Очила за плуване

Gafas-de-Natación

Най-добрите очила за плуване са необходими, за да защитят зрението ви от хлор или друг агент, който може да повлияе на способността ви да виждате, когато сте потопени във воден спорт.

Плуването е една от най-пълноценните дисциплини, които всеки може да практикува, но няма нищо по-добро, за да даде най-доброто от вас, отколкото като необходимото оборудване, което ще ви накара да се представят по-добре във всяка прегръдка.

Ако разполагате с удобен бански костюм, шапка, ефективен часовник за плуване и очила, вече имате основните неща, за да постигнете успехи в спорта; но сега, ако искате да стигнете по-далеч, ще искате и шнорхел или плавници , за да експериментирате с други практики или просто да се забавлявате, докато плувате.

Говорейки за основно оборудване, плувните очила са една от първите инвестиции, които трябва да направите, когато започвате да се занимавате с този спорт, като изберете удобен чифт с малка рамка, податлива рамка, която ви позволява да се движите без съпротивление и, разбира се, предотвратява навлизането на вода в очите ви.

Въпреки това, ако ще плувате в открито море, трябва да сте по-взискателни към характеристиките, тъй като в този случай трябва много повече от това да избегнете хлора в очите си, защото в морето можете да се сблъскате с риби, водорасли или отломки, които могат да ви причинят по-големи щети.

При всички положения едно от най-важните изисквания е те да осигуряват добра видимост, независимо дали става въпрос за облачен ден или за закрит плувен басейн, река или мътно море; и да ви предпазват от излишната светлина при ярко слънце, както правят поляризираните лещи, които също така предпазват зрението ви от ултравиолетовите лъчи и следователно са незаменими при плуване на открито.

Най-добрите очила за плуване

Кои са най-добрите очила за плуване?

Сред толкова много дизайни, които можете да намерите, най-добре е да инвестирате в парче, което ви осигурява безопасност и комфорт; така че, за да ви насочим в инвестицията ви, ви представяме осемте най-изявени и най-добри модела, посочени от професионалисти в областта.

Ето от най-добрите очила за плуване:

1. Очила за плуване Bezzee-Pro

411OTcBEYUS

КУПИ СЕГА

Това е версията Pro на марката, отличаваща се с модерен дизайн с цветни лещи, които са водонепропускливи и не се замъгляват, така че с тези очила очите ви ще бъдат изолирани от водата и ще имате 180° видимост.

Очилата се използват от професионалните плувци заради силните им страни, като UV защита, лещи против раздробяване и яснотата, от която се нуждаете, за да виждате всичко под водата.

От друга страна, рамката блокира преминаването на вода и все още се чувства удобно около очите ви.

Те са идеални за мъже или жени и тъй като са регулируеми, дори дете може да ги носи безопасно. Покупката включва твърд калъф, щипки за нос и тапи за уши.

2. Aqua Sphere -MP Michael Phelps K180 Plus

418Oh3vZI3L

КУПИ СЕГА

Той има анатомична форма с нисък профил и непроницаемо прилягане, размерите на елемента са по-малки, а каишката е по-тънка, така че ще се чувствате по-леки и по-ергономични от другите модели.

Лещите са изработени по технологията Exo-Core, която обединява материалите за максимална ефективност, а лещите са извити и все пак обещават панорамно виждане, защитено от ултравиолетови лъчи. Можете също така лесно да смените накрайника за нос, така че да отговаря на вашия комфорт, като избирате между три вградени модела.

Aqua Sphere е марка, известна с това, че предлага продукти за водни спортове с добро качество и на конкурентни цени.

3. Zoggs Predator Flex Polarized Ultra

41uQ2sVPfrL

КУПИ СЕГА

Той има една от най-добрите поляризирани лещи за намаляване на излишната светлина или за увеличаване на експозицията, когато денят е облачен, като се гарантира, че вашето възприятие под вода е необходимото за детайли с яснота.

Гъвкавата рамка се допълва от червена еластична гумена лента и лента с катарама отстрани, които служат за регулиране, за да паснат на главата ви, без да я притискат неприятно.

Перфектни за плуване на открито, те също така предлагат 180° видимост и не се замъгляват и не пропускат вода в полезрението ви.

Накратко, те са удобни, издръжливи, безопасни и са получили награди от търговски списания за своето качество и функционалност.

4. Speedo Futura Biofuse

41Q7x4V0O1L

КУПИ СЕГА

Те са с модерен унисекс дизайн, универсален размер, лесни за поставяне и прилепват плътно в позицията, в която ги поставяте.

Рамката е гъвкава, което им позволява да прилягат плавно около очите и на носа. Лещите са широки, опушени и също така ви предпазват от слънчевите лъчи.

Те са подходящи за всякакви водни спортове, имат добро зрение във водата и извън нея и са чифт очила, които дават резултат.

Цената е сред най-ниските и качеството е превъзходно, включва и чанта за носене и е покупка, която ще ви остави доволни след употреба.

5. Очила за плуване HAHAHA

41sOc18W0bL

КУПИ СЕГА

Това е комплект за плуване, който се предлага с твърд калъф, щипка за нос и тапи за уши в допълнение към лещите.

Ще бъдете изненадани от футуристичния дизайн на лещите и от качеството, което можете да усетите само с докосването им. Лещите имат свойства против замъгляване, така че няма да се нуждаете от спрей против замъгляване за очила за плуване , също така са защитени от изпускане или надраскване и имат твърда рамка с детайли, които подобряват дизайна.

Страничните ленти също са изработени от здрава, регулируема дебела гума и се монтират с щракване на мишката до желания размер.

Те ще бъдат полезни както в басейна, така и в открито море, а качеството е гарантирано с гаранция за връщане на парите в случай на несъответствие.

6. Очила за плуване Arena

315fMcSPp4L

КУПИ СЕГА

Дизайнът е най-класическият, а сега и най-специфичният сред очилата, той не прилича на нито един от предишните, но изпълнява същата функция.

Лещите са изключително малки, но с двоен ъгъл, за да подобрят перспективата, лещите са разделени с широк мост на носа, държат се на място с тънки каишки и всичко е изработено от устойчиви материали.

Технологията осигурява оптимално зрение с UV защита и покритие против замъгляване, като подобрява изживяването с по-леки от средното лещи.

Регулируемият мост на носа ги прави още по-удобни, така че няма да имате проблеми да свикнете с тях. Можете да ги закупите и в други цветове, а цената им е достъпна.

7. Aquamare

51zkCIiWENL

КУПИ СЕГА

Това е пълен комплект за плуване, който включва очила, шапка за плуване, носна кърпа, тапи за уши, щипки за нос и твърд калъф за пренасяне на всичко това.

Пакетът е гарантиран за цял живот, така че можете спокойно да инвестирате в качествено устройство 'всичко в едно', а ако не сте доволни, те ще заменят продукта или ще ви възстановят парите.

Очилата са любими на професионалистите и триатлонистите , тъй като имат характеристики, които гарантират добро изживяване, като защита от замъгляване, защита от надраскване, защита на зрението и същевременно яснотата, с която ще виждате, ще ви изненада.

Очите ви ще бъдат запечатани, ще се адаптират лесно към лицето ви и ще се наслаждавате на тренировките си без силен натиск.

8. Cressi Flash

41PnXL-KevL

КУПИ СЕГА

Най-разнообразният дизайн по отношение на цветовете с 10 налични нюанса, всички със същата ефективност и качество, които очаквате от очила за защита на зрението.

Силата на тези очила е в широкото им ниво на регулиране до необходимия размер с милиметрова точност чрез страничните катарами, а гумената каишка е двойна лента, предназначена да придаде твърдост.

Очилата са изработени от най-добрите материали, което ги прави изключително издръжливи, и поради големите си предимства и добрата си цена това са най-продаваните очила сред нашите препоръки.

Очила за плуване: Всичко, което трябва да знаете

las-gafas-de-natación-300x225

Плуването е един от най-пълноценните спортове, които можем да практикуваме, при него движим почти всички мускули на тялото си, изгаряме много калории и поддържаме форма по динамичен и забавен начин.

Оборудването с различни аксесоари, като например шапка за плуване и очила, е нещо напълно необходимо, за да постигнете най-добри резултати при плуване, независимо дали в басейна или в морето, но изборът на добри очила за плуване зависи от различни фактори, които трябва да вземете предвид и с които сега ще се запознаете подробно.

Защо плувците се нуждаят от очила?

Плуването е страхотно забавление, но ако се занимавате с него често, трябва да имате добра екипировка, включително очила за плуване, и има две важни причини за това:

Те ви помагат да имате по-добра видимост:

Независимо дали сте професионален плувец или не, доброто зрение при плуване е задължително, а освен това ще бъде и много по-удобно, тъй като очите ни не са проектирани да се адаптират към тези условия и може да бъде доста неудобно да скочите във водата без защита.

Те предпазват очите ни от дразнене:

Солената морска вода или хлорираната вода от плувните басейни могат да предизвикат дразнене на очните ябълки, което може да ограничи зрението ни и да повлияе на плувните ни способности.

Какво трябва да вземете предвид при покупка

За да намерите качествени очила за плуване, е необходимо не само да знаете защо трябва да ги използвате, но има и някои характеристики, които можете да вземете предвид, преди да направите своя избор:

Как прилягат очилата към лицето ви:

Прилягането на очилата е от решаващо значение при избора ви, те трябва да имат някакъв механизъм, който да им позволява да се адаптират към размера на главата и лицето ви, тъй като това ще предотврати проникването на вода в тях, а също така трябва да са удобни за носене.

Цвят на очилата:

Когато избирате очила, трябва да вземете предвид мястото, където ще плувате, тъй като на открити места с пряка слънчева светлина тъмните очила ще бъдат най-добрият избор, тъй като те ще намалят количеството светлина, което получавате, когато сте под водата, и ще имате по-добра видимост.

Ако обаче плувате на закрито или през нощта, тъмните очила може да не са толкова добра идея, а по-светлите очила да са по-добър избор.

Цената на очилата:

Когато става въпрос за очила за плуване, ще можете да намерите доста достъпни модели, чиито цени варират от 10 до 15 евро, докато други, с много по-здрава конструкция и по-професионален стил, могат да надхвърлят 30 евро и дори да струват повече от 100 евро.

Какви са характеристиките на най-добрите очила за плуване на пазара?

Освен че трябва да разгледате цвета, размера и цената на очилата, трябва да потърсите модел, който има:

Дълготрайност:

Какво по-хубаво от това да гарантирате инвестицията си във времето, което можете да постигнете, като изберете модел с добро качество, изработен от устойчиви материали, които придават на очилата голяма издръжливост, независимо колко пъти са използвани.

Стил:

Дори ако търсите функционални очила, това не означава, че те трябва да изглеждат зле, тъй като можете да получите страхотно изглеждащи модели с най-добрите характеристики на достъпна цена, които ще ви накарат да изглеждате страхотно, когато излезете във водата.

Предимства на очилата за плуване

Очилата с високо качество ще могат да ви дадат невероятни предимства още от първата употреба, сред които се открояват следните:

Те предпазват очите ви:

Химикалите, използвани за почистване на плувни басейни, и солта в морето са изключително дразнещи за очите ни, поради което те изгарят, когато влизат във водата без защита в тях, поради което използването на очила е нещо напълно необходимо, когато извършвате дейности, които включват плуване в тези води.

Можете да носите коригиращи лещи:

Ако имате проблеми със зрението и искате да плувате, това няма да е проблем, тъй като има очила за плуване с рецепта , на които могат да се поставят увеличителни или коригиращи лещи, така че да имате ясно зрение, когато плувате.

Подобряване на видимостта под вода:

Вероятно ви се е случвало, когато плувате без защита на очите, да имате моменти, в които затваряте очите си и в резултат на това се дезориентирате напълно под водата.

Този проблем можете да решите с очила, тъй като те ще ви помогнат да държите очите си отворени и да не се изгубите по време на плуване, както и ще ви осигурят ясно зрение.

Избор на очила за плуване

Когато става въпрос за избор на очила за плуване, ще забележите, че има различни видове или модели, от които да избирате, което може да бъде малко претоварващо, затова е необходимо да познавате различните очила, предлагани на пазара, за да можете да изберете най-подходящите за вас.

Видове очила за плуване:

Сред видовете очила за плуване, които можете да намерите и да изберете според вида на тренировката си, са:

Очила за състезания:

Това са очилата, които виждате при професионалните плувци, те са проектирани така, че да ви направят по-хидродинамични с тях, тъй като дизайнът им ги прави доста плътно прилепнали към очите, предотвратявайки преминаването на вода.

Въпреки това те могат да бъдат неудобни, ако планирате да ги използвате ежедневно.

Очила за тренировки:

За разлика от очилата за състезания, тези са много по-удобни за носене и позволяват да регулирате каишките до степен, в която искате да са по-свободни в областта на очите, което ги прави по-подходящи за ежедневна употреба, ако това е вашият случай.

Очила за отдих:

Очилата за отдих в по-голямата си част са много по-достъпни от предишните модели, тъй като не са предназначени за състезания или постоянни тренировки по плуване, а за случайна или развлекателна употреба.

Един от недостатъците на тези очила е, че тяхната система против замъгляване може да се загуби след няколко използвания, оставяйки очила, които лесно се замъгляват.

Очила за плуване:

Очилата за плуване са много по-големи от очилата за плуване и са предназначени за дейности като гмуркане или плуване с шнорхел, тъй като осигуряват отлична видимост и са доста удобни за носене.

Видове лещи

В допълнение към вида на очилата можете да изберете и вида на лещите, които искате да бъдат в очилата ви, като те включват следното:

Метални лещи:

Тези поляризирани очила имат лещи с огледален вид и са тъмни, така че използването им се препоръчва на доста светли места и през деня, тъй като на места със слаба светлина те могат да повлияят на видимостта ви под вода.

Прозрачни лещи:

Прозрачните лещи пропускат повече светлина, така че ще имате по-добра видимост на тъмни места или през нощта, но не се препоръчват за използване на открити пространства или на пряка светлина, тъй като прекалено многото светлина също може да повлияе на зрението ви.

Тъмни лещи:

Тъмните лещи ще бъдат най-добрите ви съюзници на места с твърде много светлина и са силно препоръчителни за честа употреба, тъй като са перфектната комбинация от метални и прозрачни лещи.

Комфорт

Когато избирате очила за плуване, винаги трябва да помислите за това как те ще паснат на лицето ви и че трябва да имат възможност да се адаптират към различни размери, като по този начин можете да си гарантирате, че ще ви е удобно да ги носите.

Прилягане

И като говорим за прилягане, важно е очилата да прилягат идеално около очите ви, тъй като това е факторът, който ще ги предпази от контакт с водата, така че доброто засмукване е от съществено значение при избора на чифт очила за плуване.

Кой е най-добрият метод за предотвратяване на кондензацията на вода по очилата?

На първо място, има спрейове, които можете да използвате, преди да поставите очилата си във водата, и които предотвратяват образуването на тези досадни капчици в лещите.

Можете да използвате и по-домашни методи, като например да използвате шампоан върху очилата си или дори да плюете върху тях, което създава бариера, предотвратяваща кондензацията.

Мога ли да плувам с контактни лещи и очила?

Отговорът е 'не'. Това изобщо не е препоръчително, тъй като може да навреди на зрението ви, а контактните лещи могат да се замърсят с бактерии или дори да се разместят в очите ви.

В тези случаи се препоръчва да използвате очила за плуване с рецепта, които са съобразени с вашите проблеми със зрението, за да можете да плувате без проблеми.