Нагревател за баня

mejor-calefactor-de-baño-e1516849200601

Да влезете в банята през зимата и да откриете, че всичко е изключително студено, е истинско главоболие. Ето защо днес ще говорим за най-добрия нагревател за баня. С него можете да забравите, че сутрин трябва да излизате от топлата си стая и да влизате в студената баня, която, честно казано, изглежда като от антарктически документален филм. А още по-лошо е, когато ставате сутрин, когато студът обикновено е най-силен и досаден.

А сега си представете, че в банята ви има отоплителен уред. Тя може да бъде керамична, газова, кварцова, електрическа или дори халогенна, това зависи от вас c alefactor. Въпросът е, че те ще ви осигурят топлината, от която се нуждаете, за да се чувствате по-комфортно в банята си и да вземате по-удобни и релаксиращи душове или вани. Дори няма да искате да излезете от банята.

Най-добрите отоплителни уреди за баня

За да постигнете това, просто трябва да вземете предвид нуждите си, характеристиките на банята и бюджета си. Истината е, че не е необходимо да търсите твърде скъп модел, за да сте сигурни, че той върши добра работа, както и не е необходимо да търсите най-евтиния, тъй като понякога най-евтините се оказват загуба на пари, защото не са толкова качествени.

Понякога можете да откриете модели, които са много евтини, но с много високо качество, както и такива, които са доста скъпи и оставят много да се желае. Затова, за да избегнем разочарованието, подготвихме следния списък за сравнение с 5 от най-добрите газови нагреватели за баня, електрически, стенни, таванни, инфрачервени, преносими и други.

Просто изберете този, който ви харесва най-много, вземете го вкъщи и започнете да се наслаждавате на винаги топла и уютна вана.

Ето от най-добрите нагреватели за баня:

1. Електрически нагревател за баня Tristar KA-5039

С регулируем термостат

41PiQ6sKT3L

Ако търсите по-достъпен модел от предишните, можете да изберете този на Tristar, но не се обърквайте от цената му, тъй като качеството му е невероятно и той ще може да ви затопли през най-студените зимни дни и дори да ви разхлади през лятото благодарение на функцията си за вентилатор.

Това е идеален термостат за малки помещения, така че е идеален за банята, с два режима на работа и избор между 1000 и 2000 W. Ръчното му управление е много лесно за манипулиране, само с едно завъртане на температурния регулатор можете да настроите този нагревател според вашите изисквания.

Не е нужно да се притеснявате, че нагревателят ще прегрее, тъй като, подобно на другите в списъка, той има автоматична система за изключване, която ще предотврати генерирането на твърде много топлина от нагревателя.

КУПИ СЕГА

2. Нагревател за баня IWQ 181 AEG

Ефективен, многофункционален и удобен

411yh81Ri6L

Предлагаме ви отличен нагревател за баня с мощност 1800 W, който може да ви осигури отличен източник на топлина през студените месеци като допълнителна опция към централното отопление, например. Той е оборудван с 3 настройки за нагряване, регулиране на ъгъла от 0 до 30°, за да насочите по-добре топлината, устойчив е на пръски и има кварцови пръчки, които помагат за бързото и ефективно разсейване на топлината.

Предлага се със стенна скоба, фиксирана връзка, инструкции за употреба и тежи само 1,55 кг.

КУПИ СЕГА

3. iOCHOW DN1 нагревател за баня

Един от най-сигурните и универсални

51yqvB9qB-L

Става дума за много удобен и комфортен модел, защото е преносим, така че можете да го използвате в банята, хола, спалнята или дори в кухнята. Друго голямо предимство е, че е снабден със система, която автоматично регулира температурата, за да не прегрее някоя повърхност или да не използва повече енергия от необходимото, което е номинално напрежение от 240 V.

Освен това е изработен от висококачествена ABS пластмаса, за да се предотвратят изгаряния и злополуки, и има система за автоматично изключване, ако бъде изпуснат или преобърнат.

КУПИ СЕГА

4. Keynice Mini Personal Space Heater

Бърз, сигурен и надежден

41TOzuDcwfL

Говорим за преносим нагревател, който има отлично предимство пред своите конкуренти: той може да се колебае на 90º, както правят много климатици с кула, с цел отопление на по-голяма площ в банята или, тъй като е преносим, за всяко място в дома или офиса.

Той също е керамичен нагревател, изработен от ABS и има два режима, висок режим на 950 W и нисък режим на 450 W, има сравнително ниска консумация на енергия и започва да се нагрява само за 5 секунди.

КУПИ СЕГА

5. Orbegozo Split SP 5026 нагревател за вана

За топло и студено

31BBC7a6l1L

Насладете се на комфорта на този нагревател за вана с дистанционно управление, с висока мощност благодарение на своите 2000 W и керамични нагревателни елементи. Освен това има таймер с продължителност до 7,5 часа за вашия комфорт и дори безопасност през нощта, 2 нива на работа, които ви позволяват да настроите устройството според вашата баня или, разбира се, според условията на околната среда в момента.

Най-хубавото при него е, че може да се използва по всяко време, тъй като е снабден и с функция за климатизация за по-студените месеци.

КУПИ СЕГА

6. Нагревател за вана Rowenta Comfort Compact SO232

Ефективност и комфорт

51knNqB4qxL

Това е още един акумулаторен, преносим нагревател за вана, който се отличава с двата си режима на работа: единият е 1200 W, който е по-тих и по-малко горещ, а другият - 2400 W, за да ви осигури оптимално нагряване, но също толкова тих.

Освен това има отлична система за дифузия на топлина и голямото предимство, че може да произвежда хладен въздух, така че е подходящ за горещите летни и пролетни месеци. Освен това е снабден с автоматична защита от замръзване и може да работи на две различни скорости.

КУПИ СЕГА

Фактори, които трябва да вземете предвид, преди да купите най-добрия нагревател за баня

Когато купувате нагревател за баня, вие правите покупка, която ще продължи дълго време, така че е най-добре да търсите модел, който ще издържи няколко години. Много е лесно да се окаже, че купувате уред, който, въпреки че е с много добро качество, не е достатъчно мощен за вашата баня. Затова обърнете внимание, че ви предлагаме най-добрите съвети, за да сте сигурни, че ще получите най-добрия на пазара.

Разходите за използването му

Освен разходите за закупуване на един от тези уреди, които могат да бъдат достъпни, а някои не толкова достъпни, трябва да мислите и за сметките си за електроенергия, така че е най-добре да търсите енергийно ефективен уред, който ще ви помогне да пестите енергия. За да се уверите в това, проверете за енергоспестяващи опции и по-ниска мощност.

Понякога може да е по-добре да изберете по-скъп модел, който има много ниска консумация на енергия.

Капацитет на отопление

Ако трябва да отоплявате много голяма баня, ви е необходим модел с голям капацитет, затова обърнете специално внимание на спецификациите на продукта, където ще намерите напрежението, мощността и количеството въздух, което може да произведе. По принцип най-мощните обикновено са най-икономични.

Размер на банята

Имайте предвид квадратурата на банята си, за да разберете каква мощност и капацитет са ви необходими за отоплителния уред. Малката баня обикновено изисква по-малък нагревател с по-малка мощност. В същото време е важно да се знаят размерите, за да се вземе решение за вида на отоплителния уред, тъй като не всички видове са подходящи за всички бани.

Вид нагревател за баня

Както вече споменахме, има няколко вида и всеки от тях е подходящ за различни неща. Можем също така да уточним, че ако преустройвате или ремонтирате банята си, това е чудесен момент да инсталирате c електрически нагревател за стена или за монтаж на стена. Те могат да се използват дори в малки бани. Съществуват и модели, които включват допълнителни функции, като например възможност за превръщане на банята в спа център, дистанционно управление за удобство и добри функции за безопасност, за които ще говорим по-долу.

Характеристики за безопасност

Безопасността е задължителна за всеки електрически уред, който купувате за помещение, изпълнено с вода, каквото е банята. Затова той трябва да има водоустойчивост и други функции, като например защита от прегряване след достигане на желаната температура.

Освен това преносимите отоплителни уреди трябва да са снабдени с ключ, който да изключва уреда автоматично, ако бъде изпуснат или обърнат.

Допълнителни функции

Има и други функции, които включват само най-добрите и най-скъпите модели, както и най-добрите марки. Например отоплителните уреди могат да бъдат снабдени с автоматичен таймер, цифров часовник и дори с вентилатор за отстраняване на излишната влага в банята. Тук можем да включим и дизайна, тъй като по-простите модели обикновено са доста традиционни и с дизайн и форми, с които вече сте свикнали, докато най-добрите включват по-смел и модерен дизайн.

Как работи нагревателят за вана?

Отоплителните уреди за баня работят много просто, но си струва да mejor-calefactor-de-baño-e1516849200601

знаете какво точно представлява, за да знаете какво точно да купите. По принцип отоплителят за баня има нагревателен елемент, мотор и вентилатор, който улавя част от влагата в банята и разпространява топъл въздух в банята, като може да се използва дори за сушене на кърпи на закачалката за кърпи.

По-подробно обясняваме, че когато включите двигателя, той започва да работи и кара вентилатора да се върти. В същото време температурата на горещия елемент се повишава, а вентилаторът се грижи за раздвижването на целия въздух в банята. Друг момент, който трябва да се вземе предвид, е мощността на двигателя, която се измерва в кубични футове в минута. Колкото по-голям е броят на кубичните футове в минута, толкова по-голям е капацитетът на двигателя за отопление на по-големи помещения.

Голямото предимство на всичко това, освен че ще можете да отоплявате банята, за да ви е по-удобно през зимните месеци, е, че ще сложите край на излишната вода в околната среда, която уврежда стените и тръбите.

Видове отоплителни уреди за баня

Въпреки че работят по един и същи начин, има няколко различни вида вентилатори и е важно да знаете какви са те и кой е най-подходящ за вашите нужди. Има стенни нагреватели, преносими нагреватели, безжични нагреватели, таванни нагреватели и други.

Ако искате отоплител само за зимата, за определени моменти или ако сте в помещение под наем и не искате да инсталирате по-сложен отоплител, можете да разчитате на един от тези удобни и универсални модели. Обикновено те трябва да се включат директно в контакта и някои от тях могат да бъдат доста тихи.

Въпреки че предимството им е, че можете да ги премествате от стая в стая според нуждите.

  • С вентилатор и аспиратор

Тъй като влажността в банята е много висока, особено при вземане на душ или къпане във ваната. Това може да бъде ужасно за стените и вътрешните водопроводни инсталации, така че модел, който съчетава вентилатор и аспиратор, би бил идеален. По този начин можете да изведете целия влажен въздух от банята и да внесете въздух с висока температура.

Това са просто вградени отоплителни уреди, които се монтират в стената на банята и също се предлагат в различни видове. Важното е да изберете безопасен за вашата баня и лесен за инсталиране. Те са подходящи за отопление на бани и малки помещения.

Те са идеалният вариант за тези, които търсят постоянно решение за отопление. Истината е, че те са много удобни, тъй като почти не могат да бъдат заградени, много лесно е да се намери идеалното място за монтирането им и са много безопасни, тъй като е практически невъзможно да влязат в контакт с вода.