Ножици за нокти за кучета

Cortaúñas-para-Perros

Да имаш космат приятел в живота си е голяма Cortaúñas-para-Perros

отговорност. Не става въпрос само за спътник, който да разхождате и да показвате на снимки, а за живо същество, за което трябва да се грижите и да го обгрижвате, като винаги се опитвате да му осигурите достоен и щастлив живот.

Тяхното добро здраве е във вашите ръце и грижата за лапите им е от основно значение, за да запазят жизнеността и щастието си ден след ден; именно поради тази причина трябва да знаете кои са най-добрите нокторезачки за кучета, които ще поддържат лапите им чисти и здрави!

 

Най-добрите нокторезачки за кучета

Кои са най-добрите нокторезачки за кучета?

Много хора обичат да глезят и развличат косматите си приятели със седмичен или двуседмичен спа ден, в който домашните любимци се наслаждават на добра баня, модерно подстригване, хигиена на ушите и, разбира се, подрязване на ноктите.

Все повече хора обаче предпочитат да се грижат за косматите си приятели на закрито, за да спестят няколко лева, но с увереността, че те не могат да бъдат в по-добри ръце.

В този момент в чантата ви за грижа за кучето или котката стават незаменими такива важни инструменти за домашни любимци като нокторезачките.

След направеното сравнение между различни марки и модели е време да научите кои са 5-те най-добри нокторезачки за кучета, които ще поддържат лапите им чисти и здрави.

Ето най-добрите нокторезачки за кучета:

1. нокторезачки за кучета Huston Lowell

Включва пила

31KXHCtkFOL

КУПИ СЕГА

Тази професионална нокторезачка за кучета ще поддържа лапите на вашия космат приятел безболезнено и бързо. Не губете повече време и пари, за да изпращате домашния си любимец на дресьор, а с този прост инструмент можете да го направите от уюта на собствения си дом, избягвайки тревогата на животното да го оставите при непознат.

Изработен е от висококачествена неръждаема стомана с остри 3,55 мм ножове за тежки условия, които осигуряват чисто, равномерно и безболезнено рязане само с едно натискане. Тя има добър захват и неплъзгащ се дизайн, което предотвратява инциденти с вашия домашен любимец.

Тя е удобна, лесна за използване и е снабдена с предпазител, който предотвратява прекомерното подрязване на ноктите, предпазвайки домашния ви любимец от увреждане, нараняване и ненужно кървене.

Включва безплатен файл с размер малък, с който можете да придадете форма и гладкост на ноктите на любимия си приятел. Има ниска цена, гаранция, връщане на парите в случай, че не сте 100% доволни, предлага се в син и розов цвят, има размери 17 x 3 x 2 cm и тегло 100 g.

2. Wagglies MPN-0104-011 Нокторезачка за кучета

С повдигач на върха

Този практичен уред е снабден с повдигач на върха, който осигурява по-добър ъгъл на рязане. Има гумирана дръжка, за да не се притеснявате, че ще се изплъзне, когато подрязвате ноктите на косматия си приятел, и прецизно острие за чисто и еднократно рязане.

Тя има заключващ се клипс, идеална е за малки, средни и големи кучета и включва удобна, качествена пила за изглаждане на неравностите след подстригване.

Достъпна цена, включва безплатно ръководство, което ще ви помогне да научите как да използвате нокторезачката като професионалист, доживотна гаранция, предлага се в приятна оранжево-бяла цветова комбинация, размери 15,5 x 5,5 x 2,5 cm и тегло 18 g.

3. Ножица за нокти Zolux за кучета и котки

Отлично съотношение качество/цена

41jBHPHEn6L

КУПИ СЕГА

След проведени различни тестове, мнението на купувачите показва, че този модел е един от най-добрите в момента. Дизайнът му е ергономичен, което означава, че се адаптира идеално към контурите на ръката ви, здрав е и много безопасен.

Тя е идеална за средни и големи кучета и е снабдена със заключване, което предотвратява прекалено дълбокото изрязване на ноктите на вашия домашен любимец. Острието му е толкова мощно, че е идеално за дебели и твърди нокти, които дори не могат да се поберат в друга машинка за подстригване.

Ако искате да си купите добър продукт, тогава това е този за вас, тъй като е с отлично качество, реже бързо, чисто, не оставя трески и не се закача. Той е много по-евтин от конкурентите и е с малки размери - 55 x 18 x 168 mm.

4. Yommy

С остриета от неръждаема стомана

41QtGFmVbUL

КУПИ СЕГА

С тази специална нокторезачка/клещи вече няма да се притеснявате, че вашият домашен любимец има много дълги нокти и наранява други хора или създава бъркотия в къщата.

Той има остриета от неръждаема стомана, ергономичен дизайн и най-високо качество, което го прави много лесен за използване при намаляване на ноктите на кучета, котки и всякакви други животни по безопасен, удобен и точен начин.

Той има предпазно заключване, за да се избегнат инциденти, малък е колкото гребен за кучета, нехлъзгавата му гума ще ви позволи да имате добър контрол по време на целия процес и е подходящ както за малки кучета , така и за големи кучета .

Предлага се в красив розов цвят, с размери 19 x 10 x cm и тегло 82 g.

5. Anpro Professional Ножици за нокти

С неплъзгаща се дръжка

417nbsSE01L

КУПИ СЕГА

Тази удобна ножица за нокти е с неплъзгаща се дръжка, така че няма да се притеснявате, че ще се изтърколи, когато я използвате. Идеална за кучета и котки със среден размер, нейните остриета от неръждаема стомана с висока якост осигуряват чисто, равномерно и безболезнено рязане само с едно стискане.

Ножицата за подстригване Anpro е снабдена с предпазител, който ви помага да подстригвате, без да се изплъзвате, а уникалният ѝ накрайник е специално проектиран, за да ви осигури най-добрия ъгъл за подстригване на ноктите на козината ви, без да се страхувате от нараняване.

Опаковката включва нокторезачка, пила за грапавост и неравности и ръководство за употреба. Той е доста икономичен и се предлага в приятно пастелно синьо с бяло.

Колко често трябва да режа ноктите на кучето си?

Отговорът зависи от това. Честотата е пряко свързана с количеството упражнения, които вашият домашен любимец получава на открито, т.е. навън. Ако кучето ви е заседнало, ще трябва да подрязвате ноктите му по-редовно, отколкото при активното куче ; това е така, защото паважът пили ноктите му, като ги запазва заравнени за много по-дълго време.

Като родител на домашен любимец трябва да наблюдавате внимателно лапите на своя космат приятел, така че просто слушайте и наблюдавайте, тъй като това ще бъде най-добрият ви ориентир при определяне на необходимостта от подстригване. Как го правите? Това е много лесно, просто обърнете внимание на отпечатъците от лапите му, ако ноктите му са много дълги, те ще звучат като нокти по земята, което е безпогрешен знак, че трябва да бъдат подрязани.

От друга страна, ако разполагате с килим, погледнете внимателно дали не виждате забити нокти, ако е така, спешно трябва да продължите с нокторезачката.

 

Ще остане ли кучето ми спокойно, докато му подрязвам ноктите?

Може да отнеме известно време, преди приятелят ви да свикне с тази дейност, кучетата обикновено са по-спокойни от котките , но все пак може да предизвика известна нервност и безпокойство.

Ако и преди сте работили с домашните си любимци по въпросите на хигиената и грижата за тях, добре е да ги научите да приемат естествено това малко посегателство върху лапите им, така че с течение на времето да го възприемат като рутинна дейност.

Добра алтернатива е да го правите след дълга разходка, когато кучето ви е изтощено, така то ще оказва по-малка съпротива и работата ще бъде свършена много по-бързо. Не забравяйте да го наградите накрая с похвала и любимото му лакомство.

Винаги помнете, че трябва да бъдете бдителни и да се стараете, доколкото е възможно, да не порежете възглавничките на лапите му поради невнимание от ваша страна. Ако това се случва многократно, косматият ви приятел ще стане подозрителен, когато ви види с нокторезачка в ръка.

Друг важен аспект е да не бързате, да действате бавно и да се уверите, че не режете прекалено много, тъй като във всеки нокът има вени и докосването им ще доведе до кървене на вашия домашен любимец, което ще причини нервност и болка. Ако нокътят е бял, вената ще изглежда като малка розова нишка, но ако е черен, трябва да сте още по-внимателни, тъй като те не се виждат.

 

Видове нокторезачки за кучета

На пазара има три вида нокторезачки за кучета, които са:

Гилотина

В ножиците тип 'гилотина' е използвано прибиращо се острие , което се задейства чрез дръжка, която се изважда лесно, като изрязва ноктите за секунди. Употребата му е много лесна, но имайте предвид, че острието трябва да е достатъчно силно, за да може да пререже нокътя на голямо куче, в противен случай то по-скоро ще го смаже, отколкото да го пререже.

Ножици

Този стил е същият като при човешките ножици. Те са специално проектирани за прецизно рязане на твърди нокти и се предлагат със или без предпазители, като по този начин се ограничава частта от нокътя, която се реже, и се избягва кървенето. Те са много лесни за управление и са най-популярният стил, който се предлага днес.

Ротационна шлайфмашина

Тези шлайфмашини, познати още като 'Дремел', са електрически и много мощни, с тях ръбовете на ноктите на приятелката ви са гладки и добре изпилени. Някои от тях са много бавни и не се харесват на кучетата заради звука на двигателя при включване. Имайте предвид, че при този тип шлайф лентата трябва да се сменя от време на време.

Тримери срещу пили

Много експерти са на мнение , че електрическата пила за изрязване на ноктите на кучето винаги е най-добрият избор, ето причините за това.

 • Намаляват риска от прекомерно изрязване на кожичката
 • Нежно подрязват и изглаждат ноктите на кучето ви
 • Създават гладък връх на ноктите, като по този начин намаляват количеството на надраскване
 • Създават гладък връх на ноктите, като по този начин намаляват количеството на надраскване.
 • Съществуват модели с батерии, акумулаторни батерии и електрически батерии.
 • Ножичките за нокти могат да притиснат нокътя, причинявайки болка, докато пилите за нокти елиминират този риск, както и всякакъв натиск, разкъсвания или пукнатини.
 • В много случаи ноктите на по-големите кучета не се побират в ръчната нокторезачка.

От друга страна, не всички ползи са налице, когато говорим за електрически пили за нокти, нека разгледаме някои недостатъци на това устройство:

 • Използването им отнема повече време
 • Бръмчащият шум може да изплаши някои домашни любимци.
 • Файлът трябва да се подменя периодично.

В крайна сметка решението се взема от вас, тъй като вие познавате косматия си приятел по-добре от всеки друг. Ако можете да си го позволите, купете и двете и пробвайте коя от тях му причинява най-малко безпокойство.

Мога ли да използвам собствени ножици или инструменти?

Може би ви се струва добра идея да използвате собствени ножици за кучето си, за да спестите малко пари, но не забравяйте, че не всички ножици са еднакви. Ножиците за нокти на кучета от с добро качество, са предназначени специално за кучета.

Дръжките са изработени прецизно, остриетата са назъбени, за да режат чисто извитите пирони, а предпазителите са на идеалното място, за да се сведат до минимум възможните инциденти.

Ако решите да използвате кухненски или работнически ножици за кучето си, увеличавате риска от заразяване от кучето на човека или обратно. Наистина помислете два пъти, защото не си заслужава!

Съвети за подрязване на ноктите на кучето

 • Опитайте се да го правите на естествена светлина или в добре осветена стая, това улеснява целия процес.
 • Дръжте остриетата на ножицата така, че да са почти успоредни на нокътя на вашия домашен любимец.
 • Направете процеса забавен! Използвайте награди, например любимите им лакомства, както и много похвали и комплименти, за да създадете положителна асоциация за кучето или котката си и те да се научат да не се страхуват.
 • Не стискайте пръстите на косматия си приятел! Това ще ги нарани и ще увеличи дискомфорта им. Вместо това използвайте пръстите си, за да разтворите пръстите му и да държите лапата му нежно и с любов.