Пистолет за боядисване

mejor-pistola-de-pintar

Обичам интериорния дизайн и сега, когато си купих нов апартамент, нямам търпение да го обзаведа с готини декорации, така че трябва да започна с най-добрия пистолет за боядисване на пазара , за да мога да боядисам всичките си стени на мига, спестявайки време и пари.

Винаги ми е било трудно да боядисвам различни видове повърхности, четките са катастрофални, а валяците поемат твърде много боя, което е пълна загуба, докато не попаднах на пистолетите за боядисване, които създават перфектно покритие , така че да не остане нито едно небоядисано място.

Преминах през няколко модела и те не бяха толкова издръжливи, така че се заех да намеря такъв, който ще държи пръчката и ще ми даде най-добри резултати.

Първата стъпка за намиране на най-добрия пистолет за боядисване е да решите кой модел от всички негови разновидности отговаря на вашите нужди, защото има електрически пистолети за боядисване и дори пистолети за боядисване, които са подобни на пистолет за въздушна четка и са много търсени от професионалистите.

Ако също като мен сте ентусиаст в областта на 'Направи си сам' и се интересувате от достъпно и качествено пръскане с пистолет за боядисване, в това сравнение, което направих, ще намерите някои модели, които привлякоха вниманието ми.

Най-добрите пистолети за боядисване

Кой е най-добрият пистолет за боядисване?

В света на пистолетите за боядисване има основно два вида - пистолети за боядисване за професионалисти и пистолети за боядисване за ентусиасти от типа 'направи си сам'. И двата пистолета изпълняват функцията си за разпръскване на слой боя, но основната разлика се основава на способността на всеки от тях да регулира вида на слоя, както и на мощността и времето за използване, които могат да бъдат дадени на всеки тип пистолет.

Пистолетите за професионалисти не се продават заедно с компресора, а трябва да го закупите отделно, но това е много добре, тъй като ви позволява да адаптирате оборудването си към вашите нужди, като по този начин постигате по-добър финиш. От друга страна, пистолетите за начинаещи обикновено са снабдени с малък компресор или двигател, който ви позволява да боядисвате всякакви повърхности, като, разбира се, винаги се вземат предвид ограниченията на този вид двигатели.

Ето от най-добрите пистолети за боядисване:

1. електрически пистолет за боядисване TECCPO

41bxcWpyQ2L

КУПИ СЕГА

Ако сте в творчески режим и искате да коригирате и декорирате интериорните си пространства, един от най-добрите начини да го направите е да разполагате с електрически пистолети за боядисване. За тази цел една от водещите марки, които се наложиха в света на 'Направи си сам', е Teccpo, чиято основна характеристика е лекотата, с която можете да пръскате хоризонтално, вертикално и кръгообразно благодарение на включените в комплекта 3 медни дюзи (1,8 мм/ 2,6 мм/ 3,0 мм).

Устройството разполага с регулируема система за контрол на копчетата и регулиране на скоростта на нанасяне на покритието и дебита, като по този начин усъвършенства начина, по който изпълнявате всяко от цветните си приложения.

Освен това изделието се предлага с резервоар с вместимост 1300 ml, който е достатъчно обемен, за да побере мастилата, 1 възвратен клапан, за да можете да пръскате, без да се притеснявате от капене, и 1 кабел с дължина 2 m.

2. Мощен пистолет за боядисване с HVLP технология на GINOUR

41SRKuWd+RL

КУПИ СЕГА

Ако търсите достъпен вариант, който ви позволява да постигнете професионални покрития, този пистолет за боядисване на производителя Ginour може да бъде най-подходящ за вас, тъй като се отличава със своята гъвкавост, Той не само предлага мощен и достатъчен поток за равномерно покритие, но и разработената от производителите му система за електрическо налягане го прави толкова практичен, че ще забравите за инвестицията в отделен компресор.

Той има 3 модела на пръскане и 4 дюзи от чиста мед, които можете да адаптирате според артистичните си нужди или вида на повърхността, която искате да покриете. Той има четка за почистване, вода за почистване и филтърни хартии

Накрая, харесва ми фактът, че освен че е цялостен модул, всички негови компоненти могат да се разделят, което улеснява почистването му и има доживотна гаранция.

3. Бояджийски пистолет Bosch PFS 2000

41fsBIyZO0L

КУПИ СЕГА

Марката Bosch е добре позната в света на инструментите за боядисване и с този модел показва защо е любима на потребителите.

С този пистолет за боядисване ще имате прецизност и комфорт при използване, той има резервоар за боя, който може да се използва за боядисване на стая или за лакиране, работи с система за пръскане на боята.

4. пистолет за боядисване RevolutionAir Graffity 600W

51IiXe2q8vL

КУПИ СЕГА

Това е пистолет за боядисване, който ви позволява да нанасяте различни видове бои, дори най-вискозните, и ако нямате много място у дома, този модел ще ви хареса, тъй като е много портативен.

Работи чрез ниско налягане, което означава, че не се нуждае от компресор, тъй като работи чрез турбина, която повишава налягането на въздуха и оттам се изхвърля боята.

5. пистолет за боядисване HVLP200-QS на Black & Decker

51-T+D6QClL

КУПИ СЕГА

Black and Decker е още един фаворит, когато става въпрос за инструменти за боядисване, и това се дължи на страхотното качество и отличните цени.

Този пистолет за боядисване е идеален, ако искате първокласно покритие, има преносим размер, който ще ви позволи да го преместите лесно, лесно се почиства, дори остатъците от пластмасови бои. Той е електрически модел, така че има вграден компресор.

6. AREWTEC

4183c7kHMXL

КУПИ СЕГА

Това е пистолет за боядисване, който се препоръчва, ако търсите модел, при който можете да използвате бои на водна основа, емайли, лакове и защитни средства за дърво.

Моделът е много лек, тежи само 2 килограма и е много удобен за държане и използване при нанасяне на слоеве боя. Благодарение на резервоара си той може да поеме 1000 ml боя.

7. Пистолет за боядисване TACKLIFE

Стигнахте до един от най-евтините модели в списъка, който обаче несъмнено е с изключително качество. Моторът е с мощност 400 W и е идеален за боядисване на всякакви предмети - от автомобилни части до дървени и стоманени мебели.

Той има 3 режима на пръскане, които ви позволяват да рисувате вертикално, хоризонтално и кръгово, а също така съдържа четка и игла, които улесняват почистването му, когато приключите с използването му.

8. Meterk 400w евтин пистолет за боядисване

Този пистолет се отличава със своята гъвкавост, тъй като ви позволява да адаптирате до 3 различни дюзи, които от своя страна, когато се комбинират с 3 различни вида пръскане (хоризонтално, вертикално и кръгло), ще можете да боядисвате практически всяка повърхност.

Той включва регулируемо копче, което ви позволява да регулирате изхода на боята на пистолета, което ни помага по един чудесен начин да пръскаме повърхности по оптимален начин, като избягваме досадните капки и следи от четка.

Разполага с 400W мотор, който може да пръска различни видове материали.

9. Пистолет за боядисване Tilswall

41M7iwNE9kL

КУПИ СЕГА

Една от най-отличителните характеристики на този модел е капацитетът му за пренасяне на боя, а 1300 ml е доста. И не само това, но и режимите на регулиране позволяват на този пистолет да изхвърля слоеве боя с дебит до 1200 ml в минута.

Включва 3 сменяеми дюзи с диаметър съответно 1, 1,8 и 2,6 мм, които могат да се комбинират с 3 вида режими на пръскане.

Ръководство за покупка: Най-добрите пистолети за боядисване с пръскачка

Pistola-de-pintura

Видове пистолети за боядисване с пръскачка

За да изберете кой модел е най-подходящ за дома ви, ще трябва да решите дали предпочитате такъв, който работи с електричество, въздух или пръскачка, така че е време да се запознаете подробно с всеки от тях:

Гравитационни пистолети за пръскане на боя (HVLP):

Съкращението HVLP означава High Volume, Low Pressure (висок обем, ниско налягане), което на английски език означава High Volume, Low Pressure.

Този тип пистолети обикновено са най-скъпите, но инвестицията си заслужава, тъй като покритията са луксозни и с много детайли. Те избягват разхищението на боя, тъй като изпращат малки капчици под формата на спрей към боядисваната повърхност, което се случва благодарение на големия обем въздух, който разкъсва боята и по този начин се получава пръскане.

Пистолети за пръскане на боя за домашна употреба:

Тези пистолети за пръскане са специално проектирани за домашна употреба, тъй като са много лесни за употреба, за да може всеки у дома да ги използва.

Обикновено те са на по-ниски цени, компактни, леки и работят предимно с помощта на вграден компресор, така че са електрически модели .

Пистолети за пръскане на боя за мебели:

При мебелите и автомобилните части са необходими пистолети за пръскане на боя, които имат по-голяма мощност, тъй като видът на боите обикновено е по-вискозен, за тази цел пистолетите за сгъстен въздух са идеални, тъй като този тип пистолети осигуряват гладко и равномерно покритие на тези повърхности.

Безвъздушни пистолети за боядисване:

Този тип пистолети за боядисване са много търсени за интериорни и екстериорни приложения.За разлика от други модели, тези безвъздушни пистолети за боядисване работят без въздух, тъй като използват високо налягане за изхвърляне на боята на равномерен слой, което означава, че боядисването на голяма повърхност може да се извърши за половината от времето.

Пистолети за пръскане на боя със сгъстен въздух:

Това са най-икономичните модели, но при тях се отделят и най-много отпадъци от боя, тъй като при тях се използва много повече, но финишните им покрития са доста добри. Както може би вече сте прочели, тези видове пистолети за боядисване са идеални за работа върху мебели.

Кога да използвам пистолет за пръскане?

Pistola-de-pintura

Пистолетите за боядисване, въпреки че са изключително полезни и дават отлични резултати, не са идеални за всяка ситуация, така че ще има моменти, когато ще се наложи да боядисвате и ще трябва да прибегнете до използването на други инструменти.

Те са идеални, когато ще боядисвате големи пространства или повърхности, като например къщи, апартаменти и стаи, които са напълно празни, мебели, тавани, открити площи и труднодостъпни места, където не можете да използвате валяци или четки .

Пистолетите за пръскане на боя обикновено са малко неточни, когато става въпрос за детайли и много малки пространства, а също така не се препоръчват, ако не разполагате със значителни количества боя, тъй като работата може да бъде непълна.

Използването на тези пистолети може да изисква повече подготовка преди боядисване, така че ако не разполагате с много време, те също не са препоръчителен вариант.

Как да изберем пистолет за пръскане?

Висококачественият пистолет за боядисване има характеристики, които трябва да вземете предвид, преди да го закупите, сред които са:

Регулируеми модели:

Трябва да търсите модели, които ви позволяват да регулирате нивото и режима на пръскане, на дебелината на боята и нейната скорост, като по този начин ще получите най-добрите резултати.

Лесно почистване:

Почистването на тези машини е много важен фактор, тъй като именно то ще гарантира тяхната дълготрайност, за да могат да се използват безпроблемно. За тази цел печеливш вариант са моделите, които позволяват лесно почистване .

Преносимост:

Този фактор е определящ за това дали дадена работа ще се извършва удобно, или не. Трябва да избирате модели с колела, във вид на чанта или с лесна дръжка, тъй като те са най-лесни за пренасяне по време на работа.

Източник на захранване:

Всички модели пистолети за боядисване имат различен източник на захранване, някои са електрически, други използват газ или могат да се зареждат и използват и безжично.

Често задавани въпроси

По-изгодно ли е използването на пистолет за пръскане на боя от използването на четка?

Боядисването с пистолет за пръскане е по-изгодно от боядисването с четка в зависимост от ситуацията, в която се използва. За да достигнете до труднодостъпни места, да боядисате големи повърхности и да постигнете страхотно покритие, пистолетите за пръскане са отличен избор.

Какво трябва да направя, за да получа най-добрите резултати?

Ключът е в подготовката на повърхността преди боядисване. Повърхността трябва да е напълно чиста, без замърсявания и остатъци, и трябва да защитите всичко, което не искате да бъде боядисано, с маскировъчна лента.

Какво трябва да направя, когато боята не покрива дадена повърхност?

В този случай боята трябва да се нанася в различни посоки, за да се получи пълно и равномерно покритие. Започнете вертикално, след това хоризонтално и редувайте до постигане на желания завършек.

Как да почиствам пистолета си за пръскане?

Това зависи от вида на използваната боя. Ако става въпрос за бои на водна основа , почистването ще бъде лесно, докато при разтворители, лакове или оцветители трябва да използвате продуктите, посочени за всеки от тези разтвори.