Перални

lavadora-portatil

Истината е, че изборът на най-добрата преносима перална машина не е лесен. Освен че не е много конвенционален продукт, на пазара има и много варианти, които също не са много полезни. Те или нямат достатъчно програми за пране, или лесно се повреждат, или просто не оставят дрехите много чисти.

Най-добри преносими перални машини

Коя е най-добрата преносима перална машина?

Накратко, това, което трябва да направите, за да направите добра инвестиция в следващата си преносима перална машина, е да помислите за количеството дрехи, които ще перете редовно, и за пространството, с което разполагате, за да можете да изберете размера и капацитета за пране. След това изберете система за предно или горно зареждане и накрая преценете дали ви е необходима електрическа или ръчна.

За да ви дадем повече яснота, ето нашите най-добри съвети за избор на преносима пералня, както и сравнителен списък на най- препоръчваните. Те не само са с отлично съотношение цена-качество , но и разполагат с необходимите функции за перфектна работа.

Ето и най-добрите преносими перални машини :

1. TecTake мини преносима пералня

Тя може да изпере и изсуши всичките ви дрехи

41F1Xz8YhZL

КУПИ СЕГА

Не само че има голям капацитет за пране от 4. 5 кг, което я прави преносимата перална машина с най-високо натоварване в нашия списък, но тя може да суши и има функция за центрофугиране , която е по-ефективна и мощна. Освен това тя е доста ефективна по отношение на разхода на вода, светлината и времето за миене. Мощността му е 200 W за пране и 120 W за сушене.

Освен това уредът може да изсуши до 3,5 кг дрехи при всяко преминаване и е с размери 65 x 40 x 75 см, както и с входна връзка за вода от 117 см. И накрая, той е снабден с таймер за точно определяне на общото време за измиване.

 

2. OneConcept DB003 Преносима пералня

Върви чудесно

41E3qTT6C2L

КУПИ СЕГА

Ако имате каравана с електрическо захранване, това може да е идеалната преносима пералня за къмпинг и приключения на открито. Тя е не само много малка, преносима и лека - само 10 кг, но и с мощност 250 W , достатъчна за лесно изпиране на всичките ви дрехи, както и 120 W за центрофугиране. Да, тя не само може да пере, но е снабдена и с центрофуга за сушене, за да изсуши дрехите и да ги подготви за употреба.

По същия начин тя има и капацитет на зареждане за пране от 2 кг, както и странични дръжки за лесно преместване и до две различни програми за пране, които се грижат за различните ви дрехи.

И макар че е чудесен за къмпинг, той е идеален и за студентски стаи, ергенски апартаменти и навсякъде, където има ограничено пространство.

 

3. OneConcept SG003 преносима пералня

За дома или къмпинг

41dh+MXGF+L

КУПИ СЕГА

Това е преносима мини пералня екстрактор , която може да бъде най-добрият приятел на всеки студент или ерген. Мощността ѝ от 180 W е идеална за пране на пратки с тегло до 2,8 кг, тъй като е ефективна и консумира малко енергия, но е и по-тиха от моделите с по-голяма мощност.

Освен това има и таймер за цикъла на центрофугиране, който може да се настрои между 0 и 5 минути в зависимост от количеството пране, което трябва да изсушите. В същото време тя се зарежда отпред и тежи само около 5,4 кг, така че няма да се налага да се притеснявате прекалено много за управлението на пространството. Ето защо той може да бъде чудесен съюзник при къмпингуване и други приключения на открито.

 

4. Преносима перална машина OneConcept Ecowash-Pico

Много мощна и универсална

41QHswHEWuL

КУПИ СЕГА

Тази преносима перална машина с доста ретро и атрактивен стил е една от най-мощните в нашия списък за сравнение със своя 380W мотор. Благодарение на него тя може да изпира товари с тегло до 3,5 кг и да ги изпира перфектно, а освен това ви дава възможност да използвате двойния режим на пране и центрофугиране . По този начин можете да съкратите времето за използване на преносимата перална машина и да спестите средства за комунални услуги.

Можете да настроите таймера за пране между 0 и 10 минути и таймера за центрофугиране между 0 и 3 минути. Тя включва маркучи за подаване и източване на водата, дръжки за носене, много компактен и удобен дизайн, както и ниско тегло от само 4,9 кг.

 

5. Преносима мини пералня Aqua Laser

Лесна за използване и безшумна

41dTxDi4ExL

КУПИ СЕГА

Спестете място и намалете разходите за комунални услуги благодарение на тази малка, но мощна преносима пералня. Благодарение на мощността си от 160 W и ефективната си система, този модел не консумира много енергия и в същото време може да изпере до 2,5 кг пране без никакви неудобства. Всъщност тя има капацитет да изпере и деликатни дрехи , тъй като не е толкова мощна, че да създаде бръчки и по-голямо износване на дрехите ви.

Също така тази преносима перална машина се доставя с маркуча за свързване на водата и дренажа, както и с кабела за електрическото захранване със съответния кабелен колектор.

Оборудвана е с таймер за до 15 минути и е много удобна за пренасяне поради теглото си от само 5,7 кг. Размерите му също са много удобни: 39 x 37 x 50 cm.

 

6. Adler AD 8051 мини преносима пералня

Тя има всичко

41Gzel+H55L

КУПИ СЕГА

Един от най-забележителните аспекти на тази преносима пералня е високата ѝ максимална мощност на пране от 400 W, както и мощността на центрофугата, която може да достигне до 580 W. Благодарение на това тя може да изпира товари с тегло до 3 кг и да помага за по-бързото изсушаване на дрехите с помощта на центрофугата, което е идеално за тези, които ходят на къмпинг.

Проектирана е и за работа с деликатни материи и има кратка програма от само 15 минути, която използва малко енергия и вода. И не се притеснявайте дали дрехите ви ще бъдат наистина чисти - мощността, с която разполага, е повече от достатъчна, за да изпере 3 кг товар.

Включва маркуч за подаване на вода и маркуч за източване. Има горно зареждане и компактен дизайн.

 

7. Мини преносима перална машина D4P XBP30-1208A

Идеална за малки апартаменти или за самотни хора

414IvOUNHyL

КУПИ СЕГА

Преди да говорим за нейната мощност и капацитет, си струва да разгледаме тази компактна и добре проектирана машина. Тя се зарежда отгоре с дръжка за по-добро отваряне, а също така има и странични дръжки за лесно пренасяне и преместване от едната страна на другата.

Що се отнася до производителността, тя е с мощност 240 W, което ви позволява да перете товари с тегло до 3 кг в продължение на 15 минути. Освен това тази малка преносима перална машина е оборудвана и с функция за автоматично спиране на центрофугата, което позволява по-голяма ефективност и удобство.

И накрая, тя вече се предлага с маркуч за вход и изход на водата и с уловител за кабел, за да не пречи вкъщи.

 

Ръководство за покупка: най-добрите преносими перални машини

Какво е преносима перална машина и как работи?

lavadoras-portatiles-300x215

Както подсказва името му, това изобретение не е нищо повече от перална машина, която е по-малка по размер и капацитет на зареждане от обикновената перална машина и която е свързана с пералната машина за вход и изход на вода. По този начин можете да използвате малко пространство за пране на дрехи.

Що се отнася до работата и видовете преносима мини пералня , има различни стилове и модели, всички в зависимост от формата на захранване (електрическа или механична, идеална за къмпинг), както и други аспекти, като системата за зареждане, дали е отгоре или отпред, и дори начина, по който преносимата пералня е свързана с мивката. Ако сте заинтригувани от начина на работа на тези устройства, те работят по същия начин като обикновените перални машини, с изключение на по-малкия им размер и факта, че не изискват постоянна връзка с вода.

Как използвате преносима перална машина?

Използването на новата ви преносима пералня е много лесно, тъй като не изисква много изобретения. Първото нещо, което трябва да направите, е да го свържете към източник на вода, например към чешмата в дома ви, и след това да го включите към електрически контакт. Единственото нещо, за което трябва да знаете, че може да е малко по-различно от традиционната перална машина, е, че ще трябва да наблюдавате мястото, откъдето ще излиза водата след изпирането на мръсните дрехи.

Съвети за закупуване на преносима перална машина

Имайте предвид, че основната причина за закупуване на преносима перална машина е пространството и маневреността. Затова си струва да се уверите, че купувате преносима перална машина с колела и намалено тегло и размери , за да можете да я премествате удобно от едно място на друго и да я съхранявате лесно, когато спрете да я използвате.

След това е важно да проверите дали е снабдена с адаптер за кран, тъй като именно той ще ви позволи да направите връзката между новата си преносима пералня и входа за вода, идващ от вашата къща. Ако няма, вероятно ще трябва да отидете до магазин за хардуер, за да си купите такъв, което може да е малко тромаво и досадно.

Друг важен въпрос е скоростта на въртене на преносимата перална машина. По-високата скорост ще направи дрехите ви по-сухи, но също така ще остави повече бръчки, които ще трябва да изгладите. След това има и други ключови точки, които трябва да вземете предвид, като например нивото на шума, енергийната ефективност, броя на циклите на пране , както и програмите, капацитета на зареждане и други важни аспекти.

Не забравяйте също, че по-евтините преносими перални машини ще имат по-малко функции и удобства, така че се уверете, че купувате с оглед на това, от което наистина се нуждаете.

Почистване на преносима перална машина

Както при всеки друг вид малка, средна или голяма перална машина, във вътрешността на машината постепенно се натрупват остатъци от сапун, влага и мухъл, поради което тя започва да мирише лошо и също така спира да работи правилно. Ето защо е важно да почиствате преносимата си перална машина на всеки 2-3 месеца, за да избегнете този вид запушване и замърсяване.

Добрата новина е, че почистването е по-лесно, отколкото сте си мислили. За целта трябва само да смесите малко бял оцет с гореща вода в един цикъл на пране и след това да направите още един цикъл, но този път със сода за хляб. Това ще неутрализира действието на оцета, след като той е свършил своята работа.

Предимствата на преносимата перална машина

Когато си купите качествена преносима перална машина, ще получите редица предимства, които никоя друга обикновена перална машина не може да ви предложи. И те са свързани не само с пространството или малкото тегло, но и с няколко други аспекта.

Първото предимство очевидно е, че те са напълно мобилни и можете да ги премествате от едно място в къщата на друго или дори да ги вземете на екскурзия със себе си, а освен това заемат много по-малко място в къщата, така че се побират практически във всеки ъгъл, без да пречат прекалено много или да се пречкат.

Освен това преносимите перални машини обикновено се доставят вече настроени и готови за употреба, без да е необходимо предварително инсталиране и конфигуриране, така че няма да се налага да плащате на техник, за да ви ги инсталира. И ако още не сте се замислили, те са чудесни за вашия портфейл, тъй като са много по-евтини от обикновените. Можете да спестите стотици евро, като си купите добра преносима пералня.

Видове преносими перални машини

Както вече споменах, при избора на преносима перална машина е добре да познавате съществуващите класификации, за да знаете кое е най-подходящо за вас:

Зареждане отпред

Тези модели имат хоризонтален барабан, който кара дрехите да се въртят с висока скорост, консумирайки по-малко енергия и изкарвайки дрехите от и във водата, което води до по-добро изпиране. Също така се случва да няма централна бъркалка, което ви позволява да разполагате с повече пространство за дрехи.

Тъй като имат по-добро потребление на енергия, тези модели често са сред най-евтините.

Зареждане отгоре

По-традиционната преносима перална машина се предлагаше със система за зареждане отгоре , при която се използва централна бъркалка, която не само заема място за дрехите ви, но и има по-висока консумация на вода и енергия. По-съвременните модели обаче вече имат малко по-различна система, която вместо с централна бъркалка е снабдена с бутон, който консумира по-малко вода и енергия и не заема място.

Преносима перална машина с педали

Ако обичате дейностите на открито , но смятате, че се нуждаете от преносима перална машина за използване в природата, имаме добри новини за вас. На пазара се предлагат и модели, които могат да се управляват без електричество, само с натискане на педал. По този начин можете да перете дрехите си дори на най-отдалечените места.

Вид на източника на вода

Когато използвате преносима перална машина, е важно да вземете предвид режима на подаване на вода в уреда. Повечето от тях имат входове и изходи за директно свързване с чешмата или мивката в дома ви, но има и такива без такива входове. Това са преносими перални машини, които можете да пълните с вода директно от кофа или други подобни.

Ето как да изберете преносима пералня

След като сте помислили за неща като марката на новата си преносима пералня или вида на зареждане, е добре да разгледате следните аспекти:

Помислете за всичко, което трябва да изперете

Важно е да знаете колко души ще използват преносимата пералня и какво количество пране ще перат, за да можете да изберете модел с подходящ размер и капацитет на пране . По-големите преносими модели обикновено са с тегло до 4,5 кг.

Помислете за допълнителни уреди

В зависимост от бюджета си и модела, който искате да купите, ще трябва да прецените дали ще имате нужда от отделна сушилня или преносимата ви пералня вече се предлага със сушилня.

Преценете дали имате нужда от перална машина с предно или горно зареждане

Преценете кой модел за зареждане е най-удобен за вас както за поставяне, така и за изваждане на дрехите. Помислете и за потреблението на вода и енергия за всеки от тях.

Електрически или с педали?

За използване в каравани с електричество или за вашия дом, електрическите модели са идеални. Но ако искате преносима перална машина за работа на открито, тогава моделът, задвижван с педали, е правилният избор.

Помислете как искате да бъде разположен входът за вода към вашата преносима пералня

При електрическите модели всички те обикновено имат директен вход за вода към чешмата, докато тези с механичен педал могат да се пълнят ръчно.

Размерът

Освен капацитета или мощността на пране, височината на преносимата перална машина също е важна. Ако мястото е малко, потърсете такъв с височина под 33 см.

Характеристики на дизайна

Има квадратни модели, овални модели и други. Преди да купите, помислете внимателно за дизайна, който ви подхожда най-добре.