Ножици

las-mejores-tijeras-de-costura

Още от дете гледах как майка ми работи като шивачка и обичах да гледам как тя създава различни неща - от рокли до елегантни панталони, затова реших да тръгна по нейните стъпки и да навляза в света на тъканите и модата, където една от първите ми придобивки бяха най-добрите ножици за шиене, които отговаряха точно на това, което търсех.

Ножиците за шиене, заедно с конците и шевната машина , са най-основните за всеки шивач или крояч, те са това, което са ножовете за готвача или градинските инструменти за градинаря, така че, ако искате да започнете да се занимавате с този голям занаят или искате да подновите ножиците си, ще намерите голямо разнообразие на пазара .

 

Най-добрите ножици за шиене

Кои са най-добрите ножици за шиене?

Е, когато получавате ножици, за да вдъхнете живот на всички проекти, които имате предвид, трябва да търсите не само достъпна цена, но и да се уверите, че те са изработени от качествени материали, което ще се превърне в инвестиция, която ще ви служи дълги години.

Ножиците трябва да бъдат не само остри , за да правят точни разрези, но и ергономични, за да можете да ги държите удобно и след като ги използвате в продължение на няколко часа, те да не ви уморяват и да не причиняват мехури по пръстите ви.

Аз, като фанатик и любител на този свят на шиенето, винаги търся най-добрите варианти, с които да продължа да изграждам моето шивашко оборудване , за да бъда в крак с времето в работата си, затова успях да направя сравнение на някои ножици, които ми харесаха и които ще ви помогнат в решението.

Ето кои са най-добрите ножици за шиене:

1. Milward Fiskars Amplify метални и пластмасови ножици за шиене

С много остро острие

41z9ISG7NeL

КУПИ СЕГА

Ножица, с която можете да дадете живот на всички проекти, които искате, тъй като острието му е много остро, ще можете да изрежете моделите си за секунди, дори от най-устойчивите материи, като например дънки , а тъй като те са толкова леки , няма да имате проблеми с боравенето с тях.

Острите му върхове ще ви осигурят най-добрата прецизност при рязане, а освен това има удобна дръжка, която се адаптира идеално към ръцете ви.

 

2. Професионални ножици за шиене LAOYE LY-SGO015

За прецизни разрези

41A43rHnxqL

КУПИ СЕГА

За тези от вас, които предпочитат малко по-тежки ножици, за да осигурят по-голяма прецизност, този модел на марката LAOYE ще ви зарадва, тъй като има не само елегантен и много професионален дизайн , но и достатъчно острие, за да реже от най-деликатните материи до най-здравите.

Шивашка ножица , която не бива да липсва в комплекта ви, особено ако използвате много различни материи като памук, лен или килим.

 

3. ножици за рязане на платове Handi Stitch HANDI-TS-9

Голям размер

41Gad-KB6dL

КУПИ СЕГА

Ножици в старинен стил , които ще ви осигурят чист и прецизен разрез, тъй като имат невероятен ръб и са толкова удобни за държане, че ще постигнете невероятни резултати с тях.

Можете да се сбогувате с евтините ножици и с лошо качество, защото, въпреки че цената му е по-ниска от тази на предишните модели, той е един от най-добрите, които ще намерите за изработване на вашите проекти.

Тъй като има определено тегло, ножицата няма да се движи, когато правите разрези.

 

4. PALMERA Кастилски ножици за шиене

Класически стил

318+3XqpqIS

КУПИ СЕГА

Със сигурност сте виждали тези ножици при шивач или шивачка, защото, ако търсите издръжливост, с тези ножици ще я получите, тъй като те са изработени от неръждаема стомана , толкова устойчива, че ще издържи дълго време.

Тези ножици са не само с много добро качество на отлична цена, но и с невероятно острие, което ще бъде чудесно за рязане на вашите модели за шиене.

 

5. Ножици за шиене Zig zag Hui Tong YU-002

Ще създадете различни стилове

41l18xos5lL

КУПИ СЕГА

Ако вече имате в комплекта си основните ножици за шиене, но, искате да добавите още аксесоари , с които да създавате повече парчета и да правите различни разрези, с тези ножици с права дръжка ще можете да го постигнете, тъй като те са направени за създаване на зиг-заг разрез.

Те имат отлично качество на рязане, освен това са със здрава конструкция, така че ще бъдат много устойчиви и ще издържат дълго време в работното ви оборудване.

 

 

За какво се използват ножиците за шиене?

Ножиците за шиене са идеалното допълнение, ако работите като шивач , шивачка или крояч или ако просто искате да навлезете в света на дизайна и да го превърнете в свое хоби.

Тези ножици се различават от традиционните модели, които обикновено имаме вкъщи, тъй като имат по-дълги остриета , които ги правят идеални за рязане на големи тъкани, освен това те имат страхотен ръб, който се запазва с течение на времето и ви дава възможност да режете всички видове тъкани.

Ножиците за шиене са един от приборите , които не могат да липсват в работния ви комплект, тъй като те ще ви осигурят по-голяма прецизност при рязане, дори по-голяма от ножицата, за да можете да създавате най-добрите проекти.

Видове ножици за шиене

Сред голямото разнообразие от възможности, които можете да намерите в ножиците за шиене, трябва да знаете, че има идеален модел за специфични задачи, следователно, те могат да бъдат класифицирани по следния начин:

Ножици за шивачки:

Тези ножици са идеални за шиене, тъй като имат тъп връх , който предотвратява заплитането на плата в конците, също така са идеални за рязане на извивки и имат толкова прецизен ръб, че можете да режете няколко плата едновременно.

Шивашки ножици:

От друга страна, има шивашки ножици, които са по-малки , но все още са толкова остри, колкото и предишните.

Тези ножици се препоръчват и за практикуване на занаяти, тъй като са с толкова практичен размер, че осигуряват най-голяма прецизност при рязане.

Техният преносим размер ги прави идеални за вземане със себе си в курсове по шиене или клубове.

Назъбени ножици:

Назъбените ножици се използват широко в шивашкия свят, тъй като те отговарят за рязането чрез създаване на зигзагообразна шарка, която не се протрива, а освен това са много удобни за работа.

Видове ножици за бродерия

Ако освен с шиене се занимавате и с бродерия, вече знаете, че има различни ножици, които могат да ви помогнат в работата, а ако не знаете, можете да разгледате следната класификация:

Ножици за бродерия:

Тези ножици за бродерия имат много по-малък размер от ножиците за шиене, освен това нямат отвори за поставяне на пръстите, просто трябва да ги поставите, да стиснете дръжката и те ще започнат да режат.

Ножици за апликиране:

Ножиците за апликации са идеални за прецизна работа и деликатни разрези, които предпазват и не увреждат плата. Те имат лопатковидни остриета , които могат да режат близо до шевовете, без да ги разкъсват.

Ръководство за закупуване на ножици за шиене за начинаещи

Ако нямате представа какво представляват ножиците за шиене или как да изберете най-добрите, защото никога преди не сте имали такива и тепърва започвате да се занимавате с този велик занаят, има различни фактори, които трябва да знаете и които ще ви помогнат да намерите добра ножица, с която да започнете работа:

Размер и тегло:

Това е важен фактор, тъй като определя доколко удобно е да се работи с ножицата.

Въпреки че е препоръчително те да са големи, леки и с ергономична дръжка , която ви позволява да ги държите лесно, това може да варира в зависимост от вашите предпочитания, тъй като някои хора предпочитат ножици с по-голяма тежест, защото те им пречат да се движат при рязане.

Посъветвайте се с приятели:

Ако имате приятели шивачи или кроячи, идеално е да ги попитате, тъй като опитен човек ще може да ви даде най-добрия съвет в тази област. Освен това можете да се възползвате от интернет, за да намерите много уебсайтове, ревюта, блогове и потребителски опит за това коя е най-добрата ножица за шиене за вас.

Анатомичен фактор:

Идеално е да вземете предвид, когато купувате ножици за шиене, коя е силната ви ръка, тъй като има ножици за левичари , които ще улеснят работата ви.

Строителни материали:

Винаги искам да подчертая, че материалът, от който са изработени ножиците за шиене, трябва да е устойчив и висококачествен, тъй като по този начин можете да гарантирате, че инвестицията ви ще издържи във времето и няма да ви се налага да сменяте ножиците, както сменяте дрехите.

За да изберете най-доброто, можете да се спрете на най-препоръчваните варианти, а именно ножици от неръждаема или въглеродна стомана.

Комфорт:

Най-добрите резултати се постигат, когато се работи с удобство и търпение, така че ножиците, които са един от най-основните и необходими инструменти за всяка шивачка, кроячка или шивач, трябва да осигуряват комфорт, така че когато ги държите, да чувствате, че те са продължение на ръката ви, а не елемент, който ви пречи, защото е тежък или неудобен.

Търсете модели с кожени или нехлъзгащи се пластмасови дръжки, които осигуряват идеален захват.

Инвестиция в добри ножици за шиене: струва ли си?

Това е много често задаван въпрос - дали да инвестирате в добри ножици, когато започвате да шиете, или да започнете с всякакви ножици, които можете да намерите, тъй като тепърва започвате.

Отговорът ще зависи от бюджета ви, но трябва да знаете, че добрите ножици ще ви дадат по-добри резултати и ще улеснят работата, така че е идеално още от самото начало да разполагате с най-доброто оборудване, особено ако това е нещо, което освен хоби искате да превърнете в своя професия.

Освен това не бива да забравяте, че качествените ножици за шиене могат да издържат дълги години в перфектно състояние при правилна грижа, така че в дългосрочен план ще спестите пари за ножици, които се чупят лесно.

Обикновена ножица или ножица за шиене?

В добрия комплект за шиене не трябва да има само ножици за шиене, тъй като обикновените ножици са много полезни и необходими за специфични задачи.

По същия начин можете да се сдобиете и с други ножици, като например електрически ножици, ножици за плетене, специални ножици за френско шиене или добри бастилни ножици, за да направите комплекта си много пълен, в който имате възможности да избирате, за да изработвате по-добри дрехи и части от облеклото.