредът може да се използва отново веднага.

Подвижната дръжка дава възможност за закрепване на различни дюзи директно към смукателния маркуч.

Тежи 8,2 кг и е с размери 38 x 42 x 62,5 см. Звук от 73 dB

Не изисква или не включва батерии и не може да се използва без кабел.

5. Einhell TE-VC 2230 SA

41T4JezHtRL

КУПИ СЕГА

Изненадващ капацитет на засмукване както без торба , така и с торба

.

Универсална и енергоспестяваща ECO-Power. Мощно засмукване, иновативни оптимизирани засмукващи конектори (3 M) на маркуча. Мощен захранващ контакт с функция за синхронизирано стартиране. Резервоар от неръждаема стомана с капацитет 30 литра за лесна и удобна вакуумна система.

Максимална мобилност чрез функцията на количката и функцията на количката, бързо на точното място, където е необходимо. Освен това е оборудван с контейнери за съхранение на аксесоари.

Филтърът от пяна предпазва двигателя от замърсявания. Засмуканите течности могат да бъдат отстранени удобно и чисто с помощта на винт за източване на водата. Фините замърсявания попадат в торбата за събиране на прах, а плисираният филтър осигурява добро обслужване.

Практична връзка за вентилатор и вграден щепсел за свързване на трион.

Тегло: 10,2 килограма. Размери 46,8 x 38,4 x 63 cm. Звук от 74 dB

6. Clatronic BS 1285

31-G0ATEFiL

КУПИ СЕГА

Трудно е да се намери индустриална прахосмукачка без торбичка, която да прахосмукира мокро и сухо и да има функция за издухване. Много полезен за почистване на клавиатури на компютри, гърбове на телевизори и малки, труднодостъпни места в автомобила

Резервоар от неръждаема стомана, устойчив на корозия и замърсяване, с вместимост 20 литра. Защита от препълване благодарение на регулиращия клапан. Предлага висока мощност, 1600 W, и двигател, подходящ за прахосмукиране на сухи или мокри повърхности. Четири колела за стабилност.

Дълъг 5 метра кабел за вашия електрически контакт, който ви позволява да използвате прахосмукачката удобно навсякъде. 360° гъвкав маркуч за лесна употреба.

Функции за издухване. Система с няколко филтъра.

Много лек, 7 килограма. Размери: 34 x 34 x 50 cm.

7. прахосмукачка Cecotec Wet&Dry за твърди вещества и течности

Чудесна и много удобна, събира и най-фините косми от домашните любимци и ги изнася на мига.

HEPA филтър за пречистване на въздуха до 99,99 % и воден филтър.

Висока мощност за вакуумиране на твърди вещества и течности, 1 400 W, ефективно двойно филтриране. Иновативен дизайн, който съхранява всички аксесоари в корпуса на прахосмукачката. 7 метра радиус на действие и огромен капацитет на резервоара - 15 литра, без торба. Той се движи лесно благодарение на 4-те си колела. Той има регулатор на мощността за пълен контрол на прахосмукането. Система за вентилация, която включва функциите на вентилатора. Подходяща за всички повърхности с 5 приставки: за твърди подове, за течности, за тъкани, многофункционална и ъглова четка.

Лек, тежи 7 килограма. Размери 50,8 x 38,8 x 35,6 см, за малкия си размер той е много мощен и има множество приложения.

Различни степени на мощност, най-ниската не издава много шум, а най-високата е доста силна

Ръководство за покупка: Най-добрите прахосмукачки за мокро и сухо почистване

Какво е прахосмукачка за мокро и сухо почистване или 'Вак'?

aspiradora-con-función-de-vapor-300x200

Това е силна прахосмукачка, използвана предимно в гаражи и работилници, чиято мощност може да засмуче всякакъв вид бъркотия, мокра или суха. Този тип оборудване е известно още като 'прахосмукачки' и е изключително полезно за дълбоко почистване на мазета и прашни места. Те са по-здрави от обикновените или домашните прахосмукачки; могат да се справят с прости и трудни задачи със същата ефективност и без да опустошават затворени пространства.

Понякога хората ги използват като обикновена прахосмукачка и те се справят чудесно с почистването на косата и праха; но тези модели имат по-добър капацитет на почистване и са идеални за събиране на счупени стъкла и всякакви наводнения, които могат да се случат от препълнени счупени тръби на тоалетната или неизправни перални, хладилници или бойлери.

Въпреки това и поради мощността си, те обикновено са малко по-шумни от домашните, както и по-обемисти, така че домакинята обикновено предпочита домашните модели, особено ако смята, че пространството й не го изисква.

Защо да си купите прахосмукачка за магазини или индустриална прахосмукачка?

Многофункционалността на тези устройства определено е голямо предимство, те могат да почистват къщата и двора ви по много начини. В зависимост от капацитета, мощността, дизайна и филтрите си те могат да поемат неподозирани задачи.

Те са многофункционални инструменти, които могат да събират прах и мръсотия, както и разливи на течности в дома ви. С други думи, не е необходимо да разполагате с една прахосмукачка за мокро почистване, и една за твърди частици.

Повечето от тези устройства имат големи резервоари за отпадъци, което означава, че те могат да се използват почти навсякъде в къщата и за всякакъв вид бъркотия, твърди и течни.

Колелцата ѝ улесняват преместването, така че можете да я вземете в кухнята или да прахосмукирате колата си.

Освен засмукването, най-добрите индустриални прахосмукачки имат и допълнителна функция - те могат да духат, което ги прави идеални за почистване на листа по тротоара, например. Някои модели се превръщат в духалка, която може да се отдели и транспортира чрез отделяне на двигателя, докато при други е необходимо да се премести цялото устройство.

Тип на мокри и сухи индустриални прахосмукачки.

Прахосмукачките са сравнително елементарни. Затова изборът ви трябва да се основава на нуждите ви от почистване и съхранение, както и на това колко много трябва да преместите уреда.

С увеличаването на размера се увеличава и капацитетът им и способността им да почистват с по-голяма скорост, но заедно с това се увеличава и шумът (някои могат да достигнат 85 децибела) и се отразява на мобилността на оборудването. Ако имате ненатрапчив размер на къщата, може да се справите с по-малко оборудване.

Ето някои показатели за това колко е голям размерът на прахосмукачката ви.

  • Миниатюрни прахосмукачки: При тях максималната производителност и капацитет са жертвани за по-малко тегло и по-лесно съхранение.
  • Малки прахосмукачки: Можете да разгледате тези модели, ако сте склонни да жертвате производителността и капацитета си за по-лесно пренасяне.
  • Средни прахосмукачки: Този размер предлага добър баланс между производителност и компактност.
  • Големи прахосмукачки: Те са по-мощни и по-добре оборудвани, за да се справят с почистването на всяка площ. Побира най-много отпадъци, но може да стане тежък и обемист, особено когато е пълен с вода.

Характеристики, които трябва да се оценяват при индустриалните прахосмукачки

Двата най-важни компонента на индустриалните прахосмукачки са капацитетът и мощността.

Тоест колко бързо засмуква отпадъците и колко може да събере, преди да се наложи да бъде изпразнена. Преносимостта също е важна, но не за сметка на мощността. При оценяването се вземат предвид и цялостният дизайн и лекотата на придвижване. Най-добрите модели могат да абсорбират три пъти по-бързо от тези в долния край на гамата.

Капацитет - колко може да изсмуче?

Собствениците на жилища и предприемачите имат различни нужди, съхранението е важно, когато става въпрос за вдигане на стърготини в работилницата или течност от препълнена вана. Капацитетът може да улесни работата при бедствие.

Мощност - какво трябва да вдигнете?

Винтовете, парчетата дърво и по-тежките отломки са тежък тест за засмукване. Друг въпрос, който трябва да се прецени, е колко прах може да се изхвърли във въздуха.

Инструменти за почистване, каква работа е предназначена за вашата прахосмукачка?

Добавките могат наистина да помогнат на вашето оборудване да се отличи.

Двойни въртящи се приставки за маркуч:

Тези приставки се поставят на всеки край на маркуча и предотвратяват прегъването на маркуча по време на употреба. Някои устройства имат само един въртящ се фитинг, затова търсете такива, които предлагат двойни въртящи се фитинги за допълнителна защита срещу досадните прегъвания на маркуча.

Удължителни пръчки:

Повечето модели се предлагат с няколко пръчки за по-голям обхват. Накрайникът за инструменти е чудесен за по-големи отпадъци. Накрайниците с четка са подходящи за големи отпадъци, а инструментите за почистване на пукнатини - за малки пукнатини и цепнатини. Някои прахосмукачки са снабдени със специален широк инструмент за почистване на по-големи площи. За мокро почистване търсете стъргалки и концентриращи дюзи.

Широки маркучи:

Aspiradora-en-seco-y-humedo

Експертите препоръчват маркуч с диаметър 2,5' за повдигане на дървени стърготини и стружки като цяло. Маркучи, по-малки от тази стойност, могат да се запушат.

Дизайнът важен ли е размерът за вас?

Повечето прахосмукачки имат подобен дизайн. Резервоарът обикновено е на колелца, така че да може да се маневрира по време на прахосмукиране. Замърсяванията или водата се изсмукват чрез дълъг разтегателен маркуч. Горната дръжка често се използва за повдигане на рафтовете за уреди и аксесоари. Удължителният кабел обикновено е дълъг около 20 фута.

Извънстенен дизайн:

Основните марки избират модели за вграждане и безжични модели, които им позволяват удобно да достигнат до мазето, кухнята или дневната, но капацитетът трябва да бъде основната грижа.

Филтри Ще работите ли с фини материали?

Филтрите са важни, за да улавят мръсотията, праха и други замърсявания и да предотвратяват връщането им обратно във въздуха. HEPA филтрите например са снабдени с ремъци, които предотвратяват повече от 99% от праховите акари, полените и други алергени, които могат да причинят проблеми на чувствителните към тях хора.
Някои модели работят с торбички от плат , които трябва да се сменят, докато други са с касети, които могат да се почистват и използват повторно. Повечето модели се доставят с плисиран филтър с касета, който се сменя по-лесно и е по-малко вероятно да протече, отколкото филтър от пяна или плат. Преди да купите прахосмукачка, обърнете внимание на съвместимостта и преценете вероятността да получите типа филтър, използван от избрания от вас модел, като можете да получите тази информация от уебсайта на производителя.
Ако възнамерявате да прахосмукирате пепел или дървени стърготини, трябва да си купите прахов филтър, който да улавя по-добре частиците, така че те да не попадат в двигателя на прахосмукачката и да се отразяват на живота на оборудването.

Торбичка за прах около филтъра:

Торбичката за прах се използва за поддържане на чистотата във вътрешността на прахосмукачката, а също така улеснява преминаването от сухо към мокро почистване. Друга полза от това е, че филтърът ще издържи по-дълго и ще има по-голямо засмукване. Някои модели се предлагат автоматично с торбичка за прах, а при други тя се добавя допълнително. Експертите смятат, че не е необходимо да се харчи за торбичка за прах, тъй като стандартните торбички работят също толкова добре за отстраняване на болтове, винтове и други отпадъци, като същевременно поддържат добро засмукване.

Вид работа и размер на резервоара:

Размерът на резервоара може да бъде много голям, между 15 и 20 галона, които могат да засмукват всички видове отпадъци, включително течности. Идеални за тежко почистване и търговска употреба, те са доста големи и затова имат по-мощен двигател и възможности за работа.
За основна употреба в гаража и при средни натоварвания резервоар с вместимост от 9 до 14 галона е доста удобен и се представя добре, като можете да очаквате 5 до 6 к.с.
Ако ще използвате индустриалната прахосмукачка за дребни домакински задачи, можете да си купите модел с малък капацитет - от 2 до 6 литра. Вашата идеална мощност ще бъде в диапазона 1-4 ½ к.с., като това обикновено са компактни и леки модели.
Малки резервоари от около 2 галона са достатъчни за прахосмукиране на гардероби и автомобили.

Шум:

Най-добрите прахосмукачки за мокро и сухо почистване достигат до около 65 децибела. Повечето големи устройства генерират шум над 80 децибела.

Дренажен клапан:

Това е аксесоар, който със сигурност ще ви допадне, особено ако трябва да изпразните резервоар с вместимост от 16 до 20 галона. Това е лесна за отстраняване тапа, която ви предпазва от необходимостта да вдигате и накланяте контейнера, за да го почистите.

Съхранение:

За да съхраняваме и събираме добре почистващото оборудване, в някои модели можем да намерим място, предназначено за увиване на кабела.

Съхраняване на инструменти

Има модели със специални отделения, които са много полезни, за да се избегне загубата на аксесоари и инструменти, както и за да са на разположение, когато са необходими.

Редовно сервизно обслужване и поддръжка

Повечето индустриални прахосмукачки се предлагат с гаранция и в нея е посочено, че устройствата трябва да се обслужват в автоматичен сервизен център. Важно е да спазвате това условие, за да запазите гаранцията непокътната, в противен случай тя ще бъде анулирана. Опитайте се да не го обслужвате сами, особено ако не сте запознати с това, което правите. Уверете се, че оборудването не е включено към електрическата мрежа, докато го ремонтирате.

Преди първата употреба проверете всички маркучи и шнурове за пукнатини, дупки, изтъркани шнурове и др. Никога не използвайте прахосмукачка с кабел, който има пукнатини или протрити места.

Това може да доведе до токов удар или дори до пожар. Можете да поддържате устройството си в добро работно състояние, като го обслужвате редовно, почиствате го след употреба, използвате шнура или автоматичното прибиране на шнура, за да предотвратите изплъзването му и повреждането му. Имате определено място за съхранение, което е сухо и защитено от дъжд и влага, гризачи, домашни любимци и малки деца.