Офис телбод

mejor-grapadora-de-oficina

Най-добрият офис телбод е този, който ни помага в ежедневните ни проекти и задачи, независимо дали става въпрос за подвързване на документи, кабели, които се въртят из къщата, или дори за тапициране на износените мебели. Използването им се простира от дома до офиса, от класната стая до художественото студио. Те са функционални, удобни инструменти и след като веднъж използваме един от тях, става много трудно да се справим без него.

Произходът на телбода датира от XVIII в., когато инструментът е получен като подарък от френския крал Луи XVII; по това време всяка телбодска скоба е била пробита с името на кралския знак. С течение на годините и благодарение на все по-широката употреба на хартия този метален инструмент се използва от все повече хора и става незаменим за съвременния живот.

Почти сигурно имате телбод у дома или на работното си място. Ако старият ви телбод се е повредил от интензивна употреба и искате да си купите нов, за да го замените, можете да разгледате това сравнение и да получите по-добра представа за това, от какво се нуждаете в този вид офис инструмент.

Най-добрите офис телбоди

Кой е най-добрият офис телбод?

Ако всеки път, когато се налага да сглобявате листове с документи в офиса, откривате, че колегата ви е отнесъл служебния телбод в кабинета си и ви е оставил бележка с надпис съжалявам до кутията с щипки, значи е време да си купите такъв, който да държите скрит за всички, за да избегнете бъдещи разправии с колегите си.

Най-полезен за вас ще бъде този с най-много скоби в пълнителя, за да се избегне постоянното зареждане. Важно е също така да има капацитет според броя на листовете, които трябва да бъдат подшити, и, разбира се, да има точната дълбочина за подвързване на необходимото количество хартия.

Материалът, независимо дали е само метален, или има гумени дръжки и гумена основа, може да бъде определящ фактор за решението ви. Ако няма да премествате телбода от бюрото си, нехлъзгащата се гумена основа и конструкцията с пластмасови части са добър вариант, но ако този офис инструмент трябва да бъде по-преносим, той може да не е необходим, освен лекото тегло и устойчивостта на евентуални падания.

Ето от най-добрите офис телбоди:

1. тежък телбод LandHope

513VX9YuXIL

КУПИ СЕГА

Може да е много досадно да се налага да зареждате телбода в офиса от време на време, ако има много документи за телбодиране. Проблемът може да се задълбочи, ако дебелината на листовете, които трябва да се скрепят, е много голяма.

Ако случаят е такъв, този модел ще ви допадне много, тъй като може да перфорира до 20 листа едновременно. Той има необходимата дълбочина за това. Той намалява усилията с до 60%, така че можете да забравите за болките в ръцете и пръстите, които са типични за тази повтаряща се задача.

Освен това изцяло металната конструкция означава, че тя може да издържи на ударите и силата, необходими за скрепването на много хартия, твърд картон и дори картон. Без да се притеснявате за счупване или деформация от натиска и без досадни задръствания, ще свършите работата си по-ефективно.

2. Офис телбод Tacwise 1213 с клещи

41gR-6N029L

КУПИ СЕГА

Въпреки че действието на този телбод е плавно, не позволявайте това да ви заблуди, защото той е мощен и здрав. Тя улеснява съшиването и работи не само за листове хартия в офиса, но и за опаковане и затваряне на картонени кутии, включително велпапе. Освен това е много лесно да се запечатват пощенски торби и чували. Така че, ако изпращате много поща, това може да е вашият вариант.

Той е изработен от стомана, за да издържа на налягането и, разбира се, на паданията, които често се случват по време на употреба. Включените два накрайника го правят по-гъвкав при скрепването на различни видове материали.

3. Петрус телбод 44794

41JG713Xi8L

КУПИ СЕГА

Телбодите са основни инструменти във всеки офис и дом и винаги са придружени от други продукти и принадлежности за работа, така че винаги е добра идея да намерите добър телбод, който да съответства на всичко останало, което имате под ръка. Тази марка предлага няколко цвята, от които да избирате, а симпатичният син телбод може да добави нотка към работното място.

Ако естетиката също ви интересува, този Petrus е добра алтернатива заради приятния си дизайн. Разбира се, тя е удобна и за перфориране и подвързване на до 30 листа, така че изобщо не е лоша. Като тежест за хартия е чудесен, защото е здрав, така че можете да го използвате и като тежест за хартия.

4. Настолен телбод Novus B 7A

41MESOyv+vL

КУПИ СЕГА

За тези, които обичат да избягват излишни усилия, този телбод може да бъде много полезен. Само с един пръст и малко натиск можете да предизвикате удара на перфоратора и да скрепите до 8 листа наведнъж. Дизайнът е красив и може да се съчетае с останалите мебели за офис или бюро, които имате у дома.

За презареждане с телбод той се отваря отпред, което прави задачата по-удобна, и тъй като няма нищо по-неприятно от заседнал телбод, този телбод има система против засядане, за да се избегнат тези досадни засечки.

Документите няма да се разлетят от масата, ако използвате този модел и като буталка за хартия. Теглото му е 550 г. Можете да я поставите на леснодостъпно място и да я държите там винаги, когато ви се налага да скрепяте документи. Друга добра черта на този модел е, че ако трябва да скрепите документа по-късно, можете да използвате отворения или временния режим на скрепване, който не е толкова силен и закрепва документите леко.

5. Офис телбод 5 звезди

За телбодиране на по-дебели документи

41zmx0D1l2L

КУПИ СЕГА

Този практичен и удобен черен офис телбод е изработен от качествени материали, много здрав е и подвързва листове хартия, картон и други леки материали.

Сшива с телбод големи дебелини до 100 листа с едно натискане, поддържа по-малки телбоди, дълбочината на влизане на хартията е 70 мм и се предлага в черно.

6. Дебел телбод Rapesco X5-90ps

С регулатор на маржа

41h9Nhpb8JL

КУПИ СЕГА

Марката Rapesco представя този дебел телбод, който ще ви позволи да подшивате с 60% по-малко усилия. Многобройните сравнения го правят фаворит на потребителите, тъй като има много здрава метална конструкция и до 5 пъти повече мощност от конкуренцията.

Благодарение на иновативния вътрешен механизъм вече няма да ви се налага да се навеждате, за да подвържете купчината дебели документи на бюрото си. С едно натискане ще постигнете най-добрите резултати у дома, в офиса или в училище.

Предлага се в черен цвят, има добър размер и съшива до 90 листа наведнъж. Използва скоби 923/8-12 мм, които са включени в комплекта. Тя е практична, лесна за употреба и е снабдена с регулатор на маржа, който улеснява процеса.

Той е изработен от хромирано желязо с пластмасов корпус и основа, идва с гумени ленти на дъното, така че да не се плъзга, докато го използвате, има ниска цена, размерите му са 20 x 16 x 5, тежи 706 g и неговата скоба лента е дълга 5,3 мм.

7. Esselte Leitz 10510628

Класически модел

419oP+HjyaL

КУПИ СЕГА

Този ефикасен щипков телбод е най-продаваният модел и е предпочитан от всички цветари по света. Той е идеален за тези занаяти. Атрактивният му класически дизайн с регулируема наковалня го прави идеален както за отворено, така и за затворено телбодиране.

Тя е солидна, лесна за работа, скрепя над 110 листа без затруднения, идеална за пощенски услуги, магазини, офиси и, разбира се, за домашна употреба. Той се предлага в сребрист цвят, на достъпна цена и с 5-годишна гаранция.

Защо да използвате офис телбод?

Сшиването е най-разпространената форма на подвързване , използвана в света днес. Предлаганите в търговската мрежа телбоди се използват за най-различни проекти, като например за подреждане на документи, тапициране на мебели, възстановяване на покриви и т.н. Те са най-добрите инструменти за тези задачи, тъй като могат да се използват в най-различни приложения. Те са най-добрите инструменти за тези задачи поради своята простота и практичност.

Те са много популярни и в книгопечатането, цветарството, преустройството на дома и създаването на малки брошури. Накратко, тези инструменти улесняват и организират ежедневието ни.

Съображения преди закупуване на офис телбод

mejor-grapadora-de-oficina

Има някои съображения, които трябва да се вземат предвид, преди да инвестирате пари в телбод. Характеристиките, дизайнът, функциите, дали е ръчна или електрическа, капацитетът за зареждане на телбод, дълбочината, на която пробива листовете... всичко е от значение при покупката, защото всичко това заедно ще определи колко полезни или не ще бъдат тези инструменти за нас.

Какво ще слагате на скоби?

Винаги се уверявайте, че знаете какъв вид хартия или материал подшивате. Различните машини за съшиване, които се предлагат днес, могат да съшиват различни количества хартия. Съществуват ръчни, които обикновено се използват в дома или офиса, и електрически, които могат да съшиват десетки листове хартия с един замах.

grapas-para-grapadora-de-oficina

Също така имайте предвид, че има различни размери и дължини на скобите. Преди да купите, винаги се уверявайте, че телбодът ви може да се справи с необходимата дълбочина на телбодиране. Понякога тези, които са оформени като клещи, не са достатъчни, за да достигнат до съответния материал.

Някои от предлаганите на пазара могат да бъдат толкова мощни, че да проникнат в дърво, но за тези видове материали и по-високите категории 'Направи си сам' има по-специализирани пневматични телбоди с форма на пистолет, които могат да правят редица неща, включително тапицерия. В тези случаи те могат да бъдат дори по-ефективни от чука.

Що се отнася до нас, тук говорим за по-прости задачи от дървесината, говорим за хартия и офис документи.

Какви са бъдещите ви нужди?

Винаги трябва да се съобразявате с бъдещите си нужди от телбод. Тези продукти трябва да се използват много често на работното място, затова е важно да обмислите закупуването на професионален телбод. Въпреки че цената им може да е малко по-висока, не забравяйте, че е по-добре да инвестирате в един продукт, който може да задоволи всичките ви нужди, отколкото да купите по-малък, по-евтин или некачествен телбод, който може да се счупи след няколко седмици употреба.

Какъв ще бъде дневният ви обем на съшиване?

Видът на телбода, който ще купите, разбира се, зависи от количеството телбоди, които планирате да използвате, и от скоростта на телбодиране, която ви е необходима. Тестовете през годините показват, че ръчният телбод е в състояние да реши перфектно евентуалните ви нужди в дома или офиса. От друга страна, ако смятате, че ще ви е необходим бърз и много силен телбод за всеки ден, тогава електрическият вариант е идеален за вас.

Всъщност става дума за притискане, за това, че ударът постига притискане на съединяваните повърхности, нали? И че това се прави по практичен начин, без много усилия. И като говорим за усилия, има модели с различни работни системи.

Видове телбоди

Може да се чувствате малко объркани или претоварени при закупуването на офис телбод поради различните модели, които се предлагат днес. Например, електрическите телбоди се използват, без да е необходим голям натиск, най-здравите имат най-голям капацитет на листовете, преносимите могат лесно да се поберат в куфар и списъкът може да бъде продължен.

mejores-grapadoras-de-oficina

Нека разгледаме най-популярните видове по-долу, за да можете да направите разумен избор.

С модел като този, който се предлага с кабел, няма да се налага да прилагате никаква сила, освен да го включите, и освен това ще имате възможност да подвързвате 80 или повече листа за един миг. Ако възнамерявате да я използвате интензивно с много листове, тогава ще ви трябва такава с касети, съдържащи поне 5000 телчета, което ще удължи времето между презарежданията. Необходим ви е и плосък нит, за да може хартията да се подрежда равномерно.

За индивидуална употреба е важно да се вземе предвид наличното пространство на бюрото. Ако бюрото ви е малко или претрупано, може да помислите за закупуване на по-малък, но също толкова мощен телбод. Трябва също да знаете, че има електрически телбоди, които не се нуждаят от кабел, тъй като използват батерии, малки са и могат да се поставят навсякъде, без да заемат голяма площ.

 • Тежки телбоди

Този тип е идеален за телбодиране и фиксиране на документи с много листове. За копирни зали, канцеларии и други споделени помещения може да помислите за модела с най-голям капацитет от 215. Някои от тях са проектирани така, че да не изискват много притискане, а други се предлагат с опции за меко докосване, които правят съшиването по-удобно.

Според купувачите друга много важна характеристика, която трябва да се вземе предвид, е работата без задръствания. Със сигурност не искате телбодът ви да се заклещи точно преди важната среща в офиса и да не ви позволи да оправите счетоводните тетрадки, което ще ви накара да изглеждате зле пред всички колеги. Винаги вземайте под внимание предложенията на експертите.

Съществуват три различни вида настолни телбоди: телбоди със скоби, настолни телбоди и преносими телбоди. Кой от тях е най-удобен за вас? Отговорът се крие в това дали искате да го вземете със себе си на път, или да го оставите неподвижно на бюрото си у дома или в офиса.

Захващащите телбодчета имат по-меки и издръжливи дръжки и са много по-леки, настолните телбодчета са предназначени по-скоро за ежедневна употреба, а преносимите телбодчета се предлагат в различни размери, така че да се поберат в куфарчета или дори в чанта.

Специални телбоди

Има и други видове телбоди с много специални функции, нека разгледаме някои от тях и техните предимства.

 • Вертикалните телбоди спестяват място.
 • Сгъвачките с половин лента съдържат само 105 скоби.
 • Съхраняващите телбод устройства с намалено усилие осигуряват лекота и комфорт при съшиване.
 • Модерните предлагат стилен и модерен външен вид.

По отношение на скобите:

 • Стандартните телбоди работят с всяка стандартна телбод машина.
 • Първокласните телбоди предлагат отлична производителност и предотвратяват задръствания.
 • Скобите с корона се използват само в специализирани телбоди, които осигуряват по-голяма сила на захващане.
 • Тежките телбоди могат да задържат голям брой листове заедно.

Предупреждения при използване на офис телбод:

 • Тъй като може да бъде изключително болезнено, най-добре е да държите пръстите си и други крайници далеч от отвора за инжектиране на телбод, за да избегнете нараняване. Не забравяйте, че тази машина има намерение за забиване на гвоздеи и не искате да прикрепвате която и да е част от тялото си към нищо.
 • Никога не слагайте скоби в която и да е част от тялото си. Очевидно е, нали? Но за всеки случай.
 • Не използвайте телбода върху живи същества, освен че е жестоко, телбодирането на някого може да се превърне в престъпление.
 • Дръжте го далеч от очите си.

[оценки].