Ортопедични легла за кучета

mejores-camas-ortopédicas-para-perros

mejor-cama-ortopédica-para-perros-300x199

Търсенето на легла с думата 'ортопедични' изглежда така, сякаш ще реши всички проблеми със съня на кучето ви, но за съжаление не е така.Много производители използват медицинския термин, за да създадат легла, които изобщо не отговарят на това изискване. Много производители използват този медицински термин, за да произвеждат легла, които изобщо не отговарят на това изискване.

Вашият пухкав спътник заслужава най-доброто ортопедично легло за кучета и не бива да се поддавате на тази измама. Ето защо за мен стана важно да направя изчерпателен преглед на няколко модела и за щастие попаднах на пет чудеса, които освен това са на много достъпни цени. Оставям ги в сравнителния си списък.

Най-добрите ортопедични легла за кучета

Кое е най-доброто ортопедично легло за кучета?

Той трябва да отговаря на високи стандарти за комфорт и безопасност. Но оттам нататък има определени характеристики, които я правят по-добра за определена порода или за куче с определени заболявания. Има дори такива, които са по-подходящи за вас от други.

Ако кучето ви хвърля много косми, моделът с отблъскваща космите материя ще бъде идеален, тъй като ще улесни почистването му. От друга страна, ако възнамерявате да си купите уред за пътуване, сгъваемият модел ще бъде идеален.

Както виждате, има много неща, които трябва да се вземат предвид. Ето защо ви оставих разнообразие от евтини и качествени модели и съвети за интелигентен избор. Искате ли да е и най-евтиният? Продължавайте да търсите!

Ето и най-добрите ортопедични легла за кучета:

1. KOPEKS Round-Sofa-XL ортопедично легло за кучета

Удобно

511jAeS0ptL

КУПИ СЕГА

Максимален комфорт за вашето куче! С размери 127 см в диаметър и 15 см във височина на матрака, плюс 18 см възглавница в краищата, той е достатъчно удобен за големи кучета и лесно достъпен за кучета с артрит или други заболявания. Той е кръгъл, изработен от 100% вискоеластична мемори пяна от висок клас . Сваляем капак от тъмнокафяв велур, лесен за почистване. Включва вътрешен водоустойчив капак за инциденти.

2. Ортопедично легло за кучета Pointer PO1501-410

Не се деформира

41jOBm5h6jL

КУПИ СЕГА

Предлага се в различни размери, което го прави препоръчителен комплект за различни размери и породи. Предлага се и в бежово или кафяво. Този ортопедичен матрак и възглавница за домашни любимци са лесни за транспортиране , за да осигурят комфорт на вашия космат приятел на закрито и на открито. Те могат да се перат напълно в пералня . Освен това ръбът им се превръща в удобна и оптимална опора за гръбначния стълб.

3. Ортопедично легло за кучета The Dog's Balls

В различни цветове и размери!

41vPVVAiZnL

КУПИ СЕГА

Със сигурност ще намерите подходящия за лабрадори и дори за котки , защото се предлага в пет различни размера. Това ортопедично легло е с първокласно качество и е изработено от водоустойчива мемори пяна . Достъпът до нея е много лесен, идеална е за домашни любимци с артрит, други специални състояния или за възрастни хора. Освен това е с терапевтично качество и предлага чудесна опора. Той дори има покривало, което може да се пере.

4. Ортопедично легло Karlie 10046

Лесен достъп

41E+5JXrMvL

КУПИ СЕГА

Ще харесате функцията му за неплъзгане и факта, че може да се пере в пералня, което ще ви улесни много и ще ви спести време и усилия. Това ортопедично легло от мемори пяна намалява натиска върху гръбначния стълб и е много удобно, особено за огромни кучета . Тя е съвсем проста , защото няма крака или неудобни ръбове. Освен това то е стабилно бежово легло.

5. Hero Dog ортопедично легло за домашни любимци

С противоплъзгащо покритие

412ZAuFC5fL

КУПИ СЕГА

Напълно здравословно, нито един от компонентите или материалите му не е токсичен. Това е меко и плоско ортопедично легло за кучета. Той може да предпазва прешлените на кученцата, а влакната не се разхлабват лесно. Тя е достатъчно дебела , за да спят спокойно , без да потъват, на всеки етап от живота си. Предлага се в различни цветове и размери, така че да можете да намерите най-подходящия за вашето куче.

Нека поговорим за ортопедичните легла за кучета

Добро качество Ортопедичните легла за кучета са направени така, че да осигуряват допълнителна подкрепа за ставите на вашия кучешки спътник. В същото време осигурява универсална опора, така че четириногият ви спътник да не се свлича на пода, докато спи или си почива за известно време. Освен това те са много по-удобни и позволяват на кучето ви да си почива и да спи спокойно.

Видове легла за кучета

Знаете ли, че има пещерно легло ? Да, има голямо разнообразие. Въпреки това тези легла обикновено се предлагат в четири основни типа или модела.

Стандартни легла

Няма рамки, така че може да изглежда като стандартна възглавница, пуф или матрак. Въпреки че се предлагат в много различни форми и размери, повечето от тях обикновено са с пълнеж от мемори пяна или полиестер и подвижни калъфи от вълна или микрофибър.

Легла тип 'гнездо'

Наречени са така заради приликата им с птичи гнезда заради повдигнатите стени и стандартното дъно на леглото. Идеален за малки кучета или кучета, които се свиват, когато спят. Те могат да бъдат напълно затворени или да имат централен отвор, който да им позволява да протягат крака или да влизат през него.

Повдигнати легла

Тяхната солидна външна рамка обикновено е изработена от дърво, PVC, метал или плетеница, подобно на човешкото легло. Тя осигурява добра опора за кучета със среден до голям размер и много козина. Въпреки това може да не е подходящ за хора с болки в ставите или общи ортопедични проблеми, тъй като е необходимо да се качват и слизат от леглото.

Ъглови легла / легла за пестене на място

Предназначени са за трайно прибиране в ъглите, като създават илюзия за по-голямо пространство благодарение на добавената текстура в ъгъла. Освен това те са повдигнати и са подходящи за кучета, които обичат да спят, свити настрани. Обикновено са с полиестерен пълнеж.

Нуждае ли се кучето ви от ортопедично легло?

На пръв поглед това може да изглежда банално или луксозно, но много експерти твърдят, че кучетата са по-склонни да изпитват проблеми със ставите, отколкото хората, особено в напреднала възраст. Въпреки че знаем, че тя е различна за различните породи.

С този факт можем да определим, че да, кучето ви се нуждае от него. Неудобното легло може да причини сериозен дискомфорт и наистина да ограничи активността и подвижността му. Възползвайте се от ортопедичните легла, които са разработени така, че кучетата да могат да се справят удобно с евентуалните си ставни недостатъци.

Неща, които трябва да вземете предвид

Едно страхотно ортопедично легло ще зависи малко от марката , ако имаме предвид тези неща, преди да направим покупката. Не забравяйте, че разнообразието на пазара е голямо и е важно да сме наясно с много неща относно нашите очаквания и нужди, за да изберем разумно:

Размер

Има ортопедични легла за всяка от разновидностите на размерите и теглото, които кучетата могат да имат. Това е първият филтър, който трябва да приложите, за да избегнете избора на легло от чихуахуа за немски дог.

Безопасност

Първото нещо е, че трябва да е хипоалергенен. Това обаче зависи и от характера на вашето куче. Например повдигнатите легла няма да са много безопасен избор за куче, което спи неспокойно, или за куче, което е ранено или с намалена подвижност, защото може да падне от леглото и да се нарани. Добре е също така материалите да не са токсични, в случай че то обича да дъвче прекалено много, и да са нечупливи.

Пяна

Тя до голяма степен определя комфорта на вашето куче, като една качествена и стабилна може да помогне и за поемане на цялото натоварване на костите му по време на сън, за да не се задъхва лесно.

Точката

Мислили ли сте къде ще я поставите? Ако става въпрос за ъгъл, подходящ е правоъгълен модел . Овалната или кръглата е по-подходяща в центъра на къщата.

Лесен достъп

Това от своя страна зависи от възрастта, размера и подвижността на кучето ви. Това трябва да е ортопедично легло, до което кучето ви да има достъп без чужда помощ.

Навици на сън

Позициите и позата на сън на вашето куче могат да ви помогнат значително при избора, тъй като някои от тях са идеални за тези, които спят твърдо, докато други са идеални за тези, които се въртят цяла нощ.

Климатични нужди

Ако живеете в район със студен климат, най-добре е да имате топло легло, подплатено с изолация или кожа, което лесно се отоплява. В противен случай е по-добре да е дишаща и лека. В последния случай е по-добре да се избягва кожа .

Купете най-доброто ортопедично легло за вашето куче

Има ли още неща, които да вземете предвид? Това е много важно решение, по-добре е да го вземем като такова и да покрием всички възможности, не мислите ли?

Активни кучета

Не си мислете, че поради голямата си енергия през деня кучето ви не се уморява като вас. Нормално е ставите им да са възпалени след ден в парка и игра или обучение и те се нуждаят от удобно място за сън и почивка. Това, от което се нуждаят, е легло за кучета с мемори пяна.

По-възрастни кучета

Подобно на нас, те също остаряват и започват да изпитват затруднения да се настанят удобно в подножието на леглото, тъй като ставите им са малко сковани. Леглата с мемори пяна са с ортопедичен дизайн, защото не са прекалено твърди и не е необходимо да упражняват натиск.

Кучета с увреждания

След нараняване това, което можем да направим, е да им осигурим по-голям комфорт. Когато лежат, те се нуждаят от удобно и лесно достъпно място. Най-доброто решение е да им осигурите легло, което да не е повдигнато или затворено, да е удобно и да осигурява възможно най-голяма опора на увредената област.

Кучета със специални нужди

Каквато и да е причината, ще можете да осигурите комфорт на кученцата си в процеса на възстановяване, като им осигурите отлично място за спане. Ако проблемът е заболяване, което продължава цял живот, това е още по-голяма причина да се нуждаят от дълбока и комфортна почивка, съобразена с техните нужди.