Мотофрези

desbrozadora

Едно от най-големите притеснения за всеки, който има двор, градина или каквато и да е тревна площ у дома, е обраслата растителност, която нарушава красотата на зелените площи. Най-добрият храсторез ще ви помогне да премахнете всякакъв обрасъл, независимо колко е твърд, натрупан или труднодостъпен.

Проблемът е, че храсторезите се предлагат в голямо разнообразие. Има модели на трактори, акумулаторни, колесни, самоходни и други. Ако обаче знаете къде и как да търсите, винаги ще намерите един храсторез или тример, който може да отреже и да ви отърве от всички плевели, които пречат на красотата на градините ви. Отървете се от плевелите, сякаш това е най-лесното нещо на планетата.

Ако работите в местния съвет или сте лесовъд и искате да отрежете най-твърдите стебла, които могат да растат в природата, както и трупи и дървесна растителност, има и продукти, предназначени за тези по-сложни задачи.

Всички храсторези, които ще ви покажем в следващия списък за сравнение, са отличен избор. Въпросът е, че за да изберете най-добрата, трябва да знаете какво искате да правите с нея, каква растителност искате да премахнете, от каква мощност се нуждаете и как обичате да работите най-добре.

След като научите всичко това, изборът между бензинова и маслена косачка или между електрическа с кабел и акумулаторна косачка ще бъде съвсем лесен.

Също така трябва да знаете колко сте готови да похарчите и какво тегло можете да понесете, тъй като някои видове храсторези са по-икономични и по-тежки.

Най-добри моторни резачки

Тук са от най-добрите моторни резачки:

1. Професионална 2-тактова ножица TRUESHOPPING

С 3,5 к.с.

41TIhzFcxfL

КУПИ СЕГА

Когато започвате работа по поддръжката и градинарството в двора, винаги е препоръчително да разполагате с професионално оборудване, което може да измери и облекчи процеса на плевене. За тази цел една от най-мощните алтернативи, които можете да намерите, идва от ръката на Trueshopping, които по този повод идват да ни предложат професионална машина за рязане на храсти с обем на цилиндъра 62 куб. см, мощност 2,6 kW и 3,5 к.с., което я прави идеална за тежки задачи.

Оборудването е проектирано да работи с бензин, двигателят му е с въздушно охлаждане и има 2 скорости по отношение на работата му. Ако ви интересува начинът на предаване на мощността, той ще ви хареса, тъй като се осъществява с автоматичен центробежен съединител. Предавката на карбуратора е винтова и има метод за спиране на дейността му чрез система за първично късо съединение.

2. 52-кубикова бензинова моторна коса SPARK

С предпазна каска

41VSPe121xL

КУПИ СЕГА

Ако обичате офертите за инструменти, в които основният продукт е придружен от полезни аксесоари, тази оферта е за вас, тъй като производителите на Spark, с мисъл за съвременния градинар представиха уред за почистване на плевели, който се предлага със защитна каска и здрав колан, който го държи на място, и се предлага с малък резервоар за гориво и фуния, за да можете да наливате гориво без проблем всеки път, когато трябва да заредите.

Що се отнася до храстореза, той има двутактов двигател с електрическа мощност 16500 W и 3,2 к.с. Работният обем на мотора е 52 куб. см, а ергономичното кормило го прави лесен за хващане. Работи с 2,4-милиметрова линия на рязане, идеална за довършване на краищата на двора. Предлага се с диск с 3 зъба за рязане на храсталаци.

3. Bosch ART 23 SL

Неповторима цена

31W1c169DQL

КУПИ СЕГА

Всички знаем, че Bosch е една от най-добрите марки електроинструменти. Истината е, че този модел все още отговаря на стандартите за добро качество и се предлага на най-добрата цена на пазара.

Това е полуавтоматичен модел за рязане на кабели с бобина за удобно подаване и добра дръжка, за да можете да го държите сигурно и удобно.

Той е с ергономичен дизайн и доста добри пропорции, тежи само 1,7 kg и има диаметър на рязане 23 cm. Тя няма да позволи на плевелите да избягат.

Освен че реже с кабел, тя е от типа електрически мотор с мощност 280 W и има метални части, които гарантират високото ѝ качество. Той е идеален за плавна и по-удобна работа.

4. косачка за трева BLACK&DECKER ST4525-QS

Премахва всякакви плевели

319qGQRFDUL

КУПИ СЕГА

Black&Decker е още една от най-търсените марки, когато става въпрос за работни инструменти. Причината е, че те винаги произвеждат машини с най-високо качество и голяма мощност, като тази електрическа косачка за трева.

За машина, която не се захранва с бензин, мощността ѝ е изненадваща - 450 W и диаметър на рязане от 25 cm премахват плевелите бързо и ефективно.

С нея можете да косите мека, средна и леко сложна трева, тъй като има дискове и предавки с технология E-Drive за най-добро качество.

Не забравяйте, че това е струнна косачка, но с автоматични барабани за по-удобна употреба. В същото време е лесен за употреба, тъй като тежи 3 кг.

5. Професионална бензинова коса Einhell GH-BC 43 AS

Лека и мощна

31f2D-UvSpL

КУПИ СЕГА

Може да не е добре позната марка на пазара, но този бензинов модел наистина може да реже всичко - от плевели до стъбла и твърди стволове - благодарение на своя двутактов двигател с мощност 1,7 к.с.

Това е универсален храсторез с възможност за използване на ножове с 4 зъба или найлонова корда с автоматично подаване, най-удобният и най-бързият на пазара.

Освен това има дълъг алуминиев вал с двойно кормило или кормило тип 'бичи рог' с технология за защита от вибрации.

Освен това моделът е разглобяем, което, заедно с теглото му от 9 kg, го прави лесен за транспортиране и работа. Той е идеален за работа при тежки условия.

6. Мотокоса Alpina TB420

Съчетание на мощност и лекота

41F5huTKSiL

КУПИ СЕГА

Може да не е най-достъпната, но със сигурност е качествена, привличаща вниманието стоманена дискова моторна коса.

Вълнуващо е, че въпреки използването на гориво и мощността от 1,25 kW, теглото на модела е малко над 8 kg, което го поставя начело на нашия сравнителен списък като най-леката бензинова моторна коса.

Той има 2-тактов двигател, двужилен найлонов режещ елемент, предпазен колан за по-безопасна употреба и двойно кормило, което осигурява здрав захват.

Дизайнът му е удобен и добре обмислен, за по-добро усещане за захват и комфорт.

Ръководство за покупка: Най-добрите храсторези

Какво е храсторез?

desbrozadora

Храсторезите са машини, използвани за премахване на плевели, пънове, стъбла и всякаква друга растителност, която пречи на красотата на градината или пейзажа. Те са известни още като косачки за трева или тримери за кантове, а някои ги наричат тъпкачи.

Те могат да използват тънки найлонови въжета за косене на тревата, а други модели използват пластмасови или метални остриета. Хубавото на струйните тримери е, че не повреждат стените или оградите на градината и са по-безопасни.

Вероятно вече сте ги виждали: тези машини имат стоманен или алуминиев вал с режещ елемент в единия край. В другия край е двигателят с вътрешно горене при бензиновите модели.

Съвети за закупуване на добър храсторез

Както винаги, всеки продукт има своите ключови характеристики. И в рамките на всеки продукт всеки модел има характеристики, които го отличават от останалите. За да изберете най-добрата косачка за трева на пазара, ви препоръчваме да обърнете внимание на:

Мощност:

Не всички тримери за трева се предлагат с еднакъв капацитет и мощност. Така че трябва да знаете какво точно ще правите и каква мощност ви е необходима, за да отрежете растителността, която ви притеснява толкова много.
Не забравяйте, че докато за меките треви е необходима само машина с ниска или средна мощност, за рязане на стъбла, стъбла и по-твърд растеж е необходима машина с по-висока мощност, тъй като те са по-твърди.

Лесно използване:

Няма нищо по-лошо от това да използвате неудобен и тромав уред. Още повече, ако става дума за не толкова забавни задачи като плевене и ако става дума за тежко оборудване. Затова потърсете такъв, който е лесен за управление и поддръжка.

Надеждни:

Храсторезите могат да бъдат опасни устройства, особено ако не са удобни за употреба или са тромави. Препоръчително е да търсите косачка за трева със сменяеми режещи елементи и за предпочитане с неподвижни части, изработени от стомана.

Цена:

Никой не иска да похарчи повече, отколкото трябва, или да похарчи по-малко за продукт, който не прави това, от което се нуждаете. Потърсете модела с характеристики и цена, които най-добре отговарят на това, което търсите.

Колко тежи:

Тези уреди могат да бъдат тежки. Най-леките са електрически с тегло около 1,5 кг, а най-тежките могат да достигнат до 15 кг. Ако нямате много сила или се уморявате бързо, това е аспект, който трябва да вземете предвид.

Вид двигател:

Мотокосите се предлагат с два вида двигатели: 2-тактови или 4-тактови. И двата са качествени и надеждни, но се различават по това, че първият е лек и се нуждае от точна смес от бензин и масло.

Четиритактовият двигател има по-малко движещи се части, по-екологичен е и има по-добра мощност, шум и тегло.

Видове оси:

Тримерите за трева могат да имат извити или прави валове. Първите имат винтови предавки, които предават голяма мощност при висока скорост и са по-удобни за работа.
Другите са прецизни и гъвкави, за да достигат до трудни места, но са по-тежки.

Бързосменяеми режещи елементи:

Тези елементи станаха модерни, но не са с добро качество и не се препоръчват. Ако трябва да смените режещия елемент на храстореза, по-добре е процесът да е по-дълъг. Това показва по-високо качество и безопасност.

С една или с две ръце:

Известни като 'булхорн', системите с две дръжки са по-удобни и по-безопасни, тъй като предлагат здрав захват и се използват с предпазен колан.
Единичните кормила се използват само с една ръка, което затруднява работата с устройство, което може да тежи до 15 kg.

Моторен храсторез срещу струен тример:

Ако си купите струнен тример , винаги го използвайте с найлонови въжета, уверете се, че са с дебелина над 2,4 мм, и не забравяйте, че те са предназначени само за рязане на храсти и мека трева , дори в труднодостъпни ъгли.
От друга страна, храсторезите използват стоманени остриета или триони за стволове и твърда растителност. Те са по-мощни и по-тежки. Използвайте с колани.

Електрически или бензинов:

Това е още един важен избор. Електрическите версии са с по-малка мощност и се използват повече в мека растителност. Те използват щепсели или батерии и са по-леки, по-лесни за експлоатация и поддръжка.
Бензиновите моторни резачки са по-популярни, тъй като могат да се използват навсякъде, не изискват зареждане или включване към електрическата мрежа и имат мощност за всякакъв вид растителност.

Видове храсторези и косачки за трева

Лесно е да се разграничат видовете храсторези. Просто погледнете вида на осите, които имат:

  • Извит вал: те се предлагат с извит вал и дискови механизми, които предлагат достатъчно гъвкавост, така че устройството да е под ъгъл 45º, така че рязането да е успоредно на тревата и да можете да премахнете плевелите Това е по-евтино и по-просто решение.
  • Прав вал: това е най-популярният от валовете. Той предава енергия с висока скорост, но има проблем с причиняването на много силни вибрации. Ето защо трябва да потърсите модел с антивибрационна технология.

Характеристики на косачките за трева

Както е важно да знаете видовете продукти, които можете да намерите на пазара , и как да разпознаете най-добрите от тях, така е важно да знаете и какви характеристики обикновено имат те:

  • Вал: препоръчват се прави стоманени и високоякостни валове, защитени от вибрации.
  • Бързосменяеми режещи елементи: избягвайте ги. Те предлагат бърза смяна, но не са много издръжливи и не са много удобни в дългосрочен план. Експертите не ги предпочитат.
  • Кормило и управление: търсете модели с двойно кормило. С тях се работи по-лесно и безопасно. Не забравяйте, че тези устройства могат да бъдат опасни, ако не се използват правилно, така че е необходимо да имате здрав захват. Не забравяйте, че те обикновено не се предлагат в леворъки версии.
  • Вибрации: При рязане на дървени трупи и друга твърда растителност храсторезите издават повече шум и вибрират повече. В такъв случай се уверете, че избраният от вас модел е снабден със защита от вибрации.

Други характеристики

Освен горното, моля, обърнете внимание на следното:

Задвижваща мощност:

Един от най-големите проблеми при храсторезите е теглото и размерът. Ето защо двутактовите двигатели са по-удобни в това отношение.

Освен това те обикновено са по-лесни за стартиране, въпреки че изискват точна смес от гориво и масло и някои от тях се предлагат с бутилки с мерки за улесняване на тази подготовка.
Другият вид двигател е електрическият , който се препоръчва за по-прости работи поради по-ниската си мощност. Въпреки това те се стартират по-лесно, а някои от тях могат да се използват с акумулатори .

Режещ елемент:

Това може да бъде найлоново въже или стоманено или пластмасово острие.

Найлоново въже:

Идеално за меки храсти и тънки храсти. Поради мекотата си не поврежда стени и огради и е по-безопасен. Един от проблемите е, че от време на време се налага да се изважда повече въже, затова се предпочитат автоматични или полуавтоматични системи.

Стоманени остриета:

D Трябва да ги използвате внимателно, тъй като могат да причинят сериозни наранявания. Имайте предвид, че те се предлагат в различни видове в зависимост от броя на зъбите и са идеални за гъста и твърда растителност.

Пластмасови остриета:

S на са по-безопасни, но не са подходящи за дървени трупи или дървени стебла. Не забравяйте, че въпреки че са по-меки от стоманата, те все пак могат да повредят стените и оградите ви.

Качество:

За да си осигурите качествен храсторез, трябва само да се погрижите за добри материали. Правите стоманени валове, усъвършенстваната защита от вибрации, предпазният колан над рамото и подплънката ще помогнат за намаляване на умората при дълги периоди от време.
Косачките с перка трябва да се доставят с инструменти за смяна на ножа и, в идеалния случай, с защитна козирка с мрежа.

Поддръжка:

Всички моторни резачки се предлагат с ръководства за употреба, но почистването им всяка година може да е всичко, от което се нуждаете. Не забравяйте, че електрическите моторни резачки не се нуждаят от почти никаква поддръжка, но бензиновите са по-деликатни, тъй като въздушният филтър трябва да се почиства и сменя от време на време, маслото и горивото трябва да се смесват правилно, а старото гориво, натрупано в резервоара, трябва да се отстранява.

Други приложения на храстореза: някои модели могат да бъдат приспособени за подрязване на стълбове, като ръчни култиватори и като тримери с голям обсег .

Предимства и недостатъци на косачките за храсти

Тъй като ние също участваме в разглеждането на плюсовете и минусите на всеки продукт, важно е да можете да оцените предимствата и недостатъците на косачките за трева, за да знаете какво точно купувате.

Лесно използване - Косачките с перки са лесни за използване. Да, някои модели са много тежки и шумни, но истината е, че те опростяват задачата за премахване на плевелите и разкрасяване на дворовете и градините.
Не забравяйте, че все пак трябва да се научите да ги използвате и да се ориентирате в конкретния модел, който ще използвате.

Универсалност и издръжливост - Мотофрезите са снабдени с различни ножове, които им позволяват да режат различни видове растителност. Обикновено те са издръжливи и надеждни, ако се поддържат правилно, а животът им зависи от това колко често ги използвате. Ако сте склонни да режете в каменисти райони или райони с много трупи или препятствия, те бързо ще загубят остротата си. Въпреки това, дори ако косите мека трева, проверете режещия ръб, преди да започнете.

Мощност и удобство - Ако косачката или струнният тример не могат да разчистят храсталака, храсторезът трябва да го направи. Те достигат и до най-трудните за рязане места.
Това е отлично удобство, но не забравяйте, че обикновено това са тежки машини, така че можете да се уморите много, ако режете на големи площи.

Въпроси, свързани с безопасността - Както беше споменато по-горе, тримерите за трева са опасни продукти, ако се използват неправилно. Винаги използвайте храсторези с предпазен колан и дръжки с добър захват. И тъй като машината може да хвърля върху вас остатъци от листа, винаги трябва да носите предпазни очила.