Настолни лампи

mejores-lámparas-de-escritorio

Всеки се нуждае от светлина за работа или четене и затова си струва да разгледате евтини настолни лампи. Този на пръв поглед обикновен предмет може да ни изненада със значението, което добрият избор може да има за ежедневната ни работа.

Всъщност, тъй като не е никак лесно да се намери подходящата температура на светлината за различните дейности, които могат да се извършват с нея, новите сензорни технологии ни позволяват да избираме между много нива на яркост и интензивност, така че да не уморяваме очите си и да се адаптираме към собствения си вкус.

След като видите тези малки светещи скъпоценни камъни, ще ви се прииска да изхвърлите старите си, които за кратко време ви правят слепи и уморени.

Най-добрите настолни лампи

Коя е най-добрата настолна лампа?

Тънки и много модерни, тези светулки за включване не само ще ви дадат светлина, както сте свикнали да виждате, но и ще предоставят много атрактивни и полезни допълнителни функции. Системата за сензорно управление ви позволява ръчно да изберете желаната яркост или да следвате съветите, дадени върху продукта и в ръководствата за потребителя. Независимо дали искате да четете, да учите, да се отпуснете или просто да спите, има различни начини да го направите. Нека ги разгледаме.

Ето и най-добрите настолни лампи:

1. дървена настолна лампа DL1004EUW на Tomons

Лесна за използване и съхранение

31VAHWTY65L

КУПИ СЕГА

С много приятен дизайн, за да се постави в кабинета или в спалнята, тази лампа ще ви осигури правилното осветление, както за работа в офиса, така и за четене през нощта.

Той има елегантни покрития и семпъл дизайн, които го правят едновременно минималистичен и привлекателен. Ъгълът му на осветяване може да се регулира по два различни начина, което улеснява и съхранението му.

Той има система за LED осветление с надеждна схема, съвместима с крушки 110 и 240 V.

2. LED настолна лампа Hihigou

Защитава очите, като предотвратява умората на очите

41IEagQx3VL

КУПИ СЕГА

Снабдена с литиева батерия с капацитет 1800 mA и гъвкаво рамо, за да я регулирате към всяко пространство, тази лампа е много подходяща за всякакъв вид дейност, от слабо осветление до използването ѝ за часове четене.

Той е многофункционален и има четири режима на четене: учене, релаксация, деца и сън, като всеки от тях осигурява различни нива на яркост, което помага за предотвратяване на умората на очите.

Той има висока енергийна ефективност, ще ви спести 75% енергия. Работи с USB порт.

3. Настолна лампа Aigostar

31Bo-DOQNsL

КУПИ СЕГА

Най-съвременен предмет на бюрото ви. Червена и мощна, благодарение на енергоспестяващата си крушка, тя ще добави нотка модерност и стил в кабинета ви.

Характеристики :

 • 5W LED крушка. Максимална мощност за максимална икономия. Освен това има невероятен живот от до 50 000 часа. Именно това гарантира този енергийно ефективен A-образен елемент.
 • Стилен и модерен дизайн. Благодарение на гъвкавостта си врата може да се поставя в различни позиции.
 • Можем да избираме между 3 интензивности на светлината в зависимост от това какво трябва да правим и в каква среда се намираме.
 • Светва благодарение на сензорна система.
 • Той не се нагрява, така че няма да се страхуваме, че ще изгорим ръцете си, ако искаме да го държим отгоре.

Какво ни харесва

 • Той има дълъг живот и дори при нисък интензитет дава много светлина.

Това, което не ни харесва

 • За да го изключим, първо трябва да преминем през другите степени на интензивност на светлината.

4. LED лампа TaoTronics

Това не е просто лампа. Това е истинско технологично изживяване, което ще ви смае. Дизайнът е пространствен, а функциите са многобройни и разнообразни. Включете електронните си устройства благодарение на USB порта и си легнете спокойно: той обича да се изключва сам.

Характеристики :

 • Предлага се в черно и бяло, с малка разлика в цената. Най-елегантният за вашата спалня.
 • Той има истински сензорен компютър, който ви позволява да регулирате интензивността на яркостта и да изберете режима: четене, учене, релакс и сън.
 • Натиснете бутона за 60 м, за да активирате таймера, така че да можете да го изключите от разстояние, без да ставате.
 • Той има USB порт за мобилния ви телефон.
 • Гъвкавата му шийка, заедно с главата, може да се регулира, за да се достигне желаният ъгъл на осветяване.
 • Система за управление чрез докосване, бъдещето в една обикновена лампа.
 • LED крушка за голяма икономия на енергия.

Какво ни харесва

 • Режимите, таймерът, основата със сензорни бутони, USB портът, всичко!

Какво не ни харесва

 • Пластмасата може да изглежда малко крехка.

5. COOCHEER

31L2thLIotL

КУПИ СЕГА

Висококачествени материали в този Coocheer, чийто дизайн е подобен на предишното предложение. USB порт, таймер и четири режима на работа върху широка и стабилна основа. Видът на светлината предпазва очите ни, гарантирано.

Характеристики :

 • Модерен и основен дизайн. Изглежда чудесно до компютъра ви.
 • 15W LED крушка не само пести енергия, но и предпазва очите ви.
 • Гъвкава шия и глава.
 • Благодарение на малкия сензорен екран можете да избирате между 4 режима: четене, учене, релакс и сън.
 • Освен това може да се регулира интензивността на яркостта.
 • Ако искате да си легнете, но все пак имате нужда от малко светлина, изберете 60-минутния таймер.
 • Не се отделяйте от мобилния си телефон, дори когато учите; можете да го зареждате в скъпоценната си лампа благодарение на USB порта.

Какво ни харесва

 • Светлината е равномерна и температурата може да се регулира.

Това, което не ни харесва

 • Когато е изключен, има малка червена лампичка, която може да бъде дразнеща.

6. настолна лампа TaoTronics LED 7W Flexo Desk Lamp

Елегантно и елегантно, това ще бъде вашият спътник за четене. Високата и гъвкава шийка на лампата ни осигурява яркост със 7 нива на интензивност. Трябва само да изберете.

Характеристики и функции:

 • Основа от твърда пластмаса и регулируема шийка. Перфектно се регулира и остава в желаната позиция.
 • Нейната LED крушка осигурява равномерна и екологична светлина; помислете и за очите си благодарение на защитния панел, който ще намали нивото на умора.
 • Продуктът се предлага с ръководство за употреба, захранване, гаранция и кърпа за почистване - неочаквана и много полезна подробност.

Какво ни харесва

 • Той е малък, но върши работата си добре и има достатъчно мощност.
 • Цената е страхотна, защото идва със задължителни функции като ориентация на врата и регулиране на яркостта.

Какво не ни харесва

 • Той няма всички функции на по-големия и по-евтин модел, като например таймера.

7. Led Usb лампа August LEC215

31zYQPSY9FL

КУПИ СЕГА

Затъмнение. И изпит утре. Ако сте обсебени от това изображение, трябва да се отдадете на най-новото ни малко бижу на светлината. Благодарение на вътрешната си акумулаторна батерия може да се използва, без да се свързва с електрическата мрежа. Интензивността се регулира, а гърлото се променя и движи, докато се затвори напълно.

Характеристики и функции:

 • Бял или черен, той има модерен и хармоничен стил и линии.
 • Работи в два режима: включен към електрическата мрежа или самостоятелно, благодарение на литиевата си батерия.
 • Време за работа: 3,5 часа. Същото време е необходимо и за зареждане.
 • Лека и мощна, тя има регулируема директна светлина с няколко нива на интензивност.
 • Светодиодната крушка има технология, която ни позволява едновременно да пестим и опазваме околната среда и да уморяваме по-малко очите си.

Какво ни харесва

 • Той е малък и можем да го вземем навсякъде, без да се нуждаем от щепсел.
 • Благодарение на конструкцията си с пълно заключване е лесен за транспортиране.

Какво не ни харесва

 • Батерията е толкова добра, че бихме платили малко повече за повече функции.

Настолни лампи: нашите съюзници в областта на здравето и декорацията.

За какво е полезна настолната лампа?

Рядко се спираме, за да уточним кои са необходимите елементи, които трябва да имаме на работното си място, за да направим работния си ден печеливш. Един от тези инструменти е настолната лампа - елемент, който ни помага да работим ефективно, без да нарушаваме зрението, стойката или концентрацията си.lámparas-de-escritorio-calidad-precio-300x198

На пазара има много интересни възможности, но трябва да знаете, че това осветително устройство трябва да отговаря на определени характеристики, за да можете да създадете подходяща среда, която да се адаптира към задачите, които ще изпълнявате.

Този тип лампи са проектирани с цел осигуряване на пряка и изключителна светлина върху малка повърхност, а не за осветяване на цяла площ. Те се поставят на фиксирано място, за да ви позволят да четете, пишете или работите на лаптопа си, без това да влияе на зрението ви.

Те също така са чудесен съюзник, за да осветите малко леглото си, за да отидете до тоалетната в полунощ или да се справите с друга ситуация, която го изисква.

По същия начин тези елементи на интериорния дизайн служат като допълнение към осветителното оборудване или декорите. Възможно е да настроите голяма стая с мощни светлини във всеки от ъглите ѝ, но с включването на тази настолна лампа можете да я използвате само в специални моменти, за да не хабите крушките, с които разполагате в района.

Има хора, които се стремят да придадат елегантност и отличителност на библиотеката или на малка част от дома с поставянето на настолна лампа и често не я използват, въпреки че тя може да бъде многофункционална.

Видове настолни лампи

Люлеещо се рамо:

Настолна лампа с люлеещо се рамо е тази, която ще ви позволи да насочите светлината към желаното място, за да концентрирате повече яркост и острота. Обикновено шията или тялото на лампата може да се премества във всяка посока, за да се регулира и фокусира върху зоната на интерес.

Те са много търсени за работа на маси за рисуване, проектиране или шиене. Те се препоръчват за хора, които могат да прекарват часове наред в работа, през деня или през нощта, и се нуждаят от осветление, което не натоварва или насища очите им.

Регулируеми:

Възможно е да има сходство с предишния. Но в този случай става въпрос за сгъваемите настолни лампи, които могат да се регулират нагоре или надолу. Те са малко механични и се управляват с предпазни щифтове, така че да се поддържа избраната посока или височина. Можете да го наречете роботизиран модел.

Батерия или алтернативно електрозахранване:

Както знаете, електрозахранването е област с много алтернативи. Настолните лампи могат да бъдат включени в контакт, за да работят, докато други използват батерия или друг енергоспестяващ източник на енергия. Съществуват някои супермодерни модели настолни лампи, които се включват към USB порта на лаптопа. Обикновено те могат да бъдат конфигурирани да се включват и изключват. Този тип елементи често се използват в офиси или учебни помещения.

Изход / включено зарядно устройство:

Настолната лампа със зарядно устройство е донякъде модерен безжичен вариант, който се свързва със смартфони. Това е отличен избор, който ще ви избави от заплетените кабели, които висят около работното ви място. За да направите тази покупка, трябва да се уверите, че мобилният ви телефон позволява сдвояване за безпроблемно зареждане.

Настолна лампа Органайзер:

Този тип лампа отговаря на многофункционален дизайн, тъй като основата ѝ позволява организирането на някои малки офис елементи, като например: телбоди, закопчалки, моливи, гумички, малки бележки и др. Обикновено те са много търсени за работните места на студенти или шивачки.

Настолна лампа с лупа:

Те са идеални за използване при задачи, които изискват прецизност и изключителна яснота. В салоните за красота обикновено се използват увеличителни лампи за процедури, които изискват прецизност при прилагането на даден продукт или процедура. Зъболекарите, маникюристите и дерматолозите са някои от специалистите, които винаги имат такива лампи на работните си места.

Настолна лампа с кука или щипка:

Ако търсите семпла лампа, това е добър вариант. Можете да го прикрепите с помощта на щипка или винт към ръба на повърхността, където искате да има осветление. Лесно се монтира и демонтира.

Стилове настолни лампи

Традиционна лампа:

Традиционната настолна лампа има класически или традиционни линии и материали. Обикновено те се състоят от кръгла основа, подвижно рамо и рефлектор с крушка. Можете да намерите широка гама от цветове и размери.

Модел от средата на века:

Това е по-опростен стил, с фини линии. Поради простите характеристики на всяка от съставните му части специалистите го причисляват към минималистичния дизайн. За щастие това е вид лампа, която не излиза от мода и се съчетава с всеки интериор у дома. Благодарение на своята простота той е получил признание и се радва на голямо търсене на пазара. Това е опция, която може да се адаптира към всеки вкус или декорация.

Tiffany:

Това е една от най-евтините лампи, защото са изработени от евтини материали, тъй като създателите им почти винаги правят перфектна смес от желязо и огледала. Те често са съставени от цветни мозайки. Те са любими на хората с ексцентричен вкус. Те могат да се използват като декоративен елемент на даден комплект или зона. Ако искате да придадете специална атмосфера, този модел може да бъде добър избор.

Съвременни:

Това са лампи, чийто дизайн съчетава прави линии и нетрадиционни извивки. Те са известни като 'редки'. Обикновено те са изработени от здрави и висококачествени материали. Те често се търсят за декориране на модерни пространства с много отличителни елементи. Можете да откриете такива на витрина в магазин или в лекарски кабинет, тъй като те са търсени за тези места, защото привличат вниманието.

Гумена врата:

Това е най-често срещаният вариант на пазара. Гумена шийка е наименованието на полирания, гъвкав и същевременно здрав метал, който позволява завъртане или позициониране на светлината там, където искате. Този маркуч осигурява голяма гъвкавост и мобилност на лампата. Тя е доста разпространена и е част от първоначалния дизайн на настолните лампи.

Индустриален:

Това е модел, в който преобладава желязото или металът. Дизайнът му е класически, с прости линии и семпли детайли. Може да се използва в работни помещения, както у дома, така и в офиса. Интериорните дизайнери ги препоръчват, за да придадат изтънчен характер на топлото пространство.

Рустик / Кънтри:

Обикновено ръчна изработка. Обикновено се състои от парчета дърво или органичен материал. Външният ѝ вид е рустикален и често този тип лампи се използват за декорация в провинциален стил. Те привличат вниманието и се вписват в естествена или селска среда.

Лампа 'Банкер':

Тя се счита за колекционерска лампа и поради това трудно ще я намерите в съвременните магазини за настолни лампи. Оригиналното му име е 'Емералити', заради комбинацията от изумруденозеленото, с което са изработени частите му, и светлината. С течение на времето те се произвеждат в различни нюанси или многоцветни цветове.

Как да намерите правилната лампа с тези 3 въпроса

Къде да сложа настолната лампа?

Макар че логиката подсказва, че това е предмет, който трябва да бъде поставен на бюрото, можете да намерите много места, където може да бъде поставен по функционален начин. Мнозина го използват на нощното шкафче, други - в приемната или за подсилване на осветлението в офиса. Възможно е да се постави и в центъра на малка работилница, където се обработват малки части. Някои дори ги поставят в банята за процедури за лице или бръснене - процес, който изисква максимална прецизност и осветеност.

Тъй като те са декоративен елемент, купувачите им обръщат специално внимание на детайли като линии, цветове, вид на крушката, система за запалване и комбинацията, която могат да покажат с другите елементи, съставляващи пространството, където ще бъдат разположени.

Как ще използвам настолната лампа?

Този въпрос е свързан с начина, по който ще го използвате. Ако ще се използва в учебно или работно помещение, най-добре е да го поставите близо до мястото, където ще четете или пишете. Както е описано по-горе, основната му функция е да осветява мястото, където ще гледате.

Ако функцията му ще бъде декоративна, уверете се, че е поставен на хубава маса, която му позволява да се откроява сред останалите предмети.

Какъв стил е най-добре да изберете?

Несъмнено стилът ще бъде определен от всички предмети, които ще групирате в стаята или офиса, където ще поставите настолната лампа.

Препоръчително е да вземете предвид вида на леглото, чаршафите, мебелите и другите декоративни елементи в помещението, за да разберете кой модел настолна лампа ще изглежда най-добре. Не забравяйте, че можете да се сдобиете с класическа, модерна или съвременна лампа.

Ако го поставите в офиса, опитайте се да го съчетаете с бюрото, стола и основната лампа. Важно е да го съчетаете с материалите, които преобладават около него. Работните зони обикновено са изработени от дърво или лъскава неръждаема стомана. И в двата случая има голямо разнообразие, което ще ви помогне да изберете най-подходящия.

Какви фактори трябва да взема предвид, когато избирам настолна лампа?

Работна зона:

Ако имате голямо бюро, ще трябва да използвате съчленена настолна лампа с широк фокус, за да няма изкривяване или разсейване по време на работа. Важно е светлината да покрива цялата работна зона, независимо дали е малка или голяма.

Можете да изберете и такъв, който може да се монтира на стена или да се прикрепи към бюрото или масата ви. Ако направите грешен избор и лампата не покрие цялата зона, в която ще работите, скоро ще пострадат зрението и работоспособността ви. Ето защо това е елемент, който трябва да вземете под внимание, преди да купите, независимо от марката и дизайна, които сте избрали.

Позиция и посока:

Най-добре е светлината на лампата да е над главата ви и да не попада в очите ви, в противен случай ще имате зрителни проблеми или главоболие.

Важно е да изберете добър ъгъл, за да имате добър изглед.

Например, ако имате стъклена или лъскава повърхност на бюрото, която генерира отблясъци, имайте предвид, че може да се появи явление, наречено задно осветяване. За да постигнете най-добра ефективност, поставете лампата под ъгъл от 30 градуса, така че да не получавате директен лъч или гореща точка в зрителното си поле.

Правилното количество светлина:

Важно е да поддържате ясен изглед и светлината да не натоварва или утежнява очите ви. Ако изберете настолна лампа с възможност за регулиране на силата на светене, тя ще бъде отличен избор. По този начин ще можете да степенувате и да използвате необходимото количество светлина.

Интензитетът на светлината трябва да е съобразен с работната зона, тъй като насищането или недостигът ще бъдат вредни и непродуктивни.

Размери на крушките:

На пазара се предлагат шест основни типа крушки, които са подходящи за настолни лампи и други домакински предмети. За някои настолни лампи е необходим конкретен модел, докато други са подходящи за голямо разнообразие.

За да ви дадем малко информация, можем да обясним, че най-основната е крушката с нажежаема жичка. Те са най-разпространените и най-евтините, тъй като животът им е много кратък, въпреки че гарантират икономия на енергия.

Съществуват и компактни флуоресцентни крушки, които са по-енергийно ефективни, издържат много по-дълго, но генерират много топлина, което не е приятно, когато се използват в настолна лампа.

Безжични настолни лампи с LED светлини, които със сигурност сте виждали в някой магазин. Те са най-модерните, усъвършенствани и с висока производителност. Ще ги харесате, защото са както енергийно ефективни, така и дълготрайни. Например периодът на непрекъснатата им употреба може да бъде 20 години.

Ако изберете такъв модел, със сигурност ще откриете качество и икономичност. Те може да са малко по-скъпи от тези от друга група, но спестяванията, които ще получите от тази инвестиция, със сигурност ще бъдат забележими в краткосрочен, средносрочен и дългосрочен план.

Друг вариант са халогенните крушки, които са вид осветление с нажежаема жичка. Тъй като съдържат халогенни газове, те имат специален размер и форма. Това означава, че те не могат да се използват във всеки тип настолна лампа. Когато се сменят, те трябва да бъдат заменени със същия модел. Замяна не е възможна.

Ксеноновите газови лампи съответстват на линията на лампите с нажежаема жичка. Те имат по-дълъг живот в сравнение с традиционните крушки. Хубавото при тях е, че не се нагряват много и с тях може да се работи безопасно дори след като са оставени за известно време. Можете да обмислите този вариант за бюрото на детето си, тъй като те не са опасни и имат висока ефективност.

Флуоресцентните лампи са друг достъпен и издръжлив вариант. Обикновено те са малко по-компактни и се предлагат под формата на тубички. Ако лампата ви е от този тип крушка, няма да можете да я замените с друга крушка от същия тип. Те са най-препоръчвани за използване в лекарските кабинети.

Материал на основата на настолната лампа:

В зависимост от материала, от който е изработена основата, можете да изчислите нейната устойчивост. Можете да си купите такива от метал, които са по-издръжливи и по-здрави. Много хора ги харесват, защото се вписват във всеки интериор.

Можете да намерите и такива от пластмаса и въпреки че те обикновено са най-евтини и имат най-много нюанси, може да не са най-устойчиви и издръжливи.

Друг вариант, който можете да оцените, е дървото. Те са популярни, тъй като обикновено са здрави и допълват селските или естествените стилове. Те са много търсени, тъй като могат да се комбинират с мебели и бюра от същия материал. Най-хубавото при тях е, че никога не излизат от мода.

Керамиката и стъклото също са добри материали за основи на настолни лампи. Въпреки че са крехки, те се използват предимно за декоративни цели. Много производители смесват двата материала с по-здрав материал, например желязо или метал.

Разходи:

Преди да направите своя избор, уверете се, че знаете бюджета си. Цените варират в зависимост от марката, материалите, дизайна и вида на осветлението. Ще намерите евтини варианти, но и много по-скъпи, които със сигурност ще ви осигурят издръжливост и чудесна възможност да се похвалите.

Често задавани въпроси

Какво е настолна лампа и защо трябва да я използвам?

Настолната лампа е важна във всяка работна среда, защото ни позволява да изпълняваме пълноценно всички свои функции, без тъмнината или прекомерната светлина да предизвикват умора, дискомфорт или провали в работата.

Тези елементи осигуряват правилното количество и посока на светлината. Те са необходими, когато четете, пишете, работите, използвате лаптоп, занимавате се със занаяти, готвите, гримирате се или извършвате други дейности в затворено пространство, които изискват зрението ни да бъде фиксирано и внимателно.

Като препоръка трябва да знаете, че не е ефикасно или ефективно да се използва едно и също количество светлина в цялата стая или работна среда, затова се нуждаем от настолни лампи или работни лампи.

Как да определя размера на настолната си лампа?

За да определите размера на лампата, трябва да посочите работната си площ. Те трябва да се допълват взаимно, за да не изпаднете в затруднение по-късно, ако имате малка лампа с малка крушка на просторно място.

Колко светлина ми е необходима?

Количеството светлина, от което се нуждаете, е такова, което може да освети цялата работна зона. Ако позицията му е регулируема, ще се възползвате повече, защото можете да го позиционирате според нуждите си. Като цяло възрастните хора се нуждаят от повече светлина, отколкото младите. Затова вземете предвид зрителното поле на човека, който ще го използва.

Какви са разликите между халогенните лампи и настолните LED лампи?

LED настолното осветление има по-голямо разнообразие от цветове от халогенните лампи. Халогенните лампи също са по-топли, докато настолните LED лампи излъчват само една пета от топлината, генерирана от халогенните лампи.

Препоръчват се светодиодни лампи, тъй като те никога не изгарят случайно. Тъй като те пестят енергия, инвестицията ви ще се отрази на сметките ви за комунални услуги.

Друга голяма разлика между настолните LED лампи и халогенните лампи е, че халогенните крушки издържат само 2000 часа, докато LED лампите издържат повече от 50 000 часа. Ако използвате лампата по 5 часа на ден, ще трябва да сменяте халогенната крушка приблизително всяка година, докато светодиодната ще издържи почти 30 години. С този пример ще можете да установите широка връзка между качеството, ефективността и производителността на двата вида светлини.

По отношение на дизайна LED лампите са по-елегантни, модерни и визуално привлекателни. Халогенните лампи обикновено са по-големи, така че основата им трябва да е с нормален размер и в никакъв случай не остава незабелязана.

Как да разбера коя е най-добрата настолна лампа за мен?

Най-добрата лична настолна лампа ще бъде тази, която отговаря на вашия стил и нужди. Както може би сте прочели, има голямо разнообразие от дизайн, цветове, материали и видове светлина. Трябва да определите дали ще го използвате у дома или в офиса. Като определите средата, в която ще бъде поставен, можете да започнете да правите добър избор.

Важно е да се запознаете внимателно с функциите, обхвата, характеристиките и аксесоарите, които всеки модел може да ви предложи, за да бъде инвестицията ви оправдана.