Подложка за крака

reposapiés

Всички ние заслужаваме да имаме най-добрата поставка за крака, за да постигнем по-удобна позиция, докато прекарваме дълги часове в работа на бюро.

Не е тайна, че седенето повече от шест часа на ден може да доведе до дългосрочни здравословни проблеми; повечето хора, които работят по този начин, постоянно изпитват болки в гърба, лошо кръвообращение в краката, болки във врата и др.

Лесно решение на тази ситуация е да си купите поставка за крака, която да стои под бюрото ви и да ви позволява да си почивате на нея.

Това оборудване е ефективно за всички, но особено за хора над 35 години, които са работили дълго време и в резултат на това частите на тялото им започват да се износват и да страдат от болки.

Повечето от тях, преди да имат поставка за крака, са хора, които сядат на стол, поставят краката си на пода и почти веднага заемат неадекватна позиция, така че някои от тях след време започват да се оплакват от често срещани болки в кръста и гръбначния стълб, дължащи се на лошата поза, в която работят.

След като имате поставка за крака, краката лесно ще се установят в състояние, което води до правилно седене , както и до подобряване на кръвообращението и предпазване от евентуален дискомфорт.

Накратко, как една поставка за крака може да реши толкова много проблеми? Обикновено , подреждането на тялото ви ще бъде общо, краката ви ще бъдат отпуснати и автоматично останалата част от тялото ви ще бъде по-изправена и ще седи правилно, дори след като сте прекарали няколко непрекъснати часа.

Най-добрите подложки за крака

Коя е най-добрата подложка за крака?

Ако четете тази статия, това е така, защото знаете ползите от тези части и се интересувате от закупуването им.

Повечето от моделите са регулируеми и ергономични, но има някои, които се отличават от останалите с повече предимства и с евтини подложки за крака отлично качество.

Ще научите за шестте най-добри варианта на пазара, които можете да получите онлайн и които лесно се вписват във всеки бюджет.

Ето и най-добрите подложки за крака:

1. Kensington SoleMale Comfort

31VSY6PNQVL

КУПИ СЕГА

Това е синя подложка за крака, която се накланя до 20 градуса и се регулира на височина за по-голям комфорт.

Парчето е с размери 45 cm x 35 cm, изработено е от издръжлив материал и има текстурирана повърхност, която не позволява на обувките ви да се плъзгат, така че позицията ви да е по-стабилна.

Още от първите няколко пъти, когато ги носите, ще почувствате как намаляват натиска в лумбалната област и облекчават болката, причинена от многочасово седене.

Гърбът ви ще ви благодари за тази инвестиция, тъй като това е удобна, практична и стабилна поставка за крака.

2. Офис комплекти Fellowes Microban

31szNgOFkoS

КУПИ СЕГА

Ще харесате удобството да поставяте краката си върху него и начина, по който те остават статични, освен ако не искате да промените позицията си.

Ще можете да повдигнете краката си и да получите правилното подравняване на тялото си, а най-хубавото е, че парчето предлага фиксирано или балансирано състояние, за да има още по-голяма циркулация на кръвта.

Друго от основните му предимства е, че има защита Microban - вид микробиологична защита, която предпазва от вируси и бактерии, които могат да се задържат в оборудването.

При използването на този модел се запазва естествената извивка на гръбначния стълб и се гарантира, че бедрата ви са успоредни на пода.

3. Kensington Solemate Plus

41QeV9fTxiL

КУПИ СЕГА

Тази марка предлага още по-добър модел с противоплъзгаща се повърхност с масажен ефект, който ви предлага повече комфорт.

С него ще разполагате с шест позиции за правилна почивка и за по-добро третиране на стъпалата, краката и гърба.

Той намалява изтощението, мускулното напрежение и ще си починете под оптимален ъгъл, подходящ за вас, благодарение на широката гама от спецификации, които се адаптират към индивидуалните нужди.

Потребителите го препоръчват заради неговата здравина, издръжливост и отлично съотношение цена-качество.

4. Kensington Solomate Massage

41fFmDUaFoL

КУПИ СЕГА

Той е един от най-ергономичните и с най-голям ъгъл на регулиране, достигащ до 30 градуса наклон.

Конструкцията предлага променлива височина, просторни размери и масажираща повърхност, върху която с удоволствие ще поставите босите си крака.

От друга страна, той е лесен за сглобяване, функционален и лесен за почистване. Той е проектиран така, че да отговори на очакванията ви, да отпусне гърба ви и да облекчи страничните ефекти от лошата стойка.

5. Свързване на подложката за крака

41A8kaTDwPL

КУПИ СЕГА

Това е много по-лека конструкция, която все пак е достатъчно здрава, за да поддържа краката ви, и има същите предимства като по-популярните, като регулиране на височината и наклона.

Най-хубавото на тази поставка за крака е, че тя има неплъзгащи се основи, които ще я оставят фиксирана на пода, където я поставите, без досадни движения, които биха могли да намалят ефективността на устройството.

Изделието е изработено от висококачествена пластмаса, има черен цвят и плавни бутони за управление, които увеличават гъвкавостта на оборудването.

Сглобява се лесно и само за две минути е готов за употреба.

6. Регулируема поставка за крака Fellowes Professional

41o4-cBo-XL

КУПИ СЕГА

При това устройство всеки крак е закрепен в собствената си позиция чрез две неплъзгащи се повърхности, които леко изпъкват от самата рамка.

Частта се регулира на три височини - от 10 см до 16,5 см, а платформата е стабилна и с особено ергономичен дизайн, който осигурява и масажиращ ефект за подобряване на кръвообращението и предотвратяване на дискомфорта.

Тази поставка за крака съчетава големи предимства, а цената е една от най-достъпните, които можете да намерите на пазара.

Когато става въпрос за здраве, не бива да се пести, но всички искаме да получим продукт, който си заслужава инвестицията за възможно най-нисък бюджет, така че представяме тези шест, които несъмнено отговарят на тези характеристики, но има и други опции, които също могат да ви бъдат полезни и ще ги намерите в следващата връзка.

Какво е поставка за крака?

Това е мебел, предназначена за поставяне и почивка на краката, докато сте седнали. Обикновено те са малки и ниски, много близо до пода, но достатъчно високи, за да разтягат краката хоризонтално и да осигуряват опора.reposapiés

Тези възглавници се предлагат в различни форми и структури. От рустикални дървени формати до елегантна тапицерия.

В зависимост от вкуса и индивидуалната употреба можем да избираме между извит или наклонен капак, който имитира естественото сгъване на коленете, или по-гладка или блокова форма, която при необходимост може да се използва и като допълнителна седалка.

Тази поставка за крака е нещо повече от удобна почивка, за някои хора тя е важна част от оборудването, тъй като намалява подуването на краката, предотвратява разширени вени, облекчава болката или служи за почивка при наранявания на глезена.

Спортистите, възрастните хора, бременните жени и хората, които прекарват дълги часове в работа на крак, наистина оценяват наличието на тези табуретки у дома, за да превърнат обикновения диван в място за почивка на цялото тяло.

Но най-хубавото е, че употребата им може да бъде различна. Някои хора ги използват като стъпала за достигане на високи рафтове, като допълнително място за съхранение вътре или като допълнителна маса или мебел за опора.

Видове подложки за крака

Както и в света на столовете, не съществува един-единствен дизайн или стил на подложката за крака.

Те могат да се различават по форма, модел, материал или функционалност. Важното е те да са достатъчно твърди и удобни, за да държат краката повдигнати в продължение на часове, ако е необходимо.

Хубавото на това голямо разнообразие е, че те могат да бъдат адаптирани към нашите вкусове, стилове на декорация и лични нужди, без да се жертва основната им цел. Тук ще ви кажа кои са най-често срещаните:

Табуретка за крака Osman

Това е най-изтънченият и симпатичен стил за използване във фоайетата. Те са изработени под формата на тапицирана табуретка с дебела и дълбока подложка, която осигурява чудесна възглавница.

Характеризира се с шипове по краищата и модел на шевове с копчета с форма на ромб или ромб. Освен това има опорни крака във всеки ъгъл, които са предимно от дърво, издълбано в криви форми.

Този тип табуретка за крака се вписва добре, ако диваните ни у дома са с фин, тапициран дизайн. Обикновено се предлагат в големи размери, което е чудесно за почивка на краката на повече от един човек, но също така могат да се използват като допълнителна пейка или като скрито отделение за съхранение.

Табуретки за съхранение

Независимо дали е кръгла, квадратна или извита, табуретката, която служи като кутия за съхранение, трябва да има само подвижен капак.

При табуретките за крака подплатената им конструкция се използва за изработване на меко покритие, което представлява същинската опора и може да се сваля или повдига с помощта на панта. Останалата част от конструкцията е облицована, за да се скрие дълбоко вътрешно пространство, в което ще се съхраняват нашите вещи.

Тъй като служат като чекмеджета, те обикновено са изцяло облицовани отвътре с твърд материал, така че да не се виждат краката им или да са гладки отстрани. Въпреки че за да се прикрие това, всички те са покрити с една и съща материя.

При тези стилове също се използва максимално височината им, така че обикновено се предлагат с кутия, която стига до пода. В тях могат да се съхраняват детски играчки, списания, одеяла или декоративни възглавници.

Друг стил на съхранение е този, който обединява размера на фотьойла с подложката за крака. В тези случаи табуретката се поставя под седалката и може да бъде скрита или прибрана, когато не се използва, като по този начин се осигурява повече свободно пространство във всекидневната.

Тип пуф

Те са любими на децата и младежите. Меката им и подплатена структура придава спокойна и модерна естетика на средата.

Ключът към това тези табуретки да изпълняват поддържащата си функция и да не се смачкват като възглавница е, че подплатата им трябва да бъде балансирана между твърдост и твърдост с мекота и мека дебелина.

За да се постигне този ефект, горните дъски се отстраняват и се поставя подложка, направена от топки, памук, пера. Обикновено в цялата структура има каучук или мемори пяна.

Поради еластичния си характер и плътния си пълнеж те обикновено са по-малки, така че се представят и като чудесно решение за хора с ограничено пространство.

Що се отнася до формата, те по-често са закръглени, но вече се предлагат и в квадратни форми, макар че това е по-трудно.

Някои от тях могат да се превърнат в маси, като се постави дървена дъска отгоре, за да се осигури твърда опора за чашите по време на домашно събиране.

Каква е разликата между табуретка, пуф и табуретка за крака?

Те със сигурност изглеждат като три синонима, но истината е, че не е задължително да са едни и същи. Въпреки че табуретките или пуфовете могат да се използват като подложки за крака, не всяка подложка за крака може да бъде седалка или пуф.

Представете си, че откриете дизайн на поставка за крака с извита повърхност. Това може да е изключително полезно и удобно за поддържане на долната част на крака, но едва ли ще служи като табуретка или стол, тъй като човекът ще се плъзга по него.

Същото важи и за малките проекти. Когато имаме ниски подложки за крака, почивката ни ще бъде по-добра, но трябва да приемем, че ако някой се опита да седне на тях, краката му ще бъдат прекалено сгънати, тъй като няма да имат правилната височина.

Подобно е положението и с пуфовете. Тези, които се използват като подложки за крака, обикновено са по-компактни и по-малки по размер и е невъзможно да легнете върху тях, без да ги разрушите или да се окажете с половината тяло на пода.

Сега табуретките, известни като 'tuffett', се отнасят до вид дизайнерски табуретки, които се произвеждат по поръчка и в ограничено производство.

Тези столове са заоблени, с мека, но много твърда и висока вътрешна част. Тапицерията им е щампована с фини тъкани в забележителни комбинации и съединена в центъра със специално копче или бродерия.

Краката му са изработени от фино дърво с уникални гравирани мотиви. Всеки от тези аспекти го превръща във важен елемент от дневната, а не в допълнение към мебелите. Хората ги поставят като център и интегратор на група дивани и ги използват като тоалетни масички, масички за кафе или допълнителни пейки.

Въпреки че могат да се използват като подложки за крака, те няма да са толкова удобни, колкото по-меките и по-малки.

Петте най-добри начина за използване на малка табуретка за крака

Табуретката за крака може да бъде много гъвкава и в днешно време нейното разширяване в интериорната декорация е такова, че й се дават най-уникалните и изобретателни приложения. Интегрирането им в дома става все по-лесно.

Видимо място в градината

Нищо не може да разкраси и да придаде цвят на терасата, градината или балкона така, както поставката за крака. Няма значение дали вече имате растения и няколко стола или хамак.

Табуретката за крака е чудесно допълнение за почивка, за да се наслаждаваме на откритите пространства и свежия въздух, както и като допълнение към височината и цвета, за да оцветим малко освобождаване на саксия.

Не е нужно да сте озеленител за това. Просто изберете цвят, който подчертава плоския дизайн, за да го използвате като табуретка.

Малка странична масичка

Като малки мебели те са много леки за преместване и са идеални за запълване на пространства при необходимост, което не можем да правим много често с тежки, дебели маси.

Табуретката за крака наистина може да се използва като нощно шкафче, място за почивка, масичка за чай или кафе за закуски или място за оцветяване на книги и списания.

Най-хубавото е, че тези употреби не ограничават функцията му на място за почивка на тялото ни, когато е необходимо. Това е от съществено значение за мен, защото понякога имам нужда от място, където да оставя кафето и тетрадките си, докато уча, а друг път обичам да се излежавам и да гледам хубав филм.

Повече височина за шкаф

Много пъти имаме средно голямо чекмедже, рафт или етажерка и искаме да използваме пълноценно пространството над тях. Проблемът е, че това означава пълна промяна на обзавеждането или инсталиране на постоянни стенни панели.

Тази идея обаче го решава. Ако имате дървена табуретка вкъщи, тя може да се постави на горния етаж на масата или рафта и да бъде допълнение към височината и съхранението.

Ако долната част на помещението не е покрита, можете да поставите книги в плосък вид, а върху тях - малка лампа, рамка за снимка или цветен орнамент, за да придадете светлина на някой ъгъл на къщата.

Подобно на случая с градината, това също придава цвят и текстура на пространство, което преди това е било скучно или мъртво. Ако се осмелите да го направите, уверявам ви, че ще откраднете всички погледи на колегите си, когато ви обличат.

Места за сядане за малките

Една от колежките ми има ниска поставка за крака до входната врата. Тя винаги го носи празен и аз бях много любопитна за него, докато един ден не видях, че синът ѝ се прибира от училище и сяда там, за да си събуе обувките или ботушите и палтото през зимата и да влезе в къщата без тези връхни дрехи.

Намерих тази употреба за много гениална и истината е, че не само може да бъде входно пространство, което помага да се създаде навик в нашето дете, но работи за всяка дневна стая в къщата.

Когато децата са малки, те трудно се качват на високи дивани, така че не е лоша идея да имате седалка с възглавници, подходяща за техния ръст. Това може да бъде и стол за работната или трапезната маса.

Истината е, че това е по-познат, но супер ефективен начин на разглеждане.

Освен това ще създадете усещането, че детето ви има уникално място, което само то може да използва, така то ще се чувства специално и важно в къщата, дори можете да пазарувате табуретка с него.

Редовна употреба

Няма нищо по-хубаво от това да се приберете вкъщи след дълъг ден и да имате място във всекидневната, където можете да се отпуснете напълно и да разговаряте с партньора си.

И не се заблуждавайте от завистливите си колеги - поставката за крака не е мебел за мързеливи хора. Напротив, тя дава адекватна подкрепа и почивка на тези от нас, които работят усилено всеки ден. Така че бъдете щастливи и използвайте възглавницата, за да украсявате и да бъдете креативни по всяко време.

Ползи от наличието на поставка за крака

Максимален комфорт

Важно е да имате място за сядане у дома. Но подложките за крака не са само за свободното време, много хора ги използват по време на работа и ги поставят под бюрото, като приспособяват офиса или работното място към по-добра позиция на тялото.

Ако покупката ви е правилна, положението на краката трябва да е естествено и облекчението от болката или мускулната умора ще бъде незабавно.

Тази способност се отразява и на оптималното възстановяване след травми, тъй като много лекари препоръчват краката да бъдат вдигнати след операция на коляното или глезена, след рехабилитационна сесия или за бързо възстановяване след тежък тренировъчен ден.

По-добро кръвообращение

Възрастните хора и бременните жени страдат от подуване на краката, което се получава поради лошо кръвосъсирване.

В тези случаи наличието на място, където краката да почиват в седнало положение, позволява на кръвта да тече и да циркулира, без да е подложена на силен натиск от гравитацията и телесното тегло.

При продължителна работа в изправено положение, като например медицински сестри или хирурзи, които се прибират вкъщи или в частна офис стая, и наличието на поставка за крака също може да предотврати образуването на разширени вени.

По-малко проблеми с кръвообращението или гърба

Разтягането на краката не само помага за релаксация, но и за поддържане на по-добра стойка по време на седене.

Ако работим с вдигнати крака и изправено тяло, прилепено към облегалката, мускулите ни ще бъдат по-малко напрегнати и в дългосрочен план ще избегнем проблеми с лумбаго или херния.

3 ключа към избора на най-добрата поставка за крака на пазара

След като вече знаете всички предимства за нашето здраве и видовете съществуващи поставки за крака, нормално е да се запитате коя е най-добрата за мен?

За да ви помогна, имам тези малки тайни за пазаруване, които несъмнено ми помогнаха да избера моите, защото, да, толкова много обичам тези модели, че имам поне три вкъщи.

Помислете за алтернативните им приложения

Не мислете само за това колко добре ще паснат на прасците ни или дали размерът им отговаря на ръста ни - това е безсмислено. Най-добрият съвет е да отидете по-далеч и да помислите, че когато имате нужда, тази табуретка може да бъде маса, седалка, рафт или място за почивка.

Днес фирмите също мислят за това и са в състояние да предложат многофункционални мебели, които могат да се сгъват, увеличават или променят наклона си според нашите специфични нужди.

Също така се уверете, че естетическият стил се съчетава с повече от една среда, така че да се гарантира многократното му използване.

Дълготрайност на тъканите

Не трябва да забравяте, че това е аксесоар за обуване на краката ви и повече от един ще го прави с включени обувки, така че е най-добре да търсите дебел плат, който се пере лесно и който не се изцапва при всяко обуване.

Покривалото също трябва да е охлаждащо и меко за комфорт и да е от плътна материя, за да не се разкъса бързо при внезапно или грубо триене.

Ако сте избрали закопчалки с шипове или копчета, уверете се, че те са здраво закрепени при първото купуване и отваряне на дрехата, тъй като често те са първите елементи, които падат от мястото си и оставят грозна пролука, която трудно се прикрива.

Уверете се, че стилът е подходящ за предвиденото пространство

Както по отношение на размера и формата, така и по отношение на естетическата комбинация. Важно е стилът на поставката за крака да съответства на останалата част от дома.

Ако си купим модел, който е твърде голям или дебел, за да се побере в пространството между дивана и централната маса, той няма да ни е от полза, а ако е на една страна, няма да можем да поставим краката си, когато сме седнали.

За да избегнем това, най-добре е да измерим размерите на помещението и да имаме приблизителна височина на мебелите, които искаме да бъдат високи.

Когато разполагаме с много пространство, възможностите са по-големи, но трябва да вземем предвид, че тъканите и покритията не влизат в конфликт с рустикална или твърде елегантна декорация.

А ако разполагаме с ограничено пространство, най-добре е да потърсим модел, който може да се съхранява под фотьойл или маса, когато не е под краката ни.