Потопяеми водни помпи

bomba-de-agua-sumergible

Наличието на най-добрата потопяема водна помпа е задължително за тези, които трябва да извършват поддръжка на водни резервоари, кладенци, басейни и дори да я използват в тези хубави водопади, аквариуми или декоративни аквариуми у дома.

Най-добрите потопяеми помпи

Коя е най-добрата потопяема водна помпа?

Тук анализираме няколко помпи от различни марки, налични на пазара, за да групираме тези с най-добро съотношение цена-качество.
Споменатите тук имат изключителни спецификации, получили са добри отзиви от потребителите и поради достъпната си цена са най-добрите варианти за инвестиция:

Ето най-добрите потопяеми водни помпи:

1. Bldxbly 33W 2500L потопяема помпа

Най-добрата за вашия мини аквариум

51bsKZYIn3L

КУПИ СЕГА

Това е малка помпа от само 33W, но с достатъчно мощност, за да генерира интензивна струя вода в декоративните аквариуми, които имате у дома.

Изработен е от устойчив материал, с компактен дизайн и гумена основа, която го стабилизира на повърхността под вода.

Машината е енергийно ефективна и има дълъг живот благодарение на доброто си качество. Освен това е лесен за инсталиране, с плавно управление и 145-сантиметров кабел за лесно позициониране.

Електрическата помпа ви позволява да контролирате водния поток в зависимост от размера на езерото, а освен това работи безшумно. Той е гъвкав и може да се адаптира към различни приложения, а освен това е икономичен.

2. Водна помпа Amzdeal

Най-добрата за градини

Въпреки ниската си мощност, тя е способна да циркулира до 3000L на час и да издига течността на височина до 3m.

Той е идеален за фонтани, водопади или подобни декоративни зони, които имате в дома си, или дори за изхвърляне на вода, която искате да смените, или за демонтиране на надуваеми басейни.

Той включва и четири адаптера за дюзи, за да се регулира изходът към различни диаметри на тръбите.

Той е ефективен и работи дълго време без проблеми, потребителите, които вече го имат, го препоръчват, плюс това е евтина помпа.

3. Потопяема помпа Einhell GH-DP 7835

Най-добрата за работа с отпадъчни води

319YafzAl4S

КУПИ СЕГА

Това е превъзходна помпа с голяма мощност за съвременни приложения, идеална за извличане на мръсна вода от езера или кладенци, с която, благодарение на своята 780W, ще изсмуква до 15700L на час.

Корпусът е изработен от устойчива пластмаса, проектирана да издържа на продължителна употреба и дори на удари. Той е здрав и има дръжка за лесно пренасяне и място за съхранение на 10-метровия кабел.

Устройството има универсални връзки за 25- и 32-милиметрови маркучи, както и резби, които осигуряват лесно и сигурно закрепване.

Едно от предимствата на тази машина е, че тя има детектор за ниво, който позволява да се контролира използването между непрекъсната работа или автоматично изключване при определено ниво.

4. Einhell GH-SP 2768

Най-добрият за чиста вода

41zlOeFbkKL

КУПИ СЕГА

Отново марката Einhell представя още един модел със същото качество и ефективност като предишния, но вече с по-малка мощност, достатъчна за източване на до 6800 л вода на час.

Той е надежден при работа и също така е самозащитен, тъй като поплавъчният превключвател ще намери безопасното ниво на суха работа при източване.

Друго предимство е, че устройството е толкова ефективно, че може да извлича частици до 5 mm, които могат да се намират във водата, без проблеми със запушване или намаляване на мощността.

Оборудването на практика има същите предимства като предишния модел, така че е едно от най-изявените сред нашите предложения, тъй като има ниска цена.

5. Makita PF1110

Най-мощната за професионална употреба

41nGehiubOL

КУПИ СЕГА

Без значение дали става въпрос за замърсена или чиста вода, гъвкавостта на тази помпа позволява да се работи с всякакъв вид и да се използва за различни цели, тъй като мощният й двигател с мощност 1100 W прави това възможно.

Дизайнът е превъзходен, има удобна дръжка, а корпусът е устойчив на корозия, тъй като е изработен от неръждаема стомана.

Той изпомпва твърди частици с диаметър до 35 мм и извлича до 250 л в минута от дълбоки кладенци.

Тъй като предлага качеството и здравината, които го отличават, той не е най-евтиният, но е инвестиция, от която купувачите му са доволни.

Какво представлява потопяемата помпа?

bomba-sumergible

За разлика от класическата електрическа водна помпа, потопяемата помпа се различава по това, че работното колело е запечатано с корпус, което я прави подходяща за работа под вода, като голямото предимство е, че този вид водопроводен инструмент, има всмукателна сила за повдигане на водата, без да е необходимо въздушно налягане за повдигане на течността.

Употреби на потопяемата помпа

Този вид помпа има широко приложение, като обикновено се използва за отводняване, за изпомпване на отпадъчни води, за пренасяне на течности в промишлени зони, за извличане на вода в кладенци и дори за приготвяне на смеси.

Те се използват и в градински фонтани, скулптури и изобщо във всички случаи, когато по промишлени, битови или декоративни причини е необходима движеща се течност, поради което можем да ги намерим в различни размери и вместимости.

Видове водни помпи и потопяеми помпи

Като се има предвид съществуването на центробежни, сондажни или други помпи с характеристиките и употребата, която тези части могат да имат, те могат да бъдат класифицирани в няколко групи:

Използват се за резервоари за вода, в които течността трябва да се задвижва.

Той е идеален за изхвърляне на вода от езера или басейни с цел поддръжка. Тя се различава по това, че работи само с чиста, прясна вода.

Той е предназначен за промишлена употреба, има два или четири двигателя и необходимата мощност за работа с горива.

Това, което прави този модел различен, е, че може да бъде програмиран да се включва и изключва.

Те са най-усъвършенстваните, работят със слънчева енергия обикновено от градините.

В тази статия се фокусираме върху потопяемите помпи за битова употреба и въпреки че вече сме изброили най-добрите от тях, е необходимо да вземете предвид някои съображения, преди да изберете най-функционалната за вас.

Съображения преди закупуване на потопяема помпа

  • Мощност
  • Дебит, обикновено изразен в литри на час.
  • Дължината на захранващия кабел, която е важна за определяне на местоположението.
  • Ниво на дълбочина, при което може да работи.
  • Ако желаете помпа за фиксиран монтаж или преносима помпа, последните не са толкова обемисти и имат дръжка за носене.
  • Ако има система за самозащита, която да спира в случай на изтичане на водата, за да не пресъхне.
  • В зависимост от предназначението и мястото, на което ще го поставите, трябва да вземете предвид и размера и теглото.