настолни игри за възрастни

mejor-juego-de-mesa

Малко неща превъзхождат преживяването да се насладите на момент на здравословно забавление със семейството и приятелите, затова днес искаме да ви разкажем за най-добрата настолна игра за възрастни, класическа и идеална алтернатива за вечер на споделено забавление, без да се налага да напускате дома си.

Трябва да намерим баланса между изпълнението на задълженията и удоволствието от свободното време.Ако успеем да съчетаем тези два принципа, ще ни бъде по-лесно да водим пълноценен и хармоничен живот.

От началото на историята човекът се е стремял да има моменти на удоволствие и забавление, настолните игри са родени с човека и историята го подкрепя, в руините на древен Египет е намерена първата игрална дъска, позната на човека, тя е кръстена с името ' Senet '.

Много учени твърдят, че Китай е родното място на първата игра с карти в историята, около 1000 години преди Христа, която има сходство с познатото ни днес домино.

Въпреки че историята може да е завладяваща, в момента живеем в свят, в който забавлението е свързано почти изцяло с технологиите, мнозина обичат да играят от мобилен телефон, компютър, таблет или директно да взаимодействат с цифрови станции за игри, но знаем, че има много хора, които също като нас споделят специална привързаност към класическите и традиционните настолни игри, затова днешната ни статия е посветена на вас.

Най-добрите настолни игри за възрастни

Коя е най-добрата настолна игра за възрастни?

На днешния пазар можете да намерите голямо разнообразие от настолни игри за възрастни, те са толкова много и толкова различни, че някоя от тях със сигурност ще привлече вниманието ви.

Как може да не ги обичаш? Ако те са забавлявали човечеството в продължение на векове, адаптирайки се към всяка възраст, помагайки ни да работим в екип, да усвояваме нови знания и стратегии, развивайки двигателните ни умения, паметта, самочувствието, концентрацията, давайки ни много ползи и добри преживявания, които да запомним.

За да ви помогнем да изберете този, който най-добре отговаря на вашите интереси и личностни характеристики, сме подготвили селекция от най-добрите 6 опции, сравнителен списък, така че да имате цялата необходима информация на една ръка разстояние, преди да направите своя избор.

Ето и най-добрите настолни игри за възрастни :

1. настолна игра за възрастни Катан

41qVBMNOfuS

КУПИ СЕГА

Катан показва на потребителя вселена, вдъхновена от средновековната история, дъската представлява остров, пълен с природни ресурси, а играчите са заселниците на тази територия.

Играчите трябва да се изправят пред предизвикателството да създадат първо селище, да използват ресурсите на острова, да го превърнат в село, а по-късно, ако късметът е на ваша страна, и в град.

Това е игра, която перфектно балансира стратегия и шанс, играта е с приблизителна продължителност от 75 минути и може да се играе от 3 или 4 души, общото мнение на общността на потребителите е, че Катан е един от най- забавно и вълнуващи настолни игри можете да намерите.

Играта е създадена за първи път в Германия и от създаването си досега е продадена в повече от 2 милиона копия по целия свят, тъй като е достъпна възможност за забавление за всеки, което я превръща в любима.

2. настолна игра Риск на Hasbro

Популярната настолна игра е произведена от Hasbro и е вдъхновена от големите завоевания на територии по света, нейната дъска ви дава възможност да планирате стратегии, да участвате в битки и да доминирате над света.

Когато го купите, ще си вземете у дома дъска с отлично качество, в която броят на играчите е от 2 до 5 наведнъж, всеки ще има 1 армия, която включва: 12 кавалерийски войници, 8 артилерийски войници и 40 пехотинци, освен това играта идва с 56 колоди карти, включително 12 карти със специални мисии и 5 зара.

Има три различни режима на игра, така че винаги можете да се забавлявате, един от тях е предназначен за начинаещи, състоящ се от кратка и забавна игра, за да се научите и да приложите на практика тактиката на завладяване, друг режим е предназначен за експертни играчи и накрая режим 'глава срещу глава', предназначен само за 2 играчи, така че да можете да премерите силата, стратегиите и интелигентността си, когато целта е да доминирате в света.

3. Забавна игра за възрастни Perplexus Original

51X7-bRcSGL

КУПИ СЕГА

Ако търсите супер оригинална и забавна игра, предназначена да се ползва както от възрастни, така и от най-малките членове на семейството, от 6 години нагоре, тъй като ще им помогне да развият двигателните си умения, концентрацията и постоянството.

Дизайнът ни представя структурата на лабиринт вътре в прозрачна сфера, нашата цел ще бъде да се движат през препятствия и сложни пасажи малък метален мрамор, тя има 3 фази, всяка от които представя на играча с по-високо ниво на трудност.

Той има приятен и привличащ вниманието многоцветен дизайн и е доста лек - тежи само 340 грама. Когато я играете и постигнете целта, ще преодолеете повече от 100 препятствия в 3D лабиринта, тя е много забавна, а най-голямото предимство от всички е, че ще тренирате координацията си, докато се забавлявате.

4. Настолни игри за възрастни Кой кой е? Екстра

612haghwsUL

КУПИ СЕГА

Това е електронна версия на класическата игра 'Кой кой е? където целта е да разберете кой е тайният герой на противника ви, като задавате въпроси.

Играта ни представя широка и разнообразна гама от герои, от които да избирате, плюс тази версия идва с 2 режима на игра, класически и традиционен начин, известен на всички, плюс друг режим, където можете да добавите фактора време, светлина таймер, който намалява времето за реакция на всеки кръг.

Играта е с много практичен и прост дизайн, когато става въпрос за съхранение на компонентите, тя е лека и заема малко място, така че можете да я вземете навсякъде, когато пътувате на почивка или когато решите да я вземете на семейството и приятелите си, тя работи с батерии ААА, снабдена е с музика и забавни звукови ефекти, които оживяват цялото преживяване за малчуганите у дома.

Тя е икономична и с добро качество, ако решите да я купите, ще придобиете игра с голяма образователна стойност, тъй като играейки с нея, децата подобряват уменията си по математика, писане, четене и пространствено виждане.

5. Настолна игра Monopoly Classic

51+s744ufRL

КУПИ СЕГА

Една от най-популярните и най-добри настолни игри в историята, Monopoly, е владетел на всички семейни игри , а също и най-евтината игра в нашата селекция.

Целта на играта е да придобивате, продавате и разменяте имоти, представени на дъската, докато не придобиете всички налични улици и не доведете противниците си до разорение.

Това е стратегическа настолна игра, играчи от 2 до 8, което я прави идеалната алтернатива за забавление с приятели и семейство.

Ако решите да си купите тази настолна игра, ще получите на ниска цена класическата версия на играта, но с екстра, тъй като включва нов жетон за играчите с фигурата на котката, също така идва с висококачествена дъска, набор от билети за различни номинации, къщи, хотели и разбира се палубите със специфичната информация за всеки имот.

6. настолна игра за възрастни Dixit

51MH8gdbZhL

КУПИ СЕГА

Това е оригинална и изобретателна настолна игра, в Dixit играчите се предизвикват един друг с творчески описания на скритите карти , след като разшифроват кое описание може да е правилното, те ще гласуват, за да открият коя карта отговаря на описанието, като печелят точки за играта си, ако се окажат прави.

Всяка игра е с приблизителна продължителност от 30 минути до един час, броят на играчите е 3, а максималният - 6.

Това е не само настолна игра, но и произведение на изкуството, тъй като предлага на играчите уникални тестета карти с красиви илюстрации, които служат като източник на вдъхновение.

Dixit също има голяма образователна стойност, когато играете е необходимо да оставите въображението си да се развихри, тя е идеална за тези, които имат някои трудности в четенето с разбиране или за преодоляване на езиковите бариери, тъй като не включва четене на текстове

Играта идва с дъска, карти за гласуване и 84 илюстрирани карти.

Настолни игри за възрастни, отвъд забавлението

juego-de-mesa-para-adultos

Вярно е, че има обща представа за забавни настолни игри, въпреки че те са маскирани като проста и здравословна форма на забавление, те са много повече от това.

Настолните игри са дълбоко свързани с остротата на ума, уменията за разбиране, бързата реакция на стимулите и стратегическото мислене - все познавателни умения, които ще бъдат укрепени от играта пред дъската, но си струва да се подчертае ценната роля, която те играят за двигателното и мозъчното развитие на децата .

Много настолни игри благоприятстват развитието и контрола на двигателните умения при малките деца, тъй като ги карат да работят върху контрола на мускулите на ръцете и дланите, като същевременно засилват координацията между зрението и движението на ръцете.

Споделените настолни игри ще помогнат на детето ви да развие умения за общуване, добра способност за работа в екип и да се справя отрано с преодоляването на препятствия и предизвикателства, като му вдъхнат чувство за независимост и увереност в себе си.Играта на настолна игра може да бъде идеалната възможност да научите децата си как да се справят конструктивно със загубата, като допълнително укрепите техните емоционални и социални умения.

Ако искате да дадете на детето си нещо, с което да се забавлява, и същевременно да допринесете за цялостното му развитие като личност, най-добрият вариант, който можете да изберете, е настолна игра.Те продължават да дават тон на събиранията на семейството и приятелите, без да излизат от мода, независимо от това колко години са с вас, а когато дойде времето, ще бъдат отлично наследство, което да оставите на внуците си.

10 Ползи от настолните игри

Прекарването на малко време в забавление, споделяйки любимата си настолна игра със семейството или приятелите, може да осигури безброй ползи за здравето.

Тези игри са много повече от забавление, така че изтупайте праха от тези, които вече имате вкъщи, или излезте и си купете тази, която най-много ви завладява.Така не само ще се забавлявате и ще създадете приятни спомени, но и ще осигурите баланс и благополучие в живота си.

Информацията е сила! Ето защо създадохме за вас селекция от 10 предимства на настолните игри :

  • Забавлявайте се и се чувствайте добре

617-BVMij1L

Когато се забавлявате, тялото ви отделя хормони на щастието, известни като ендорфини, невротрансмитери, които имат болкоуспокояващи свойства и които ви предразполагат към оптимистично и положително емоционално състояние, за да се свържете по хармоничен начин с тези, които обичате, усмихвайки се и забавлявайки се с приятелите и семейството си, винаги ще бъдете здрави.

Понякога се оставяме да бъдем увлечени от рутината и отговорностите на деня, като отхвърляме част от качественото време, което споделяме като семейство.Каним ви да разчупите този модел.Споделянето на настолна игра може да бъде идеалният повод да прекарате време с любимите си хора и да укрепите връзките, които ви обединяват.

  • Когнитивни умения и памет

51o5XZoD7+L

Важно е да тренираме мозъка си, за да го запазим здрав в дългосрочен план, а настолните игри са отличен вариант за постигане на тази цел, независимо на каква възраст сте, те ще бъдат полезни за деца за развиване и укрепване на двигателните и когнитивните им умения, а за по-възрастните хора могат да се превърнат в идеалното средство за трениране на паметта и остротата на ума, предотвратявайки заболявания.

  • Намаляване на риска от психично заболяване

Това е може би най-голямата полза от настолните игри - играейки ги често, вие намалявате риска от психично заболяване, когато достигнете по-напреднала възраст, тъй като излагането на умствени предизвикателства ще поддържа мозъка ви буден и здрав.

  • Намалява кръвното налягане

Ендорфините, които тялото ви отделя, когато се забавлявате, носят отлични ползи за цялото ви тяло, благодарение на тях мускулите ви се отпускат, а кръвта циркулира свободно, поради което кръвното ви налягане се регулира, понижавайки се до нужните нива, като по този начин се избягва рискът от сърдечносъдови заболявания.

  • Ускоряване на реакцията на дразнители

51a3CP3fvqL

Научни изследвания показват, че хората, които прекарват време в игра на настолни или дигитални игри, имат много по-бърза реакция от останалата част от населението.

Стресът е мълчалив враг, който оказва отрицателно и дълбоко въздействие върху здравето и благосъстоянието ви, трябва да се борите с него по правилния начин, а настолните игри са една от най-здравословните и ефикасни алтернативи в тази област, тъй като са лесен инструмент, достъпен за всеки, за да се отпуснете и да се насладите.

  • Укрепва имунната ви система

Изпитването на положителни чувства на радост, съпричастност и любов е отличен начин да укрепите имунната си система.Настолните игри ви дават възможност да събудите всички тези чувства, като прекарате добре с любимите си хора, така че следващия път, когато ви е малко студено, изтупайте любимата си игра и се забавлявайте.

  • Помага за развитието на децата

Настолните игри играят много ценна образователна роля в цялостното формиране на деца, тъй като те не само помагат за развитието на умствените умения, но и ни предоставят отличен повод за деца да укрепят комуникативните, социалните и емоционалните си умения.

  • Терапевтични процедури

Настолните игри са отлично терапевтично средство за деца, възрастни хора и хора с физически или умствени увреждания, чрез което те могат да подобрят и развият основните двигателни умения, координацията, пространствената и зрителната интелигентност. Те са идеалният инструмент за съживяване на нервните и мускулните функции на нашия организъм.

Къде да купя настолни игри за възрастни?

От малък квартален магазин, в който дори се продават вестници и списания, може да има някои, но ако имате нужда от голямо разнообразие, отидете в големи търговски центрове като Carrefour, El Corte Inglés или Alcampo.

Един от интернет сайтовете с най-голямо разнообразие от игри за сътрудничество, състезателни и забавни игри е Amazon, като предимството е, че пристига за кратко време на прага ви.

Топ 10 ролеви и стратегически настолни игри за възрастни