Омега 3 рибено масло

NutriZing

Консумирането на най-доброто рибено масло Омега 3, е необходим навик за мнозина, но се практикува от малцина Защо?

Тъй като повечето хора приемат малко от основните храни, които осигуряват минималната препоръчителна дневна доза за поддържане на адекватни нива на мастни киселини в организма, а малцина се грижат за това.

Омега-3 е незаменима полиненаситена мастна киселина, която се съдържа предимно в някои видове риба, най-вече в мазните риби, но някои хора вече се опасяват да я консумират редовно поради риска от високи нива на живак или други токсични вещества.

Консумацията на Омега 3 обаче е не само препоръчителна, но и необходима за мъжете, жените, юношите и възрастните хора, за да се компенсира недостигът им, поради което някои марки вече предлагат добавката на капсули, така че потребителят да може да консумира необходимото дневно количество.

Ползите от Омега 3 са изключително значими

за благосъстоянието и здравето на хората, като сред тях могат да се откроят следните:

 • Предотвратява сърдечносъдови заболявания
 • Намалява нивата на триглицеридите.
 • Регулира кръвното налягане.
 • Улеснява оздравяването след сърдечен удар.
 • Подобрява физическото и психическото здраве.
 • Помага при състояния като артрит, възпаление, алергии, дерматит.
 • Намалява симптомите, свързани с депресия и тревожност.
 • Помага за увеличаване на вниманието.

Знаейки колко полезна е тя за здравето, е необходимо да отдавате значение на консумацията на Омега 3, като приемате добавки с формули, предназначени да компенсират ниските нива и които също така са лесни за приемане и бързо се усвояват от организма.

Затова е време да изберете най-подходящия за вас според конкретните ви нужди и условия, като спазвате балансирана диета и препоръките на лекаря си.

Най-добрите рибни масла Омега 3

Кое е най-доброто рибно масло Омега 3?

Представените продукти се различават по броя на капсулите, размера и състава, но ви уверяваме, че всички марки представят Омега 3 по ефективен начин за вашата консумация и всички са готови да ви осигурят всички ползи от мастната киселина.

Ето седемте най-добри омега-3 на пазара, които имат и най-конкурентни цени.

Тук са най-добрите рибни масла Омега 3:

1. рибно масло OMEGA 3 Iron Ore Health

41NwsFyg5gL

КУПИ СЕГА

Това е напълно натурално масло, произведено при строги стандарти за качество, за да се получи най-чистият продукт. Всяка капсула съдържа четири пъти повече Омега 3 в сравнение с подобни продукти на други марки.

Всяка капсула съдържа 660 mg EPA и 440 mg DHA, а тази презентация съдържа 180 капсули, достатъчни за 90 дни лечение.

Това е ефективен продукт с отлично качество и се счита за една от най-пълноценните добавки, които можете да консумирате, за да балансирате дефицита на Омега 3, който повечето хора имат.

Продуктът е със 100% гаранция за връщане на парите, ако не сте доволни от качеството на продукта.

2. рибено масло NatNatura OMEGA3

Капсулата е съставена от изследвана и здравословна дневна доза рибено масло, EPA и DHA и плюс витамин Е.

Тя е отличен източник на омега-3 мастни киселини.

Това е идеална добавка за подрастващи, мъже, жени и възрастни хора, които поради комбинацията от витамини имат голяма полза от ежедневния прием, допълващ диетата им.

Всяка капсула съдържа 1 g и в зависимост от нуждите можете да приемате до две на ден с основните хранения.

3. Омега 3 рибено масло ZenTrum90

41JwOj2uK2L

КУПИ СЕГА

Представлява опаковка от 90 капсули, чието съдържание на Омега 3 идва от маслено рибено масло и допринася за правилното функциониране на сърцето.

Той е източник на незаменими мастни киселини, препоръчан от лекарите, и само с две капсули ще покриете необходимия дневен прием. Този продукт обикновено се използва от спортистите за повишаване на ефективността им и е добра добавка с отлично качество и на ниска цена.

4. Pure & Essential omega 3 fish oil

41fBmiObXSL

КУПИ СЕГА

Всяка единица е съставена от Omega 3 в mg количества EPA и DHA от рибено масло, висококачествена формула за дълготрайно здраве.

Тези капсули са по-малки от обикновените капсули, което ги прави по-лесни за поглъщане и още по-бързи за усвояване от организма благодарение на високата им концентрация, която е 2,5 пъти по-висока от тази на други подобни продукти.

Ключът към чистотата на тази добавка е производството ѝ с дълбоководни риби с кратък живот, което означава, че те се намират на кратко място в хранителната верига и следователно са по-малко склонни да натрупват замърсители.

5. Nu U Nutrition Fish Oil

41-h4miteJL

КУПИ СЕГА

Това е огромна презентация от 365 капсули, достатъчно издръжлива за цяла година, така че забравете за закупуването на презентация за 3 месеца или 1 месец.

Продуктът е направен с ефективна формула, която осигурява най-доброто от витамините от рибено масло, всеки с 1000 mg в лесен за преглъщане размер.

Продуктът се произвежда изцяло в Обединеното кралство, при строги производствени стандарти, които гарантират оптимален продукт, който не съдържа лактоза, глутен, пшеница, мая, соя или други елементи, които намаляват неговата ефективност и висока концентрация.

Компанията гарантира продукта, като предлага възстановяване на средства в случай, че не сте доволни от капсулите, така че можете да инвестирате спокойно.

6. NutriZing Fish Oil

51zh+6z-zcL

КУПИ СЕГА

Формулата му е пълна комбинация от Омега 3, 6 и 9, а най-хубавото на тези капсули е, че нямат вкус или мирис на риба.

Произвежда се при внимателни процеси, които гарантират хигиена и качество както при производството, така и при разпространението на продукта.

Клиентите получават големи ползи от консумацията на тази добавка, а също и за кратко време, това е и продукт без странични ефекти и се препоръчва за цялото семейство

Това е представяне на 90 хапчета, за лечение на 30 дни и е най-добрата стойност за парите на сравнението.

Какво представлява рибеното масло и за какво се използва?

Както подсказва името, рибеното масло е вид полезно за организма масло, богато на мастни киселини , като омега 3.

aceite-de-pescado

Той може да се набави чрез консумация на риба или чрез приемане на добавки под формата на капсули.

Ако искате да включите това мастно вещество в диетата си, можете да ядете мазна риба, чието високо съдържание на омега-3 я прави любима. Сред тях са скумрия, херинга, риба тон, сьомга, черен дроб на треска и др.

Съществуват три основни омега-3 мастни киселини, първата от които е ейкозапентаенова киселина (EPA), втората - докозахексаенова киселина (DHA), а последната - алфа-линоленова киселина (ALA), която обикновено се съдържа в соята, други растителни масла или ядки. Ето защо, ако сте решили да си купите хранителна добавка за риби, като например масло от черен дроб на треска и масло от черен дроб на акула, трябва да проверите дали на етикета на опаковката са посочени отделни стойности за mg DHA и mg EPA.

Една информация, която винаги ще ви интересува, е, че рибеното масло е одобрено от FDA като средство за понижаване на нивата на триглицеридите, но се използва и при много други заболявания, особено свързани със сърцето и кръвната система. Затова някои хора използват рибено масло за понижаване на кръвното налягане, триглицеридите и нивата на холестерола.

По-конкретно рибеното масло се използва и за предотвратяване на сърдечни заболявания или инсулт.

От хранителна и неврологична гледна точка рибата е спечелила репутацията си на 'храна за мозъка', тъй като нейните съединения помагат на консумиращите риба да се борят с депресията, биполярното разстройство, психозата, синдрома на дефицит на вниманието и хиперактивност (СДВХ), болестта на Алцхаймер, разстройството на координацията на развитието, мигрената и епилепсията.

Но има и още нещо. От офталмологична гледна точка някои хора използват рибено масло, за да противодействат на дискомфорта на сухото око, катарактата, глаукомата и макулната дегенерация.

Друг често срещан и ефективен пример е при жените, които често приемат рибено масло, за да предотвратят болезнена менструация, болки в гърдите и усложнения, свързани с бременността, като спонтанен аборт, хипертония в края на бременността, преждевременно раждане, бавен растеж на бебето, както и за насърчаване на развитието на бебето.

За тези, които се интересуват от света на фитнеса, тези мастни киселини се приемат и перорално за отслабване, ефективност при тренировки и мускулна сила, мускулни болки след упражнения, пневмония, рак, белодробни заболявания, сезонни алергии, астма, синдром на хроничната умора и за предотвратяване на повторното стесняване на кръвоносните съдове след операция за разширяване.

В допълнение към този дълъг списък, специалистите го използват и за лечение на диабет, преддиабет, диспраксия, дислексия, екзема, аутизъм, затлъстяване, остеопороза, ревматоиден артрит, остеоартрит, псориазис, системен лупус еритематодес, множествена склероза и ХИВ/СПИН.

Как действа това масло?

Изглежда, че много от ползите и благосъстоянието , произтичащи от консумацията на рибено масло, се дължат на съдържащите се в него омега-3 мастни киселини. Интересно е, че организмът не произвежда омега-3 мастни киселини и не може да ги генерира от омега-6, които са често срещани в западната диета.

Това маслено вещество намалява болката и отока; установено е, че е ефективно и при лечението на псориазис и сухота в очите. Друго негово качество е, че предотвратява лесното съсирване на кръвта, което го прави подходящ и препоръчителен за лечение на някои сърдечни заболявания.

На какво трябва да обърнете внимание, когато купувате добавка за риба?

aceite-de-pescado-omega-3

Тъй като невинаги е възможно да се консумират достатъчни количества прясна мазна риба като сьомга, скумрия и сардини, може да откриете, че добавките с рибено масло са чудесна алтернатива за вашето здраве.

Важно е обаче да се отбележи, че не всички капсули са еднакви. На пазара могат да се намерят голям брой разновидности, които предлагат омега-3, така че е важно да знаете какво точно да търсите, преди да направите покупка онлайн или директно от фармацевтично или хранително заведение.

Затова като основна отправна точка трябва да се научите да четете информационния етикет на добавката, който се намира на гърба на бутилката. Това е много важно и ще ви кажа защо в следващата точка.

Първото нещо, което трябва да вземете предвид, когато разглеждате добавка с рибено масло, е общото количество омега-3, което се съдържа в една доза. Въпреки че няма фиксирана дневна доза (ДДД) за това, общият консенсус на учените и специалистите по хранене показва, че оптималният дневен прием е между 2000 и 4000 mg, а дори и повече, ако тренирате редовно или сте физически активни.

Сега е моментът да научите какъв е процентът на EPA и DHA в омега-3. Както споменах по-рано, това са най-важните киселини за оптимално здраве, за разлика от по-малко мощните форми като ALA, ETA, DPA и др. Колкото по-висок е процентът на DHA и EPA в добавката, толкова повече ползи ще имате. Едно нещо, което трябва да знаете, е, че концентрацията на EPA и DHA в една доза често е много по-висока в качествените добавки.

Следващото нещо, което трябва да видите, е формата на ейкозапентаеновата киселина и докозахексаеновата киселина. Те могат да бъдат триглицериди, етилов естер или фосфолипиди (обикновено се съдържат в маслото от крил). Това може да ви се стори непосилно, но то описва молекулярната форма на омега-3 мастните киселини.

 • Сертификати от трети страни

Сертификатите от трети страни допълнително подсилват достоверността на продукта, в случай че обмисляте закупуването на първокласна добавка с рибено масло.

Като основно ръководство трябва да разгледате програмата за Международни стандарти за рибено масло (IFOS), тъй като това е единствената програма за изпитване и сертифициране на добавки с рибено масло , която определя най-високите световни стандарти за чистота, ефикасност и свежест.

Всички тези разпоредби и легитимации са важни, тъй като в мастните тъкани на треската, сьомгата и рибата тон понякога могат да бъдат открити замърсители на околната среда. Маслото, получено от тези големи риби, може да съдържа високи концентрации на тежки метали, ПХБ, диоксини и фурани, които могат да причинят сериозни последици за здравето.

 • Обяснение на допълнителните съставки

41VFtgO4yUL

Желатин обикновено се използва за производството на капсули с рибено масло. Понякога обаче тези капсули могат да имат ентерично покритие, което често е мътно на вид. Ентералните покрития често са синтетични и обикновено са изработени от PVC или BPA - вещества, чието приемане е препоръчително да се сведе до минимум, тъй като е доказано, че те освобождават добавката преждевременно или твърде късно в храносмилателната система.

Друга съставка, която се съдържа в тези продукти, е глицеринът, който се добавя към желатина в капсулата, за да се предотврати неговата крехкост и счупване.

Токоферолите са органично съединение, което може да действа по подобен начин като витамин Е. Тяхното присъствие е сравнително слабо и спомага за предотвратяване на окисляването на маслото.

В някои марки може да забележите и наличието на оцветители, които гарантират, че капсулата е тъмна на цвят, за да се намали рискът от окисляване под въздействието на светлината. Това е важно, тъй като окислените масла могат да бъдат вредни за организма.

Също така избягвайте хранителни добавки, съдържащи соя, глутен и ядки, тъй като това може да означава, че производственият процес не е фокусиран върху чистотата.

 • Изследвано ли е маслото за тежки метали?

За никого не е тайна, че рибата и ракообразните могат да съдържат концентрирани количества метали като живак, което означава, че е важно да разберете дали рибеното масло, което купувате, е изследвано за такива замърсители. Затова е добре да търсите рибено масло, което е преминало през международни стандарти за тестване за наличие на ПХБ, тежки метали, диоксини и други вредни фактори. Тази информация трябва да бъде отпечатана върху самия етикет.

 • Колко прясно е маслото?

Всички масла са податливи на окисляване и омега-3 не прави изключение. Ако маслото се окисли поради излагане на светлина, топлина или въздух, то може да стане гранясало, поради което е по-вероятно в крайна сметка да предизвика възпаление в организма. Затова търсете рибено масло, което е добре затворено, в съдове, които не излагат продукта на светлина.

По същия начин ги съхранявайте в опаковката и ги съхранявайте правилно съгласно препоръките върху опаковката. Също така трябва да се уверите, че сте отбелязали датата на изтичане на срока на годност върху опаковката.

Цената не винаги е показател за качество. Като цяло обаче по-евтиното рибено масло обикновено не е с най-добро качество. Когато става дума за омега-3, получавате това, за което плащате.

Важно е, преди да направите инвестиция, да сравните количеството на DHA и EPA. Това определено е още един начин да се уверите, че плащате за качествен продукт.

Що се отнася до дневната доза, много често на етикета има препоръка, която показва колко капсули са ви необходими за цялостно добро здраве .

 • Колко омега-3 е безопасно да се консумира?

Според AHA можете да приемате до 3 грама рибено масло на ден под формата на добавка. Не приемайте повече от това количество, освен ако не го обсъдите с вашия лекар и треньор, ако сте спортист.

 • Има ли странични ефекти при употребата на омега-3?

Страничните ефекти на омега-3 рибеното масло могат да включват:

- Рибен вкус в устата

- Рибен дъх

- Разстроен стомах

- По-течни изпражнения

- Гадене

- Също така в някои случаи, поради антикоагулантното си качество, приемът на повече от 3 грама рибено масло на ден може да увеличи риска от кървене.

За какво се използва рибеното масло?

aceite-de-omega-3

Както ви показах в този преглед, омега-3 мастна киселина се получава от тъканите на мазна риба или мазна риба. Наред с други, той съдържа ейкозапентаенова киселина (ЕПК) и докозахексаенова киселина (ДХК), които през последните години привличат най-голямо внимание в изследванията на здравето.

Тъй като обаче бихте искали да разберете по-конкретно как е полезна консумацията на техните капсули, ще споделя с вас най-важните аспекти.

 • Подпомага поддържането на здравословно ниво на холестерола

Чрез добавяне на омега-3 можете да поддържате профил в здравословни граници на холестерола в кръвта . Например добавянето на 3 грама рибено масло на ден може да помогне за правилното съотношение между HDL и LDL, както и за достигане на препоръчителните нива на триацилглицерола.

Но както знаете, нито един продукт не е чудодеен сам по себе си, така че съчетайте приема на рибено масло с диета, богата на пресни плодове и зеленчуци. По този начин цялостното ви здраве ще бъде изпълнено с хармония и благополучие.

 • Допринася за здравето на костите

С напредването на възрастта, особено при жените, които навлизат в периода на менопауза и вече нямат стандартни нива на естроген и хормона прогестерон, костите ви могат да започнат да изтъняват, което води до остеопороза.

Няколко проучвания са разгледали влиянието на приема на дълговерижни полиненаситени мастни киселини върху костната плътност и калциевия баланс при жени в менопауза и са установили, че тези, които консумират по-високи нива на мастни киселини, поддържат по-здрави кости.

В действителност най-добрият начин да допринесете за цялостното здраве на костите си е да се уверите, че получавате достатъчно калций в ежедневната си диета. След това е разумно да обърнете внимание на консумацията на рибено масло.

Важно е обаче да се уверите, че получавате добро съотношение между омега-3 и омега-6 мастни киселини. Консумацията на твърде много омега-6 и твърде малко омега-3 всъщност може да ви изложи на по-висок риск и да доведе до по-ниска минерална плътност на костите .

 • Подобрява настроението

Изследванията показват, че редовното включване на рибено масло в диетата може да подпомогне настроението.

Както може би знаете, храната на много хора е толкова пълна с преработени храни, че далеч не осигурява добро хранително ниво. Това, съчетано с натрупването на стрес, може да изостри разстройства на настроението като депресия и тревожност.

Добрата новина е, че консумацията на това маслено вещество доказано спомага за поддържането на нивата на серотонин в организма, който често е наричан хормон на доброто настроение. Тази секреция обикновено се увеличава, след като сте хапнали вкусна храна, богата на въглехидрати, която ви поставя в състояние на релаксация и спокойствие. Поради тази причина, когато хората са стресирани, те жадуват за храни, съдържащи въглехидрати.

Ето защо, като добавяте рибено масло, по естествен начин ще допринесете за освобождаването на серотонин в организма, което ще ви помогне да се справите със стреса.

13 ползи от приема на рибено масло

Рибеното масло е хранителна добавка, която е широко разпространена в целия свят. То е богато на омега-3 мастни киселини, които са много важни за поддържане на оптимално здраве, така че ако сте човек, който не яде много мазна риба, приемането на капсулирана форма на това масло може да ви помогне да се възползвате от неговите ползи.

По-долу ще ви дам ръководство, основано на ползите от консумацията му.

 • Може да е полезно за здравето на сърцето

Сърдечните заболявания са една от водещите причини за смърт в световен мащаб. Проучванията показват, че хората, които консумират много риба или капсули с рибено масло, страдат много по-рядко от сърдечни заболявания.

Най-общо казано, ползите от консумацията на рибено масло за здравето на сърцето включват:

-Нива на холестерола: може да повиши нивата на HDL ('добрия') холестерол. Въпреки това не изглежда да понижава нивата на LDL ('лошия') холестерол.

-Триглицериди: Може да намали триглицеридите с 15-30%.

-Кръвно налягане: Дори ако приемате малка доза, тя помага за намаляване на кръвното налягане при пациенти с високо кръвно налягане.

-Плака: Предотвратява образуването на плаки в артериите, като предотвратява втвърдяването им. Допринася за това артериалните плаки да станат по-стабилни и по-безопасни при тези, които вече имат такива.

-Фатални аритмии: При хора, които са изложени на риск, може да намали случаите на фатална аритмия.

В някои проучвания обаче се посочва, че въпреки че добавките с рибено масло могат да подобрят много от рисковите фактори за сърдечни заболявания, няма ясни доказателства, че те могат да предотвратят инфаркт или инсулт.

 • Може да помогне за лечението на някои психични разстройства

Човешкият мозък е съставен от почти 60% мазнини и голяма част от тези мазнини са омега-3 мастни киселини. Ето защо омега-3 са от съществено значение за нормалното функциониране на мозъка.

Всъщност някои проучвания показват, че хората с някои психични разстройства имат по-ниски нива на омега-3 в кръвта; интересно е, че е доказано също, че добавките с рибено масло могат да предотвратят появата или да подобрят симптомите на някои психични разстройства, като психоза, някои симптоми на шизофрения и биполярно разстройство.

 • Може да помогне за намаляване на теглото и обиколката на талията

Затлъстяването се определя като индекс на телесната маса (ИТМ), по-голям от 30. В световен мащаб около 39% от възрастните са с наднормено тегло, а 13% са със затлъстяване.

Чувствителна ситуация, за която трябва да знаете, е, че затлъстяването може значително да увеличи риска от други заболявания, включително сърдечни заболявания, диабет тип 2 и рак.

Добрата новина е, че приемът на добавки с омега-3 може да подобри телесния състав и рисковите фактори за сърдечни заболявания при хора със затлъстяване. Освен това някои проучвания показват, че приемът на рибено масло в комбинация с подходяща диета и физическа активност може да ви помогне да отслабнете.

Не всички проучвания обаче са установили същия ефект. Анализът на 21 проучвания установи, че тези добавки не намаляват значително теглото на хората със затлъстяване, но намаляват обиколката на талията и съотношението между талията и бедрата.

 • Може да подпомогне здравето на очите

Подобно на мозъка, омега-3 мазнините са важна част от структурата на очите. Ето защо доказателствата сочат, че хората, които не получават достатъчно омега-3, са с повишен риск от очни заболявания.

Освен това здравето на очите започва да се влошава в напреднала възраст, което може да доведе до свързаната с възрастта макулна дегенерация (AMD). В тази връзка малко популационно проучване установява, че приемът на висока доза рибено масло в продължение на четири месеца и половина подобрява зрението при всички пациенти с AMD. Не е ясно обаче дали добавките с рибено масло имат същия ефект.

 • Може да намали възпалението

Възпалението е начинът на имунната система да се бори с инфекциите и да лекува телесни увреждания. Той обаче може да се появи на ниски нива за продължителни периоди от време. Това се нарича хронично възпаление. То може да влоши някои заболявания като затлъстяване, диабет, депресия и сърдечни заболявания.

Въпреки това, тъй като рибеното масло има противовъзпалителни свойства, то може да помогне за лечението на заболявания, включващи това състояние. Например при хора, подложени на стрес и затлъстяване, омега-3 може да намали производството и генната експресия на възпалителни молекули, наречени цитокини.

Освен това добавките с рибено масло могат значително да намалят болката в ставите, сковаността и нуждата от лекарства при хора с ревматоиден артрит.

 • Може да има ползи за кожата

Кожата е най-големият орган в човешкото тяло и съдържа много мастни киселини. Въпреки това здравето на кожата може да се влоши през целия ви живот, особено в напреднала възраст или след продължително излагане на слънце. За щастие има редица кожни заболявания, които могат да се повлияят от добавките с рибено масло, включително псориазис и дерматит.

 • Идеални по време на бременност и в ранна възраст

Омега-3 мастните киселини са от съществено значение за ранния растеж и развитие. Добавянето на рибено масло при майки или бебета може да подобри развитието на очите, въпреки че ефектът му върху обучението и коефициента на интелигентност е неясен.

 • Може да намали мазнините в черния дроб

Чернодробното заболяване е често срещано при хора със затлъстяване. Тези добавки могат да помогнат за намаляване на чернодробните мазнини и симптомите на неалкохолна мастна чернодробна болест.

 • Може да спомогне за подобряване на симптомите на депресия и тревожност

Очаква се до 2030 г. депресията да се превърне във втората водеща причина за глобално заболяване. Ето защо проучванията показват, че консумацията на хранителни добавки , богати на EPA, намалява депресивните симптоми.

 • Може да подобри вниманието и хиперактивността при деца

Поведенческите разстройства при деца, включително хиперактивност, могат да попречат на тяхното обучение и развитие. Добрата новина обаче е, че добавките с рибено масло помагат за намаляване на невниманието и други поведенчески прояви.

 • Може да помогне за предотвратяване на симптомите на умствения упадък

С напредването на възрастта мозъчната функция се забавя и рискът от болестта на Алцхаймер се увеличава. Въпреки това някои малки проучвания показват, че рибеното масло може да подобри паметта на здрави възрастни хора и да забави умствения упадък.

 • Подобрява симптомите на астма и риска от алергии

Астмата е белодробно заболяване, което може да причини подуване на белите дробове и затруднено дишане. То се среща все по-често при бебетата. Добрата новина е, че е доказано, че повишеният прием на риба и рибено масло по време на бременността може да намали риска от астма и детски алергии.

 • Може да подобри здравето на костите

В напреднала възраст костите могат да започнат да губят основните си минерали, което ги прави по-податливи на разрушаване. Това може да доведе до заболявания като остеопороза и остеоартрит. Някои проучвания обаче показват, че по-високият прием на омега-3 е свързан с повишена костна плътност, което може да помогне за предотвратяване на такива заболявания.

Къде да купя рибено масло с омега-3?

Рибеното масло Омега-3 може да се купи на различни места, в зависимост от това дали предпочитате физически магазин или интернет. Аптеки като Farmacias Morlan или билкар като Herbolario Navarro са добри места, ако търсите много специфична марка, но ако предпочитате да разгледате огромно разнообразие от продукти, било то хапчета или сиропи, в Amazon има голям списък с опции на достъпни цени и с много добро качество, които да включите в хранителните си добавки.

Често задавани въпроси

Кой трябва да приема омега-3 рибено масло?

Консумацията на омега 3 под формата на капсули или сиропи с рибено масло се препоръчва на хора със сърдечни проблеми или сърдечна недостатъчност, тъй като мастните киселини са основни хранителни вещества за укрепване на сърдечносъдовата система.

Как трябва да се приемат капсулите с рибено масло?

Рибеното масло трябва да се приема точно както е предписано от Вашия лекар или както е препоръчано от Вашия личен лекар. Самолечението не е добро, а и с приема на Омега 3 не бива да се злоупотребява, тъй като няма да получите всички ползи от него, а по-скоро обратното - ще предизвикате проблеми като повишени нива на кръвната захар.

Кое е най-подходящото време за прием на рибено масло?

За да се постигне по-добро усвояване на хранителните вещества, е препоръчително да се консумира рибено масло с едно от храненията през деня, но няма конкретно време или момент, който да е по-добър от друг за приемането му, просто не забравяйте да го включите в ежедневието си и това ще е достатъчно.

Какво се случва, ако консумирам рибено масло ежедневно?

Организации като Испанската фондация за сърдечни заболявания (FEC) препоръчват ежедневната консумация на омега-3, за да се контролират нивата на холестерола в кръвта и по този начин да се подобри здравето на сърдечносъдовата система.

Източници:

Глобално предлагане на рибно брашно и рибно масло: Входни, изходни и пазарни данни - PubMed

Консумация на риба, рибено масло, омега-3 мастни киселини и сърдечносъдови заболявания - Научно становище на AHA

Рибено масло - Mayo Clinic

Добавки с омега-3 рибено масло при сърдечни заболявания - WebMD

Алфа-линоленова киселина - Wikipedia