Нагревател за аквариум

mejor-calentador-de-acuario

Ако забелязвате, че вашите рибки и/или костенурки казват: 'Не ми се иска! Искам да се прибера вкъщи!', задействайте алармените си звънци и изберете най-добрия нагревател за аквариум.

За тези същества не е достатъчна луксозна среда или хранилка за риби , за да оцелеят в плен, а по-скоро решение, което им осигурява благосъстояние, подобно на това в естествената им среда, за което свидетелства идеалната температура на водата.

Ето защо е най-добре да си купите качествен нагревател за аквариум, а не като този, който имах доскоро и с който се борех, защото прегряваше и не беше точен с контрола на температурата.

Каква катастрофа!

Най-добри нагреватели за аквариум

Кой е най-добрият нагревател за аквариум?

Въпреки че пазарът ви предлага безброй модели нагреватели , ключът към определянето на това кой нагревател за аквариум е по-добър от друг се определя от няколко фактора, които никога не трябва да пренебрегвате.

След като сте наясно с вида на нагревателя, който отговаря на изискванията на вашия аквариум, видове и бюджет, е необходимо устройството да се предлага с настройки , които гарантират, че можете да регулирате и поддържате температурата на аквариума.

От друга страна, е необходимо да знаете с какви материали е разработено устройството и други характеристики, които го правят нечуплив и безопасен нагревател за аквариум както за рибите, така и за вас като потребител.

Пример за това може да бъде намерен в сравнението на нагревателите за аквариум по-долу, където може дори да откриете подходящия за вас продукт.

Ето най-добрите нагреватели за аквариуми:

1. Аквариумен нагревател 100 W Sera 8720

Той е 22 см, регулируем, устойчив и лесен за работа

41OjhkQ7yML

КУПИ СЕГА

Това е един от най-обещаващите аквариумни нагреватели за аквариуми до 100 литра, както със сладководни риби , така и с морски риби, тъй като освен че е прецизен и лесен за регулиране, той има дизайн и покритие, които не променят атмосферата на аквариума.

Що се отнася до конструкцията, този нагревател е снабден с пластмасова защита , която не позволява на рибата да счупи стъклото - между другото подсилено - или да получи изгаряния при удар в него.

2. BettaShop 500 W

С дължина от 46 см, той гарантира издръжливост и прецизност

51PeKWqm2WL

КУПИ СЕГА

Това е идеалният уред за потребители, които искат да си спестят много проблеми и да гарантират, че техните рибки са безопасни и здрави, , който включва, той е снабден с регулируем термостат за контрол на температурата .

Освен това този нагревател е разработен с дебело стъкло и пластмасова защита, включително чифт вендузи за закрепване към аквариума.

3. Потопяем нагревател за аквариум Decdeal 100 W

Размерът му е 36,5 cm, включва вендузи и защитен ръкав

41YJ1ZllcIL

КУПИ СЕГА

Този модел е идеален за собственици на 40-60L аквариуми, които търсят едно цялостно решение - и то добре оборудвано - което им позволява да поддържат постоянна и стабилна температура на водата за доброто състояние на техните видове.

Освен че предлага възможност за автоматично регулиране на отоплителната мощност, този нагревател е снабден с LED дисплей , който показва информацията за температурата, така че вече няма да е необходим допълнителен термометър.

4. 300W нагревател за аквариум BPS 6056

Дължината му е 37 см и включва самозалепващ се дигитален термометър

41AVYWFSljL

КУПИ СЕГА

Този потопяем нагревател е идеален за 50L аквариуми, освен че е подходящ за тропически риби , той върви добре за костенурки , защото позволява регулиране на температурата между 61 и 89°F.

Освен това той е оборудван така, че да гарантира надеждност, както и да поддържа постоянство и стабилност на температурата.

5. Tetra HT 25

Дължината му е 25 см и позволява предварително избиране на температурата

Това е достъпен автоматичен нагревател за аквариум , който е подходящ и за костенурки. Той се предлага с бутон за регулиране на температурата , както и с електронни бутони, които гарантират безопасност и надеждност.

Що се отнася до конструкцията му, той има изключително дебела тръба от боросиликатно стъкло с дебелина 2 мм, която е устойчива на температурни колебания и удари.

Какво представлява нагревателят за аквариум?

Без да се потапяме в море от технически подробности, нагревателят за аквариум не е нищо повече от устройство, което се използва за регулиране на температурата на водата в аквариумите, за да се поддържат рибите здрави.

Какви са видовете нагреватели за аквариуми?

На пазара се предлагат четири вида нагреватели за аквариуми ; всички те имат специфични характеристики, но една и съща цел: да поддържат правилната температура на водата , за да могат рибите ви да оцелеят извън естествената си среда.

Говоря за потопяеми, субстратни, филтърни и потопяеми нагреватели.

Потапящи се нагреватели за аквариум

Те се характеризират с това, че са най-евтиният вид нагревател за аквариум, но същевременно са най-малко популярни поради начина на работа.

Те нагряват водата чрез директен контакт с помощта на подложка, която трябва да се постави над водната линия, което може да доведе до труден, а в някои случаи и до неподходящ монтаж в аквариума.

Нагреватели за аквариум със субстрат

Те са идеални, ако имате аквариум с растения , тъй като субстратът насърчава растежа на живи растения. Освен това начинът им на работа прави този тип нагревател за аквариум един от най-ефективните .

Причината за това е, че те са разположени под субстрата и са в състояние да затоплят водата по-равномерно, отколкото останалите им колеги.

Но не всичко е розово. За да инсталирате нагревател за аквариум със субстрат, трябва да 'развалите пейзажа' на аквариума. Накрая обаче ще си заслужава.

Нагреватели за аквариум с филтър

Чудесно решение, ако имате много голям аквариум и не желаете да променяте декорацията му, тъй като този тип нагреватели се поставят във филтъра.

Но как работи? Много просто. Водата се нагрява при преминаването си през филтъра .

Потопяеми нагреватели за аквариуми

Освен че са много популярни, те се отличават от останалите, тъй като са - относително погледнато - най-евтини и най-лесни за инсталиране.

Просто потопете нагревателя във вода и го пуснете в действие.

Единствените недостатъци са, че, първо, ремонтът на потопяем нагревател не е толкова лесен; и второ, тъй като нагревателите обикновено са изработени от стъкло, всяка голяма риба може да ги счупи.

Как да изберем правилния?

Освен конкретната марка , цена и тип, има няколко аспекта, които трябва да вземете предвид, преди да купите нагревател за аквариум: размер, поддръжка, местоположение, материал, спецификации на термостата и мощност; всички те, за да направите разумен избор.

Размер

В тази част е необходимо да уточните размерите на вашия аквариум, тъй като това ще определи размера на вашия нагревател, който се посочва от всеки производител в спецификациите/характеристиките на устройството.

Поддръжка

Изберете нагревател за аквариум с лесна поддръжка и подмяна на части.

Местоположение

Въпреки че най-доброто място за поставяне на нагревател за аквариум е в близост до входа на водата, за да се гарантира, че водата се загрява равномерно, в крайна сметка това зависи и от вида и модела на устройството, което сте избрали, както и от размера на аквариума.

Вие решавате дали да поставите нагревателя в единия край или в средата на аквариума.

Материал

В допълнение към избора на модел с масивна конструкция или стъкло удароустойчиво стъкло, е много важно той да има решение за защита на веригите.

Имайки предвид това, ще купите безопасен нагревател за аквариум.

Спецификации на термостата

Предпочетете модел на нагревател за аквариум с термостат , който гарантира точност и се предлага с калибриране настройки , които са идеални за рибите, които имате в аквариума си.

Мощност

Обикновено мощността на аквариумите варира от 25 W до 120 W; за да разберете коя е идеална за вашия аквариум, трябва да вземете предвид размера на аквариума, както и обема на водата и температурата на околната среда.

Обикновено потребителите трябва да използват един 25W нагревател за всеки пет галона вода, за да се нагреят пет градуса.

Какви предимства дава нагревателят за аквариум?

Освен основната си функция да осигурява оптимална температура на водата , нагревателят за аквариум предлага три предимства, за които вероятно не сте подозирали.

Осигурява на рибите здраве и благополучие

Тъй като нагревателят за аквариум е в състояние да поддържа оптимална температура на водата, рибите не само оцеляват в плен, но и получават среда, която им позволява да се развиват.

Борба с бактериите

Повечето от вредните бактерии, които се развиват в аквариумите, не са толерантни към температурните колебания; затова нагревателят служи като решение за елиминиране на значителен процент от тях.

Избягване на усложнения

По-специално за по-новите модели нагреватели за аквариуми, повечето от тях разполагат с технологични характеристики, които не само предлагат по-голяма автономност по отношение на поддържането на възможно най-стабилна температура, но и предотвратяват прегряването на устройството.

Това ще гарантира целостта, трайността и последователността на устройството.

От колко вата се нуждае нагревателят за аквариум?

Преди да отговорите на този въпрос, трябва да знаете, че за да се затопли аквариумът напълно mejor-calentador-de-acuario

и да се поддържа температурата, нагревателят трябва да има достатъчна мощност.

С оглед на тази предпоставка е необходимо да сте наясно колко галона е вашият аквариум, тъй като оттам ще се вземат цифрите. Пример за това е основното правило от 3-5 вата на галон.

Например. Ако имате 100-ватов нагревател за аквариум с вместимост 100 галона, той няма да е достатъчен за поддържане на температурата, тъй като ще е 1 ват на галон.

Но ако разполагате с 200-300-ватов нагревател за 65-галонен аквариум, историята ще се промени към по-добро.

Но не прекалявайте с купуването на нагревател, който е твърде мощен за вашия аквариум.

Така че, ако имате аквариум с вместимост 10 галона, не използвайте нагревател с мощност 100 вата.

Сега, за да определите точно от каква мощност се нуждае вашият аквариум, обърнете внимание на следната проста формула.

Височина на водата x ширина на аквариума x дължина на аквариума / 1000×2 = необходима мощност

Каква трябва да бъде температурата в аквариума?

В тази част трябва да знаете какъв вид риба имате в аквариума си.

Например температури между 75 и 82 градуса по Фаренхайт са почти идеални за тропическите риби, докато сладководните риби обикновено са по-толерантни към температурните колебания.

Въпреки това идеалната температура за нетропически сладководни риби или обикновени златни рибки е между 75 и 80 градуса по Фаренхайт.