Моторна коса Steinhaus

mejor-motoazada

Миналата пролет обнових градината си и засадих нови култури. Бях много развълнуван и мислех, че всичко ще се получи чудесно, но за съжаление сега разбирам, че не съм използвал най-добрия мотокултиватор. Затова се заех със задачата да обработвам почвата първо на ръка, като премахвам корените и всичко останало с ръчни инструменти. Първа грешка. Беше твърде сложно, тъй като в крайна сметка получих ужасни болки в гърба, няколко порязвания по ръцете и дори не можех да отворя правилно почвата.

Втората ми грешка беше, че се опитах да го поправя с помощта на нискокачествен мотокултиватор. Първо ми отне много усилия да го запаля, а когато го направих, две от лошо заварените му остриета се откъснаха. Изкушавах се да взема моя моторен трион и да премина през това разочароващо устройство.

Най-добрите моторни триони

Кои са най-добрите моторни триони?

Тази година намерих един от най-високо качество и днес ще обясня как да го направя. Първо анализирайте характеристиките на вашия терен: неговата твърдост, количеството на плевелите по него - ако има такива - и наличните култури или други растения. Оттам ще можете да направите добър избор от голямо разнообразие. От култиватор с делими зъби, 4-кратни зъби до модели с 20 зъба или дори с количка. Съществуват и модели с мощни бензинови двигатели, както и по-компактни и по-леки модели, които работят на ток.

Засега ви каня да разгледате моя списък за сравнение по-долу. Съществуват модели с мощност до 7 конски сили, електрически и дори такива, захранвани от батерии. Повече за тези очарователни машини по-късно.

Тук са най-добрите моторни мотики:

1. Моторна мотика Ducati DTL7000

Гладък и мощен двигател

51pivVOzVZL

КУПИ СЕГА

Работата и обръщането на почвата са по-лесни с тази двускоростна моторна мотика, която може да работи на дълбочина до 300 мм.

Това е гладка машина със спомагателно колело за транспортиране и мощни ножове, които осигуряват работа за цял ден.

Той има верижна трансмисия, двигател с мощност 7HP и мощност 5,25 Kw.

2. Motoazada 8510 de Ayerbe

Здрава и високопроизводителна

41orqV034LL

КУПИ СЕГА

Поддържането на зеленчукова градина и разрохкването на почвата е лесна задача, ако разполагате с машина като този модел на производителя Ayerbe.

Моторната мотика 8510 е с 4-тактов двигател, мощност 4,8 Kw и работен обем 196 cm3, което я прави подходяща за перфектно заравяне и обръщане на почвата.

Машината е здрава и с плавен двигател.

3. Motoazada eléctrica Einhell GC-RT 1440M

Без силни шумове

310Jn2r1DAL

КУПИ СЕГА

Ако искате да обработвате почвата в градината си тихо и спокойно, без звуци, които биха могли да ви зашеметят или да притеснят съседите ви, тогава този модел вероятно е този, от който се нуждаете. Той е с електрическа технология, така че за разлика от другите ще издава много малко шум.

Освен това, за ваше удобство, това е ергономична градинска машина със сгъваема дръжка за безпроблемна употреба. Той има колела с регулируема височина, които осигуряват добро регулиране на дълбочината по средата на работата. Тежи малко над 11 килограма.

4. Бензинова моторна мотика Garland MULE 741 QG

Със стоманени остриета

41TI3RPkYbL

КУПИ СЕГА

Разполага с мощен 4-тактов двигател и работен обем от около 98 CC, както и с остри стоманени остриета, които са достатъчно устойчиви на земя със значителни размери.

Тази машина има приятен жълт цвят, който я прави лесна за забелязване от разстояние в полето. Освен това е със стабилна конструкция, така че ще имате добър контрол и баланс върху неравни терени с препятствия. Теглото му е около 30 килограма.

5. East Power Tools акумулаторен култиватор

Прост и практичен

31oKg6gsm1L

КУПИ СЕГА

Работи благодарение на литиева батерия, тъй като няма кабели, е доста удобен за работа и е ергономичен, така че можете да го използвате по прост и практичен начин. Дори ако в семейството има тийнейджър, той може да я използва без проблем, тъй като тежи малко над 5 килограма. Той има двойна дръжка, която ви осигурява изключително лесен захват. Максималната му широчина и дълбочина са 20 см.

6. Motoazada MADER 7 HP

210 CC двигател

51a91EC2yZL

КУПИ СЕГА

Ако планирате да си купите инструмент с голяма мощност, който осигурява увереност и безопасност при използване върху неравен или труден терен, то този е за вас. Той е оборудван с мощен двигател с обем 210 CC, така че ще разполагате с достатъчно мощност за почти всеки терен. Освен това разполага с мощност от 7 конски сили, за да се справи безпроблемно и с най-трудния терен. Освен това се предлага с 3 различни скорости, подходящи за терена.

7. 80 cm Garland MULE 861 QG

Здрав и надежден

41qqvTD7EhL

КУПИ СЕГА

Работната му ширина е 80 cm, достатъчна за обработване на голяма площ само с няколко преминавания. Той има мощен 4-тактов двигател с голям работен обем от 196 CC и здрава конструкция, която несъмнено ще ви помогне да поддържате баланс и да имате по-добър контрол върху труден терен. Той има колело, но тежи малко под 60 кг, което ще е малко тежко за тийнейджъри и по-възрастни ездачи. Това тегло обаче спомага за по-доброто преодоляване на терена.

Какво представлява градинската мотика?

Механизмът е съвсем прост, това е двигател, свързан с рамка mejor-motoazada

с въртящи се лопатки , което води до една от най-ефективните градински машини. Този тип мотокултиватор или градински инструмент се използва за подготовка на почвата преди сеитба, както и за задълбочаване на почвата на различни нива и разстояния.

Известно е, че тези инструменти за оран с 4-тактов двигател обикновено са много по-ефективни от орането по старомодния начин - на ръка, тъй като имат висока мощност и скорост. Ето защо те ви позволяват да свършите работата по много практичен начин. Особено когато става въпрос за големи терени, в този случай е идеално, ако вашият модел е снабден с големи колела , за да се придвижва гладко по терена за броени минути.

Много от тези култиватори могат да се захранват с батерии или просто да работят с бензин или друг дериват, който ще осигури значителна мощност на остриетата от неръждаема стомана , за да обработват земята с много повече комфорт и практичност. Има марки , които произвеждат тези инструменти с ремарке, така че няма да се притеснявате за брането на плевели. Освен като косачка за трева, тя служи и като храсторез.

За какво се използва градинският култиватор?

Тези електрически градински инструменти, известни още като култиватори, се използват за разчистване на определен участък земя преди засаждането на култури, за да могат растенията да растат ефективно и да бъдат достатъчно здрави. Препоръчва се да използвате тези електрически инструменти, тъй като употребата им е лесна и безпроблемна, което я прави по-лесна от разчистването на земята с ръце. Тези моторизирани градински култиватори улесняват работата в компактни или каменисти почви, като премахват плевели и корени.

Защо ви е необходим мотокултиватор?

На днешния пазар има различни видове градински култиватори, някои от тях обикновено са по-евтини от други, така че трябва да знаете кой е идеалният култиватор, преди да отидете да си купите такъв продукт. И както споменах по-рано, това е идеалният инструмент, с който можете да се освободите от тежката работа по ръчното почистване на почвата. С него се отстраняват корените, стъблата, грудките и всички други пречки пред бъдещите ви култури.

Има различни размери култиватори, малки и големи, с бензинови или електрически двигатели, в зависимост от вашия вкус и конкретната ситуация, в която ще използвате инструмента. Много от тези моторни култиватори са снабдени със система за безопасност , обикновено със защитен капак, изработен от метал , за да можете да работите безопасно и да избегнете ужасни инциденти.

Те почти винаги имат предна предавка, въпреки че има и други по-малко евтини модели, които включват и задна предавка, заедно с други функции. И както при всеки друг продукт, не забравяйте, че колкото повече функции има, толкова по-скъп е той.

Видове мотокултиватори

Има повече от един вид и изборът ви ще зависи от това къде ще използвате машината. Независимо дали се използва в малката ви градина, в задния двор на къщата ви или на голям парцел, който се използва само за засаждане, направете сравнение между цените и мястото, където планирате да използвате инструмента.

Предни косачки

Този тип мотокултиватор работи ефективно на малки и средни парцели, подготвя почвата, плеви и компостира в градините, което го прави лесен за работа инструмент, който няма да ви създава проблеми. Зъбите помагат за придвижването на машината по време на копаене в почвата, която не трябва да е камениста, тъй като е почти сигурно, че ще получите силни удари от машината, което ще се отрази негативно на живота на инструмента. В такъв случай е идеално да имате под ръка резервни части .

Задно разположени

Те са подходящи за големи терени и предлагат висока ефективност и издръжливост благодарение на задвижваните от двигателя колела. Те могат да имат остри насрещно въртящи се остриета, които се въртят в обратна посока на колелата. Това въртене в обратна посока им дава по-голям въртящ момент, за да пробиват нова почва и да се окопават по-дълбоко в нея.

Тези конкретни инструменти често се използват от земеделски производители, култиватори и хора с известен опит, тъй като имат много функции, с които начинаещите не биха могли да се справят ефективно. Имайте предвид, че тези инструменти са скъпи, тъй като обикновено се използват в промишлеността и търговията. Съществуват качествени модели, които имат различни скорости за твърди и меки подове, както и за движение напред и назад, което улеснява излизането от тесни или кални пространства.

Каква мощност трябва да има мотокултиваторът?

Всичко зависи от терена, на който ще работите, ако е скалист терен, ще ви е необходим значително по-мощен двигател, независимо дали е електрически или бензинов. В моя сравнителен списък ще видите няколко с мощност над 190 CC за професионална работа и други за домашна употреба. Изберете този, който е най-подходящ за вашата работа.

Какви са предимствата и недостатъците на бензиновата мотика?

Една от основните характеристики на бензиновите мотики е, че те са акумулаторни машини, така че не се налага да се притеснявате за прекъсване на захранващия кабел. Освен това те са мощни машини, много по-мощни от електрическите култиватори, така че няма да имате проблеми при обработката на твърда почва. Въпреки това тези машини са шумни, затова се препоръчва да носите защита на слуха, когато работите с такива инструменти.

Грижата за тези машини изисква време и средства, тъй като това е бензинов двигател, който от време на време изисква оптимална поддръжка. От друга страна, тези машини обикновено не са толкова ергономични , колкото по-леките електрически модели, но, разбира се, са обемисти и по-тежки. Това означава здрав и издръжлив инструмент.

Какви са предимствата и недостатъците на електрическия градински култиватор?

Тези машини с електрическо задвижване са екологично чисти, няма да се налага да се занимавате с емисии на изгорели газове и много по-малко ще замърсявате околната среда. Освен това е тих инструмент, така че можете да го използвате сутрин, без да притеснявате никого. Тези машини обаче разчитат на захранващ кабел, така че работата с тях е малко тромава и ограничава работния радиус на почвообработката. Предлагат се и машини, захранвани с батерии, които обаче не са толкова мощни.

Какво е значението на остриетата и зъбите?

Тези компоненти са наистина важни за градинския култиватор, тъй като определят ширината и дълбочината на рязане. Те трябва да са здрави, тъй като влизат в пряк контакт с почвата и вършат цялата работа в буквалния смисъл на думата.

На какво трябва да обърна внимание, ако градината ми никога не е била разбивана?

Идеално е да разполагате с градински култиватор, който е готов да се справи с всякакви трудни терени. Обърнете внимание на двигателя на мотокултиватора, независимо дали е електрически или бензинов. Наличието на достатъчно мощен двигател е идеално.

Други неща, на които да обърнете внимание

Не забравяйте да имате предвид тези подробности преди следващата си покупка:

Колела

Колелата на градинската мотика са важни, тъй като трябва да издържат цялата тежест на машината, докато тя се движи по земята. Както при повечето градинско оборудване, колкото по-големи са колелата, толкова по-добре.

Маневреност

Имайте предвид, че използването на електрически мотокултиватор означава донякъде ограничена и неудобна маневреност, тъй като захранващият кабел е ограничен, ако не използвате алтернативни връзки, и освен това трябва да внимавате да не минете през пресечения кабел. При бензиновия култиватор няма да ви се налага да се занимавате с кабели, но ще трябва да се справите с големия обем и тегло.

Резервоар за баласт

Резервоарът за баласт е отделение в култиватора, в което се добавя пясък.Това е полезен компонент, тъй като допълнителното тегло създава по-голямо сцепление, което позволява на култиватора да копае по-дълбоко, както и по-добър контрол и баланс на култиватора.

Екстри

Има култиватори, които могат да бъдат оборудвани с аксесоари, те са достъпни и всъщност ще ви спестят пари, тъй като няма да се налага да купувате нови продукти, специфични за определени задачи и функции. Можете да добавите допълнителни устройства, като например ножица за жив плет, плуг и кантар, така че да разполагате с един многофункционален инструмент.

Съвети как да поддържате градинския си култиватор

Първото предупреждение, което трябва да ви дам, е да стоите далеч от водата, ако това е електрически модел. Въпреки че може да изглежда очевидно, лесно е да забравите за него, защото освен това не изисква много поддръжка. Ако обаче става въпрос за бензинов култиватор, трябва да изберете да го поддържате добре и винаги да използвате вида бензин, който го прави най-ефективен. Не трябва да променяте и вида на горивото.

Често задавани въпроси за мотокултиваторите

В случай че все още имате няколко съмнения относно тези градински инструменти, е време да ви дадем по-добра представа за тях.

Мога ли да превърна двора си в градина само с помощта на култиватор?

Всичко зависи от вида на почвата, която имате в задния си двор.Ако почвата е мека и имате голям култиватор, тогава да, можете да го превърнете, може би с малко работа, но можете да го направите. Ако почвата е твърда, камениста и с корени, задачата ще е много трудна, ще отнеме повече време и може да се замислите, преди да я направите.

Коя е по-добра - бензинова или електрическа мотика?

Наистина зависи от вас, ако сте достатъчно внимателни, можете да си купите бензинов култиватор. Необходимо е само да източвате горивото след всяка задача. Ако сте човек, който обича лекотата, изберете електрически култиватор, който почти не се нуждае от поддръжка, лек е и е много тих.

Къде мога да купя най-добрия градински култиватор?

Ако можете да го намерите на гаражна разпродажба, бъдете внимателни, защото някой може да се опитва да ви прехвърли лошата си поддръжка. Все пак понякога това е чудесен начин да намерите невероятна сделка, но, честно казано, обикновено това са стари и добре износени модели. Можете да намерите голямо разнообразие от тези инструменти в железарските и градинските магазини, въпреки че онлайн пазаруването често е най-добрият вариант.