парфюми

svg%3E

Вкъщи имам голдън ретривър на име Сам, който абсолютно не обича да се къпе, така че времето за грижа и хигиена обикновено е пълна катастрофа, защото той не обича да е под вода.

За да предотвратя появата на телесни миризми на Сам, намерих добро решение, което да го поддържа в приятна миризма, докато предстои следващият му час за грумиране, и това беше да намеря най-добрия одеколон за кучета, който да подхожда идеално на моя домашен любимец, да го поддържа свеж и да няма странични ефекти.

 

Най-добрите одеколони за кучета

Кой е най-добрият одеколон за кучета?

Пазарът на продукти за домашни любимци е доста широк - от кучета и котки, до по-екзотични животни, а когато става въпрос за парфюми за най-добрия приятел на човека, има много възможности за избор.

Изборът на най-добрия одеколон зависи от това, което търсите, но винаги помнете, че трябва да заложите на естествения, тъй като той ще бъде много по-безопасен за животното и няма да предизвика алергии или дразнене.

Повярвайте ми, когато ви казвам, че има всякакви одеколони и много различни аромати, някои са по-добри за жени, други за мъже и са идеални за всички породи кучета , а в този сравнителен ще намерите някои от най-добрите варианти, на които съм попадал.

Ето най-добрите одеколони за кучета:

1. Класически парфюм за кучета от Artero

90 мл флакон

svg%3E

КУПИ СЕГА

Един качествен одеколон ще накара вашия домашен любимец да мирише винаги добре и да бъде много свеж, нещо, което можете лесно да постигнете с този парфюм на марката Artero, който ще придаде на кучето ви мек и дълготраен аромат, идеален, ако търсите вариант, който да ви позволи да удължите времето между къпанията.

2. одеколон за женски кучета от Natural Rapport

Бутилка със спрей

svg%3E

КУПИ СЕГА

Ако имате куче с чувствителна кожа и търсите одеколон с натурални съставки , който да й помогне да мирише чудесно, това може да е чудесен вариант за покупка.

Ако формулата е без алкохол, тя няма да изсуши или да предизвика раздразнение на кожата на кучето ви. Този одеколон ще овлажни и омекоти козината ѝ.

3. парфюм Chien Chic de Paris от Chien Chic

Аромат, който се запазва с часове

svg%3E

КУПИ СЕГА

Парфюм с ягоди , който ще се хареса както на вас, така и на вашите кучета, защото ароматът му е изключително приятен, така че няма да бъде досаден за домашните любимци и може да се използва ежедневно, като поддържа животното много чисто и свежо.

Този одеколон съдържа масло от йойоба, което поддържа козината на кучето много мека и хидратирана.

4. PTKOONN одеколон за кучета

Свеж и приятен мирис

Честото миене на кучетата с шампоан не се препоръчва, тъй като не позволява на естествените им масла да се отделят и козината им може да изглежда суха, изгоряла и нездрава, за да решите този проблем, можете да използвате този одеколон, който е дезодорант и ще осигури защита за няколко дни.

Безопасно е да се използва за кученца и малки кучета.

5. MER FOR SAN MENP098 одеколон за кучета

Страхотна цена и качество

svg%3E

КУПИ СЕГА

Можете да намерите и по-достъпни варианти, като този одеколон, който е най-евтиният в списъка и въпреки това ще дари домашния ви любимец с приятен аромат на къпина в продължение на дни.

С този одеколон ще избегнете дискомфорта на кожата на кучето си, тъй като той не дразни и не причинява сухота, така че ще бъде идеален за поддържане на хигиената на вашия домашен любимец.

 

Какво представляват одеколоните за кучета?

Да имаш куче означава да знаеш, че трябва да се грижиш за него като за дете, така че трябва да мислиш не само за неговото обучение, естетическата част и грижата за красотата му също са важни, а добрият одеколон не може да липсва в хигиенния комплект за кучета.

Одеколонът за кучета е продукт, специално предназначен за кожата на вашия домашен любимец, който има активни съставки , които са отговорни за поддържането на свежестта и приятния му мирис през дните, в които не се е къпал, така че можете да го носите и да го държите в ръцете си без проблеми.

Как да изберем най-добрия одеколон за кучета?

Когато избирате най-добрия одеколон за вашето куче, трябва да разгледате различни фактори, а не само това, че е евтин, като сред характеристиките, които трябва да вземете предвид, са

Трябва да избягвате одеколони със силни аромати:

Кучетата имат силно обоняние, затова трябва да избягвате одеколони с много силни аромати, които могат да им бъдат неприятни и да увредят дихателните им пътища.

Изберете натурални:

Натуралните одеколони винаги ще бъдат най-добрият вариант, тъй като няма да дразнят кожата на кучето, а миризмата ще бъде по-приятна.

Репелент срещу бълхи и кърлежи:

Най-добрите одеколони имат и репеленти срещу насекоми и паразити, които могат да застрашат здравето на домашния ви любимец и са доста досадни.

Третиране на кожата:

Изберете одеколони, които помагат за подобряване на външния вид на козината на кучето ви, тъй като има продукти, които съдържат вещества, които подхранват козината, за да изглежда по-мека.

Громиране на кучето с одеколон

Одеколонът за кучета не само премахва неприятните миризми, но и се грижи за кожата на вашия домашен любимец и я поддържа чиста за по-дълго време, така че не е нужно да се притеснявате, че е прекалено силен, стига да изберете правилния, тъй като може да се използва ежедневно и кучето ще свикне с миризмата по-бързо.

Опасностите от използването на твърде силен одеколон

Въпреки че одеколоните са чудесен начин да поддържате приятната миризма на кучето си, има продукти, които са твърде силни, за да бъдат използвани за кучето ви, и това е видът парфюм, който не можете да използвате ежедневно.

Твърде силните аромати могат да увредят обонянието на кучето ви, а в тях обикновено има много химикали, включително алкохол, който може да раздразни кожата на кучето.

 

Одеколон за кучета или ароматизиран шампоан?

Този въпрос често се задава от онези от вас, които са свикнали да къпят и грижат домашните си любимци у дома, но трябва да знаете, че шампоанът и ароматизаторът са необходими, тъй като шампоанът ще остави кучето ви да мирише чудесно след банята, а ароматизаторът ще му помогне да запази чудесния си вид, докато дойде време за следващия душ.

Ползи от одеколоните за кучета

Тези одеколони могат да предложат на вашия домашен любимец много ползи, сред които можете да откриете:

Помагат за заздравяване на кожата на кучето и имат страхотен аромат:

Одеколоните за кучета имат съставки, които премахват лошата миризма, вместо да я прикриват, и освен това помагат за премахване на бактериите и гъбичките, като подобряват здравето на кожата и я възстановяват от болести като манджа.

Идеално за кучета, които имат фобия от вода:

Някои кучета обичат да се къпят, други, като моето, го мразят и стават изключително неспокойни, което затруднява къпането им. За този тип кучета одеколоните са идеални, тъй като им помагат да избегнат лошите миризми , докато дойде следващото време за къпане.

Грижа за козината:

Както вече прочетохте в статията и защото е добре да го имате предвид, одеколоните за кучета помагат за овлажняване на козината на вашия домашен любимец, като я оставят лъскава и гладка, защото кой не обича да гали куче с чиста козина, с приятен мирис и много мека?