Прахосмукачка без торба

mejor-aspiradora-de-trineo

Прахосмукачките с филтър са основни уреди за поддръжка на домакинството. Ето защо, ако в крайна сметка получим дефектен и недостатъчно мощен модел, разбира се, ще бъдем разочаровани и огорчени. В нашия конкретен случай получихме прахосмукачка с няколко счупени части, така че имаше компоненти, които не пасваха правилно, и беше невъзможно да се използва прахосмукачката.

Понякога те дори са с къси дръжки, които не са подходящи за хора със среден ръст, и въпреки че са малки, са с лош дизайн и са обемисти и неприятни за съхранение. По-нискокачествените марки ги продават в много лоши пластмаси, които се чупят за няколко дни или дори без метли.

С първата ни прахосмукачка за шейни се свързахме с производителите с надеждата, че те ще отговорят своевременно, но установихме, че е твърде разочароващо да виждаме, че някои от тях дори не обръщат внимание на нашите оплаквания.

Най-добри прахосмукачки за шейни

Коя е най-добрата прахосмукачка за шейни?

Купуването на добра и достъпна прахосмукачка за шейни може да се окаже предизвикателство. Добрата новина е, че сме съставили списък за сравнение, в който можете да избирате измежду най-добрите модели на пазара, т.е. тези, които разполагат с чудесни функции, като например моторна четка за килими, която може да се активира с превключвател, както и моделите с торбичка и без торбичка.

Въпреки това, когато правите своя избор, препоръчваме ви първо да изпробвате уреда, тъй като често виждаме в интернет домакински уреди, които изглеждат перфектни, но когато ги използваме, те са неудобни или неподходящи за нас поради височината или теглото си. Добра идея е да прочетете отзиви от други потребители и да поискате мнение, за да разберете колко добър може да бъде даден продукт.

Също така е важно да обърнете внимание на шума и да изберете тих. При прахосмукачките важи правилото, че независимо дали са най-качествените или най-евтините, с течение на времето те генерират повече шум, отколкото когато сте ги купили.

Друга препоръка е да се търсят изгодни оферти по време на празниците, тъй като големите производители винаги правят добри разпродажби.

Тук са прахосмукачки с шейна:

1. прахосмукачка с шейна Hoover Space Explorer SL40

За всички видове подове и дори за домашни любимци

41MbHTUrcjL

КУПИ СЕГА

Няма нужда да купувате прахосмукачка робот , когато имате такава мощна и лесна за управление прахосмукачка с шейна. Този модел с мощност 550 W е също така енергийно ефективен с клас А+ и има достатъчен капацитет на засмукване за работа върху твърди подове. Освен това има изключително компактен дизайн за съхранение и излъчва само 75 dBA.

В допълнение към това се предлага с HEPA филтър, хартиена торбичка от 3 литра и Mini Turbo дюза за косми от домашни любимци, както и други дюзи за парк и всички видове подове. Включва ъглова приставка и четка за прахосмукачка, а маркучът може да се върти на 360° и има 3 въртящи се колела. (Dyson Big Ball Multifloor Plus прахосмукачка с шейна без торбичка

Опция за висока мощност

01GmVhVRioL

КУПИ СЕГА

Става дума за прахосмукачка с шейна без торбичка с обща мощност 800 W и 252 W засмукване на всички видове подове благодарение на циклоничната технология. Капацитетът на кофата е 1,8 литра, а класът ѝ на енергийна ефективност е А.

Оборудвана е със съчленена дръжка за по-лесно и гъвкаво почистване, тъй като се върти в 3 различни посоки и на 360º. Четката може да се вдига или спуска, за да се осигури плътно засмукване на килими, твърди подове и дори керамика. Аксесоарите могат да се изключват много лесно.

Освен това тя се изправя автоматично, когато се обърне с главата надолу, и ви позволява да се отървете от праха по хигиеничен начин само с натискането на един бутон.

3. Ситопочистваща машина Nilfisk GM 80

Универсален модел

41TeNTJW6YL

КУПИ СЕГА

Насладете се на засмукване с мощност 1300 W с този модел с напрежение 220-240 V, който се предлага в блестящо сребристо метално покритие. Той има солидна конструкция и висококачествени материали, които гарантират дълъг живот.

Може да се използва със или без торба, така че ще имате голяма гъвкавост при поддръжката на дома. Освен това предлага отличен капацитет за почистване благодарение на добрата си система за филтриране и разклащане на филтъра.

Общото тегло е 5 кг, а вместимостта му е 6,5 литра, така че не е нужно да се притеснявате за изпразването му всеки път. Предлага се с различни накрайници за подове или килими, тапицерия и с четка. (Miele Complete C3 SGEE1

Can't fail

414ZDLMYLUL

КУПИ СЕГА

Това е един от най-препоръчваните варианти от потребителите поради отличното си качество, удобство и капацитет. Той е оборудван с филтър AirClean Plus, 11-метров прибиращ се кабел Comfort и телескопична тръба от неръждаема стомана, за да можете да регулирате дължината на уреда и да достигнете удобно до всеки ъгъл.

Той има голям капацитет от 4,5 литра за компактния си размер и тежи 8 кг. От друга страна, мощността му е 1200 W, а нивото на шума е само 73 dB.

Освен тръбата с телескопична дръжка, тя включва и дюза с четка за килими и по-малка дюза с четка за по-деликатни зони.

5. Rowenta Compact Power RO3969EA

Гарантирано качество

41zcdmUsF-L

КУПИ СЕГА

Rowenta е една от водещите марки на пазара, тъй като създава надеждни, издръжливи и удобни продукти, които радват, като тази прахосмукачка с торба, енергиен клас А и ниско ниво на шум от само 75 dB. Тя предлага добра мощност на почистване благодарение на електрическия си двигател с мощност 750 W.

Освен това той има мощност 3А, може да работи перфектно върху твърди подове и има ниски емисии на прах. Тя е лесна за преместване от едно място на друго и почиства старателно благодарение на високоефективния филтър, кабелът е дълъг 6,2 метра, използва хигиенични торбички и има вместимост от 3 литра. Включва и две четки, инструмент за почистване на процепи и телескопична тръба.

6. Cecotec Conga Multiciclonic 05017

Един от най-препоръчваните

41VcaeihdQL

КУПИ СЕГА

Потребителите харесват тази мултициклонична прахосмукачка без торбичка заради високия ѝ капацитет за събиране на прах. Това е така, защото има 850-ватов електромотор с клас А и голям капацитет за съхранение от 3,5 литра с лесно изпразване и сензор за пълен резервоар, за да знаете кога да го изпразните.

За да сте спокойни, продуктът се захранва от 15-степенна двойна HEPA филтрираща система, която значително намалява повторното отделяне на прах, и е наистина безшумен благодарение на ефективния си дизайн. Той разполага с управление на мощността и различни аксесоари за почистване на всеки ъгъл. Лесно се съхранява в системата за паркиране и тежи 8 кг.

Ръководство за покупка: най-добрите прахосмукачки за шейни

Какво е прахосмукачка за шейни?

mejor-aspiradora-de-trineo

Прахосмукачките с шейна, които могат да бъдат известни и като прахосмукачки с количка , са много леки и лесни за пренасяне, за разлика от тези, които са с поставка на пода. Двукомпонентният им дизайн ги прави много по-удобни и по-лесни за маневриране. Моделите с шейна имат стълб, в края на който е засмукващата дюза, а в другия край е целият модул с двигателя, филтъра и торбите.

По този начин не се налага да влачите целия уред, докато прахосмукирате пода, а само да движите постоянно наистина леката прахосмукачка.

Видове прахосмукачки

Сега, за да можете да прецените възможностите си, преди да изберете прахосмукачка, е добре да знаете двата основни вида прахосмукачки за почистване на дома. Основно можем да открием две най-популярни разновидности, а именно шейни или изправени прахосмукачки.

Прахосмукачка за изправяне - Всяка прахосмукачка за изправяне има постоянно въртяща се четка, както и два двигателя, които увеличават капацитета на засмукване . Освен това те често имат вградени приставки и удължители, които им дават много гъвкавост и различни приложения, като например прикачване на удължители за достигане на неудобни места, за килими или за почистване на различни видове подове.

В същото време формата им е доста тънка и затова те са отлични за управление на пространството в дома, когато става въпрос за съхранение. Освен това те обикновено са тихи прахосмукачки. Недостатъкът е, че те обикновено са малко по-скъпи като цяло.

Прахосмукачка с шейна - Едно от големите предимства на прахосмукачките с шейна е, че тъй като трябва само да преместите пръчката, за да прахосмукирате, можете да влезете в по-тесни и неудобни ъгли, като например долната част на дивана, ъглите в къщата, под мебелите и т.н. Нещо, което не можете да направите с подово стояща прахосмукачка.

Като цяло този тип прахосмукачка с шейна ще ви помогне с управлението на пространството при прахосмукиране, само че когато я прибирате, тя ще заема малко повече място от подовите прахосмукачки. Освен това те са доста по-икономични.

Основни характеристики при търсене на добра прахосмукачка

Когато в дома или офиса се натрупва мръсотия , е важно да имате под ръка добра прахосмукачка. Ако вече сте се спрели на добра прахосмукачка, време е да се запознаете с основните характеристики, които те имат, и с тези, за които трябва да внимавате, за да сте сигурни, че прахосмукачката наистина си заслужава парите:

С торбичка или без торбичка

Що се отнася до прахосмукачките, има прахосмукачки с торбичка и без торбичка. Моделите с засмукване без торбичка са много икономични, тъй като не се налага да купувате торбички през цялото време. Освен това те изискват по-малко поддръжка.

Ако обаче страдате от алергии, трябва да използвате пакетирани модели. Те по-добре улавят праха и замърсяванията, така че не са склонни да създават облаци от прах и да разпръскват прах, когато ги сменяте.

Въпреки че е вярно и това, че има прахосмукачки без торбичка за домашни любимци , които работят много добре.

Удобство

Прахосмукачката с шейна е много удобна за много видове сценарии. Например, те осигуряват много висока ефективност при почистване на стълби, тъй като не е необходимо да влачите цялото тегло на устройството на всяко стъпало, а просто да се движите с пръчката, за да уловите праха.

В същото време често е много удобно да комбинирате уреда с удължител, за да не се налага да търсите гнездото през цялото време. Този съвет ще ви спести много време и усилия.

Други неща, които трябва да вземете предвид при проектирането

Когато купувате прахосмукачка с шейна, не трябва да гледате само нейния капацитет на засмукване или удобството при използване, но също така трябва да обърнете внимание на някои неща при проектирането, които може да изглеждат малки, но наистина имат значение. Например прахосмукачка с голяма торба ще улесни всичко, защото ще трябва да я изпразвате и да я сменяте по-рядко.

Освен това се уверете, че има необходимите разширения или функции, като например почистване на тапицерия, четки за труднодостъпни пукнатини и т.н.

Съвети за хора, страдащи от алергии

Ако страдате от алергии, знаете колко ужасно може да бъде натрупването на прах и мръсотия. Но също така разбирате колко болезнено може да бъде използването на нискокачествена прахосмукачка. Някои прахосмукачки вдигат мръсотия и създават облаци прах. Това може да е истинска болка.

Ето няколко съвета, които ще направят процеса на почистване на дома ви малко по-поносим:

Както споменахме по-горе, всяка прахосмукачка с шейна е по-добра с торбичка за страдащите от алергии, тъй като тя задържа по-добре праха и не позволява образуването на толкова много облаци мръсотия при прахосмукиране. Просто се уверете, че е добра чанта.

  • HEPA филтрите работят

HEPA филтърът отговаря на изискванията на агенции като Министерството на енергетиката на САЩ и има засмукващ и прахозадържащ капацитет от 99,99% от всички частици във въздуха. Важно е обаче да проверите внимателно сертификацията на прахосмукачката, преди да закупите какъвто и да е модел, тъй като някои модели имат филтри тип HEPA, но не отговарят напълно на изискванията.

Никога не оставяйте твърде много прах да се натрупва в торбата на прахосмукачката или в HEPA филтъра, тъй като прахът винаги се опитва да се измъкне от всяка пукнатина. Затова се покрийте с маска или нещо подобно, за да предотвратите вдишването, но се опитайте да изпразвате прахосмукачките или да сменяте торбичките възможно най-често.

  • Изпразнете прахосмукачката извън къщата

Ако имате възможност да го направите, идеално е да смените торбичките или да почистите филтърната система и прахосмукачката извън къщата. Всеки път, когато го правите, в околната среда неизбежно се отделят много прах и мръсотия. Така че, за да предотвратите повторното разпалване на алергията си и за да не загубите вече свършената работа, задължително изнесете торбичките и прахосмукачката извън дома. Такива места като вратата на гаража или балкона могат да свършат чудеса.

Когато почиствате дома или офиса си с прахосмукачката за шейни, опитайте се да го направите малко по-бавно от обикновено. Прекалено бързото почистване не само намалява силата на засмукване, но и вдига повече нежелан прах.

Ако го направите малко по-бавно, прахосмукачката ще има повече време да уплътни праха и да го засмуче, поради което е по-вероятно да улови повече прах от обикновено.

Без значение колко мощна е прахосмукачката, работата винаги ще изглежда по-добре, ако потъркате пода няколко пъти. Мислете за това като за боядисване на стена или друга повърхност. Важно е да можете да преминете през пода, за да изсмучете всички упорити прахови частици, за да не попаднат в дихателната ви система.

Винаги, когато работите с прах, е важно да носите защитна маска. Това предотвратява навлизането на мръсотия и прах в ноздрите, устата и лигавиците и предизвикването на алергични пристъпи.

Предимства на прахосмукачката с шейна

Този тип прахосмукачка има някои предимства пред подовите модели, като например, че е по-гъвкава и по-малко обемиста. Първата е, че те са значително по-малко шумни, което е истинско облекчение, особено ако вече сте използвали класическа прахосмукачка от вида, който не ви позволява дори да гледате спокойно телевизия.

Те често се предлагат с удължители и аксесоари за почистване на мебели, стълби, ъгли или дори таван. Те могат да свършат добра работа дори върху керамични или дървени подове, без да е необходима четка за паркет .

Кои прахосмукачки са най-тихите?

Въпреки че войната на мълчанието между шейната и прахосмукачката за под вече е спечелена от шейната, като шейната е категоричен победител, също така е вярно, че има модели, които се отличават повече от другите в този отдел, като всички те са шейни.

Важното, което трябва да се вземе предвид при тези модели, е дали имат някаква система за поглъщане на шума, която да не нарушава спокойствието на всички останали в дома или офиса.

Плюсовете и минусите на прахосмукачките с торбички

Въпреки че вече говорихме за предимствата на прахосмукачката с торбички пред прахосмукачката без торбички или от гледна точка на тези, които страдат от алергии, важно е да се знаят и техните недостатъци като цяло. Е, освен че някои модели торбички често са трудни за набавяне или могат да бъдат скъпи, вярно е също така, че когато те са напълно запълнени, прахосмукачката губи своята способност да улавя прах.

Друго голямо предимство обаче е, че когато те са оборудвани и с HEPA филтър, вероятността прахът и мръсотията да излязат навън е много по-малка и следователно улесняват значително работата ви.

Има ли прахосмукачка с шейна с достатъчна мощност за дълбоко почистване на килими?

Една от големите слабости на прахосмукачката с шейна е, че често тя не е достатъчно силна, за да изсмуче целия прах и мръсотия от килимите. Всъщност те често просто карат праха да се разпръсква още повече и да се разпръсква във въздуха.

Ако искате прахосмукачка за дълбоко почистване на килими, ще трябва да потърсите най-мощната на пазара, а за нея ще трябва да похарчите и малко повече пари.

Често задавани въпроси

Трудно ли се работи с прахосмукачка с шейна?

Истината е, че в действителност с тях се работи много по-лесно, отколкото с подовите прахосмукачки. Особено акумулаторни модели . Освен че са доста леки, те обикновено са снабдени с въртящи се глави, което е идеално за адаптиране на дюзата на прахосмукачката към пода и вашите нужди. Обикновено те са снабдени с контролни уреди на дръжките, както и с ергономичен и лесен за управление дизайн.

Предлагат ли се със същите аксесоари като подовите прахосмукачки?

Да, някои от тях дори включват по-широко разнообразие от приставки и допълнителни съединители, които могат да улеснят почистването на тапицерията или пукнатините. Те могат да включват телескопични дръжки или дори меки дюзи за щори.

Как работи вакуумната шейна?

Прахосмукачката с шейна има двигател, който върти вентилатора, засмукващ въздуха навътре, за да насочи праха в торбата или колектора, създавайки отрицателно налягане. Въздухът, който излиза от уреда за по-нататъшна работа, се обработва от HEPA филтър.

По-подходящи ли са за паркетни подове?

Всъщност прахосмукачката с шейна е идеална за този тип подове, тъй като не разпръсква прах и мръсотия при прахосмукиране. Освен това имате възможност да включвате и изключвате четката, за да направите всичко възможно най-щадящо.