Писалка за 3D печат

la-mejor-pluma-de-impresión-estereoscópica-en-3D

Поливането на растенията с маркуч без дюза може да бъде наистина разочароващо, тъй като е трудно да се контролира налягането на водата и посоката, в която тя се насочва; с най-добрия пистолет за поливане ще можете да разпръсквате течността внимателно, директно там, където ви е необходима, като избягвате необходимостта постоянно да регулирате налягането на крана и дори да намалите контакта между ръцете си и влагата.

Пистолетът за поливане е един от най-широко използваните методи за поддържане на зеленината в градините, така че днес той се счита за изключително полезен инструмент, който ще направи тази дейност по-лесна и по-забавна.

Най-добри пистолети за поливане

Кой е най-добрият пистолет за поливане?

Ако преди сте купували пръскачки за поливане , може би сте имали не толкова приятен опит със закупуването на крехък, лесно счупен или течащ инструмент, така че за да избегнете тази ситуация, най-добре е да се уверите, че те са с добро качество, издръжливи и функционални.

Тук са пет модела, които поради своите спецификации, материали, предимства и ниски цени се открояват като най-добрите опции на пазара, давайки на потребителя добър опит, когато става въпрос за прилагането им.

Тук са най-добрите пистолети за поливане :

1. градински пистолет за поливане TACKLIFE

С функция против умора

Ако искате да поддържате градините на къщата и сградата с вечна зеленина и красиви цветя в различни нюанси, знаете, че най-важното е да осигурите всичко това, жизненоважната течност, но с много нежност.

С мисълта за различните видове храсти и тревата, с която разполагате, хората от Tacklife са разработили пистолет за поливане с 10 режима, които могат да се регулират според личните нужди: мъгла, намокряне, душ, кръгъл, плосък, централен, за растителност, но и за миене на автомобили и дори за къпане на домашни любимци.

Друга негова особеност е, че системата за поливане е ергономична и предлага функция за предпазване на ръката от умора; тя осигурява 50% икономия на вода благодарение на използването на хидроизолационен пръстен, а изработката ѝ е издръжлива, тъй като съчетава алуминий и месингов конектор.

2. SATURNIA 7-позиционен пистолет за маркуч

Отлично съотношение качество/цена

41TAzhDxBIL

КУПИ СЕГА

Когато ви е писнало от напоителни системи на китайски производители без международен контрол на качеството, по-добре е да разгледате признати модели, които също предлагат отлично съотношение качество/цена. Един такъв случай е Saturnia, който в чест на произхода на името си ни предлага пистолет за поливане, който може да издържи дълго време благодарение на издръжливите си пластмасови материали.

Устройството е проектирано така, че да предлага 7 различни позиции на пръскане, вариращи от нежна струя, пълна струя, кръгла струя, за къпане на хора и дори за домашни любимци; освен това ергономичната му система на дръжката е подходяща за улесняване на работата в градината, когато разширенията на същата са широки, като се избягва умората на ставите на ръката с голяма ефективност. Определено най-доброто съотношение качество/цена, което можете да намерите на този пазар.

3. Пистолет за пръскане Kärcher 2.645-112.0

Здрав и издръжлив

41EKth8H4FL

КУПИ СЕГА

Силата на този пистолет е в здравата структура, която го изгражда, освен това е мек на допир и с дръжка удобен за ръката.

Системата предотвратява разплискването и по време на монтажа няма да имате проблеми, тъй като включва адаптер за всеки обикновен маркуч.

Пистолетът има само две позиции - отворена и затворена, но можете да регулирате водния поток и да променяте налягането.

Той има високо качество, стабилна работа, не е толкова тежък и се препоръчва според мнението на тези, които вече го имат.

4. пистолет за поливане Vooki 8 в 1

Маркуч и пистолет

51sV-93VVfL

КУПИ СЕГА

Ако имате съмнения относно адаптивността на вашия маркуч, тази комбинация решава ситуацията, тъй като включва както маркуч за поливане, така и пистолет и можете да изберете необходимата дължина от 25 до 100 фута.

Това е многофункционален модел , тъй като има осем модела за поливане в главата , които ще ви бъдат съюзник за хидратиране на растения, измиване на домашни любимци, почистване на градината, измиване на автомобила и др.

Марката Vooki се отличава със своите трайни продукти, а освен това покупката е гарантирана и ако не сте 100% доволни от покупката, компанията ще се погрижи за вас.

5. Aodoor пистолет за пръскане

Най-универсалният

Повечето хора търсят пистолет за пръскане с различни дюзи за различни приложения, а този предлага седем, които ще са подходящи за отглеждане на растения, трева, цветя, храсти и др.

Просто завъртете дюзата, за да смените модела, освен това гумираната дръжка е мека на допир, а автоматичното отваряне я прави лесна за използване.

Друго предимство е, че изделието помага да се пести вода, така че системата му е екологична.

Това е здрав, добре представен инструмент, той е един от най-евтините и ще надхвърли очакванията ви да го притежавате.

6. Пистолет за поливане Crenova HN-01

За максимално налягане

51qgxp+jAuL

КУПИ СЕГА

Това е пистолет с метални и пластмасови части, но най-голямата му сила е в налягането, с което може да излива вода.

Най-добър е за обрасли дървета или храсти, но с добра регулация може да третира и по-деликатни растения с фина или умерена мъгла.

Материалът е месинг с безупречно покритие, дръжката е лесна за хващане и също така има кука, която ще държи пистолета отворен, без да е необходимо да го държите.

Използва се за миене под налягане на подове, повърхности, автомобили и др. Той е един от най-добре реферираните и най-хубавото е, че е най-евтиният сред нашите препоръки.

7. Jerrybox 9-режимна регулируема лейка

Най-стилната за поливане

pluma-de-impresion

КУПИ СЕГА

Универсалността ѝ ще направи поливането бързо, има девет режима на непрекъснато пръскане, а лостовете са по-меки от средните, така че няма да уморят ръката ви.

Дръжката не се хлъзга и също така предотвратява контакта на водата с пръстите ви. Освен това чучурът не пропуска и е подходящ за повечето битови маркучи .

Той е изработен от алуминий, така че издръжливостта му е гарантирана. Покупката включва адаптера и ръководство, което ще улесни работата. Това е универсален пистолет, който се включва бързо и се сваля и прикрепя лесно.

Ръководство за покупка: Най-добрите водни пистолети за 2024 г.

Какво е воден пистолет?

51Q0T2LFdiS

Това е система за пръскане с спусък , който се натиска, за да се активира изпускането на вода. Обикновено моделът е ергономичен, лесен за хващане или стискане, а в най-добрите случаи можете да изберете вида на струята, с която искате да поливате.

По същия начин дюзата може да се регулира от фино до най-грубо пръскане, тъй като инструментът е полезен за различни видове работа и можете също така да адаптирате различни аксесоари, които увеличават гъвкавостта.

Съвети за закупуване на пистолет за пръскане

Материал - По принцип пистолетът за пръскане е разделен на две части - пръскачка за вода и дръжка; и двете могат да бъдат изработени от различни материали. В повечето случаи дюзите са изработени от метал, но могат да се намерят и от пластмаса, а в някои случаи се използват и двата материала едновременно.

Метални дюзи - Металът е най-често използваният материал за дюзи. Някои използват масивен месинг, алуминий, лят цинк, бронз и др. Металните чучури са по-тежки, затова е добре да ги пипнете, за да се уверите, че са удобни за използване.

Също така трябва да се уверите, че фитингите са гладки и че частите се движат точно. Струва си да се отбележи, че сплавите са най-издръжливи, но това не означава, че са с най-високо качество.

Метални и пластмасови дюзи - Вътрешните части на спринклерната система са най-податливи на износване, затова в този случай те са изработени от метал; обратно, външните части са изработени от пластмаса, като по този начин се намалява теглото и разходите за обработка на устройството.

Пластмасови дюзи - Те са най-евтините и най-леките, но се чупят лесно, а слабата им конструкция ги прави по-склонни към течове. Поддръжката им също е сложна, тъй като трябва да се съхраняват на слънце, а като се има предвид, че те са градински аксесоар , който не може да бъде на открито , това е недостатък за някои.

Вид на дюзата - Следните са основните видове, които можете да намерите в момента

Вид на пистолета за пръскане

Това е просто дюза с форма на пистолет с ръкохватка, която се поставя в ръката ви, и спусък, който включва водния поток и контролира скоростта на изпускане на водата. Обикновено те са изработени от алуминий, пластмаса или и от двете, но недостатъкът им е, че тъй като имат няколко подвижни части, конструкцията лесно се отслабва, ако не е достатъчно здрава.

Диск - също с форма на пистолет за пръскане, но сега с диск на дюзата, с възможност за преобразуване на до 8 модела на разпръскване на вода - струя, конус, мъгла, спрей и др. Този модел е най-добрият избор, ако поливането ви е разнообразно, защото с него няма да се налага да сменяте дюзите.

Поливна пръчка - Използва се, когато искате да достигнете до труднодостъпни места и да налеете вода точно там. Използва се във висящи кошници или декоративни миниматериали. Моделът е продълговат, а някои от тях са разтегателни, като включват и няколко дюзи и система за активиране и деактивиране на водния поток, без да се създава бъркотия; Освен това в дръжката им има изолационен материал от пяна, който поддържа ръката топла.

Вентилаторна дюза - Идеалният тип за малки градини с външни растения. Моделът не предлага контрол върху водата, а само отваряне и затваряне, но е подходящ за бързо поливане, тъй като излива голямо количество вода по широко насочен и щадящ начин, така че да не повреди деликатните растения.

Пожарникар - Те са много разпространени и се използват за миене на автомобили или подове поради високото налягане , с което се изхвърля водата. Те имат и въртяща се дюза за смяна на режима.

Традиционна цилиндрична - Почти винаги е изработена от здрав метал и нейната работа е основна. Можете да контролирате количеството на течащата вода и да променяте вида на пръскането с помощта на завъртане в края на пръскачката. Недостатъкът е, че като метални и без гумено покритие могат да бъдат доста студени за ръцете, те са и малко тежки, но са най-издръжливите, които можете да имате.

Дюзи за попиване - За разлика от предишните, тази не пръска вода под налягане, а напротив, устройството кара водата да излиза бавно, което е идеално за деликатни растения или новозасадени дървета.

Модели на разпръскване

Повечето от тях включват няколко модела на поливане, затова се уверете, че дюзата включва тези, които ще използвате най-често. Най-често се търсят мъглата, попивателната вода, душът или силната струя, въпреки че може да са ви необходими и други опции.

Връзка

Много е важно при монтирането на накрайника, някои от тях имат адаптер с резба, който винаги се препоръчва да бъде метален. Размерите обикновено са стандартни, но все пак трябва да се уверите, че са съвместими с вашия маркуч.

Шайби

Каучуковите шайби са незаменима част от системата за уплътняване на съединенията, те трябва да бъдат висококачествени, разположени на места, които не са изолирани, за да не се получи теч.

Бърз монтаж

Съществуват модели с винтове, които са малко по-сложни, но моделите 'мъж' и 'жена' не изискват много време и връзката все още е стабилна.

Дебит

Средният дебит на водата е от 2,5 до 5,0 галона в минута. Тази стойност се насърчава от производителите и се взема предвид от тези, които се нуждаят от по-високо налягане, или от тези, които вземат предвид дебита на течността.

Затварящ вентил

Странно, но при някои дюзи няма затварящи вентили и те стават доста непрактични. Най-добре е да се използва прост контрол за пълно блокиране на водния поток.

Диаметър на маркуча

Вече говорихме малко за това; отворите за регулиране са стандартни, но трябва да знаете диаметъра на маркуча, за да купите най-подходящия.

Окончателно ръководство за поливане на растения

Поливането на дървета е процедура, която трябва да се извърши наистина добре и е по-сложна, отколкото изглежда. В днешно време съществуват различни методи, които зависят от вида на растението, с което работите. За да разберете коя е най-подходящата за вашата градина, прочетете нататък.

Ниска тава - Използва се в първата фаза на засяване на семената, като плитките тави се пълнят с вода до 3 см, за да се поддържа хидратацията на растящото растение.

Поливане на рози - Използва се, когато разсадът вече е покълнал. Терминът 'роза' се използва, защото водният поток е нежен и се отнася нежно към растенията.

Лейка

Това е най-разпространеният метод за пръскане в градинарството. Дебитът на водата може лесно да се контролира. Използва се при малки храсти, надвиснали храсти или установени дървета.

Маркуч с пистолет за пръскане

С него ще постигнете ефекта на дъжд за растенията в стил пръскачка. Спестява ви време, като покрива широк диапазон от пространство в градината.

Директен маркуч

Използва се за пълнене на твърди контейнери за растения както в саксии, така и в земята, като маркучът осигурява контрол върху водната струя и е подходящ за деца или възрастни хора поради лесната си употреба.

Капково напояване

Осигурява ниско, но постоянно ниво на водата, няма силово действие и се използва в растениевъдството за определени периоди. Системата се монтира на постоянни места и се управлява с помощта на кран.

Филтриращо напояване

Това е тръба, перфорирана отстрани на конструкцията, която позволява на водата да се филтрира през почвата и да достигне до корените на растенията. Подобно на предишния, монтажът му е фиксиран и се контролира от клапан.

Разпръсквач

Използва се при тревни площи или големи зелени площи, полезен е и в периоди на суша или когато е необходимо хидратиране, тъй като системата може да се програмира.

Съвети за всички видове напояване

Почвата винаги трябва да е добре хидратирана, дори преди засаждане.

Най-подходящото време за поливане е рано сутрин или късно следобед, така водата ще се задържи по-дълго, защото няма да се изпарява толкова много от слънцето.

Водата трябва да се излива в долната част на растението, най-близо до корена, където е необходима.

Ако поливате висящи саксии, най-добре е да ги навлажнявате, докато водата стигне до дъното на саксията.