Перфоратор за хартия

mejores-perforadoras-de-papel

В продължение на години на самостоятелна работа имах в студиото си класическия перфоратор с дървена основа и хидравличен лост, който беше истинско спасение за подвързване и подаване на документи.

Неотдавна с един от братята ми участвахме в партньорство за отваряне на малък магазин за канцеларски материали край мадридското метро, близо до Ла Рамбла, и открихме, че се нуждаем от такъв, който може да се използва за печат.

Опитът да работя с домашните модели е истинска трудност, затова реших да купя най-добрия перфоратор за хартия, който мога да получа на оферта.

Най-добрите машини за перфориране на хартия

Кой е най-добрият перфоратор за хартия?

Не е невъзможно да получите добър перфоратор за хартия в офертата, всъщност, ако направите сравнение между производителите и моделите, със сигурност ще намерите такъв с високо качество, който отговаря на очакванията ви и е по-евтин за вас.

Важното е винаги да знаете какви са основните ви изисквания, за да можете да направите съответния избор. Това е важно, защото няма смисъл да харчите много пари за нещо, което по-късно няма да ви свърши работа.

Може би тази малка селекция може да ви даде някаква представа.

Ето и от най-добрите машини за пробиване на хартия:

1. Метална перфорация Rapesco Alu1015

Бърза и здрава

41B-mf1uqeL

КУПИ СЕГА

С капацитет за пробиване на до 63 листа за еднократна употреба, перфораторът Rapesco е подходящ за дома или офиса.

Често е съюзен инструмент на учителите, които го намират за лесен за работа по всяко време. Той е напълно ръчен и има тава за конфети и регулируем водач.

2. Перфоратор Artemio

Прост и лесен за използване

41Pn5eC4gJL

КУПИ СЕГА

Перфораторът Artemio без съмнение е много гъвкав. Препоръчва се за скрапбукинг, сцени от Рождество Христово, а благодарение на кръговия си разрез е много подходящ за изработване на изделия за занаяти.

Той може да реже големи кръгове, така че можете да го използвате и за цветя и дори за стикери и дори за ядлива хартия. Чудесен вариант, ако работите с ръцете си.

3. Перфоратор Herlitz

Полезен и ефикасен

41eHpnfJJuL

КУПИ СЕГА

Изработен от качествен метал, перфораторът Herlitz е повече от подходящ за професионална работа.

Той има функция за отваряне на 4 отвора, които могат да се използват за подвързване или дори за подвързване. Предлага се в стандартен размер, но можете да регулирате водача за позициониране, за да поставите например Din A4. Идеален за големи количества листове.

4. Перфоратор за хартия Leitz NeXXt

Здрав и качествен

41NiWd2KP-L

КУПИ СЕГА

С традиционен дизайн, но наличен в различни цветове, перфораторът на производителя Leitz е здрава и високоефективна офис машина, предназначена за перфориране на голям обем листове за всяка отделна употреба.

Той може да се използва дори в ротационен режим за пробиване на 4 дупки, за да се оформят дизайни, които се подвързват с една спирала.

5. MP перфоратор за хартия PA624

Регулируемо разстояние

31XQsVrClOL

КУПИ СЕГА

Изработен от много висококачествен устойчив материал, този перфоратор е предназначен за перфориране на максимум 8 листа наведнъж, той е специален за граници, които след това могат да бъдат подвързани.

Включва 28-сантиметрова линийка, която можете да регулирате за различни размери и позиции. Той не пробива фигури, но е идеално оборудване за училищна и домашна употреба.

Какво е перфоратор за хартия?

Това е основен и прост офис инструмент, който се използва за пробиване на дупки в листове хартия за подаване и архивиране на документи. Разновидностите на тази машина за фоами и други материали като кожа, метал и плат се наричат също перфоратори, така че тези, предназначени само за пробиване на дупки в хартия, са станали по-популярни като 'перфоратори за хартия'.

Механизъм

Пробивните машини могат да пробиват един или повече отвори в листове в зависимост от механизма, с който са конструирани. Перфораторът има дълъг лост, който се използва за избутване на цилиндър с остриета - перфоратора, който преминава директно през един или повече листа хартия и след това през отвор за настройка, поставен в матрицата. Той може да бъде разположен на един сантиметър от опорната точка на лоста. За подравняване на хартията са необходими два водача - един срещу мястото, където се поставя хартията и се задава разстоянието между полетата, и един от съседната страна. Промишлените перфоратори работят по същия начин, но с много по-дълги рамена и лостове.

Съществува и друг механизъм, при който се използват кухи свредла, които се спускат чрез завинтване в хартията, хартията се разрязва и се избутва нагоре върху вала на свредлото, като този метод позволява разрязването на големи обеми с малко усилия.

История на хартиения перфоратор

Произходът на хартиения перфоратор не е ясен, но историците приписват няколко патента на изобретатели, които са имали метални инструменти, способни да пробиват дупки в хартията, но традиционният продукт се е променил през годините, включвайки по-малки продукти, перфоратори с много дупки и дори продукти, захранвани с батерии.

Чуждестранни изобретения

Въпреки това може да се каже, че един от най-ранните патенти за този продукт датира от 1886 г., когато в Германия човек на име Фредерих Соенкен създава първия известен перфоратор.Тази версия на перфоратор, макар и съвместима, е груба, така че изобретатели в други страни се заемат да усъвършенстват тази ранна идея.

Първи патент в САЩ.

На американския континент, и по-точно в Съединените щати, първият патент за това изобретение е получен от човек на име Бенджамин Смит, който изпробва различни проекти, преди да стигне до механизма, известен като 'перфоратор'.За този проект той използва две парчета метал с отвор в долната част и остър режещ инструмент в другия край. Той съединява двете части чрез използване на пружина, която придава сила на механизма, за да направи дупка в хартията.

Чарлз Брукс

Друга версия на този перфоратор е създадена през 1893 г. от Чарлз Брукс, който е направил малко по-различен дизайн от този на Смит, тъй като е включвал допълнителна част, съдържаща иначе изрязаните от хартия части,

Напредъкът на 20-ти век

Векът par excellence на удоволствието от велики изобретения не е по-различно за бормашината, по принцип в тази епоха на бормашината не се променя много, но след някои повече работа и изобретения на бормашини прие формата на клещи, настройка, която ги прави по-преносими. Изработени са и някои пластмасови версии, при които металното режещо устройство е оставено на мястото си. По това време се правят и други форми, различни от квадрат и кръг, например правоъгълник, звезда или сърце, които са по-декоративни.

21-ви век

От 2000 г. насам са регистрирани нови патенти за пробив, като изобретенията са направени на американския континент и по-конкретно в Съединените щати. В едно от тези изобретения се използват подредени пръстени и плоча с натиск, които позволяват да се пробие много хартия с малко усилия. В друг случай се използват ръчни лостови дистанционни устройства, които дават възможност да се променя размерът на отворите и разстоянието между тях. Този тип дизайн се използва от производители като Swingline и Leverhand.

Ръководство за закупуване на перфоратори за хартия

Ако сте сериозно заинтересовани от закупуването на един от тези продукти сега, за да имате у дома или в офиса, е важно да вземете предвид редица подробности, които несъмнено ще ви помогнат при избора:

Електрически или ръчен?

Ръководствата са най-разпространени, практични и могат да се използват почти навсякъде. Те са идеални за училището, офиса, дома и не заемат много място на бюрото ви, но електрическите се превърнаха в голямо удобство за онези места и офиси, където перфорирането на хартия е постоянно, ежедневно явление. Както можете да си представите, електрическият перфоратор за хартия не е съвсем евтин, така че ще трябва да решите какво е подходящо за вашите нужди и бюджет.

Перфоратор с три дупки

Най-често използваният тип днес, защото перфорира по модел, съвместим с папки с три пръстена. Можете да ги намерите в ръчни и електрически варианти и дори има формати с възможност за персонализиране, които ви позволяват да регулирате режещите глави. Поради тяхната популярност ще намерите повече от един достъпен модел от тази разновидност с 3 дупки.

С два отвора

На пазара се предлагат и модели с два отвора. И въпреки че не са толкова разпространени, колкото преди, в миналото те бяха много популярни за попълване на т.нар. куки и все още са много популярни в правната и медицинската област. Особено като се има предвид, че в тези области широко се използват клипбордове с две дупки. Те са лесни за използване и изискват по-малко усилия.

Единичен отвор

С тях се перфорират големи обеми хартия, но те не са толкова разпространени, използват се за нестандартно перфориране и за бързо свързване на дебел обем документи. Те се използват широко в казината, където при разваляне на пачките с карти те се перфорират, за да се изключат от употреба и по този начин да се попречи на измамниците да маркират карти, за да мамят.

Възможност за персонализиране

В основата на перфоратора има дръжка с релса, на която могат да се монтират режещи инструменти, като често се използват една, две или три перфорационни глави. Можете дори да поставите до четири или пет и до шест дупки в потребителски папки, но тази функция обикновено намалява количеството хартия, което можете да пробиете с един опит.