Плувни плавници

Aletas-de-Natación

Има много причини да инвестирате в най-добрите плавници за плуване, независимо дали искате да подобрите техниката си на ритане ,да увеличите скоростта си на плуване, да го използвате като медицинско лечение, да укрепите краката си, да определите мускулите си и др.

Плувните плавници са инструмент, изработен от гума или пластмаса във формата на рибешки плавници или жабешки крака, който се използва на краката и с леко движение на краката се набира скорост под водата.

В днешно време те са част от екипировката на всеки плувец, особено когато сте в начален етап или когато имате други цели в спорта, като например усъвършенстване на удара или увеличаване на силата, за които има различни дизайни, които отговарят на вашите цели.

Най-добрите плавници за плуване

За да ви помогнем да инвестирате в качествен чифт плавници, които отговарят на вашите нужди, ви каним да продължите да четете за това, което по наше мнение и въз основа на опита на начинаещи и професионални плувци са най-добрите плавници, в които си струва да инвестирате.

Ето от най-добрите плавници за плуване:

1. плавници за плуване Cressi Swim Light

41U+aPaJMnL

КУПИ СЕГА

Те са изработени от силикон с ергономичен дизайн и леко тегло, което прави плавниците лесен чифт за използване, за да се движите под вода.

Препоръчва се за тренировки по плуване, при които всеки ритник ще бъде ефективен за по-бързото ви придвижване, като същевременно укрепва мускулите на краката.

Плавниците са с къс дизайн, специално за използване в басейни, така че може да изглеждат малко твърди, но са също толкова ефективни за обучение.

Гумената обвивка за крака приляга удобно и размерът е точен. Освен това те имат добро покритие, а използваните материали са устойчиви.

 

2. Плувни плавници Speedo BioFuse

51xkLriVN8L

КУПИ СЕГА

Формата им подобрява задвижването и увеличава силата на краката, за да можете да се съсредоточите върху техниката на ритане и загребване.

Те са идеални за използване при различни стилове плуване, като поддържат петата, глезена и стъпалото в благоприятна позиция, която намалява риска от нараняване.

Те се препоръчват за не толкова начинаещи плувци, тъй като могат да бъдат тежки, което води до по-ефективна и по-интензивна тренировка, а най-хубавото е, че с тях се свиква лесно.

Speedo има история в производството на аксесоари за плуване, които се характеризират с качествени продукти на добри цени.

 

3. Плувни плавници Seac

41PPYoxA74L

КУПИ СЕГА

Те се отличават с едно от най-добрите съотношения между производителност и усилие благодарение на издължения си и текстуриран дизайн, който напълно затваря краката и с леко движение ще имате добър импулс за плуване.

Те са идеални за гмуркане с шнорхел, за усъвършенстване на ударите или за подобряване на стойката. Изработени от полиестер и PVC пластмаса, те са леки и лесни за използване, с ергономично оформено острие и удобно прилягане към крака.

Чифтът е качествен, на добра цена и можете да избирате от три налични цвята, които да отговарят на вашия стил.

 

4. Плувни плавници Finis Adult Z2

31rAfp1paKL

КУПИ СЕГА

Къси остриета за бързо, тясно упражнение за ритане, което развива силата и сърдечно-съдовата кондиция.

Дизайнът включва течен разделител, който улеснява преминаването на крака през водата, като изисква по-малко усилия, така че ще се чувствате сякаш се движите с лекота с части от естествен каучук, които се усещат меки и сигурни.

Носенето на правилния размер няма да притеснява, изтървава или уврежда краката ви. Съотношението цена-качество е добро, така че си струва да инвестирате в тях.

 

5. Плавници за плуване Aqua-Speed

41PAqK-6bEL

КУПИ СЕГА

Средният размер на плавниците и свободният дизайн на пръстите ще придадат прецизност на ритането и ще подобрят баланса ви, като в същото време ще укрепят мускулите ви.

Той е изработен изцяло от гъвкав антиалергичен силикон и се адаптира идеално към стъпалото. Използва се за рехабилитационно лечение, регенеративно плуване, гмуркане или обикновено плуване, с него ще изпитате друго ниво на перки, те не са тежки или леки и се вписват добре във водата при всяко движение.

Силата му е в комфорта, който осигурява, и се предлага в размери за тийнейджъри и възрастни, както и в 14 смели шарени цвята, за да откриете любимия си.

 

6. Силиконови плавници за плуване Befine

41GoAtW7aAL

КУПИ СЕГА

Те представляват ново поколение модерни плавници с къса дължина, които генерират по-малко съпротивление на водата, за да симулират по-естествено движение на ритане за тренировка за изграждане на мускули.

Удобен за деца, идеален за първата им практика в напредналото обучение, което ще им даде необходимата ефективност. За по-голяма безопасност подметката е текстурирана, а кройките и дизайнът осигуряват сръчност под водата, която всеки иска.

Използван за гмуркане или плуване, той ще ви пасне идеално благодарение на точното оразмеряване, а покупката включва удобна чанта за носене.

Той е най-евтиният от нашето предложение, но качеството му го отличава дори от по-скъпите.

 

Какво представляват плавниците за плуване?

Обикновено свързваме идеята за плавници с гмуркането с акваланг, тъй като в тази практика използването им е почти задължително, за да може да се движим под вода с толкова голяма тежест. Малко хора обаче знаят, че има много голямо разнообразие от синтетични плавници за хора, които ги използват за обучение и състезания по плуване в басейна.

Aletas-de-Natación

Да, това може да ви изненада или обърка, но за да разберете по-добре това явление, трябва да знаете какво имаме предвид. Плувните плавници са допълнителна част от оборудването, носена на краката, за да се симулират движението, тягата и гъвкавостта на крайниците на рибата.

Плувците често ги включват в тренировките си, тъй като подпомагат упражненията за ритане, подобряват скоростта на удара, движението на глезена и укрепват мускулите на краката.

Те се използват и в състезателна форма на плуване, наречена плуване с плавници, където позволяват по-бързо движение и различни движения под повърхността.

Как да изберем добър чифт плувни плавници?

Когато купувате чифт плавници за плуване или плавници - както са известни - е важно да вземете предвид следното:

Това е първият и най-важен аспект, тъй като той зависи от това каква работа искаме да свършим: скорост, техника, сила или контрол.

Захватът на ботушите е по-твърд и по-сигурен, но може да бъде по-тежък, докато каишките на петата могат да дадат по-голяма свобода на движение, но създават протриване, което е дразнещо в началото.

Въпреки това бих казал, че ако ще практикувате риболов или спортове в открити води, затвореният стил винаги е по-добър, за да се предпазите от течения и загуба на инструмента.

Дълги и меки или къси и твърди. Това са най-често срещаните варианти, тъй като съчетават по-естествени движения и подводна плавност.

От друга страна, в моделите на файтона, които са кръгли, като например жабешкото краче, можете да откриете и голяма твърдост, която улеснява хоризонталното маневриране.

Някои производители предлагат вътрешен капак, който предпазва стъпалото от триене с гумата на капака.

Това може да бъде чудесна форма на защита срещу нараняване, но също така създава допълнително тегло, когато тъканта влезе в контакт с вода. Затова трябва да вземете това предвид според личните си вкусове и слабости.

Силиконът е по-мек към кожата, затова спортистите с високи постижения, които често носят крила, предпочитат да ги носят с тази текстура.

Каучукът, от друга страна, е по-груб, но по-евтин и по-твърд, като е по-добър за по-къси модели.

Кой е най-добрият модел на водни перки?

Дълги перки

Общата дължина на разтегливата и гъвкава част е най-важната част от модела. Понастоящем най-популярни са дългите плавници именно поради популярността им като съпътстващи водни спортове за развлечение, като гмуркане или гмуркане с шнорхел.

Но те също имат своето място и функция в басейна. За по-начинаещите или по-непрофесионалните плувци плавниците могат да се използват като допълнение. Колкото по-дълги са перките, толкова по-голямо съпротивление ще създават във водата и съответно толкова повече усилия ще трябва да положите, за да ги придвижите.

Това движение ще бъде по-бавно, но и по-мощно и укрепващо мускулите.

Ако към това се добави и по-твърд материал, тягата ще трябва да е по-голяма. Въпреки това не се изкушавайте да си купите твърде твърд модел, защото в противен случай няма да можете да се движите естествено с крака си.

Къси плавници

Те са по-малко известни, но със сигурност са по-добри за елитни спортисти и за по-специализирани тренировки . Това е така, защото те съчетават най-доброто от двата свята: издръжливост и скорост.

По-краткото удължаване позволява на плувеца да постигне ефективна скорост на ритане, но с малко по-трудно усилие. И тъй като не дават толкова голяма тяга, те не се използват често като помощно средство в морето.

Къси перки също са склонни да бъдат по-твърди с водни канали, които са аеродинамични и мощни в едновременната работа със скорост и техника.

Техният еквивалент за ръцете са греблата за плуване и заедно те могат да превърнат плуването в силна тренировка за млечна киселина и укрепване, а не в кардио тренировка.

Моноплавници

Те са по-специализирани за специален вид ритници: пеперуда или делфин, това махащо движение, което се прави с краката заедно и прилича на плуване на русалка.

Моноплавникът представлява голяма овална дъска, разрязана наполовина, която имитира задните перки на рибите. Този модел не позволява на краката да се отделят един от друг и работи, за да накара подводния крак да рита с по-голяма сила, обхват на движение и скорост.

Плавниците в този стил обикновено са изработени от карбон и се използват за фрийдайвинг - дисциплина, при която плувате под вода само с непрекъснато движение на краката.

Употреба и ползи от плувни плавници

Каквото и да е вашето ниво или дали имате нужда от дълги или къси плавници, все пак ще имате полза от включването на чифт в тренировъчната си програма, която заедно с други аксесоари като плувен часовник, ръкавици за плуване, шапка за плуване и очила за плуване, за да се предпазите, можете да намерите по-добро представяне , увеличавайки енергията и ефективността , докато практикувате любимия си спорт.

Вярно е, че има някои противници, които твърдят, че използването на плавници насърчава неестествено и измамно движение на човека, но също така е вярно, че това движение подобрява състоянието на краката, докато се движите във водата, и че получавате сърдечно-съдова полза за здравето .

С този чифт ще подобрите техниката си на плуване и стойката на тялото, ще увеличите гъвкавостта на глезените, ще оптимизирате ставите си и ще сложите край на неуспешните методики за плуване. Така че всичко, което е необходимо, са подходящите плавници, които ще ви помогнат да станете ефективен и успешен плувец.

Как да се грижим за перките?

  • Тъй като материалът е склонен да се поддава малко, най-добре е да се избере твърда форма, без да е прекалено стегната, защото в противен случай те ще се разтегнат твърде много
  • За да се избегне скъсване или прекомерно разтягане, най-добре е да не дърпате прекалено много областта на глезена, когато ги обувате или събувате.
  • Не се разхождайте с тях, по-добре е да ги поставите на ръба на басейна, за да не се повреди пръстът при неудобно ходене.
  • Въздействието на изкуствените химикали в плувните басейни и морската сол може да доведе до по-бързо износване на материала и до по-ранното му счупване. Затова е добре да закупите специален продукт за грижа, за да запазите мекотата му.
  • Също така ви съветвам да подсушавате перките си възможно най-скоро след употреба. Използвайте кърпа и не я оставяйте да виси около глезените ви.

Може да се интересувате и от