Надуваеми басейни

la-mejor-piscina-desmontable

Всички обичаме да си почиваме в горещия летен следобед с нашите приятели или семейство. Винаги има нужда да се разхладите, а какъв по-добър начин да го направите от подвижен басейн? Факт е, че най-добрият подвижен басейн ви позволява да се отпуснете у дома, без да се налага да излизате, по най- достъпния начин и всичко това в уюта на вашия дом и само с хората, които обичате.

В същото време тези решения за дома имат добри мерки за безопасност за малките, тъй като има плитки детски басейни . Можете да намерите и по-големи, правоъгълни или квадратни модели за упражнения или рехабилитация, както и дори модели с трайни материали, като стоманени или здрави метални надземни басейни.

Не забравяйте, че е важно и да ги поддържате в добро състояние, за да осигурите дълготрайността им и спокойствието на семейството си, като например да използвате хлор с многократно действие за плувни басейни, дозатори за химикали и др.

Най-добрите надземни басейни

Кой е най-добрият надземен басейн?

Ако вече сте решили да купите един от тези модели, тук ви предлагаме сравнителен списък с 5-те най-добри на пазара, за да можете да отидете и да изберете този, който най-добре отговаря на вашите възможности и нужди.

По-долу ще ви обясним какво прави тези басейни специални, какво трябва да вземете под внимание, за да изберете идеалния модел, какви разновидности на басейни се предлагат и др.

Ето от най-добрите надземни басейни:

1. Разглобяем басейн 549 x 274 x 132 cm Intex Ultra Frame

Един от най-завършените и устойчиви

41qGg9O-VKL

КУПИ СЕГА

Ако търсите по-голям басейн с подходяща форма за плуване на обиколки, този модел правоъгълен от 5. 49 x 2,74 x 1,32 метра може да е идеален за вас.

Този модел се предлага в тъмно сиво и със здрава метална рамка с капацитет от 17 203 литра вода и се предлага с пясъчен филтър с капацитет 4500 литра на час .

Той се предлага и със система за аериране Hydro Technology, която подобрява филтрацията, качеството на водата и отрицателните йони на повърхността на водата.

На свой ред този басейн се състои от тръбна конструкция с независими овални стоманени части, които са изключително издръжливи и устойчиви и са защитени от ръжда.

Въпреки че е толкова здрава, тя се сглобява много лесно. Високото му качество и удобство си заслужават цената.

2. Intex Prisma Frame 400 x 200 x 100 cm

Удобен семеен модел

41-9eapS+tL

КУПИ СЕГА

Това е басейн 4 x 2 x 1 метра с много здрава метална конструкция и добро качество и синьо платно с капацитет за общо 6836 литра вода.

В същото време структурата е тръбна, с независими овални части, изработени от здрава и издръжлива стомана и с епоксидна защита от ръжда. Той се предлага и с безопасна стълба за влизане и излизане от басейна.

Включва патронен филтър за 2006 литра на час, а винилът е изключително здрав, изработен от три слоя от най-здравите PVC и полиестерни ламинати, за да се предотвратят дупки и течове на вода.

Този правоъгълен модел има отлично качество, голям размер, за да побере приятели и семейство, и сравнително лесен монтаж, който може да се извърши само за 30 до 60 минути.

3. Bestway Power Steel 56379

Отлично съотношение цена-качество

41jE-mC5d5L

КУПИ СЕГА

Това е подвижен басейн с кръгла форма и тръбна структура с добро качество, издръжливост и устойчивост. Вземете предвид, че размерът му е 366 x 100 cm.

Една от причините, поради които се отличава, е лесният му монтаж, тъй като процесът е съвсем прост. В същото време е много лесен за поддръжка, за да се поддържа в добро състояние.

Капацитетът му е 9150 литра вода, а стените му са изработени от подсилен PVC с висока плътност , за да се избегнат не само дупки и течове на вода, но и корозия и ръжда.

В същото време брезентът е изработен от три подсилени слоя с високочестотно заваряване и ултравиолетова обработка. Той се предлага и с с патрон за почистване и се предлага в дизайн от ратан.

4. Bestway Steel Pro Splash 56411 300 x 201 x 66 cm

Идеален за деца и семейство

31E9kCVqtuL

КУПИ СЕГА

Ако търсите нещо по-малко и на по-ниска цена за неангажиращи забавления и случайни качествени семейни моменти, този правоъгълен басейн с форма може да е точно това, което търсите.

Този модел е с размери 3 x 2,01 x 0,66 метра , което е много подходящо за малки деца, които могат да играят безопасно , докато родителите им си почиват с тях.

В същото време той има здрава метална конструкция, която осигурява издръжливост, надеждност и дълготрайност на продукта.

Обърнете внимание, че той се предлага с почистваща машина и въпреки отличната си здравина и стабилност се сглобява и разглобява доста лесно, така че можете да го използвате и премествате с лекота.

5. 6,503 литра 366 x 76 cm

Любимият на потребителите

41USsXli9RS

КУПИ СЕГА

Intex е една от водещите марки в производството на подвижни басейни, защото предлага качествени продукти, които се адаптират към потребителите. Този басейн е един от тези продукти и затова потребителите го обичат.

Това е издръжлив, но лесен за сглобяване разглобяем модел със заоблена форма, 6503 литра воден капацитет и възможност за настаняване на 4 до 7 души на възраст над 6 години.

Когато купувате този модел, получавате басейн с три слоя изключително здрав, ламиниран материал, който ви осигурява възможно най-висока здравина и издръжливост, с PVC брезент , изработен по технологията Super Tough .

Тя може да бъде сглобена само за 30 минути, има много ниска цена и се предлага с и без почистваща машина и в други размери 305 x 76 cm.

Какви са предимствата на разглобяемите плувни басейни?

Това са само някои от предимствата, които можете да имате, когато си купите един от тези надуваеми басейни :

 • Това е по-малка инвестиция: моделите за вкопаване в земята струват много повече, докато тези басейни за гребане са много, много по-евтини. Макар че не са толкова издръжливи, те се сменят лесно и винаги ще бъдат по-достъпни от обикновените, независимо от броя на закупените през годините.
 • Бърза и лесна забава за цялото семейство: просто го поставете, сглобете и веднага го напълнете с вода. Дори при по-големите семейни модели можете да плувате за по-малко от 2 дни с приятелите или семейството си.
 • Свобода на пренасяне и съхранение: страхотното на тези издръжливи пластмасови или метални продукти е, че можете да ги преместите, ако не ви харесва мястото, където сте ги поставили първоначално. Можете дори да го изсушите и да го съхранявате през зимата, за да избегнете повреди от студа.
 • Часове забавление всеки ден: няма нищо по-хубаво от това да играете или да се отпуснете във водата в горещ ден. Преместваемите басейни са най-добрият вариант за тези дни.
 • Те имат уникални приложения: чудесни са за хора с наранявания или такива, които трябва да се възстановят във водата, дори за домашни любимци с проблеми с придвижването, и наистина могат да помогнат за възстановяване след злополуки или наранявания от парализа или артрит. Те могат да бъдат полезни дори за деца с аутизъм, тъй като проучванията показват, че плуването наистина може да им помогне да подобрят състоянието си, а с надуваемия басейн можете да използвате всички тези възможности в уюта на собствения си дом.

Най-добри начини за използване на подвижни басейни

Въпреки че не разполагат с много от функциите на наземните басейни

la-mejor-piscina-desmontable

, тези подвижни и преносими модели могат да бъдат много полезни по други начини, тъй като позволяват да правите упражнения като обиколки в правоъгълен модел или тренировки за съпротива.

Има дори басейни за гребане , които можете да използвате, за да играете с децата си, и други семейни басейни , за да се отпуснете сами или със семейството, или, тъй като има много от тях, които са плитки, така че дори и най-малките могат да се забавляват безопасно .

Можете дори да използвате поплавък и да го поставите в басейна, за да плувате, да трупате тен и да се наслаждавате на слънцето по всяко време.

Има дори хора, които обичат да изграждат дървено пространство около басейна със стълби, водещи до него, за да могат по-лесно да влизат и излизат и да имат място за отдих и почивка край басейна.

Видове подвижни басейни

На пазара има няколко вида надуваеми басейни, и не винаги е лесно да изберем най-добрия за нашето семейство. Затова тук обясняваме какви са различните видове подвижни басейни, за да можете да изберете този, който най-добре отговаря на бюджета ви и на нуждите на вашето семейство:

 • Твърдостенни: тези модели имат стени, изработени от устойчиви материали като алуминий, смола или стомана, а вътрешността е от винил.Те са най-издръжливите разглобяеми басейни, тъй като всъщност могат да издържат толкова дълго, колкото и вкопаните в земята.Обикновено са заоблени или овални, а недостатъкът е, че са по-евтини от другите видове и са малко по-сложни за сглобяване.
 • Метална рамка: Това са конструкции от винилово платно, поддържани от здрав метал, които не само се сглобяват лесно, но и са по-евтини. Те могат да бъдат с квадратна или правоъгълна форма, имат дълъг живот и са лесни за разглобяване и преместване. Тези модели могат да бъдат и доста големи и подходящи за семейно забавление.
 • Лесен за сглобяване: това е друг вид разглобяем басейн, който е доста популярен и уникален. Известен е също като басейн с джанта или лесен за сглобяване, тъй като има джанта, която се надува и се издига, за да поддържа виниловите стени, докато го пълните с вода, те са най-евтините и най-лесни за сглобяване, но са най-малко издръжливи и няма голямо разнообразие по отношение на формите или материалите. Предлагат се с овална или кръгла форма.

Какво трябва да обмислите, преди да купите подвижен басейн

Както винаги, ние ви даваме нашите препоръки, преди да купите даден продукт. Важно е да вземете под внимание всички тези аспекти, за да можете да изберете най-добрия модел надземен басейн за вас и вашето семейство:

 • Идеално време за покупка: цените могат да варират през цялата година, като пиковите стойности са през пролетта и лятото, а най-добрите ниски цени са от октомври и през зимата. Ако разполагате с място за съхранение на кутии, най-добре е да купите една през зимата и да я съхранявате. Само имайте предвид, че ако е повредена, имате само 30 до 60 дни, за да я върнете.
 • Вид на басейна: ако търсите нещо, което е лесно за инсталиране, вземете надуваем модел, но ако искате модел, който ще издържи много по-дълго, и нямате нищо против високата цена или трудността на инсталирането, купете модел със здрава метална рамка или твърди стени.
 • Формата: не забравяйте, че те се предлагат в различни форми. Ако искате да го ползвате за семейно забавление и почивка, всяка форма е подходяща, но трябва да обърнете повече внимание на размера. Ако ви е необходим за упражнения, рехабилитация или плуване, потърсете правоъгълен или квадратен модел.
 • Марки: Най-добре е да търсите по-реномираните производители, въпреки че понякога те са по-скъпи от по-малко известните. Тези по-реномирани компании имат по-добри гаранции и често предлагат аксесоари, резервни части и по-голямо разнообразие.
 • Размер: за да го определите, трябва да знаете колко души ще използват басейна. Ако е само за семейството ви или за случайни приятели, няма да се нуждаете от нещо твърде голямо.
 • Лесен за сглобяване: ако планирате да го сглобите сами за семейството си, най-добре е да купите модел, който е лесен за сглобяване, като например тръбни и надуваеми модели. Не забравяйте, че може да е много неприятно семейството ви да ви чака, а вие да не можете да разрешите проблема, така че ако се притеснявате за това, забравете за стоманените надземни басейни.
 • Безопасност: това е много важно, ако имате деца, затова вземете предвид възрастовия диапазон, за който е подходящ продуктът, който искате да купите. Проверете кутията и етикетите и се уверете, че дълбочината на водата е подходяща за вашите деца. Много подвижни басейни са предназначени за деца на възраст от 4 години, докато други са за деца на възраст от 6 години.
 • Материали: важно е да знаете колко здрав е басейнът, тъй като не искате да се налага сами да кърпите дупки, да купувате резервни части и да харчите парите си през цялото време. Дори да е най-евтиният или най-лесният за инсталиране, уверете се, че материалите са качествени.
 • Какво е включено в комплекта на басейна при закупуването му: търсете модел с комплект за поддръжка на басейна, стълба, пречиствател или дори дозатор за химикали и други аксесоари, които ще са ви необходими в даден момент.
 • Местоположение в дома: преди да вземете решение за вида или размера на басейна, е важно да знаете и къде да го поставите. Потърсете равна площ и я измерете, за да разберете приблизително колко метра трябва да е моделът, който трябва да купите.

Колко дълго може да издържи един разглобяем басейн?

Като цяло разглобяемите басейни могат да издържат между 7 и 15 години, преди материалите и конструкцията да се разрушат. Докато виниловият брезент вероятно ще трябва да бъде сменен след 5 до 9 години употреба.