Подови лампи

mejor-lámpara-de-pie-e1517241859928

Обичам да декорирам, затова винаги търся нови възможности за обстановката в апартамента ми и за изискано докосване, което никога не е прекалено, а сред тези елементи не може да пропуснете най-добрата подова лампа на пазара, която е не само отличен декоративен елемент за всяка стая, но и полезна и осигурява енергоспестяваща светлина.

Ако сте като мен, вероятно и вие се интересувате от намирането на модерна подова лампа или може би винтидж стил, но която по някакъв начин придава стил на вашия апартамент или къща и ви позволява да пестите енергия, повярвайте ми, когато ви кажа, че има много модели с добро качество , които могат да ви предложат това на достъпна цена.

Ако сте в това търсене, няма как да не разгледате невероятните възможности, които сме събрали и обобщили в този списък за сравнение, за да можете да вземете вкъщи най-доброто.

 

Най-добрите подови лампи

Коя е най-добрата подова лампа?

Вече знаете, че на пазара има много модели подови лампи, но най-важното при покупката на такава е да обърнете внимание на дизайна ѝ, за да е в унисон с дизайна на дома ви.

Трябва да определите дали търсите по- минималистичен стил, винтидж или модерна подова лампа и оттам да видите коя от тях отговаря най-добре на вашите вкусове и нужди.

Подовата лампа може да осветява различни пространства, например дневната, спалнята или трапезарията, и в зависимост от мястото, където ще бъде поставена, ще има различен стил. Има подови лампи от дърво, от бамбук, с маса и дори от метал, така че има голямо разнообразие за избор.

Ето и най-добрите подови лампи:

1. Подова лампа 5000806 Zuiver

Идеална за амбиентно осветление

213aUs5Ei5L

КУПИ СЕГА

модерна подова лампа, с дизайн за любителите на неща с различен стил, тя ще бъде перфектно допълнение към вашата всекидневна или спалня, тъй като излъчва разсеяна светлина.

Той има алуминиев статив с дървено покритие с отлично качество, а горната му част е изработена от бял метал. Общата му височина е 157 сантиметра, а максималната му мощност е 25 W.

2. Лампа с 5 светлини Trio Rennes by Reality Leuchten

Консумира до 80% по-малко енергия

21Aq-bDF-IL

КУПИ СЕГА

Лампа с LED технология, идеална, ако търсите модел с ниска консумация на енергия и който осигурява добро осветление.

Има много модерен дизайн, с цвят на хром, който крещи изтънченост, има общо пет лампи, които създават приятна атмосфера и осветление, подходящо за всяко пространство, идеално е да се използва като подова лампа за всекидневна.

3. LED подова лампа B.K.Licht

Включва регулируема лампа за четене

21xW1a0w+zL

КУПИ СЕГА

Този модел на марка B.K.Licht има индиректна светлина , идеална за създаване на приятна и уютна атмосфера у дома. Освен това има възможност за регулиране на интензивността на осветлението и , за да се адаптира към желаното от вас ниво на осветеност.

Основната ѝ забележителност, освен че е енергоспестяваща лампа, е, че има лампа за четене, която лесно се регулира в правилната позиция, за да ви осигури комфорт при четене.

4. SMD LED подова лампа Avignon от Trio Lighting

Много красива и лесна за сглобяване

212wTWGSWgL

КУПИ СЕГА

Ако търсите модерна подова лампа, този модел може да бъде идеалният. Той е изработен от акрил с хромиран дизайн за изтънченост и добро качество. Той има две светлини, едната идеална за четене, а другата в горната част, която може да се затъмнява.

Тази лампа има LED крушки, които са идеални за пестене на енергия и добро осветление по всяко време.

5. LED подова лампа HOFSTEIN

Модерен стил

31kLXB67QIL

КУПИ СЕГА

Това е най-евтиният модел в този сравнителен списък и може би този с най-оригинален и минималистичен дизайн.

Това е извита лампа с LED технология , която ще осигури добро осветление на помещението, в което е инсталирана. Той е изработен от метал, има бутон за включване/изключване и обща височина 153 см, което го прави идеален за всички пространства - от дневната до спалнята.

 

Какво е подова лампа?

mejor-lámpara-de-pie-e1517241859928

Подовите лампи се характеризират с това, че имат основа между и рамо, които могат да бъдат изработени от дърво , метал , акрил, много други материали, които държат един или повече източници на светлина в горната си част, светлини, които могат да бъдат LED технология , луминесцентни, с нажежаема жичка или халогенни.

Къде са подходящи подовите лампи?

Този тип лампи могат да бъдат адаптирани към различни пространства, тъй като има много стилове, вариращи от класическа лампа , през лампи във винтидж стил , до по-съвременни и минималистични модели с дизайн .

Във всекидневни:

Със сигурност сте свикнали да виждате красиви подови лампи за всекидневна, тъй като това е основното място, където те се намират. За всекидневните се препоръчват подови лампи тип 'факла', тъй като те са предназначени да осветяват приятно цялата площ.

В офиси:

Благодарение на елегантния си и функционален дизайн подовите лампи са задължителни в офиса. За този тип места препоръчваме лампи с регулируема посока на светлината и с възможност за регулиране на интензитета .

На подове:

Подовите лампи са отличен начин за пестене на място, тъй като имат тънък дизайн с подходяща височина, която не заема прекалено много място, което ги прави идеални за апартаменти.

Освен това, тъй като не изискват голяма инсталация, те са лесни за сглобяване и могат да бъдат поставени навсякъде, без да се променя структурата на мястото с дупки или модификации.

Видове подови лампи

Има различни видове подови лампи, които отговарят на стила, който търсите, и на помещението, за което са предназначени, като сред тях можете да намерите:

Подови лампи тип конзола:

Това е лампа с класически или традиционен дизайн, която има абажур, покриващ крушката, която може да бъде LED крушки или друг тип. Тези абажури могат да бъдат изработени от различни материали и са отговорни за изпращането на светлината към долната част на лампата.

Подови лампи тип 'факел':

Тези лампи са противоположни на конзолните лампи, тъй като горната им част представлява нещо като обърнат абажур, който изпраща светлината към горната част на помещението.

Подови лампи с няколко светлини:

Този тип лампи се различават от другите модели по това, че имат няколко светлинни точки, а не само една, които се регулират в различни посоки.

Дъговидни подови лампи:

Тези лампи са с най-модерен дизайн, тъй като представляват извита тръба или рамо, а не права тръба, свързана с основата.

Елементи, от които се състои една подова лампа

Подовата лампа се състои от различни основни елементи и други, които могат да бъдат допълнителни, които заедно ще осигурят най-доброто осветление за вашия дом, сред които са:

Основа:

Основата на подовата лампа е тази, която осигурява опора и я държи изправена. Тези основи могат да бъдат от дърво, ковано желязо, метал или други материали, като колкото по-големи и по-тежки са те, толкова по-стабилна ще бъде лампата.

Актуалните модели обикновено са с по-светли нюанси, затова и основите им обикновено са по-светли.

Шия:

Това е известно също като рамо и представлява тръбата, която свързва основата и източника на светлина, която обикновено е изработена от някакъв вид метал, алуминий, пластмаса или здрав материал, за да осигури стабилност. Вътре се намират проводниците, които осигуряват захранването на крушката.

Екран:

Абажурът на подовата лампа е елемент, който може да се персонализира и променя, тъй като зависи от дизайна на лампата, и може да бъде изработен от плат, стъкло, кристал или друг материал, който позволява преминаването на светлина.

Аксесоари:

Една подова лампа, независимо дали е класическа или модерна, може да съдържа аксесоари, които я превръщат в уникален модел. Те могат да включват лампи с маса или с рафт, модели, които включват лампи за четене, такива с с възможност за димиране, както и други фактори.

Фактори за осветлението, които трябва да вземете предвид

Когато купувате подова лампа или какъвто и да е друг вид лампа, е препоръчително да разгледате вида на осветлението, което имат, тъй като някои от тях ще ви позволят да спестите енергия, защото са енергоспестяващи лампи, докато при други е точно обратното. Сред елементите, които трябва да вземете предвид, са:

Лумени:

Това е система за измерване, която показва общото количество видима светлина, излъчвана от дадена лампа, така че лампа, която излъчва повече лумени, ще ви даде много по-ярка светлина.

Цветова температура:

Цветовата температура се изразява в келвини и може да бъде топла, неутрална или студена в зависимост от вида светлина, която генерира лампата. Колкото по-висок е келвинът, толкова по-студена е светлината с по-сини тонове, а колкото по-нисък е келвинът, толкова по-топла е светлината с червени тонове.

Компактни флуоресцентни лампи (КФЛ):

Този вид осветление е идеален за пестене на енергия, но за да се включат, е необходимо известно време, тъй като трябва да загреят.

Светлина с нажежаема жичка:

Този вид осветление е един от най-широко използваните, те са достъпни, работят добре с променлив и постоянен ток, но се изместват поради високата си консумация на енергия.

Флуоресцентна светлина:

Този тип осветление е доста подобно на това с нажежаема жичка, но с по-дълъг живот и са енергийно ефективни , като малката им забележителност е, че трябва да трептят.

Халогенна светлина:

Този тип светлина се използва при необходимост от по-голяма осветеност, като например при автомобилните фарове, но може да се нагорещи доста, което може да е недостатък за домашна употреба.

Светодиодно осветление:

Светодиодните крушки са любими на мнозина, тъй като те са енергоспестяващи бели лампи, които могат да бъдат от голяма полза за вашия джоб.