Поляризирани слънчеви очила

mejores-gafas-de-sol-polarizadas

В днешно време носенето на най-добрите поляризирани слънчеви очила е почти задължително за излизане навън. Това е необходимо, защото трябва да предпазваме очите си от суровите и силни UV лъчи. Те могат да причинят изгаряния, когато проникнат в очите ни mejores-gafas-de-sol-polarizadas

и слънчевите очила са важен помощник за предотвратяване на тяхното преминаване. Носенето им запазва и дори подобрява зрението.

Разбира се, това не е нов въпрос. Отдавна са доказани вредите от продължителното излагане на слънчевите лъчи. Ето защо на пазара има стотици варианти на аксесоари за очи.

Не е лесно да се избере. Има очила с рамки и без рамки; за спортни дейности като колоездене, риболов, планина, сняг и дори за шофиране в състезание. Стилове и цветове, стотици от тях. За мъже или за жени, маркови или дизайнерски... Това е цяла гама от възможности.

Купуването им онлайн може да е трудно, защото как да знаете дали ще ви паснат, без да ги пробвате пред огледало? Добрата новина е, че за това има трикове. Ето няколко съвета за това как да намерите качествени поляризирани слънчеви очила на достъпна цена, съобразени с вашето лице и вкусове.

Най-добрите поляризирани слънчеви очила

Кои са най-добрите поляризирани слънчеви очила?

Преди да преминем през съветите за избор на добри поляризирани слънчеви очила, можете да разгледате този списък с някои от най-високо оценените слънчеви очила, наскоро прегледани от онлайн купувачи, и да получите по-добра представа за това, което работи за вас.

Може дори да намерите по-ниска или по-евтина цена и да имате възможност да направите собствено сравнение с характеристиките на всеки от тях, след което да купите без повече колебания.

Ето най-добрите поляризирани слънчеви очила:

1. Слънчеви очила Ray-Ban RB2132 Wayfarer polarised

Удобни и остри

31tS5KPVKOL

КУПИ СЕГА

Марката Ray-Ban е широко известна с доброто качество на своите очила. Това е фирма с дългогодишен опит, която вдъхва доверие. Този поляризиран модел с тяхно авторство е с ширина 5,5 сантиметра, височина 38 милиметра и мост 18 милиметра. Лещите са в класически зелен поляризиран цвят G-15, а рамката е изработена от черен ацетат. Дизайнът им е класически и са много удобни. Освен това те изглеждат много рязко и премахват отраженията. Очите си почиват, което е точно целта на този тип очила.

Като цяло Ray-Ban не е с най-ниската цена, но си струва да похарчите малко повече, когато знаете, че продуктът е добър и издръжлив, нали?

2. Сгъваеми очила Cressi Taska унисекс

Сгъваемата рамка

31JPyiEzZWL

КУПИ СЕГА

Те са проектирани с много практична сгъваема рамка, за да спестят място. Те са устойчиви на удари, но включват два защитни калъфа - един мек и един твърд за транспортиране. Освен това те са изработени с хидрофобно покритие WRH, т.е. отблъскват водата.

Ето защо те са идеални за плуване, триатлон и други спортове, свързани с вода. Размерът, описан от производителя, е среден, така че те могат да се използват за малки и средни лица.

Те са оценени и като идеални за използване при гмуркане и шнорхелинг. Рамката е матова, а лещите не са огледални. Те все още осигуряват 100% защита срещу UV лъчите.

3. Слънчеви очила Hawkers за жени

Наистина унисекс

31hRwkY-8xL

КУПИ СЕГА

Те имат много елегантен и класически дизайн и хубавото е, че могат да изглеждат много кокетни за една жена, но и един мъж може да изглежда много красив с тях.

Това ги прави по-универсални от другите. Сред спецификациите им е и размерът им - 50 мм ширина, 50 мм височина и мост от 12 мм. Лещите имат огледален ефект. Те са с добро съотношение цена-качество. Изглеждат младежки, така че могат да бъдат идеален подарък за млади хора.

Те са много подходящи за хора, които карат велосипед. Те са изработени от пластмаса, за да бъдат по-леки и по-удобни по време на спортни дейности. Цветът на чашата е много приятен. (Duduma TR8116 Поляризирани спортни слънчеви очила

За мъже и жени

41o200R40eL

КУПИ СЕГА

Представени са като спортен артикул, особено за каране на ски, голф или колоездене. Те са напълно унисекс, така че и мъжете, и жените могат да ги носят перфектно. Поляризираните лещи осигуряват 100% защита срещу UVA и UVB лъчите.

Те са естетически приятни, с много лека рамка и напълно покриват очите. Широчината им е 6,5 сантиметра. Височината е 4 сантиметра в средата и 3 сантиметра в краищата.

Те предотвратяват отблясъците. Някои ги смятат за по-добри дори от Ray-Bans, но това е въпрос на изпробване. Съотношението между цена и производителност е доста добро.

5. Поляризирани слънчеви очила Bollé slice

Удобни и стилни

31ezw8lUeHL

КУПИ СЕГА

Слънчевите очила Bollé са склонни да задоволяват вкусовете на своите потребители. Поляризираните им модели са идеални за спортни дейности. Плюс към динамичния им дизайн е, че включват неплъзгащи се части на моста и слепоочията.

Освен това са леки, така че не пречат на движението и топлината. Лещите са поляризирани и сиви, което намалява отблясъците и подобрява зрението. Те са изработени по технологията B-Thin, която позволява поставянето на лещи с рецепта.

Какво представлява поляризираната светлина?

Ако ви е било препоръчано да носите определен вид слънчеви очила, накратко, поляризирани слънчеви очила, може би сте си задали следния въпрос: Какво е поляризирано? Какво означава? Терминът се отнася до свойство, което вълните като цяло, включително слънчевата светлина, притежават. Поляризацията е част от движенията, които извършват светлинните вълни.

Това е силно сияние, което, тъй като свети в много посоки, не го различаваме, когато виждаме нормална светлина, но то е там, влиза през очите ни. Някои повърхности, като вода, лед и пясък, дори сапунени мехурчета, карат поляризираната светлина да се отразява обратно и да я виждаме по по-организиран начин. Забелязали ли сте тези цветове на разпадащата се светлина?

Какво представляват поляризираните очила и за какво служат?

Поляризираните лещи са проектирани така, че да имитират повърхности, които отразяват и блокират преминаването на поляризираната светлина (вода, лед и др.), за да не проникват заедно със слънчевите UVA и UVB лъчи в очите ни и да увреждат зрението ни.

Лещите се изработват със специален материал, който покрива или се смесва с лещите по време на производството им. Те блокират поляризацията на светлината. Така че, гледайки през очила с тези характеристики, виждаме нещата в различни нюанси и всъщност тези нюанси могат да се променят, когато завъртим главата си. Те са вълните, които се движат и се опитват да проникнат, без да успеят.

Как да разберете дали очилата ви са поляризирани?

Много известни марки удостоверяват, че лещите им са поляризирани, със специален печат или знак. Ray-Ban например го посочва отстрани на един от храмовете. Има много марки, които също ги предлагат, като Bollé, Oakley, Hugo Boss, Polaroid и др. Но ако все още се съмнявате, можете да го проверите по няколко прости начина.

 • С компютърен монитор:

Вземете очилата си и ги поставете с лице към компютърния монитор. След като ги поставите в това положение, завъртете ги малко - около 60°. Ако видите, че лещите потъмняват до черно, поздравления! Очилата ви са поляризирани и сте направили добра покупка. Ако, от друга страна, изображението все още е ясно видимо през тях, знаете, че това са обикновени очила.

 • Налагане на един чифт поляризирани очила върху друг:

Ако вече сте имали чифт поляризирани очила и искате да проверите истинността на нов чифт, поставете единия върху другия, сякаш слагате две очила на лицето си едновременно. След това завъртете една от тях на 60°. Ако лещите, които все още се припокриват, потъмнеят, значи и двете са поляризирани. В противен случай, ако все още виждате ясно, и двете очила са обикновени.

В някои оптики можете да поискате очилата ви да бъдат с рецепта или неутрални, което ще ви позволи да ги използвате при определени дейности с по-голяма безопасност или по-малък риск.

Как да изберем поляризирани слънчеви очила в интернет?

Съществува голямо разнообразие от модели с различни характеристики. Ето защо при избора на тези аксесоари трябва да вземете предвид техните спецификации. По този начин можете да ги адаптирате не само към вкуса и формата на лицето си, но и към вида дейност, която ще извършвате, докато ги носите. Освен това, когато купувате очила онлайн, трябва да обърнете специално внимание на описанието, за да избегнете закупуването на нещо, което не е това, което търсите.

Първото нещо, което трябва да проверите, е нивото на защита на зрението.

Проверете дали в техническите им данни е включена думата 'поляризация'. Поляризираните лещи блокират досадните отблясъци, като намаляват умората на очите и ги предпазват от увреждане при интензивно излагане на слънце.

За здравето на очите си проверете дали избраните от вас очила включват защита срещу UV лъчите, особено UVA и UVB лъчите, които са най-вредните и причиняващи рак. Ако не е посочено, че има тази функция за безопасност, има вероятност да няма, затова продължете да търсите.

Вярвате или не, цветът на очилата не е само естетически въпрос. В зависимост от това за какво използвате своя фотоапарат, трябва да изберете правилния цвят на лещите. Съществуват различни нюанси - от сиво и кафяво, през зелено, синьо, жълто, розово стъкло до кехлибар. В зависимост от цвета изкривяването на поляризацията на светлината е по-голямо или по-малко.

Възможно е те да бъдат разградени с комбинация от цветове.

Ще откриете, че има както стъклени, така и пластмасови. Въпреки че първите са по-точни по отношение на оптичното зрение и издържат по-дълго, те са и по-тежки. Това може да бъде неудобно при някои спортни дейности. Поликарбонатът е един от най-добрите материали, тъй като съчетава лекотата на пластмасата с прецизността на стъклото. Въпреки това цената му не е най-ниската.

Можете да намерите и акрилни, които, макар и по-евтини, са склонни да създават известни визуални изкривявания.

Така или иначе, важното е да получите чифт с добро качество на достъпна цена.

 • Материал на рамката:

Ацетат, метални влакна и найлон са най-често срещаните. Влакната и найлонът са по-гъвкави, а последните са по-устойчиви на удар. Ацетатът, от друга страна, няма тези предимства, но се предлага в по-голямо разнообразие от цветове.

Има и дървени, които са много хубави. Те са идеални за един ден на плажа.

За притежателя на очила е жизненоважно те да пасват добре на лицето му не само от естетическа гледна точка, но и от гледна точка на функционалността и комфорта. Когато става въпрос за триатлон, не искате да се спънете, когато очилата започнат да се свличат по носа ви. Освен това не искате да имате главоболие от прекалено тесни очила. Затова е най-добре да вземете такива, които пасват идеално.

В това отношение купуването им онлайн не е много лесно. Това, което можете да направите, е да измерите моста, ширината и визьорите на чифт очила, които имате у дома и които ви пасват удобно, и да потърсите такива, които да отговарят на тези стойности.

Кога да носите поляризирани очила?

В зависимост от дейностите, които ще извършвате, докато носите поляризираните си очила, трябва да знаете кои очила са подходящи за кои. Обърнете внимание на това ръководство.

 • За каране на ски или на сняг: най-добри са поликарбонатните, кехлибарените и неметалните рамки.
 • За лодки или дълбоки води: предпочитайте сиво или тъмно.
 • Когато отивате на плаж или в плитки води: кафяво, червено или оранжево.
 • При лов: носете ги в червени, оранжеви или сини цветове.
 • За колоездене: най-подходящи са кафявите, оранжевите, фотохромните или градуираните.
 • За спортове като футбол, тенис и други подобни спортове: изберете поликарбонатни очила в син или зелен цвят.
 • За голф: има специални модели. Обикновено те са розови или кафяви.
 • За шофиране: за по-голяма безопасност трябва да търсите градиентни лещи. С по-светли оттенъци в централната част на двете лещи и по-тъмни оттенъци в горната и долната част. Най-подходящите цветове в този случай са кафяво или зелено на ярка светлина. Жълтият цвят е подходящ и при мека светлина.