Подов вентилатор

mejor-ventilador-de-pie

Когато настъпят горещите дни, няма нищо по-хубаво от уреди, които могат да охладят високите температури и да направят престоя ни на работа или у дома възможно най-комфортен. Ето защо, с оглед на вашето благополучие, направихме преглед на най-добрите вентилатори за стойки за горещите летни дни.

Въпреки че се смятат за стари технологии, тези единици все още са много търсени на пазара .

Причината за това е тяхната гъвкавост и големите инвестиции, които известните производители са направили в модернизирането на техните компоненти.

По такъв начин, че вместо да намалят търсенето си, те остават в сила и с нови висококачествени характеристики, като увеличена мощност, подобрени скорости и дори включване на дистанционно управление.

Всичко това с цел да се задоволят нуждите от комфорт и вентилация, които най-взискателните потребители изискват в своите помещения.

Това многообразие от безшумни вентилатори за кули или традиционни лопатки обаче може да се превърне в истинско главоболие, ако не сте сигурни коя е най-подходящата алтернатива за вас.

Поради тази причина подготвихме тази интересна статия, която ще ви позволи да вземете правилното решение при закупуването на стоящ вентилатор.

Най-добрите стоящи вентилатори за пода

Кои са най-добрите стоящи вентилатори за пода?

Дойде време да започнем сравнение между най-добрите продукти, които се предлагат както в универсалните магазини, така и в онлайн портали като Amazon.

Сигурни сме, че тази селекция ще събере за вас точната информация, която ще отговаря на това, което търсите, за да се разхладите през горещите дни, тъй като ще наблегнем на характеристиките, цената и качеството на всеки представен вентилатор.

Ето и най-добрите вентилатори на пиедестал:

1. Rowenta Turbo Silence VU5640

Мощен и безшумен

31f-N97jn0L

КУПИ СЕГА

С Rowenta Turbo Silence, представяме иновативен и елегантен уред, проектиран да бъде безшумен и да ви даде страхотно усещане за свеж въздух.

Благодарение на автоматичната вертикална осцилация въздухът се разпределя перфектно, така че да достигне до всеки ъгъл на помещението. Поради това дифузията на въздуха е много широка, с диапазон до 120°, и може да се регулира в зависимост от нуждите на обитателите на дома ви.

Този подов вентилатор с 5 лопатки и регулируема височина има 4 степени на скорост. Освен това има функция Turbo, която може да генерира мощен въздушен поток от 80 m3 в минута.

Друго забележително предимство е, че се предлага с опция за потискане на звука, която при максималното си ниво издава само 45 dB.

Той има ергономична дръжка, която е идеална за пренасяне на оборудването и лесното му съхранение.

Теглото му от 9 кг и комбинираната му пластмасова и метална структура, според тестове , проведени с различни потребители, ще ви осигурят комфортни и прохладни летни нощи.

2. AEG VL 5569 LB осцилиращ стоящ вентилатор с вентилатор за водна мъгла

Замъгляване и ултразвуково изсушаване с

41SuhaACAHL

КУПИ СЕГА

Гамата вентилатори AEG се отличава с модерен дизайн, високо качество и безопасност. Можете да избирате само вентилатор или да активирате небулизатора , за да осигурите ефективно охлаждане в стаите.

Насладете се на здравословен и приятен климат, осигурен от изсушаването, активирано чрез ултразвукова технология.

Този режим е подходящ за използване в кухнята в спалното помещение или в помещения с площ от 60 до 70 m2, както и в сухи помещения през зимните месеци.

Той е оборудван с 3-литров резервоар за вода, който може да се отстранява, а допълнителната метална решетка на лопатките му позволява оптимално разпръскване на парата.

Той има 3 диапазона на скоростта (ниска, средна и висока).

Работата му е една от най-тихите.

Той има включен таймер за изключване, както и опция за осцилиране, която може да се конфигурира с дистанционно управление или чрез електронен панел, осветен от светодиодна система.

Размерите му са 57,8 x 45,8 x 24,4 cm, теглото му е 7 kg, мощността му е 85 W, а автономността - 15 часа.

С всички тези характеристики марката AEG, макар и да не е най-евтината, е един от фаворитите по отношение на качеството и множеството функции.

3. Orbegozo SF 0156 - овален стоящ вентилатор

Икономичен и функционален вариант, идеален за големи помещения

31h-MB5PQHL

КУПИ СЕГА

Ако искате достъпен вариант, който не влияе на бюджета ви и отговаря на изискванията ви, този продукт може да представлява интерес за вас.

Представяме ви Orbegozo SF 0156, мощен вентилатор, който не е подов вентилатор, а стоящ вентилатор с овална форма, 3 лопатки, с многопосочно въртяща се глава, с фиксирано или осцилиращо положение, чиято височина може да се регулира в диапазона от 134 до 155 см.

Той има 3 скорости, захранва се с мощност 60 W, което е достатъчно, за да ви осигури добър въздушен поток и в същото време да покрие значително голяма площ, като например гаражи.

Размерите му са 50 x 50 x 154 cm, тежи 4,7 kg и е снабден със 120-минутен таймер.

4. Duronic FN60

Мощен, с кръгла основа против падане и висока производителност

41AxU-atTRL

КУПИ СЕГА

Тази марка ви предлага продукт с високи стандарти за качество и функционалност, сравними с други продукти от висок клас.

Предлага се с цифрово управление , което включва дистанционно управление за управление на стоящия вентилатор от разстояние. Този аксесоар ви позволява да избирате между 3 диапазона на скоростта.

Снабдена с 5 остриета, които са покрити с предпазна решетка, и мощен 60W мотор.

Производителите на Duronic са проектирали този уред с достатъчно тежка кръгла основа, за да сведат до минимум риска от случайно падане.

Той има възможност за регулиране на височината между 109 и 127 см, както и регулируем таймер до 8 часа.

С тегло от 5 kg и размери 14 x 58 x 53 cm той е изключително преносимо, безопасно и ефикасно устройство. И накрая, най-хубавото от всичко е атрактивната му цена.

5. OneConcept Black Blizzard 2G RC

Икономичен лаптоп с добра производителност

41QMlqUGVML

КУПИ СЕГА

Вентилатор за охладителна кула с 16″ син ротор и 5 лопатки, способен да генерира огромна колона въздух в горещите летни дни и нощи.

Притежавайки мощност от 50 W, три нива на скоростта, опционална функция за осцилиране и дистанционно управление, той се превръща в една от най-ценените опции с ниска цена .

Контролерът му има LED светлини, а таймерът за автоматично изключване има 4 режима на работа - 4, 2, 1 или 0,5 часа.

Що се отнася до хоризонталната глава, тя позволява движение до 20 градуса. Размерите му са 60 x 137 x 60 cm, а теглото му е 2,64 kg, което го прави доста лек, преносим и подобен на вентилаторите без лопатки .

Какво представлява вентилаторът с пиедестал?

mejor-ventilador-de-pie

Вентилаторът е турбомашина или флуидна машина, която предава енергия с цел да генерира необходимото налягане за поддържане на непрекъснат въздушен поток.

Той се използва за различни цели - от вентилация на околната среда, охлаждане на машини или предмети до преместване на газове през мрежа от канали.

В конкретния случай с подовите вентилатори те изпълняват функцията да ни охлаждат и да ни осигуряват комфорт през горещите сезони, но конструкцията им се основава на пиедестал или централна стойка, която поддържа двигателя и рамката на лопатките.

Тези уреди са алтернатива на охлаждането, осигурявано от скъпи и обемисти климатици. Затова те са наистина добри за различните среди в дома.

Ръководство за закупуване на вентилатор на пиедестал:

Размер на помещението

Преди да закупите нов вентилатор на пиедестал, трябва да вземете предвид размера на помещението, независимо дали става въпрос за дома или офиса.

Много хора пренебрегват тази подробност и в крайна сметка купуват оборудване, което е твърде малко, за да бъде ефективно в по-голямо помещение.

Докато други потребители купуват вентилатори, които са твърде мощни за малка стая.

Ето защо можем да ви препоръчаме да измерите площта на помещението, в което ще поставите устройството си, като просто умножите дължината и ширината на помещението. В зависимост от мерната единица, която използвате, ще получите точната мярка в квадратни футове или квадратни метри.

Например стая с размери 15 фута x 15 фута трябва да е с площ 225 квадратни фута, което е подходящата площ за инсталиране на вентилатор за таван.

Насочен или фиксиран

Някои от тези вентилатори са проектирани с фиксирана глава. Това означава, че той издухва въздуха само в една посока. Това зависи от начина, по който сте разположили устройството си.

Ако искате да се охлаждате на определена площ, този модел ще работи напълно добре; тъй като обаче може да се наложи да охлаждате и по-големи помещения, в идеалния случай трябва да закупите вентилатор с глава, която се движи напред-назад.

Това ще ви позволи да запазите спалнята си хладна през цялата нощ и да насочите целия въздушен поток към страната на леглото.

По същия начин този тип насочващи устройства са много полезни в офис среда, когато се провеждат срещи с голям брой хора, които ще се възползват от разпръскването на въздуха из стаята благодарение на осцилиращото движение на устройството.

Височина на пиедестала

Посоката и височината на пиедестала са две от най-важните характеристики, които трябва да се вземат предвид при избора на вентилатор за домашна или офис употреба.

Казано по-просто, височината на пиедестала е измерването от основата на пода до главата на уреда. Тази тръбна структура ви позволява да регулирате нагоре и надолу зоната, в която искате да духа въздух.

Остриета

Повечето вентилатори използват дървени остриета, например от шперплат; има и други модели със стоманени или алуминиеви остриета, които могат да бъдат много опасни.

Най-икономичният и издръжлив модел обаче е изработен от пластмаса. Освен че са по-леки, те са по-безопасни и изпълняват перфектно същата функция - въртят се и позволяват на въздуха да се движи перфектно напред.

Наклон на главата

Можете да изберете тип вентилатор с осцилираща глава. Това означава, че вместо въздухът да духа директно към вас, можете да наклоните горната част на оборудването си нагоре или надолу, като отклоните въздушния поток около вас.

Контролни уреди и дистанционно управление

Подобно на таймера, дистанционното управление може да бъде изключително удобен аксесоар, ако вентилаторите ви са инсталирани в големи помещения .

Това е така, защото те ще ви позволят не само да включвате и изключвате устройството си от разстояние, но и да контролирате нивото на скоростта, като зададете по-високо или по-ниско ниво на охлаждане.

Ето защо сред иновациите, включени в тези устройства, много от тях се предлагат с дистанционно управление, което прави живота ви малко по-лесен.

Намаляване на шума:

Вземайки предвид настоящите нужди на потребителите, множество експертни компании за производство на вентилатори се стремят да разработят нови технологии, които съчетават ефективност и производителност в тихо оборудване.

Това е постигнато не само чрез намаляване на оборотите, но и чрез оптимизиране на лагерната система, двигателя, лопатките и рамката.

Резултатът е добро качество устройства, които значително намаляват неприятния звук.

Контрол на шума:

Със същото намерение контролът на шума е включен в някои съоръжения. Тази ефективност се постига чрез използването на бял шум с нисък интензитет, който не само насърчава релаксацията, но и позволява производството на вентилатори, идеални за сън.

Трябва да се отбележи, че това качество не е същото като 'намаляване на шума'.

Когато се включва излъчването на бял шум, става дума за вълни, които се появяват, за да прикрият внезапните и досадни шумове отвън, което го прави специализирана функция, която може да увеличи цената на вашия продукт; въпреки това тя е силно желана.

Множество конфигурации на скоростта

Когато избирате между различните дизайни на вентилатори, можете да видите голямо разнообразие от модели, вариращи от вентилатор за кула, стоящи вентилатори, индустриални вентилатори или например осцилиращи йонни вентилатори.

Една от най-важните характеристики при окончателната покупка обаче е количеството въздух, което може да преминава през оборудването. Именно тук различните видове скорости играят ключова роля в нашите изисквания.

За един тип потребители тази функция не е необходима, ако уредът е разположен в ъгъла на дневната, тъй като чрез поставяне на копчето на най-високата настройка се контролира проблемът с топлината.

Въпреки това, според експертно мнение , ако лятото се засили, вероятно ще искате да поставите вентилатора по-близо до вас.

По този начин можете да регулирате скоростта на устройството в зависимост от нуждите си.

Полезни връзки:

Най-добри вентилатори за маса