постелка за йога

mejor-almohadilla-para-sentadillas

mejor-almohadilla-para-sentadillas

Аз съм ентусиаст на спорта и фитнеса , и мога да прекарам по-голямата част от седмицата във фитнес залата, без да се притеснявам, но когато става въпрос за тежести, това е различна история, определено открих, че се нуждая от най-добрата подложка за клек, налична на пазара.

Първата седмица всичко беше наред, но на следващата седмица започнах да усещам голям дискомфорт в гърба и белезите в близост до раменете, тежестта наистина разстройва гърба ми.

Ето защо подложката за барове може да бъде решението на моите проблеми. Ако имате същото затруднение, предлагам ви един , който е достъпен и отговаря на вашите нужди.

 

Най-добрите подложки за клек

Коя е най-добрата подложка за клек?

На първо място, трябва да сте наясно, че добрият продукт за всеки от вас е различен, защото зависи от нуждите ви, тук важното е да направите сравнение и да изберете този, чиито качества са по-удобни за вас.

Винаги трябва да се гледа цената, но трябва да сте наясно, че качеството струва и, може би, ако изберете най-евтиния , вероятно той няма да издържи толкова дълго.

Трябва също така да имате предвид, че този аксесоар ще ви предпазва, така че е най-добре да е нещо добро, което действително ще ви предпази от нараняване. Размерът, материалите, прилягането и стилът са други елементи, които трябва да се разглеждат.

Ако сте решили да купите и все още имате някакви съмнения, може би ще ги разсеете, като разгледате този списък.

Тук са най-добрите подложки за клек за клек:

1. подложка за клякане Evol Fitness

Предлага пълна опора

316njDr7AQL

КУПИ СЕГА

Изработена от висококачествена пяна, тази нехлъзгава подложка подобрява стойката, разпределя тежестта и ви осигурява голяма стабилност, намалява нараняванията при тренировки.

Уникалният му амортизиращ дизайн ще предотврати мускулните болки и досадната червена линия на гърба ви при вдигане на тежести.

2. Подложка за щанги RDX

Практична и много лесна за употреба

41aLrLPhffL

КУПИ СЕГА

Няма нужда да се измъчвате, докато правите своите упражнения, с тази подложка ще се сбогувате с неприятните и болезнени следи по кожата си

Това е много качествен продукт, издръжлив и здрав. Той е подходящ за всички щанги, а гелът с висока плътност ще допринесе значително за вашия комфорт.

3. Gunsmith Fitness Squat Bar Cushion

Защитете гърба си от дискомфорт и наранявания

311UNw0ACmL

КУПИ СЕГА

Подложката Gunsmith Fitness ще облекчи натиска ви, докато правите клекове. Той има ергономичен дизайн , който разпределя по-добре тежестта върху гърба ви и вие ще трябва да се концентрирате само върху тренировката си.

Това е много гъвкав аксесоар и лесен за използване, ще го настроите за няколко секунди.

4. подложка за щанги Natuce

Съвместима с всякакви щанги и неплъзгаща се

41z4PUlsvVL

КУПИ СЕГА

Подходяща за всички нива на тренировка и дори за олимпийски щанги, подложката Natuce е решението да избегнете досадното парене , което клековете оставят на гърба ви.

Това е най- препоръчителната , ако се занимавате с културизъм. Той е много удобен и лесен за почистване.

5. подложка за щанга Beast Gear

Подходяща за тежки тежести

41hIidbFhML

КУПИ СЕГА

С възможността да осигурява подсилена амортизация тази гъба за щанга за клек ще ви предпази от болки в шийните прешлени и ще намали натиска върху врата и гърба ви.

Пяната за щанги е с висока плътност, много здрава и издръжлива, с лесно и бързо закопчаване с велкро . Страхотна опция.

 

Какво е подложка за клек?

Това е капак, изработен от пяна с висока плътност или гел, който поставяте върху бара на тежестите и се използва за защита на врата и раменете, врата и дори бедрата, когато правите клекове с включени движения на бедрата. Той предотвратява наранявания, болка и досадни мазоли и следи по гърба.

Защо щангата причинява болка по време на упражненията?

Има няколко причини, поради които упражненията с тежести могат да доведат до травми на гърба и врата.Тук ще обясним някои от тях:

Мускулен дисбаланс

Когато изпитвате болка при клякане, това може да се дължи на недостатъчно развита мускулатура на гърба, поради което щангата на тежестите се опира почти директно в прешлените ви, което несъмнено ще причини болка при клякане. Можете да правите специални упражнения, за да покриете тази област с мускули, но междувременно е най-добре да използвате подложка за клякане.

Правилна позиция

Начинът, по който поставяте щангата при клякане, може да е друга причина да изпитвате болка по време на упражненията. Ако го поставите твърде високо, е много вероятно да почувствате болка, която ще става все по-силна с течение на времето. Можете да опитате да плъзнете щангата надолу, така че да се намира между делтоидите, което би било правилната позиция.

Твърде голяма тежест

Ако сте добавили допълнителна тежест към екипировката си, много вероятно е да почувствате болка, докато свикнете с новата тежест.В тези случаи подложката е от съществено значение, за да може тялото ви да започне да се съпротивлява на промяната и краката ви да се аклиматизират към новото.

4 причини за използване на подложка за клякане

Има причини за болката, причинена от клякане в гърба, и има и някои причини, поради които е за предпочитане да се използва подложка, тук те са обяснени:

Тегло

Трябва да уточним едно нещо: подложката не е за слабаци, а за спортисти, които се грижат за формата си и се предпазват от ненужни наранявания. Ако сте променили теглото си, повярвайте ми, ще имате нужда от такъв, докато тялото ви се аклиматизира.

Най-добър лифт

Няма нищо по-добро за получаване на подложки от упражненията за вдигане, защото бързо ще усетите как щангата се впива в гърба ви. Същото важи и за движенията в бедрата, тъй като това ще предотврати нараняване на тазобедрените кости от щангата.

Комфорт

Няма нужда да се измъчвате, докато тренирате, няма да се превърнете в слабак, ако се грижите за травмите, не сте ли достатъчно силни и издръжливи, за да вдигнете много килограми? И така? Малко грижа никога не вреди, а комфортът при упражнения е от съществено значение.

Ще избегнете синини

Няма нищо лошо в това да имате чувствителна кожа и да не искате да си отглеждате досаден мазол по средата на гърба, така че това е още една добра причина да използвате подложка.

На какво да обърнете внимание, когато купувате една от тези подложки?

Въпреки че може да изглежда просто, в действителност намирането на подложка е наука, главно поради характеристиките на аксесоара и вашите предпочитания в това отношение, да не говорим за огромното разнообразие, което ще намерите в офертата, така че в зависимост от вашите нужди има няколко елемента, на които ще трябва да обърнете внимание.

В зависимост от това дали правите упражнения за бедра или клекове, можете да изберете някои функции. Добре е да имате среден жлеб, а тези с жлеб за защита на гръбначния стълб също са много търсени.

Дебелината също е важна, колкото по-дебела, толкова по-добра е амортизацията и намаляването на натиска, толкова по-малко болка ще усещате.

Материалът и тъканта на подложката също са важни атрибути, имате избор между пяна и полиестер, повечето спортисти предпочитат първия, защото има по-добро сцепление и е по-лесно да се почиства. Ако се потите много, ще ви е необходима подложка с много добро сцепление.

Крепежните елементи също са от съществено значение, ще намерите велкро и не-велкро крепежни елементи, като велкро крепежните елементи имат някои предимства пред останалите: те са по-сигурни, по-бързи и по-лесни за използване, а също така са и малко по-издръжливи.

Упражнения, изпълнявани с тези подложки

Както вече ви казах, основната причина да използвате подложка са клековете, но това не означава, че тя няма да ви помогне и при другите, тук ще говорим за различните упражнения, които могат да се изпълняват по-удобно с тези подложки.

Хип тръст

Почти невъзможно е да се направи това упражнение без подложка, освен ако, разбира се, нямате нищо против истинската болка. Цялата тежест е върху теглото на бедрото.

Легнали

При това упражнение сте в същото положение, както при клековете, въпреки че тежестите са по-малки и въпреки че, предвид нивото на усилие, то не е задължително, никога не е прекалено голямо.

Преса върху гърдите

Натискането на гърдите с тежка щанга винаги е неприятно, дори и само за няколко секунди. Подложката ще ви улесни.