Прахосмукачка без торбичка

aspirador-sin-bolsa

Прахосмукачките продължават да бъдат един от най-използваните уреди за поддържане на дома без прах, а още повече сега, когато можете да имате най-добрата прахосмукачка без торбичка , с която няма да имате неприятната задача да изпразвате колектора непрекъснато, така че ще се отървете от най-досадната част от работата.

Ако търсите идеалния за дома , трябва да вземете предвид спецификациите на машината, като първата е мощността на двигателя, от която ще зависи силата на засмукване и оставяне на по-добри резултати, като се вземе предвид и теглото на уреда, шумът, който издава, размерът на резервоара и, разбира се, че това е издръжлив уред и в рамките на бюджета.

Най-добрите прахосмукачки без торбичка

Кои са най-добрите прахосмукачки без торбичка?

Ако търсите ефективна прахосмукачка, с добро качество, която също така е лесна за употреба и икономична, тук разгледахме моделите, които притежават повечето от характеристиките, които правят прахосмукачката без торбичка най-добра, и направихме топ 5 с най-благоприятните препоръки на пазара , за да изберете своята. (BOSCH BGC2U230 Easyy'y

Най-леката и най-компактна

41QlREMSsCL

КУПИ СЕГА

Ще ви харесат модерният ѝ вид и компактният ѝ размер, както и двете задни колела, които улесняват преместването ѝ за прахосмукиране навсякъде.

Той има филтър, който задържа праха, без да предизвиква алергии. Освен това е лесен за поддръжка и има ефективно потребление на енергия.

Оборудването е безшумно, подходящо е за тапицерии, матраци, автомобилни седалки и дори за събиране на косми от домашни любимци.

Покупката включва четка за работа върху деликатни повърхности и въпреки мощността от 700 W се отнася внимателно към текстила.

Това е един от най-универсалните уреди поради разнообразието от включени аксесоари и се продава на достъпна цена в сравнение с качеството на оборудването.

2. Rowenta Compact Power Cyclonic RO3753

Най-добрият за различни видове подове

412gain9seL

КУПИ СЕГА

Марката се отличава със своите продукти и тази прахосмукачка не прави изключение, тя е подходяща за твърди подове, плаващи дървени подове, фини килими или други тъкани, така че може да бъде най-полезна, ако имате няколко вида повърхности в дома си.

Металната тръба и четките са ергономични, кабелът е дълъг 6,2 м, а контейнерът е с вместимост 1,5 л, така че няма да ви се налага да го изпразвате постоянно.

Силата на засмукване я прави изключителна, така че ще забележите как ще свършите работата бързо и с малко усилия.

За машина от среден клас тя върши добра работа, а цената й е евтина в сравнение с други с подобни спецификации.

3. Dyson DC33c Origin

Най-доброто съотношение качество/цена

41F-CQnvcTL

КУПИ СЕГА

Една от най-новите и най-модерните машини в списъка, която има голяма мощност благодарение на технологията Radial Root Cyclone, която увеличава максимално мощността.

Системата разполага с ефективен и подобрен филтър , който може да се мие и който улавя прах, плесен, полени и други видове замърсявания, без да причинява запушвания, и изхвърля чист въздух.

Четката е ултрамодерна, адаптира се към всеки тип под или тапицерия и включва шипове за труднодостъпни места.

Оборудването е гарантирано и е инвестиция, която, въпреки че не е толкова икономична , ще ви остави доволни.

4. Polti Forzaspira C110

Най-мощният

41m0nnMg3ES

КУПИ СЕГА

Неговата 1400W мощност е акцентът на модела. С циклонната прахосмукачка ще можете да изсмучете целия прах по пътя си с едно минаване, като спестите време и енергия.

Както и някои други, можете да регулирате мощността на тази машина в зависимост от това, върху какво трябва да работите - голямо предимство на машината, когато искате да почистите деликатни тъкани или подове.

Друго предимство на модела е, че ви позволява да изпразните резервоара възможно най-хигиенично и бързо , по същия начин, както при измиването на филтърната група.

Това е здрав уред, но в същото време е стабилен, лесен за съхранение и с безупречно покритие; от друга страна, не е толкова тих, но за тази цена и с тази мощност няма да намерите нищо по-добро.

5. Taurus Pulsar Eco Turbo

Лесен и удобен за използване

418MqhA+HRL

КУПИ СЕГА

Това е основен прахосмукачка без торбичка, но има една функция, която го поставя сред най-добрите. Той работи без шум, практичен е при работа , има енергийна ефективност клас А, малък е и е преносим и изхвърля здравословен въздух.

Той има режим на филтриране, който пречиства частиците от най-големите до най-малките и отделя въздуха от мръсотията.

Дизайнът също е модерен и ще го намерите за супер удобен как работи дори на стълби или прозоречни отвори.

Той е един от най-евтините , като същевременно запазва качеството си, така че е един от най-добрите варианти, които можете да купите според мнението на тези, които вече са го имали, защото е добър и евтин.

Каква е разликата между прахосмукачка без торбичка и прахосмукачка с торбичка?

aspirador-300x200

Най-основният и традиционен начин за категоризиране на прахосмукачките е следният: модели без торбичка и модели с торбичка. За да ги разграничите един от друг, е добре да им позволите да се представят и да ги определите поотделно.

Прахосмукачка с торбичка

Този модел изисква смяна на торбичките веднага щом се напълни, но не се притеснявайте, това не е титанична или сложна задача. Това е сравнително евтин модел и не изисква твърде голям контакт с праха. Един от проблемите може да бъде да забравите кога чантата е пълна, но има модели, които включват светлинен индикатор, за да се преодолее това неудобство.

Без торбичка

По този начин се елиминира евентуалното неудобство да забравите да смените торбичката, тъй като има ясна видимост на мръсотията, натрупана в резервоара или чашата. Въпреки това изпразването му може да бъде малко по-сложно, всичко зависи от модела, а някои дори имат филтри, които изискват често почистване, четкане или подмяна.

Коя прахосмукачка е по-добра - тази с торбичка или тази без?

Това може да бъде сложно решение и мнозина все още не могат да се споразумеят кой е безспорният победител в битката за най-добър продукт. В този случай е най-добре да изложите картите си на масата, преди да купите. Поради тази причина по-долу ще ви покажа предимствата и недостатъците на всеки модел, за да вземете правилното решение, независимо от вашия случай.

Например, когато говорим за прахосмукачки с торбички, говорим за първите модели, които са се появили на пазара, и както е логично, има много неща, които са били подобрени, докато има някои неща, които все още са пренесени от онова време.

Когато говорим за плюсове, смятам, че прахосмукачките с торбички са хигиеничен вариант, тъй като контактът с праха и събраните бактерии е почти нулев. Освен това много потребители все още го обичат, защото изисква много по-малко поддръжка от прахосмукачките без торбичка и освен това има хепа филтър. Но тя има и своите минуси, минуси, а този, който се откроява най-много, е смяната на торбичките, която може да бъде не само твърде честа, но и много потребители забравят да я направят в момента и след това не могат да използват прахосмукачката.

При моделите без торбичка има два вида: прахосмукачка с филтър и циклонна прахосмукачка. Първият има филтър в контейнера за прах, който улавя мръсотията. Вторият използва силата на циклоничното действие, за да отдели мръсотията от въздуха и да я задържи в контейнера за прах, без да използва филтър.

Като цяло предимствата му включват факта, че има светлинен индикатор, който показва кога да се изпразни кошчето, и че честотата на подмяна обикновено не е висока. Основният му недостатък може да бъде неговата цена, тъй като закупуването на този тип модели е много по-скъпо от тези с чанта. Освен това е необходимо редовно почистване на филтъра.

Предимства на прахосмукачките без торбичка

Закупуването на нова прахосмукачка или на първата ви прахосмукачка вероятно изглежда проста задача, но когато проучите всички възможности, може да се окаже непосилно поради големия брой варианти.

Повечето прахосмукачки без торбичка и с торбичка имат едни и същи функции или части, включително моторни четки, всички удължители и приставки и светлини за работа, но какво прави прахосмукачката без торбичка добър избор? Нека разгледаме по-отблизо всички предимства, които тя предлага:

По-малка загуба на засмукване

Усещали ли сте някога, че прахосмукачката ви се забавя? Когато това се случи, частиците мръсотия обикновено не попадат в резервоара. Това вероятно ви се е случвало неведнъж, ако имате прахосмукачки с торбички, които обикновено губят силата на засмукване, когато торбичката се напълни. При прахосмукачките без торбичка, дори и да не поддържат максималната мощност на засмукване , когато купата е почти пълна, тя все пак е доста добра.

По-екологично

За изработката на всяка торбичка, опаковането ѝ и транспортирането ѝ до мястото, където я купувате, е необходимо да се изразходват определени ресурси. Освен това те са за еднократна употреба, така че ги използвате само веднъж. Всичко това се спестява с моделите, при които не се използват торбички.

Удовлетворение от свършената работа

Повечето модели се предлагат с прозрачна чаша или контейнер, в който се слага цялата мръсотия, и не знам дали за всички вас, но за мен е особено приятно да видя резултата от усилията си в контейнер, пълен с мръсотия. Освен това е много лесно да разгледаш твърдия под и да намериш малките играчки на децата ми или баретата ми за коса. Което няма да е толкова лесно с метла .

Лесно изпразване

Изпразването на контейнера на прахосмукачка без торбичка изисква само освобождаване на корпуса на прахосмукачката и щракване на горния или долния капак на контейнера. Най-добре е да направите това върху външна кофа за боклук и възможно най-близо до дъното, защото ако не внимавате, лесно можете да засмучете целия прах. Много модели имат вградена HEPA филтрация, така че има по-малък риск да се окажете с облак прах в лицето си. При изпразването на коша можете да почистите и вътрешността му и дори да смените филтрите.

Няма повече проблеми с чанти

Понякога искаме да почистим бързо за някой посетител или защото е наш ред, но просто искаме да се измъкнем бързо, защото не сме в настроение. В този случай търсенето на чантата, за да я замените, може да бъде още една стъпка, която ще ги обърка. Прибирането на торбичките за прахосмукачка у дома може да не е толкова лесно, колкото изглежда, особено ако не сте много подредени.

HEPA филтриране

Това не е вярно за всички модели, но HEPA филтрите често са включени, за да уловят повечето алергени, които могат да се намират в дома ви.

Ако имат такъв тип филтър, той е силно препоръчителен за всички членове на семейството, тъй като, за да получат името 'HEPA', те трябва да преминат през строги тестове, за да се гарантира, че могат да улавят поне 99,97 % от частиците с размер 0,3 микрона или по-голям.

По-евтино

Въпреки че обратното е вярно, има причини, поради които това може да бъде икономична инвестиция. Въпреки че самата прахосмукачка може да е по-скъпа от колегата си с торбичка, след като бъде закупена, експлоатацията и поддръжката ѝ са по-евтини, особено след като не се налага да купувате торбички и можете да разтоварвате и зареждате камерата на контейнера, докато използвате прахосмукачката без торбичка.

Лесно е да се разбере кога да се изпразни

Става дума за прозрачни контейнери. Освен че можете да проверите дали прахосмукачката си върши работата, можете да видите кога е пълна и готова за изпразване.

Популярна опция:

Все повече потребители без да се замислят се насочват към моделите без торбичка и това ни дава ясна представа колко полезни са те. Толкова много хора не могат да грешат! Повечето от тях подчертават лесната им употреба, модерния дизайн и малкия отпечатък, който оставят върху околната среда.

Основни видове прахосмукачки

Въпреки че обсъждахме два основни вида прахосмукачки, истината е, че има пет модела, които се отличават. Всъщност дори може да се каже, че всяка от тях изпълнява малко по-различна функция от другата. Познаването им ще ви позволи да изберете този, който най-добре отговаря на вашите нужди.

Ръчно

Те се предлагат в голямо разнообразие от форми. Идеален за труднодостъпни места, които отчаяно се нуждаят от почистване. Използва се предимно за почистване на автомобили и на различни тесни места, но не е подходяща за общо почистване на подове.

С контейнер

Мощни като вертикални почистващи машини и с тънка рамка, като почистващи машини с пръчка. Обикновено те са доста скъпи поради технологично усъвършенствания си и многофункционален дизайн.

Изправен

Доста популярни, тези модели осигуряват най-мощното почистване за дома и предлагат успокояващото предимство на общо взето лесни за разбиране функции и аксесоари. Повечето от тях предлагат конфигурации за използване върху повърхности с килими и голи подове.

Бар

Формата им позволява да влизат в тесни места и да се справят отлично с подове от твърда дървесина, килими и леки килими. Той е с тънка конструкция и дълга дръжка.

Автономен / робот

В днешното общество те стават все по-популярни, защото не изискват много усилия, тъй като могат да се движат свободно из дома, поглъщайки всички малки частици по пътя си. Те спестяват време и усилия и могат да достигнат до места като под дивана или леглото. Освен това нивото на шума обикновено е минимално.

Повърхност

Вземането под внимание на повърхността, върху която ще работи прахосмукачката, е много важно при определянето на подходящия за вас модел. Не сте помислили за тях? Време е да го направите!

Голи подове

Подосмукачката с контейнер е идеална особено за дървени подове, тъй като може да предотврати надраскване или разпилени остатъци. Обикновено те се предлагат със специални четки за голи подове, които са щадящи за тях. Освен това той може да се погрижи и за килимите в този район, ако имате такива.

Тъкане на килими

Трябва да имате нещо мощно, което да вдигне всички остатъци от нишките на килима. В този случай най-подходяща е вертикалната почистваща машина. Напоследък те включват сензор за замърсяване, който гарантира отстраняването и на последната частица мръсотия.

Кой вид прахосмукачка предпочитате - с торбичка или без торбичка?

Ако не купувате прахосмукачка за първи път, със сигурност ще имате един вид прахосмукачка, който ви харесва повече от друг. Ако това е първата ви покупка, не се претоварвайте твърде рано. Във всеки от тези случаи никога не е късно да преосмислите този въпрос, тъй като той може да бъде много личен и променлив като нас самите. Това, което работи за вас днес, може да не работи за вас утре.

Ако все още имате нужда от малко тласък, за да сте наясно с това, помислих, че може би мнението на потребители, които по някакъв начин са експерти, може да ви бъде от полза.

Какво е особеното в тези потребители? Е, те не са само домакини и прахосмукачки, но и блогъри, занимаващи се с лайфстайл, електроуреди и стоки за дома.

Дванадесетте жени, с които бяха проведени консултации, бяха на различна възраст и в рамките на профилите, които вече споменах. Можем да изтъкнем Мариет Мифлин, експерт по домакински уреди и редактор на About.com, Дана Уайт, редактор на ASlobComesClean.com, блог за почистване и организация, базиран на реалността, и Дарла Шайн, директор на Happy Housewives.

От тях девет предпочитат модели без торбички, а останалите трима - модели с торбички. Тези, които предпочитат моделите без торбички, изтъкват простотата на изхвърляне на отпадъците и разнообразието от модели, които могат да бъдат намерени в една и съща линия прахосмукачки, докато тези, които все още предпочитат моделите с торбички, са склонни да го правят заради ниския им контакт с праха.

Как работят прахосмукачките-роботи?

Макар че по принцип работят като други прахосмукачки, най-привлекателното е, че при тях няма почти никакво взаимодействие с хора. Склонни са да чистят в една посока, доколкото е възможно, и когато се сблъскат с предмет или препятствие, се обръщат и продължават да чистят. Те използват колела, за да се придвижват или въртящ се диск.

Защо нямат нужда от вас? Те са програмирани да откриват и улавят всяка частица прах или мръсотия по пътя си. Това, разбира се, зависи от производителя и модела, но като цяло те имат отлична мощност, много ниски нива на шум и отлична навигация.

Някои от тях могат да се управляват просто чрез говорене, а за други е необходимо дистанционно управление. Освен това много от тях са разработени с екологични двигатели.

Какво да вземете предвид, преди да си купите прахосмукачка

По отношение на дизайна прахосмукачките се предлагат в различни модели или размери и няма да е трудно да намерите такава, която да подхожда на всеки стил; най-важното обаче е колко ефективно събира прах в различните части на дома.

За да прецените дали продуктът отговаря на очакванията ви, вземете предвид следните фактори:

Мощност на мотора

Изразява се във волтове и колкото по-висока е стойността, толкова по-силно ще бъде прахосмукирането, като винаги се има предвид видът на пода, върху който ще се работи, тъй като ако е по-рехав, толкова повече мощност ще е необходима.

Аксесоари

Когато има четка, машината е подходяща за почистване на килими, но ако предпочитате да прахосмукирате без нея, можете да го направите. От друга страна, някои от тях имат други части, които са щадящи за гладки подове, като предотвратяват повреди или драскотини по пода.

Други включват специални аксесоари за пердета или деликатни тъкани, а също така имат контрол на височината на тръбата, който улеснява работата и достъпа до ъглите.

Гаранция

Закупуването най-добре е да е безопасно, особено когато инвестицията е значителна. Някои производители предлагат гаранция за връщане на парите, ако не сте доволни от продукта или дори ако не ви е удобно да го използвате.

Ниво на шума

За повечето хора шумът, генериран от устройството, е наистина неудобен, дотолкова, че се препоръчва защита на слуха, но с развитието на същото напоследък има по-тихо оборудване за работа.