Постелка за Котешка Тоалетна

bandeja-higiénica

Ако търсите най-добрата кофа за боклук за котки, за щастие на пазара има много модели, които могат да работят за вас; те се различават по форма, размер, аксесоари и функционалност; за да изберете правилната кофа за боклук за вашия домашен любимец обаче, това зависи, наред с други фактори, от поведението на вашата котка или коте, също така от това колко животни имате и, което е много важно, от вашия бюджет.
Котешката тоалетна е контейнер, в който котките изхвърлят отпадъците си, поради което е много важно тоалетната да бъде хигиенична, удобна за котката и с контролирана миризма.
Ако вашият домашен любимец е свикнал да бъде на закрито и не обича да излиза навън, кутията за боклук се превръща в незаменима част и за да ви насочим към най-добрите варианти, оценихме няколко от най-популярните модели, като взехме предвид мнението на специалисти и потребители, които вече ги имат, така че успяхме да направим кратък списък на най-добрите варианти, които можете да купите.

 

Най-добрите кутии за котки

Коя е най-добрата кутия за котки?

Ако имате очарователна дългокосместа или късокосместа котка и искате да ѝ осигурите подходящо за нея и практично за дома ви пространство, ето четирите най-добри котешки тоалетни, които ще ви помогнат.
Ето от най-добрите котешки тоалетни:

1. кошара Nobleza

41AKluiAqyL

КУПИ СЕГА

Това е просторна покрита кошара за котки с размери 65 cm x 45 cm x 43 cm със специализиран дизайн, изработена от полипропилен в бяло и синьо.
Най-хубавото на този тип модел е, че дори котката да се разхожда в него, тоалетната почти няма да излезе от контейнера, което е от полза за поддържане на реда в къщата.
Тя побира приблизително 8 kg тоалетна, а когато дойде време да я смените, капакът на кутията за боклук се сваля и сменя лесно.
Това е идеалното решение за големи котки, които ще се чувстват удобно на уютно място.

2. Кривак 198.846

41EdtyOKE1L

КУПИ СЕГА

Това е елемент с елегантен дизайн, изработен от пластмаса, който имитира черна решетка от ратан.
В долната си част тя има плъзгаща се табла, която държи песъчинките, така че да се налага да я изваждате само когато искате да смените товара.
Комплектът включва лопата, която ще направи процеса на събиране на отпадъци бърз и чист; освен това тя се съхранява в специално проектирано място, така че да е винаги под ръка.
Структурата е по-компактна от предишната, с размери 51 cm x 39 cm x 39 cm, идеална за котки или дори за малки кучета.

3. Тоалетна за котки Copele

414KoNO7DfL

КУПИ СЕГА

Тази хигиенична котешка тоалетна има широка вертикална форма, която е покрита и има малка вратичка, за да може домашният любимец да влиза и излиза с лекота.
Структурата има капацитет за 6 кг постелка и тъй като е затворена, се избягва бъркотията със зърната, когато котето рови; от друга страна, тя има и въглероден филтър, който контролира миризмите вътре.
Парчето е модерно, идеално за всички размери котки, с добро качество и лесно за поставяне във всеки ъгъл на къщата.

4. Nayeco Romeo

41m5WZlS64L

КУПИ СЕГА

Просторна кофа за боклук с размери 31 x 39 x 57 cm, частта е карета, но с горна вентилационна решетка за инсталиране на въглеродни филтри и намаляване на миризмата.
Изработен от пластмаса, с модерен и устойчив дизайн. Горният капак е надеждно закрепен с помощта на кукички, но в същото време се сваля лесно.
Продуктът се пере бързо, практичен е, удобен е и най-хубавото е, че е висококачествен продукт на много добра цена.

Значение на кошарата за боклук

Също като вас, вашето коте се нуждае от място с уединение , което да му осигури надеждно и удобно място за ходене до тоалетна. Ако домашните ни любимци нямат такова специално място, вероятно ще го създадат сами и повярвайте ми, често това не е най-подходящото място в дома ни за изхвърляне на отпадъците им. bandeja-higiénica


Перфектното решение е да им осигурите тоалетна, тъй като тя осигурява специално пространство, което котките използват за тоалетна. Дори и да е от котките, които обикновено излизат от къщата, за да изпълняват своите нужди навън, ще има дъждовни дни, когато ще трябва да ги изпълни вътре.
И накрая, друга причина е в случаите, когато косматото животно се възстановява след операция или нараняване, така че кутията за боклук ще бъде полезна, за да осигури санитарна зона .

Какво да вземете предвид, преди да купите кошара за боклук

Независимо дали купувате кошара за боклук, за да замените старата, или търсите нова, защото в къщата се е появило коте, има няколко неща, които трябва да вземете предвид, преди да купите този продукт , , но независимо от марката , която купувате, трябва да помните преди всичко, че тя трябва да отговаря на вашите изисквания и на изискванията на вашия котарак, като разбира се се адаптира към условията и пространството, с които разполагате в дома си.
Също така, ако за пръв път ставате собственик на котка, е важно да разполагате с тоалетна предварително. Това гарантира, че косматкото ще знае къде очаквате да отиде до тоалетната, като го учи на добри навици от самото начало. Знаейки това, ще споделя с вас няколко важни съвета, които ще ви помогнат да направите правилния избор.

Пространство

Кутиите за котешки тоалетни се предлагат в голямо разнообразие от форми и размери. В тази връзка първото важно нещо, което трябва да вземете предвид, е да определите къде ще поставите кутията за боклук, тъй като тази функция може да определи размерите на закупения продукт.
Другият аспект е броят на чекмеджетата. Някои специалисти по домашни любимци препоръчват да имате дори две кутии, дори ако имате само едно коте у дома, това ще му позволи винаги да намира чисто място за пишкане и какане .

Брой на котките

Подобно на философските школи, съществуват и няколко мисловни школи, които са посветили дълги часове на дебати, когато става въпрос за броя на необходимите кошове за смет. Някои ветеринарни лекари препоръчват да има не повече от две котки в една тоалетна, а други дори предлагат по една тоалетна на домашен любимец и допълнителна, за да имате винаги на разположение място за постеля, в случай че не сте вкъщи, за да почистите .
Независимо от броя на таблата , които избирате, винаги е препоръчително да избирате по-големите, когато имате няколко котки у дома. По-малките винаги се замърсяват по-бързо и увеличават шансовете за разнасяне на боклука из цялата къща.

Размер на котката

Важно е да проверите дали вашият домашен любимец може лесно да влиза и излиза от тоалетната. Ако имате коте и сте купили много дълбока кутия, вероятно ще му бъде трудно да я достигне, което увеличава риска от инциденти с тоалетната; по същия начин, ако имате много голяма котка и кутията е малка за тялото ѝ, тя може да се чувства претъпкана и неудобно и да търси алтернативни места за извършване на тоалетната.

Чистота

Ако искате да насърчите котарака си да се облекчава на правилното място, е важно да поддържате тоалетната му чиста. Някои кутии за постеля са толкова добре проектирани, че включват ситна тава , през която се изсипва постелята, оставяйки бъркотията зад себе си.
За да използвате този тип система, трябва да агломерирате фекалиите, които се слепват при използването ѝ. Алтернативните начини включват накрайник за изхвърляне на твърди отпадъци, като например накрайник или кука за торбичка, за да се улесни изпразването и да се поддържа чистота при смяна на кофата.

Различни видове кутии за отпадъци

Както видяхте в предишните точки, добра идея е да имате по една кутия за отпадъци за всяка котка в дома си, както и една допълнителна. Това е така, защото много котета отказват да използват използвана тоалетна, а когато времето за завръщане у дома трябва да се удължи, най-добре е да се снабдите с допълнителна тоалетна.
Освен това, ако домът ви е на повече от един етаж, трябва да поставите кутия на всяко ниво, за да се уверите, че домашните ви любимци не се опитват да създават свои собствени места за отделяне и уриниране. Следователно в двуетажна къща с три котки вероятно ще е най-добре да се поставят по две кутии за отпадъци на всеки етаж, общо четири кутии.
Важно е също така да се разгледат различните модели, предлагани на пазара. Има толкова много модели, които могат да бъдат адаптирани към вашия котарак и пространството в дома ви, че съм сигурен, че ще намерите идеалната версия с помощта на това ръководство.

Кутия за отпадъци с отворен връх

Този тип кутия за отпадъци е традиционният модел, състоящ се от правоъгълна кутия. Това е най-евтината версия, която няма декорации или специални функции, но винаги изпълнява функциите си.

Кутия за боклук с капак

Дизайнът на тази кутия за боклук има традиционната форма на Open Top, но е добавен капак, който осигурява уединение за вашето коте и също така помага за намаляване на неприятните миризми .

Самопочистваща се кутия за боклук

Въпреки че далеч не е евтина версия на кутията за боклук и най-скъпата от всички модели, този тип кутия за боклук намалява времето за почистване. Това се дължи на електрическото загребване, което пресява и събира всички бучки в котешката тоалетна.

Скрита кофа за боклук

Тази версия на кофата за боклук има инкогнито стил в дизайна, тъй като е оформена така, че да се вписва в различни среди. Сред най-популярните варианти са пясъчници, които изглеждат като саксия за цветя, малко иглу или друга домашна мебел, така че само вие и вашето коте да разберете, че това всъщност е тоалетна.

Кутия за пресяване на постеля

Тази версия ви позволява да съберете постелята по такъв начин, че събирането на постелята да бъде много лесно и да прилича на игра на копаене на злато. Това се дължи на допълнителната ситна кутия, която е поставена в основната кутия за пясък.

Коя е най-добрата котешка тоалетна?

Сега, когато вече сте запознати с различните видове кутии за отпадъци, ще разгледам някои от важните моменти, за да знаете какво наистина прави една котешка тоалетна най-добрата.

Ниско съдържание на прах

Количеството прах, което този продукт може да генерира, почти винаги определя успеха или неуспеха за всяка марка. Това може да варира дори в зависимост от фирмата или от торбата, но е фактор, който трябва да се вземе предвид във връзка с видовете постелки и котешки постелки , включително разновидности като стъклените постелки, които имат по-фина зърненост.

Слабо прилепване към лапите

Най-добрата постелка остава в кутията, а не в лапите на котката, откъдето може да бъде изгребана обратно и изхвърлена извън кутията, което ще доведе до известна бъркотия в къщата.

Без миризма

Вашият нос може и да не е съгласен, но проучванията показват, че когато котките имат избор, те в огромната си част предпочитат постелка без миризма.
Понякога отвращението е толкова голямо, че ги кара да избягват да използват кофата за боклук. Въпреки това, ако наистина смятате, че някакъв вид контрол на миризмите е необходимост, предпочетете тези със съставки от въглен или активен въглен, тъй като те определено са най-добрият избор.

Голям комфорт

Усещането на постелката под лапите на котката може да играе важна роля, тъй като нейната текстура ще предизвика комфорт или тревога в зависимост от качеството на постелката. Експертите твърдят, че котките предпочитат усещането от тоалетна хартия на бучки или стърготини. Някои котки ще го приемат, други ще трябва да бъдат обучени, а трети ще се окажат непокорни и ще търсят различни места за работа.

Други важни неща, които трябва да знаете

Ето някои други важни съвети, които могат да ви помогнат изключително много за хигиената на вашия домашен любимец.
Не сменяйте марката на постелката
Освен ако няма основателна причина, не ви съветвам да сменяте марката на постелката, която обикновено купувате за вашия домашен любимец. Котките са създания на навика и ако дълго време са използвали даден продукт с удоволствие, може да не искат да правят нововъведения.

Предпочитат котешки тоалетни с грапавини

Котешките тоалетни с грапавини, независимо дали са на глинеста основа или биоразградими, реагират с урината и образуват твърди грапавини, които могат да бъдат отстранени от стопаните с помощта на лъжичка с решетка.
Котараците харесват това усещане за струпване, а експертите твърдят, че струпващите се постелки улесняват поддържането на възможно най-чиста тоалетна.

Не съдете само по цената

Някои глинени постелки са сравнително по-евтини, но лапите на котката ви могат да се разнасят из цялата къща. Ето защо ви съветвам да устоите на желанието да купите най-евтината постелка, поне докато не постигнете правилната комбинация от приемане от страна на хората и котките.

Поставете комфорта на котката си на първо място

Котешките лапички са много чувствителни, така че котето може да реагира или да не реагира добре на докосването на някои постелки, особено на гранули или кристали. Ако сте усетили, че котето ви използва кофата за боклук протестно, например с много мяукане и хленчене, сменете я с такава, която е по-лесна за възглавничките на лапите му.

Има ли по-малки котенца вкъщи?

Финозърнестата котешка тоалетна може да е това, което повечето котки предпочитат, но тя не е най-добрият избор за котенца на възраст под 3 месеца. Това е така, защото те могат да погълнат малките частици и да предизвикат някаква форма на респираторно заболяване.

Поддържайте кутиите им чисти

Експерт след експерт казва едно и също, включително и аз като майка на две котенца. Можете да изберете самопочистваща се кофа за боклук , но най-добрият начин да се справите с неприятните миризми е да спазвате строг режим на поддръжка на кофата за боклук.
Например, тоалетните с бучки трябва да се изгребват поне два пъти дневно. Въпреки че някои от тях, като например тези със стъкло, позволяват по-дълги интервали, в повечето случаи една кофа за боклук може да се изхвърля и почиства всяка седмица. Препоръчително е също така да го измиете с чиста вода и сапун без аромат.

Вашата котка ще бъде последният съдник

Можете да прочетете стотици мнения за това коя постеля е с добро качество. Най-добрият краен арбитър обаче ще бъде вашият котешки приятел. Ако сте избрали тоалетна, с която котката ви не може да се справи, крайният резултат може да бъде домашен любимец, който не използва тоалетната си.
Ако пък котето е доволно от използваната от вас постеля, трябва да сте много предпазливи при промяната. Котките са създания на навика и ако са използвали с удоволствие една марка, е препоръчително да преминете към друг продукт.
И накрая, ако в стадото пристигне още един гост, можете да поставите няколко кутии за отпадъци с различни печати, за да може той да избере коя му харесва.

Как се почиства котешка тоалетна?

Котките имат невероятно обоняние , то е много по-чувствително от това на хората, а освен това, както знаете, те са и изключително чисти животни, така че заедно с усещането им за миризми можете да разберете защо отказват да използват кофа за боклук, която не е толкова чиста.

Отстраняване на твърдите отпадъци

1. Първата стъпка при почистването на кошарата е да се отстранят твърдите отпадъци. Това трябва да се прави поне веднъж дневно. Обикновено това се прави със специална лъжица или лопата или с помощта на сито. Важно е да се носят ръкавици по време на този процес, за да се сведе до минимум директният контакт с фекалии. Никога не докосвайте директно фекалиите, особено ако сте бременна.
2. Поставете торбата с постелята близо до коритото, за да намалите риска постелята да попадне през лопатата или ситото. Освен това се намалява рискът от падане на котешки отпадъци на пода в къщата и следователно можете да бъдете по-спокойни, тъй като няма да се налага да събирате тези отпадъци втори път. В случай на трошливи отпадъци можете да събирате натрупаните фекалии всеки ден.
3.-Напълнете с пясък, за да осигурите здрава покривка в основата на кутията за отпадъци. Ако не забележите това и оставите нивото на пясъка да спадне твърде много, ще забележите увеличаване на миризмата и урината ще попие много повече в постелката.

Цялостно почистване

Макар че отпадъците трябва да се отстраняват ежедневно, само това не е достатъчно, за да се поддържа свежа миризма и липса на бактерии в тоалетната. За да постигнете това, трябва да почиствате щателно тоалетната веднъж седмично, освен ако нямате 2 или повече котки, в който случай се препоръчва да почиствате тоалетната два пъти седмично. Стъпките за оформяне са следните:

  1. Изпразнете напълно старата постеля
  2. Измийте кутията за отпадъци с топла вода и мек почистващ препарат, който не съдържа агресивни химикали.
  3. Изплакнете обилно коритото за боклук, като се уверите, че не остават остатъци.
  4. Изсушете напълно детайла.
  5. Добавете тънък слой сода за хляб. Тази стъпка не е задължителна, но е естествен дезодорант за намаляване на миризмите, особено в по-старите кофи за боклук, които не съдържат филтри.
  6. Добавете котешката тоалетна, като се уверите, че продуктът не е нито твърде много, нито твърде малко.
  7. Поставете кутията за боклук на мястото и изчакайте то да маркира мястото още веднъж.

Какъв вид котешка тоалетна е най-добрата?

Някои котки имат предпочитания към определени видове постелки. Ако котето ви избягва тоалетната си, първата стъпка е да опитате да смените тоалетната с нова. Някои специализирани фирми вече са разработили дървесни пелети с добри резултати, но някои котки все още предпочитат фини отпадъци.
Ако определено е време да смените тоалетната на котката си, съветвам ви да я смесвате постепенно в продължение на една седмица или да я поставяте в отделна кофа за боклук, за да може котката ви да избира.
Друг добър съвет е, че ако обучавате малко коте, можете да добавите малко от старата му тоалетна към прясната тоалетна; познатата миризма ще го насърчи да я използва до пълното му обучение. Въпреки това тези котки обикновено са доста интуитивни, интелигентни и сръчни, така че ще видите колко лесно е да ги накарате да свикнат да вършат работата си в тоалетната.

С какво трябва да почиствате котешката тоалетна?

Винаги препоръчвам почистващи продукти, които са безопасни за котките. Имайте предвид, че всеки почистващ препарат със силна миризма, както и ароматизираната постелка могат да възпрат вашето коте да използва коритото.

Какъв е най-добрият размер на котешката тоалетна?

Размерът, дълбочината и формата на котешката тоалетна трябва да позволяват лесен достъп, както и достатъчно място за свободно обръщане .
Ако имате повече от една пухкава котка, не забравяйте да осигурите много тоалетни. В предишните раздели видяхме, че е препоръчително да се осигури по една тоалетна чиния на коте и една резервна. Освен това те винаги трябва да са изработени от здрав, нетоксичен, здрав и издръжлив материал и, разбира се, да са разположени на място, отдалечено от хранилката .

Колко дълбока трябва да бъде котешката тоалетна?

Някои котки предпочитат по-плитки, а други по-дълбоки кофи, но винаги се уверявайте, че има достатъчно място за копаене и покриване на изпражненията. Трябва да вземете предвид и размера и възрастта на котката си. Ако котката ви е още много малка, е препоръчително да потърсите тоалетна, която не е толкова висока.
И накрая, още един малък съвет, който исках да ви оставя, е, че някои родители на тези сладки домашни любимци поставят драскалки наблизо, за да насърчат играта, след като те са свършили работата си на своето място. За предпочитане е обаче да се отделят местата за игра от зоните за къпане.
И накрая, ако имате коте, знаете колко е важно да намерите подходящата тоалетна. Котенцата са силно независими същества и ще оценят наличието на добра кутия, в която да вършат работата си.
Въпреки това, тъй като има толкова много различни модели с разнообразни функции, от кутии , които се почистват сами , до такива, които приличат на саксии, вази и мебели, за да запазят банята на домашния ви любимец инкогнито, най-добре е да прочетете отзиви като този, който ви предлагам тук, за да можете да направите правилната покупка, но в крайна сметка не забравяйте, че крайният съдия ще бъде вашият космат спътник, който в края на деня ще ви благодари с мъркането си.