Плажен чадър

mejor-sombrilla-de-playa

Купуването на лош чадър е едно от най-лошите неща, които могат да провалят хубавото лято. Казвам ви, че ще прекарате целия ден, залепвайки и разлепвайки чадъра си в пясъка. Затова е по-добре да намерите най-добрия чадър за плаж и да забравите за тези неприятности.

За съжаление, има много евтини версии на този тип продукти, при които ребрата се чупят, откъсват се при първия вятър и тъканта не защитава нищо. Но най-лошото е да се окажем с чадър без слънцезащита, който ни излага на силното слънце дори на сянка.

Най-добрите чадъри за плаж

Кой е най-добрият чадър за плаж?

За да решим кой да купим, винаги трябва да вземем предвид вида на използването му. Ако ще ходим често на плаж в близост до дома си, е по-добре да изберем супер устойчива марка, която гарантира, че няма да се счупи.

От друга страна, ако търсим нещо за много случайна употреба, един достъпен чадър с добро закрепване ще бъде достатъчен.

Опитах много от тях, защото съм любител на моретата със семейството и приятелите си, затова подготвих този списък, за да улесня избора ви. В крайна сметка за всеки има идеален вариант, просто трябва да го потърсите.

Тук са най-добрите плажни чадъри:

1. плажен чадър YINO Sun Shade

Вземете го, където пожелаете

31+jkJCtLPL

КУПИ СЕГА

Отивате ли на плажа това лято? Трябва да защитите себе си и семейството си, а с този преносим модел това ще бъде много лесно.

Той може да ви придружава на къмпинг или в градината, където и да сте, ще бъде чудесен, защото функциите му за накланяне ви позволяват да блокирате ултравиолетовите лъчи на слънцето от всеки ъгъл, докато винилът блокира усещането за топлина.

 

2. плажен чадър Lola Home

Гарантирана висока слънцезащита

41KMXu05q7L

КУПИ СЕГА

Доста привлекателен и летен, с оранжевото си найлоново покритие. Той е специално обработен със слънцезащитно покритие UPF +50, което абсорбира вредните ултравиолетови лъчи.

Идеален за използване на плажа, на къмпинг или за слънцезащита по време на късна закуска в градината. Стълбът му от бяла стомана с антикорозионна обработка ви позволява да го ориентирате според положението на слънцето.

 

3. Многоцветен плажен чадър с котва Tommy Bahama

Широко покритие на сянката

516bbMo9cnL

КУПИ СЕГА

Отдавна търся висок чадър и откакто се сдобих с този, той реши проблемите ми с инсталирането на столове и високи пещери.

Системата за забиване на гвоздеи е много лесна благодарение на здравия стълб, който се фиксира много добре и потъва, когато шипът е завит.

 

4. син плажен чадър с ветровка

подсилена тъкан

41ef37uF8aL

КУПИ СЕГА

Този тип чадър плажен чадър е един от най-добрите, които съм опитвал. Той осигурява невероятна стабилност благодарение на четирите си странични отвора за забиване на гвоздеи и здравата си метална рамка.

Можете да го използвате изправен с наклон ветроустойчив и по двата начина е гигантски, побира четирима души, седнали удобно.

Друг плюс е, че има овални прозорци покрити, за да се запази гледката, ако играят деца.

 

5. Tijuana beach umbrella by Crevicosta

Отлично съотношение качество/цена

513Xr7TrrNL

КУПИ СЕГА

Подарих го на приятели, но без колебание бих си го купил за себе си. Можете да кажете, че е лесен за съхранение, защото е лек и преносим.

Материалът от полиестер и памук с гарантирана слънцезащита е доста добър.

Ветроустойчивият дизайн има прорези за вятър, които позволяват на вятъра да циркулира, и се предлага с рамена от въглеродни влакна, които няма да се счупят.

 

6. Плажен чадър Papillon

Включва чанта за носене

41bY3+RcUFL

КУПИ СЕГА

Той е идеален вариант за инсталиране в градината или на шезлонг за басейн благодарение на безвинтовата си основа, която се адаптира към повърхности, различни от пясък.

Дори успях да вместя хамак в неговите 2 метра покритие, така че ви уверявам, че покрива много. Освен това тази опция се предлага със сгъваем стълб, за да се приспособи посоката на сянката.

 

7. Плажен чадър Outsunny

Подвижни странични панели

31oDbAPPEZL

КУПИ СЕГА

Той е не само най-евтиният от сравнението, но е и най-универсалният, тъй като работи перфектно като стоящ чадър или лежаща палатка, което се оценява, когато искате да инсталирате бебешки басейн под него.

Той е с размери 210 см в двете форми и се предлага с UV филтриране до 50 нива, което не разочарова за семейна употреба и издържа дълго време.

 

Как да изберем плажен чадър

mejor-sombrilla-de-playa

Когато са предназначени за използване на море, чадърите включват висока степен на защита от слънцето и ветрозащита . Те дори се сгъват в малки формати за мобилност и могат да се предлагат в калъфи с цип за лесно пътуване.

  • Дизайн и материали на сенниците

Първото нещо, което трябва да знаете, когато купувате качествен сенник, са материалите, използвани за производството на неговата структура. Мачтите осигуряват цялостната опора на чадъра, така че те са много важни.

Препоръчвам ви да изберете алуминиеви тръби, тъй като те са най-леки, а също така имат покритие, което ги предпазва от ръждясване с морска сол. Можете да ги получите и от дърво, което е по-често срещано в магазините, от стомана, която е много тежка, и от PVC.

След това трябва да разгледате пръчките, които държат всичко отворено. Обикновено те са изработени от стъклопласт, така че ако вятърът ги преобърне, те могат бързо да се върнат в първоначалното си положение.

Друг фактор, който трябва да се вземе предвид, е броят на тези ребра - колкото повече са те, толкова по-голяма е здравината. Те могат да бъдат и с тръбна или правоъгълна форма.

И накрая, материалите на тъканите варират от дебел винил до найлон, полиестер и PVC. За плажа е важно да се търси чадър, който е подсилен със сребърна вътрешна облицовка. Това намалява усещането за топлина и осигурява по-голяма защита от слънцето.

Това е една от функциите, които търсех, откакто я открих. Това е от съществено значение за адаптиране на сенниците към прехода на слънцето и посоката на вятъра.

Затова ви препоръчвам винаги да търсите тези полюси, които се движат встрани, за щастие пазарът е пълен с тях. Внимавайте обаче тези системи да нямат правилна ръкохватка за регулиране или тя да се разхлабва бързо.

Отворите в покрива на тентата се използват за пропускане на въздух. Но не се паникьосвайте, ако моделът, който ви харесва, няма такъв, няма страшно, един добър анкерни болт ще е достатъчен, за да издържи на обичайния морски бриз.

Съществуват много видове пясъчни фиксатори. Дори чадърите, които нямат такъв, могат да бъдат адаптирани с помощта на допълнителен шип. Предпочитаните от всички са тези, които са снабдени с конец за по-добър контрол на закрепването.

Опитът ми обаче ме научи, че при каменист пясък този механизъм може да не е най-добрият, така че ако отивате на твърд плаж, изберете гладка шипка.

Друг начин за надеждно закрепване на чадъра е с помощта на капси по краищата на чадъра.

Не можем да пропуснем необходимостта от избягване на увреждането на кожата. А няма нищо по-неприятно от това да се върна от почивен ден на плажа с изгаряния и болки.

Някои чадъри дори имат обозначение за нивото на защитния фактор , лично аз винаги търся между 50 и 100.

За да пречупваме по-добре светлината и топлината, е добре да търсим вътрешна подплата, която да ни предпазва от топене в горещите дни.

Защо да си купите плажен чадър?

Кой е казал, че трябва да наемате сянка? Ако сте като мен и не обичате да плащате много пари, за да избягате от слънцето, най-добре е да имате собствен сенник. Освен това тези чадъри са незаменими за всяко лятно пътуване и за градината у дома.

Ако на плажа има и деца, трябва да им осигурите максимална защита от слънцето, а това може да стане само с добър чадър.

Но те са и чудесен начин да обозначим и запазим мястото си на претъпканите плажове, под тях можете да поставите всичките си вещи и да ги държите на място по всяко време.

Къде да използвам чадъра на плажа?

Не е задължително те да са задължителни за използване от морето. Чадърите могат да се поставят навсякъде на открито, можете да ги вземете на къмпинг или на екскурзия.

Те служат и за сянка по време на градински партита или дори по време на работни срещи на открити тераси.

Колко голям трябва да е чадърът?

Когато става въпрос за размер, винаги вземайте предвид колко души ще се намират под него и какво тегло можете да носите. За една двойка е достатъчен малък басейн с дължина 1,5 метра, а за 5 души - с дължина 2,5 метра.

Освен това трябва да обърнете внимание на височината, която трябва да е достатъчно висока, за да пренесете погребана част и да се чувствате удобно.

Видове плажни чадъри

tipo-de-sombrillas-de-playa

Чадър за пазар

Това са моделите, които обикновено виждаме в ресторанти и кафенета, за да осигурят сянка. Те нямат граници и са съвсем прости.

Тяхната силна страна е носещата конструкция, която може да бъде изработена от дърво и да има квадратна форма за по-добър външен вид, но те малко пренебрегват защитата, защото са изработени от обикновено платно.

Тъй като обикновено не се съхраняват, те имат система от шайби или манивела, която ги затваря през нощта.

Чадъри за тераса

Обикновено са снабдени с висящи рамки, а централната им тръба е изработена от стомана или стъклопласт. Те са тежки елементи, защото са проектирани да стоят на едно място и да издържат на дъжд, без да се повредят.

Някои от тях се предлагат със система за накланяне, за да се регулира покритието.

Търговски чадъри

Голямо и стабилно качество. Те се радват на голям брой почитатели благодарение на използването им на открити пазари и в туристически обекти. Те са с висока устойчивост във времето, тъй като ежедневната им употреба го изисква.