обувки за кучета

las-mejores-botas-para-perros

Ако сте като мен и имате разглезено малко куче, тогава ще ме разберете и ще знаете колко е важно да му дадете добри ботуши, които да предпазват малките му лапички от всякакви опасни предмети или дори от условията на околната среда.

Още по-добре е, че тези обувки могат да предпазят кучетата с увреждания от по-нататъшни наранявания при случайни подхлъзвания или падания, а също така са идеална защита за ловни кучета , като по този начин се избягват наранявания от пръчки или клони.

Да не разполагате с най-добрите ботуши за кучета може да бъде голяма грешка и кучето ви ще го разбере. Затова стойте далеч от моделите, които не пасват добре и се събуват постоянно, или от тези, чиито подметки не са наистина здрави и не се хлъзгат.

Най-добрите ботуши за кучета

Кои са най-добрите ботуши за кучета?

Кучешки ботуши могат да се видят навсякъде, а разнообразието на пазара е наистина голямо. Има много евтини, но не толкова устойчиви материали, както и нехлъзгащи се подметки, дебели гумени подметки, които предпазват от студ и топлина, и дори неопрен, за да отидете на плажа или басейна, без да се притеснявате за мидички, камъни, мухъл и всякакви други неудобства.

За вашето кученце препоръчвам първо да разгледате неговите характеристики, като размер, възраст и начин на живот, тъй като всички тези фактори ще определят от какъв тип ботуши ще се нуждае.

Засега ви оставям този сравнителен списък с най-добрите и най-достъпни ботуши на пазара, тези, които ще защитят домашните ви любимци с най-добро качество.

Ето и най-добрите ботуши за кучета:

1. ботуши за големи кучета Petac

Устойчиви и пълноценни

Те се препоръчват за големи или средни кучета като хъскита, лабрадори или дори млади немски овчарки с тегло между 18 и 25 кг. Те са с оформени гумени подметки, които са противохлъзгащи и водоустойчиви, както и с красива декоративна бродерия и светлоотразителна лента за предотвратяване на инциденти през нощта.

Огромно предимство е, че имат велкро закопчалки, така че се изхлузват много по-малко. Те също така са здрави, но гъвкави, и без проблеми издържат теглото на кучето . Те включват предните и задните ботуши.

2. ботуши за кучета Royal Care

Супер защита!

51U8wExOuUL

КУПИ СЕГА

За да бъде кучето ви по-сигурно на улицата, препоръчвам тези водоустойчиви и много устойчиви ботуши. Те са направени така, че да издържат на летните горещини и зимните студове благодарение на дишащите материи и подметката с покритие, която предпазва от твърди подове и предмети, които биха могли да ги наранят.

Те се регулират с велкро, лесно се перат и се предлагат в различни размери за всеки тип куче.

3. Ecloud Shop водоустойчиви ботуши за кучета

По-удобни и по-безопасни кучета!

51z4rMAOz9L

КУПИ СЕГА

Наистина ми хареса фактът, че те са много добре фиксирани към лапите. Те включват три системи: закопчаване с велкро със светлоотразителна лента , цип и дори еластична катарама, така че кучето ви никога няма да изгуби нито една от ботушите си. Пакетът включва ботуши за всички 4 крака, има неплъзгаща се гумена подметка и е водоустойчив и дишащ.

4. Нехлъзгащи се ботуши за кучета Ueetek

Комфорт и безопасност

51HNqiDo+oL

КУПИ СЕГА

Те са идеални за средни или големи кучета, които водят много активен живот, тъй като имат нехлъзгаща се гумена подметка, която осигурява голяма стабилност и комфорт при ходене. Ето защо те са идеалният съюзник, за да вземете домашния си любимец на поход, трекинг или друга разходка на открито.

Те предпазват от камъни, вода, сняг и дори топлина и се закрепват с велкро закопчалки. Отвътре те са изключително меки и удобни.

5. Неопренови ботуши за кучета Walker

За по-безопасни приключения

51K9J2EJT8S

КУПИ СЕГА

Те имат малко по-старинен вид и са изцяло черни, но това, което се откроява най-много, е, че са изработени от неопрен, така че са перфектната защита срещу влага и идеалният съюзник за излизане с кучетата на плажа или басейна. Включват 2 ботуша и поради размера си XL са идеални за големи кучета като немските овчарки. Те са с безопасен връх от екокожа, закопчаване с велкро и предпазват от наранявания и инфекции.

Видове ботуши за кучета

Подобно на човешките обувки, разнообразието от ботуши за домашни любимци е голямо и всеки от тях е по-подходящ за определени обстоятелства. Има дъждовни, топлинни, гумени, гумени и дори с велкро.

Топлина

Предназначени да предпазват лапите от топлина, те обикновено са изработени от дебел, изолиран материал. Обикновено те са дишащи и целят да поддържат лапите възможно най-прохладни, така че обикновено не са водоустойчиви.

За сняг

Те имат голяма прилика с термоботушите. Някои марки дори проектират модели, които са полезни и в двете ситуации. Затова те обикновено са изработени от дебел изолационен материал и обикновено имат високо сцепление.

За дъжд

Обикновено са тънки, водоустойчиви и се използват, когато на лапата на кучето има рана, която трябва да се поддържа чиста. Те работят много добре и при кал, тъй като не позволяват тя да полепне по ботушите ви. Поради тънкостта си те често са и за полуеднократна употреба.

Туризъм

Тези ботуши гарантират, че партньорът ви за приключения ще остане до вас. Неравният терен, потенциално острите пръчки, камъните и други опасни предмети са най-добре защитени от тези ботуши, които обикновено са изработени от много дебел каучук и са напълно водоустойчиви. И, разбира се, те имат по-добро сцепление и са удобни.

Екологични вълнени ботуши

Те предпазват кучето от пода и пода на кучето ви. Страхотни са! Те често се използват на закрито, тъй като са доста меки и са изработени от издръжлив и удобен материал. Всеки от тях има голяма кръгла подложка на дъното за отличен захват .

Защо трябва да купувам ботуши за кучета?

Отговорът на този въпрос се дава от ползите и предимствата, които предлагат тези обувки за кучета.

Безопасно стъпване на горещи тротоари

Дори ние не се наслаждаваме на силната жега, а горещите тротоари могат да оставят изгаряния по възглавничките на лапите, затова препоръчвам ботуши със защита от асфалт. Не подценявайте силата на слънцето и това колко горещо може да стане на открита настилка.

Специализираните ботуши за кучета са предназначени за тази конкретна цел. Те ще предпазят лапите на кучето ви от горещината, точно както правят човешките обувки за нас.

Защита от екстремен студ

Някои кучета са по-чувствителни от други и с напредването на възрастта това става все по-силно изразено, особено при ниски температури.Тогава ботушите за кучета с изолация могат да помогнат в тази ситуация и те да се наслаждават на контакта със снега при ниски температури без проблеми и безопасно.

Ламинирани подове

Те често се подхлъзват, плъзгат и драскат в къщата, когато се движат по дървени повърхности, например. Това може да доведе до наранявания и злополуки, но също така може да унищожи пода. Най-добрият начин да защитите пода и домашния си любимец е да използвате ботуши за кучета, които могат да осигурят определено ниво на сцепление, за да се предотврати подхлъзване и други свързани с това проблеми.

Защита на наранени лапи

Ако кучето ви е претърпяло нараняване или се разхожда с рани на лапите, най-добре е да използвате тези аксесоари за кучета , които ще предотвратят разрастването на раните, а още по-добре ще служат и като защита за превръзката или превръзките, които сте сложили на кучето си.

Освен това ботушът може да има допълнителна подплатена защита, за да се предотвратят по-нататъшни повреди и да се осигури на вашия домашен любимец по-добра опора при удар.

Защита от пресечен терен

Точно както туристическите обувки за хора са предназначени за безпроблемно ходене по открит терен, обувките за кучета могат да помогнат за защита от други препятствия и потенциално опасни предмети. Дори мидичките на плажа, камъните край строителната площадка на улицата или дори стъклото.

Лапите им няма да се замърсяват толкова, когато излизат от къщи

Всички сме запознати с онези очарователни, но досадни следи, които кучетата оставят след себе си, когато се приберат вкъщи с кални лапи и други замърсявания. Ако го карате да носи ботуши, просто ги свалете, когато се прибере, и ги занесете направо в пералнята.

Съвети за закупуване на ботуши, които не се изхлузват

Въпреки всички предимства на носенето на ботуши, понякога не е толкова лесно да ги накарате да останат на мястото си, особено когато домашният ви любимец има много малки лапи. За да постигнете това, трябва само да се уверите, че купувате правилния размер. Ако те са кученца, ще ви е необходим специален модел за кученца. Освен това не забравяйте, че размерът S за хъски или гигантски кучета не е същият като този за чихуахуа. Затова трябва да вземете под внимание и породата на косматото куче.

Друг съвет е да разгледате механизма за монтиране. Най-добре е да използвате ботуши с велкро или цип в зоната на затягане , тъй като те се задържат по-сигурно.

Как да накарате кучето да свикне с новите си ботуши?

Първата стъпка във всичко това е да си купите подходящи ботуши с добро качество. Лесно. Втората стъпка може да бъде малко по-сложна в зависимост от кучето: да го накарате да свикне да ги носи. Това просто не е естествено за тях, така че понякога искат да ги откъснат, да ги дъвчат и да правят бъркотии с тях.

Най-добрият начин да свикнат с тях е да ги накарате да извършват любимото си занимание, когато ги сложите, например да тичат из градината или да вдигат топка.

Можете ли да измиете кучешките ботуши?

Разбира се, че можете. Не само можете да ги миете, но и трябва да ги миете постоянно. Ако вие не можете да перете мръсни чорапи или ботуши, кучетата ви също не трябва да го правят.

Най-лесни за пране са тези, които са изработени от дишащи материали, гума, мрежа или памук, разбира се. Изолираните модели трябва да се мият внимателно и в съответствие с инструкциите на производителя. В случай на кожени или велурени ботуши е най-добре да не ги миете с вода, а да ги почистите на сухо.

Трябва ли да са водоустойчиви?

Всичко зависи от домашния ви любимец и климата, в който живеете. Те със сигурност ще улеснят живота ви, тъй като няма да позволят на кученцето да се прибере у дома с мокри и мръсни лапи, но не са и напълно необходими. Разбира се, ако е зима или дъждовен сезон, добрите непромокаеми ботуши ще ги запазят топли, сухи и безопасни. Имайте предвид, че понякога те не са най-евтината опция на пазара.

Има ли разлика между обувки за кучета и ботуши за кучета?

Всъщност има няколко вида аксесоари за лапите на кучетата, като например обикновените тънки чорапи за разходка из къщата, обувки, които много приличат на чехлите, които ние хората носим, и които нямат специфично предназначение, но могат да се носят през цялата година. Ботушите обикновено са по-специализирани и, както може би сте видели, има за зима, за лято и високи температури и дори водоустойчиви.

Удобни ли са обувките за кучета?

Ако не са, значи сте направили грешка, когато сте ги купували. Винаги трябва да сте сигурни, че ботушите са удобни за вашите кучета. В противен случай те ще бъдат недолюбвани и дори може да ги наранят. Съсредоточете се повече върху комфорта, а не толкова върху това колко евтини са .

Най-добрият начин да се уверите, че са удобни, е да започнете да носите обикновени чорапи и да прецените какво им подхожда. Тогава ще разберете какви материали и форми им харесват най-много.

Кой е най-добрият материал?

Това решение зависи пряко от вида на кучето, което имате, и от характеристиките на мястото, където живеете. Разбира се, кученцето във Финландия се нуждае от ботуши от гума и изолирани материали, докато друго кученце в Ибиса би се задушило в тези материали и би било по-добре да е с мрежести или памучни. Тайната е да знаете как да се адаптирате към обстоятелствата.