Парна ютия за пътуване

mini-plancha-a-vapor

Най-добрата мини парна ютия е оборудването, което не можете да пропуснете по време на пътуванията си, за да поддържате дрехите си в ред с гладък и чист вид.

С това оборудване ще избегнете харченето на пари за центъра за гладене в хотела, тъй като то ще върши толкова ефективна работа, че ще ви хареса.

Този преносим уред за пара е полезен за леки задачи в дома, като например премахване на гънки от завеси, спално бельо, чаршафи или дрехи.

Принципът на тази ютия е подобен на парочистачката ; както това оборудване произвежда силна топлина, за да отстрани мръсотията от повърхността, така и ютията работи по подобен начин, но в този случай с резервоар за вода, който кипи бързо, излъчвайки парата, необходима за омекотяване на влакната на дрехите, без да ги излага на увреждане при пряк контакт с топлината на традиционните уреди.

Ако сте човек, който държи на външния вид на дрехите си и се нуждаете от практично, лесно за използване и компактно устройство, което да носите в багажа си, сте попаднали на правилното място, където ще намерите петте най-добри мини парни ютии, които ще ви избавят от проблемите с дрехите.

Най-добрите парни ютии за пътуване

Коя е най-добрата парна ютия за пътуване?

На пазара има модели, които се различават по форма, мощност, капацитет и цена, но тук ще ви насочим към най-добрите варианти, които можете да получите.

Следващите мини ютии са най-добрите по отношение на качество и цена и са проектирани да отговорят на очакванията ви за най-лесно изглаждане на тъканите.

Ето от най-добрите парни ютии за пътуване:

1. Преносима мини ютия Avantek

41sw86CjeDL

КУПИ СЕГА

Тя е толкова компактна, че няма да имате проблем да я съхранявате на всяко място в дома си или в куфара си.

Той генерира пара бързо и я разпределя по цялата дреха, като премахва всички гънки по пътя ѝ. Той третира текстила фино, така че удължава живота му и го запазва да изглежда като нов.

Докато изглаждате, дрехите ви едновременно се подлагат на стерилизираща и дезинфекцираща обработка, както и на премахване на миризми без използване на други химикали.

Той е идеален за всички видове тъкани, включително най-деликатните, и можете да го използвате върху мебели, спално бельо, покривки или дори върху седалките на автомобила си.

2. Вертикална парна ютия Yokkao

41yOPuLxzbL

КУПИ СЕГА

По-голяма от средния размер на другите парни ютии, тя побира 200 мл вода, така че няма да се налага да я пълните толкова често.

Уредът генерира пара бързо и е толкова универсален, че можете да премахнете нежеланите прахови акари и дори да го използвате като овлажнител.

Покупката включва мека четка, която премахва праха и власинките от дрехите ви.

От своя страна, фабриката се грижи да предостави на клиента качествено оборудване и затова гарантира устойчива структура с твърда пластмаса и ергономичен дизайн, който ще го вземете за дръжката с пълна лекота.

3. e-best travelling steam iron

31R7vO0R4TL

КУПИ СЕГА

Той е с мощност 220 - 240V и само за 15 секунди водата ще достигне оптималната си температура, за да генерира необходимата пара, а само за няколко минути ще постигнете перфектно гладене.

Едно от предимствата е, че парчето включва чанта за носене за по-голяма практичност.

Дизайнът е изработен от пластмаса и метал, удобен е, лек и се предлага в различни цветове.

Гаранцията на парчето е 12 месеца и ще можете да го смените в случай на повреда; от друга страна, това е качествен продукт и се адаптира към много бюджети.

4. Plancha portátil Tristar ST-8916

41jAHbHNLfL

КУПИ СЕГА

Дизайнът включва дюза със седем големи отвора, които разсейват по-добре топлината. Тя е толкова мощна, че ще премахне и най-упоритите гънки и ще освежи всеки вид плат.

Капацитетът ѝ от 260 мл ще ви осигури до осем минути непрекъсната пара, за да можете да изгладите това, което ви е необходимо.

Той е един от най-компактните на пазара, лесен за съхранение и транспортиране, а двуметровият захранващ кабел ви осигурява удобството да го включите, където ви е необходим.

Той е изключително лесен за използване, има само един превключвател за включване/изключване и включва автоматично изключване за допълнителна защита.

5. Парна ютия Prym mini

41hlBqtNSkL

КУПИ СЕГА

Ако желаете по-класически стил на гладене, тази марка предлага модел, с който можете да гладите хоризонтално.

Той е изключително лек и компактен, с ергономична структура, която лесно се адаптира към ръката ви.

Парчето е бързо готово за гладене и покупката включва малка чаша за изливане на вода отгоре.

Това е мощно желязо и покупка, която ще ви остави доволни.

Ако никога досега не сте имали мини парна ютия, инвестицията в нея ще ви накара да осъзнаете колко добра покупка е тя, тъй като ще ви избави от неприятности, без да се налага да използвате огромната си традиционна ютия, за да премахнете гънките на дрехата.

Какво представлява парната ютия за дрехи?

Известни още като пароструйки или пароструйки, тези малки помощници са устройства, които ви позволяват безпроблемно да се отървете от бръчките и гънките на дрехите си чрез пара.mini-plancha-a-vapor

Всъщност парата е невероятна, тъй като позволява на тъканта да се отпусне в естественото си състояние. Най-общо може да се каже, че трите най-важни части на тези ютии са: резервоарът, в който се съхранява и загрява водата; дюзата, от която излиза парата, и нагревателният елемент. Последното ще определи скоростта на нагряване на продукта и мощността.

Колко вида парни ютии има?

Можем да разделим този вид съдове на четири групи:

Премиум парогенератори за кърпи

Това несъмнено са най-качествените парогенератори, тъй като те са с отлично качество и притежават всички предимства, но не и компромисите на по-модерните модели.

Преносим параход за пътуване

Ако нямате достатъчно място в гардероба си или ако искате да опаковате малка ютия в куфара си, това е идеалният модел за вас, тъй като те са симпатични, малки и забавни за използване.

Така че сложете един в куфара си и направете дрехите си да изглеждат страхотно за голямото интервю за работа или за сватбата на най-добрата ви приятелка.

Евтин параход

Парите често са малко. А може би не искате да харчите спестяванията си за някоя от тези джаджи. Няма от какво да се срамувате, тъй като тези модели може и да нямат камбанки и свирки, но повярвайте ми, когато ви казвам, че знаят как да ви дадат това, което търсите. Определено сме в присъствието на златната ера на изпаряването!

Пълноразмерни парогенератори

Просто закачете блузата си и оставете газта да направи магията си! Наличието на пълноразмерна ютия у дома просто улеснява живота.

Забравете за поставянето на дъската за гладене, чакането тя да се загрее и всичко останало, свързано с този досаден кошмар от 19-ти век. Просто разгънете парахода и го оставете да свърши цялата работа вместо вас.

7-те предимства на парната ютия

Има 7 предимства, които можете да получите, ако решите да си купите един от тези удобни уреди.

 • Икономичност: На първо място, ще спестите от сметките за гладене. Второ, парогенераторите са много по-бързи за използване от по-старите модели, така че ще спестите много време, а времето е пари, нали?
 • Мекота: Случвало ли ви се е да съсипете рокля, като я изгорите с ютията си? Този тип инструменти са горещи, но мъглата е достатъчно нежна, за да се използва за деликатни тъкани, дори за сватбени рокли! Искате да изгладите шифон? Тогава се радвайте, защото с един от тези уреди можете да го направите за секунди.
 • Лекота: Гладенето на ризи и панталони е сложно. Обръщате ли ги наобратно? Започвате ли с яката или завършвате с врата? Каква е подходящата температура за тази материя? Престанете! Просто го изпарете, няма какво повече да мислите.
 • Преносимост: Идеята да опаковате ютията и дъската си за гладене в куфар е смешна! Истината обаче е, че милиони хора не излизат от дома си без туристически параход. Освен това дори и по-големите могат да се навиват на руло, а нека ви кажа, че никога не съм виждала дъска за гладене на колелца.
 • Гъвкавост: Този тип уреди често могат да освежават всякакви предмети от бита - от вратовръзката или чорапите до завесите на баба ви.
 • Екология: Без повече химикали, само вода.
 • Пестеливост: Дрехите ви ще издържат по-дълго, ще бъдат в по-добро състояние и ще изглеждат много по-добре. Освен това ще спестите много пари и ще опазите планетата.

Основни фактори, които трябва да вземете предвид

Когато купувате парна ютия за пътуване, има няколко фактора, които трябва да вземете предвид. Ето най-важните от тях:

Време за загряване

Ако се събудите в хотелска стая и разберете, че имате 4 минути, за да стигнете до гарата, не искате желязото ви да се движи твърде дълго. Нуждаете се от нещо, което да се нагрява за по-малко от минута, а с една от тези печки можете да направите точно това.

Време за работа с пара

След като се загрее напълно, колко време произвежда газ непрекъснато? Колкото по-дълъг е той, толкова по-добре; особено в случаите, когато трябва да изправите няколко дрехи.

Тегло

Повечето ръчни монопиеси тежат около 1,2 килограма, което означава, че използването им в продължение на 10 минути няма да отнеме много усилия. Най-добрите и най-мощните от тях могат да тежат повече от 3 килограма, така че по време на продължителни сесии ще започнете да усещате натоварването. Определено трябва да се помисли за това.

Цена

Може би ще успеете да намерите нещо за 20 евро, но трябва да знаете, че най-скъпите са достъпни за около 80 евро. Може да решите да платите малко повече, но ще получите и повече ползи.

Вата

Някои устройства рекламират мощността си, обикновено това са по-мощните модели. На теория те трябва да се нагряват по-бързо и да произвеждат газ, който кара бръчките да изчезват бързо.

Нашата класация

Възможно е да се сдобиете с уред, който съчетава всички тези фактори и заедно с дизайна, дълготрайността и аксесоарите може да ви осигури най-доброто гладене в живота ви.

Как да изберем парна ютия за пътуване?

Преди да закупите една от тези страхотни ютии, спрете и помислете за следното:

 • Някои модели не са толкова малки, колкото бихте искали
 • Те не са толкова мощни, колкото нормалните параходи (800 срещу 1800 вата)
 • Те могат да изпаряват само една дреха за едно зареждане
 • Те почти не са с двойно напрежение

Истината е, че много пъти, едно от тези устройства не може да се сравнява с пълноразмерния си аналог, но все пак ще може да ви предложи удобството да премахвате бръчки в движение.

Каква е разликата между пътната парна ютия и обикновената парна ютия?

Ако сте свикнали с мощността на пълноразмерните параходи за дрехи, може да откриете забележима разлика при по-малките модели. Основната разлика е, че параходът за пътуване има мощност между 750 и 850 W, докато обикновеният параход има мощност между 1700 и 1800 W.

Това означава, че премахването на бръчките ще отнеме повече време и може да не успеете да се отървете от най-упоритите гънки.

Ако планирате да пътувате с дрехи, които лесно се мачкат, може да помислите за преносим уред, а не за такъв с размери за пътуване, тъй като той ще може да предложи мощност до 1200 W. Това ще отнеме малко повече място в куфара ви, но ще облекчи разочарованието от бавното пътуване.

Пътуване в чужбина с пътна парна ютия

Електрониката с двойно напрежение има две възможности: 110-120V и 220-240V. Така конфигурираните уреди са идеални за пътуване, тъй като са безопасни за използване у дома и в чужбина. За съжаление няма много парни машини за пътуване с двойно напрежение.

Това означава, че ако искате да пътувате по света с недуален модел, ще трябва да носите със себе си адаптер и конвертор по всяко време.

Тук се спирам, за да подчертая следното: Важно е да се разбере, че адаптерът и конверторът не са едно и също нещо. Адаптерът се адаптира към електрическите контакти, а конверторът променя електрическия ток.

Така че, ако отдавна сте планирали мечтаното пътуване в чужбина, уверете се, че сте взели необходимите предпазни мерки, за да избегнете ненужни изблици на гняв по време на пътуването.