Надуваем каяк

mejor-kayak-hinchable

Закупуването на най-добрия надуваем каяк за плаване е вълнуващо занимание, но това е процес, който може да ви изпълни със съмнения поради многото фактори, които трябва да се вземат предвид.
Каякът е инструмент, който в повечето случаи се използва за отдих, но също така, ако сте любител на водните дейности или спортовете на открито, ще му дадете други приложения и в зависимост от тях ще изберете най-подходящото за вас.
Има хора, които го използват за приключения в открито море, други предпочитат да правят кратки пътувания, има и такива, които ходят на риболов в него, а някои се отдават на по-екстремни дейности и се впускат в бялата вода.
Вероятно вече знаете какво представлява каякът и какво можете да правите с него, но знаете ли каква е широката гама от видове каяци? Също така, наясно ли сте с употребата или дейностите, които очаквате да извършвате със занаята?

Най-добрите надуваеми каяци

Кой е най-добрият надуваем каяк?

Ако сте стигнали дотук, то е защото сте наясно какво е каяк и какви видове съществуват, но пазарът предлага толкова много, че все още имате съмнения кой да купите.
Като се има предвид, че става дума за надуваем каяк, първото нещо, което трябва да се вземе предвид, е твърдостта на каяка и дали искате да споделяте пътувания или предпочитате да пътувате сами по вода.
Какъвто и да е случаят, тук са най-добрите модели, които можете да имате, със здрава конструкция за един или двама души , с аеродинамични линии, които се държат добре във водата и на вятъра, които плавно текат, а най-хубавото е, че се адаптират към почти всеки бюджет.
Ето най-добрите надуваеми каяци:

1. надуваем каяк Intex Explorer K2

Най-добрият за начинаещи в спорта
41psWwz-Q2L

КУПИ СЕГА

Стабилността, предлагана от този модел, е високо ценена от тези, които се учат на този спорт. Той е двуместен, идеален за споделяне на приключението, като и двете места са регулируеми, надуваеми и удобни.
Устойчивостта на материала позволява използването му в бавни реки, езера или море, но е необходимо да се вземат предвид вятърът или теченията.
Той работи с две независими въздушни камери, които се пълнят бързо с ръчната помпа, включена в покупката, и има въже, което го прави лесен за пренасяне.
Греблата са изработени от алуминий, имат дължина 218 см и средно тегло, което позволява да се справят с тях и да имат необходимата твърдост на инструмента.
Това е продукт, който е добре изработен, с безупречен завършек, а също така е един от най-евтините в списъка и най-добре рефериран от мнението на потребителите .

2. Надуваем каяк Intex Challenger K1

Най-добрият за езера
51dHT84kMpL

КУПИ СЕГА

Това е основен каяк, една седалка идеален за използване в спокойни води. Парчето идва с кил управление и всичко необходимо за навигация, в допълнение покупката идва с комплект за ремонт.
Лодката е изработена от най-добрите материали, които гарантират ефективност, и е предназначена както за любители, така и за професионални ветроходци. След напомпване лодката ще поддържа налягане през целия ден.
Лесно е да се контролира, седалката е широка, необходимо е само да се вземе предвид, че е за максимум 100 кг. Той е с ниска цена, но въпреки това поддържа добро качество и изпълнява правилно функциите си.

3. Надуваем каяк Sevylor Riviera

Най-добрият за напреднали потребители
41O4m7mBEoL

КУПИ СЕГА

Характеристиките на този модел го правят най-подходящ за професионални потребители. Той има пет въздушни камери и манометър за следене на състоянието на каяка, а манометърът ви позволява да знаете точното количество въздух, което ви е необходимо за една бройка.
Едно от предимствата на този модел е, че той се навива на руло и е много компактен, дотолкова, че се превръща в раница и пренасянето му е по-лесно.
От друга страна, системата за пълнене е ефективна, тъй като има двупосочен вентил Boston, който контролира въздушния поток както за надуване, така и за изпускане на въздуха.
Това е каяк с двоен цвят, тъй като е по-голям, може да издържи до 180 кг и можете да го използвате за вас и вашите деца винаги под надзора на възрастен.

4. Bestway Hydro forcé надуваем каяк

Най-добрият за речни приключения
41NmNaeUTDL

КУПИ СЕГА

Аеродинамичните му линии го правят идеален за движение, а освен това има конструкция с прорези, която не позволява навлизането на вода.
Дизайнът е в забележително синьо и сиво с подсилени седалки и ленти, които поддържат облегалката.
Освен това има дръжка на носа за мобилизиране и въжета с нитове за закрепване на конструкцията.
Това е икономичен модел , но ефективен, с ергономично проектирани алуминиеви гребла с големи лопатки, които гарантират успешно задвижване.

5. Надуваем каяк Sevylor Reef 300

Най-доброто за всички видове вода
41FtCOZ45IL

КУПИ СЕГА

Със здрава найлонова конструкция, подсилен под и аеродинамично тяло, това е перфектното кану за използване по реки, морета и езера.
Структурата на тази сграда е различна, освен че е една от най-здравите, тя има прозорец в пода, през който се вижда дъното на морето.
Опакован в багажа си, той тежи само 9 кг, но може да издържи до 150 кг.
Той има над средната цена , но може да бъде достъпен по отношение на качеството и да бъде най-добрата инвестиция, която правите, е каяк.

6. Sevylor Canoe Adventure

Най-изключителното качество
41nhXP3dd2L

КУПИ СЕГА

Отново марката се отличава с още едно кану, с практически същите характеристики като предишното, но вече с някои детайли, които го правят по-добро.
Размерът е по-голям, има три клапана и теглото, което издържа, е увеличено, също така има място в средата на двуместната седалка за дете.
Качеството се изразява в превъзходните материали и в това колко здрав и твърд е той при всяко пътуване.

Какво да търсим в надуваемия каяк?

Надуваемият каяк е много по-достъпен вариант от mejores-kayaks-hinchables-300x163

братята и сестрите си - твърдите каяци, но въпреки това предлага голямо забавление и удоволствие, когато го използвате на езеро или дори на плажа.
Те са също така чудесен вариант, ако искате да спестите място при пътуване и има голямо разнообразие с различни характеристики, от които можете да избирате, а за да намерите най-добрия, е важно да разгледате факторите, които трябва да притежава всеки добър надуваем каяк:

Материали:

Материалът, от който е изработен каякът, е една от най-важните характеристики, които трябва да се вземат под внимание и от които могат да бъдат изработени тези практични лодки:

Hypalon:

Този материал е известен с доброто си качество, тъй като присъства в надуваемите каяци с по-фини покрития и е синтетичен каучук, който предлага предимства като издръжливост и защита срещу външни фактори като атмосферни условия, химикали и UV лъчи.

PVC:

Това е идеалният вариант, ако разполагате с ограничен бюджет за вашия каяк, тъй като това е пластмасов материал, получен от химическата комбинация на въглерод, водород и хлор, който е по-евтин, но има високо качество.

Нитрил:

А от друга страна, има каяци, изработени от нитрил или нитрилон, който е екологично чист материал, много устойчив и работи перфектно при по-студен климат.

Тегло:

Това е част от оборудването, което ще вземате на пътувания, с кола или при походи, затова е важно да обърнете внимание на теглото му, което се препоръчва да бъде леко за по-лесно транспортиране.
Трябва да имате предвид, че по-тежкият каяк ще бъде изработен от по-твърди и по-дебели материали, което ще го направи много по-устойчив на пробиване.

Седалки за каяк:

Трябва да търсите варианти за каяк, които ви предлагат качествена и удобна седалка, тъй като от нея зависи маневреността и способността за движение, която ще имате при използването му.

Аксесоари за каяк:

Добрият каяк трябва да включва различни аксесоари, които са необходими за използването му, като гребла, помпи за надуване и дори комплекти за ремонт, което ще ви спести необходимостта да ги купувате отделно.

Преносимост:

Освен теглото, преносимостта или размерът на каяка също е фактор, който трябва да вземете предвид, особено ако планирате да го използвате по време на ваканционни пътувания или излети на открито, където трябва да спестите възможно най-много място.
Затова погледнете размера на каяка, когато не е надут, за да знаете колко място ще заема в багажа ви.

Капацитет за пътници:

Ако планирате да използвате каяка си с приятели или със семейството си, по-добре е той да има няколко места, като можете да намерите модели с капацитет до трима души.
Каякът с повече места ще бъде малко по-труден за маневриране, но ще има по-добра стабилност и ще можете да си поделите работата по гребането, а дори ще имате място да вземете домашния си любимец, което е идеално, ако имате куче с приключенски дух.

Управление:

Ако сте начинаещ каякар, най-добре изберете къси и широки модели, тъй като те са по-добре управляеми и обикновено се предлагат като едноместни.
Ако сте по-опитни, можете да се насочите към модел с няколко стълба, който, въпреки че е малко по-труден за маневриране, ще бъде идеален, за да вземете със себе си повече хора.

Разходи:

Цената на един каяк може да варира в зависимост от неговите характеристики, аксесоари, размер и материал, така че трябва да имате предвид колко сте готови да похарчите за качествено оборудване.
Въпреки че цената не трябва да бъде решаващ фактор при избора на модел, тя може да се превърне в показател за това кой е издръжлив вариант, който ще си заслужава всяко евро от инвестицията ви, вместо да изберете евтин каяк, който ще издържи само няколко пъти, преди да се развали.
За да изясните всички съмнения, които може да имате, продължете да четете за най-популярните видове каяци и практиките на всеки модел:

Видове каяци

Каяк за отдих:

Той е един от най-общите и служи за различни практики. tipos-de-kayaks-225x300

Те обикновено са затворени и се препоръчват за начинаещи. Използва се особено в спокойни морета, леки реки или езера.

Самостоятелен каяк:

Те са и най-често използваните за туристически пътувания или за каране на деца: използват се на плажове, езера или в спокойни води.

Начален каяк:

Стабилността, която те предлагат, е както се очаква да даде първите импулси във водите, и в случай на падане е лесно да се върне на седалката.

Морски каяк:

С тези канута можете да удължите разстоянията и да направите пътуванията си по-дълги. Средният размер на тези куфари е 5 м и те имат отделения, в които можете да носите всичко необходимо.

Риболовен каяк:

Няма какво да се каже, може би това е най-простият модел, но се изисква известно пространство за съхранение на риболовни принадлежности.

Речен каяк:

Това е за напреднали каякари. Те са големи канута с конструкция, която позволява скокове, триене, падане или внезапни движения. Използва се в бурни води с течения и скокове на средно ниво.

Каяк Крийк:

Подобно на Riverrunning, но може да издържа на по-големи скокове и предлага по-голяма маневреност.

Каяк 'Squirt':

Същият за екстремни спортове и бурни води, но дизайнът е с малък обем, по-дълъг и по-плосък.

Playboat Kayak:

Това е модел за сърфиране или свободен стил, който обикновено се използва на фиксирано място за извършване на маневри с вълна, тренировки или шоу.

Слалом с каяк:

Използва се за състезания, обикновено по река със скорост над 2 km/h.

Разглобяем каяк:

Идеален за тези, които карат каяк, но нямат място за твърд каяк . Обикновено те са по-бавни, но вършат работа.

Каяк с пътека:

Те са леки и тесни и се използват предимно в езера, пътеки или спокойни реки.

Kayak polo:

Използва се за водна топка

Kayak polynesia:

Европейски каяк, предназначен за състезания

Kayak polo:

Европейски каяк, предназначен за състезания.

SUP каяк (Stand up paddle surfing):

В него няма място за сядане, управлява се изправен.
Както виждате, списъкът е обширен, но в тази статия ще се съсредоточим върху надуваемите каяци , тъй като те са идеални за начинаещи, както и предлагат различни форми на отдих или възможности за обучение на потребителя.

Предимства на надуваемия каяк

Сред толкова много видове лодки тези се отличават най-вече с това, че са сгъваеми и лесни за транспортиране, както и за намиране на място за тях у дома.
Твърдият каяк, който е със средна дължина над 300 см, може да бъде малко труден за поставяне, но надуваемите каяци, които са сгъваеми и обикновено включват чанта за носене, улесняват съхранението им дори в шкаф.
Надуваемите лодки могат да бъдат и най-добрият вариант за любителите, защото освен че са приложими за почти всички производни на каяка и ако не обичате да гребете, можете да ги намерите с педали.

Предимства на надуваемия каяк

  • Те са преносими и леки.
  • Те са многофункционални.
  • Бързо надуване и изпускане на въздуха.
  • Те са по-евтини от твърдите каяци.
  • Те са устойчиви и издръжливи
  • Поддръжката им е лесна
  • Не е необходимо да сте експерт, за да боравите с тях

Въпроси преди покупка

Ако вече сте си избрали модел каяк, идеално е да си зададете следните въпроси и да сравните резултатите с характеристиките на избрания от вас модел, за да сте сигурни, че това ще е най-добрият вариант за вкъщи и за пътуванията ви.

Колко често ще се използва?

Добър начин да разберете колко е идеално да инвестирате в каяк е честотата, с която ще се използва, тъй като модел, който е предназначен за честа употреба, трябва да има отлично качество, защита срещу пробиване и стабилност при контакт с вода, като по този начин ще бъдете в безопасност, когато го използвате.
От друга страна, ако каякът ще се използва спорадично или само за забавление, можете да изберете по-основни модели.

Ще пътувате ли сами или с придружител?

Вече знаете, че има модели каяци с повече от една седалка, което ви дава възможност да пътувате с придружител по време на вашето гребно приключение, така че е важно да вземете това предвид.
На пазара има и конвертируеми модели, които са идеални за пътуване сами или с компания, което е отличен вариант, ако искате да имате и двете възможности в един и същи каяк.

Какво тегло можете да носите?

Ако обикновено правите тези пътувания сами, вземете предвид теглото на каяка, тъй като той трябва да е достатъчно лек, за да можете да го носите сами.
Но ако имате помощ, можете да изберете по-тежък каяк, който ще бъде по-устойчив, тъй като материалите му са по-дебели.

Какъв капацитет на пренасяне ви е необходим?

Каякът има товароносимост, т.е. ограничение на теглото, което може да издържи, и това е сборът от хората на борда, плюс багажа или инструментите, които носите, така че е необходимо да имате приблизително тегло при пътуванията си и то да бъде сравнено с ограничението, което може да издържи.

В какъв вид вода ще се използва?

Вземете предвид мястото, където ще използвате каяка, тъй като каякът, предназначен за спокойни води на езеро, няма да има същата устойчивост като този за реки с по-силни течения, което може да доведе до опасна ситуация, така че е необходимо да използвате оборудване, подходящо за средата, в която ще се използва.

При какви метеорологични условия ще се използва?

В зависимост от модела на каяка, който сте избрали, има варианти, които са идеални за дъждовно време, тъй като имат прикрепена към каяка пола, която се регулира на гърдите, което поддържа тялото ви по-сухо и ви предпазва от студа.
А ако сте на място с високи температури, има модели, които позволяват лесно излизане от каяка и влизане във водата, което е чудесна идея за намаляване на жегата.

Нуждаете се от каяк с автоматично отводняване?

Тези каяци са идеален вариант за реки с бързи течения, тъй като имат отвори в дъното, които позволяват на водата да преминава през тях, като я предпазват от навлизане в лодката.
Но ако планирате да използвате каяка си в по-спокойни води, автоматичната дренажна система няма да е толкова необходима.

Кану-каяк или по-затворен модел?

Кану-каякът ви позволява да гребете седнали и на определена височина от водата, докато затвореният модел е по-близо до водата. Изборът между едното или другото зависи от вашите вкусове и предпочитания.

Гребане с надуваем каяк срещу гребане с твърд каяк

Ако сте гребали с твърд каяк, няма да ви е трудно да го направите и с надуваем, тъй като те работят по същия начин, но трябва да вземете предвид, че първите ще бъдат малко по-малко стабилни от твърдите, което не бива да е причина за притеснение, тъй като качественият модел ще бъде достатъчно безопасен за навигация.

Стъпки, които трябва да предприемете, преди да закупите надуваем каяк

Ако сте малко несигурни относно закупуването на надуваем каяк, тъй като никога не сте имали опит с гребане с такъв, не трябва да се притеснявате, тъй като има начини да се гарантира, че инвестицията ви ще ви остави напълно удовлетворени и няма да съжалявате за взетото решение.

Опитайте с каяк:

Ако сте ентусиазирани за тази дейност, но не сте имали досег с каяк, можете да наемете такъв, за да го изпробвате и да разберете дали наистина искате да продължите.
Съществува и възможността да плавате с приятел, който притежава каяк, тъй като някой с опит ще може да ви даде съвети, трикове и препоръки, които можете да приложите на практика веднага щом се сдобиете със собствено оборудване за гребане.

Не забравяйте уроците по каяк:

Най-добрият начин да се научите е да ползвате помощта на професионалист в областта, който ще ви даде най-добрите техники за използване на каяка, а освен това ще се чувствате по-уверени, ако имате известна практика, преди да направите инвестицията си и да излезете на вода за първи път, така че някои уроци по каяк са отлична идея.

Четенето на ревюта и гледането на видеоклипове е чудесна идея:

Интернет е чудесен инструмент за самообучение, където можете да намерите много полезна информация, която ще ви помогне при започването на нова дейност, дори и при каякинга.
Можете да намерите различни видеоклипове и ревюта от други хора, които чрез своя опит могат да ви дадат съвети и техники, които можете да приложите в новия си надуваем каяк, както и да ви помогнат много, когато става въпрос за избор между един или друг модел.

Сравнете спецификациите:

И като стана дума за избор, когато дойде време да вземем решение кой е най-добрият надуваем каяк, който можем да намерим на пазара, той може да стане напълно непосилен, тъй като има много модели, които могат да се адаптират към вашите нужди.
За да откриете идеалния каяк, трябва да разгледате неговите спецификации и това, което предлага, да вземете предвид не само достъпната цена, но и всички негови характеристики, аксесоари, дизайн и капацитет, само така ще можете да намерите варианта, който напълно отговаря на това, което търсите.
Бихте искали да прочетете и: Идеи за подаръци за каякари